Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adres değişikliği yüzünden evde bakım parasının iadesi istenir mi?

ben şimdi dilekçeyle oraya gideceğim şu an istanbul dışındayım oradaki memurla görüştüm adres değişikliği dediler eğer öyle ise itiraz dilekçemi vereceğim yok değilse yapacak bir şey yok gelir artışı ise ödeyeceğiz ama gelir artışı gibi bir durum yok oradaki memurun iş güzarlığı zaten öyle olsa tekirdağda tekrar maaş bağlanmazdı

bakın ben şurada açıklanmayan kısımları merak ediyorum. borç yazısında şöyle denmiş:

"01/10/2011 tarihli müdürlük makamı oluru ile bakım ücreti bağlanması uygun görülmüştür. dosya incelemesi sonuncunda ilgili yönetmelik gereğince 17/12/2012 tarihinde bakım ücreti onayınız iptal edilmiştir. 17/12/2012 -01/04/2014 tararhlerin arasında ödemesi yapıan "

1.
01/10/2011 tarihinde il müdürlüğü bakım aylığını onaylamış. Bu demetir ki ilk ödemeniz bu tarihten sonraki 1 aylık bakım hizmetinin karşılığını Kasım 2011'de almaya başlamışsınız.
2.
17/12/2012 tarihinde bakım onayınız iptal edilmiş. bu tarihte ne oldu?n bir durum değişikliği mi vardı? siz bu tarihte mi adres değiştirdiniz?
3. dosya incelemeniz 2014'de olmuş. buna dayanarak
17/12/2012 -01/04/2014 tararhleri arasını haksız ödeme konusu yapmışlar. haksız ödeme için 17/12/2012 tarihi baz alınmış yani.
ilk ödemenizin yapıldığı tarihten itibaren 17/12/2012 tarihine kadar olan ödemeler istenmiyor çünkü.
işte ben de bu tespit edilen yıllar arasında ne tespit ettiler onu anlamaya çalışıorum. borç yazısında yıllar yazıor ama gerekçeler yazılmamış. öğrenmek zorundayım bunları mahkeme sureci için.

NOT: son kez soyluyorum rahat olun. dilekçeyi gönderin eksik vs önemli değil. illa her şeyi yazmak zorunda değilsiniz. itiraz ediorsunuz ya bu önemli. sorun adres değişikliği ise bunu çözeriz. endişelenmeyin.
fakat aynı dilekçeyi bir de BİMER aracılıgıyla gönderin. işi sağlama alalım.

adres değişikliği oldu başka bir şey değil ama mayısta maaş yatmadı aradığımda ardes değiştirmişsiniz onun için dediler, dediğim gibi dilekçe verdik tekirdağdan geldiler eve maaş tekrar bağlandı

tamam bimere girdim orada şikayet ihbar öneriyi seçiyorsunuz şikayet ihbarda bulunmak istemiyorum itiraz yoktu onun için tererddüt ettim

hah tamam o zaman. adres değişikliği ise gelen cevabı bekleyelim ona göre hareket ederiz. tanam BİMER kalsın. ama dilekçenizi takip edin lütfen.

tamam elbette cevap versinler bakalım dertleri neymiş iş güzar memurun gene haberleşiriz buradan inşallah

cevap gelsin bekleyelim ona göre istişare ederiz.

kalem, hocam bugün İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü tekrar aradım muhasebeden bir bey çıktı bayağı yardımcı oldu bana telefonda hatta müdür yrd. ....Bey in sekreterini arayın randevu alın yüz yüze görüşün dedi bende aradım randevuyu aldım sonra tekrar bu beyle telefonla görüştüm durumu anlattım biliyorum dedi bu konuda bir sürü mağdur aile var kimse yargıya taşımadı keşke taşısanızda bu ailelerede emsal olur dedi. bende genel müdürlüğün ilgili görüşüne göre neden bu geri ödemeleri isteniyor diye sordum yönetmelik var iyide yönetmelikte açık bir şey yok dedim şu anda görüş sorsak belki farklı bir şey derler diye cevap verdi bana ben şimdi perşembe inşallah müd.yrd. görüşeceğim itirazımı vereceğim eğer red olursa mahkeme yolları görünüyor bize anlaşılan

perşembe görüşmüş ve dilekçeyi teslim etmiş olmalısın.
gelişmeleri anlatır mısınız?

gittim görüştüm benim gibi bir sürü mağdur vardı, müdür yardımcısı ile bire bir görüştüm orada oy kullanmış olsaydınız dedi oy için gittim unuttuk almayı diye bir mazeret bildirebilidik parayı geri ödemesi olmazdı dedi ama emin ol dedi bunun hiç kurtuluşu yok mahkemeye gidersen boşu boşuna avukatlık ücreti ve mahkeme masrafıda ödersin o genelgeyi ve görüşü biliyoruz yani demem oki devlet bu parayı nasıl vermem nasıl geri alırım onun hesabını yapıyor boşu boşuna mahkeme masrafı verme yönetmeliğin ucu açık adresi bildirmez isen yasal işlem yapılır diyor onun yorumu kuruma kalmış paşa paşa taksit yaptırdık ödeyeceğiz sizin anlayacağınız hayırlısı olsun ne diyem

ama niye böyle yaptınız ki? dilekçeyi verseydiniz bari. o dilekçeyi verip dilekçenize yazsalardı dayanaklarını!
Lütfen bu arada dilekçenizi verin kayda alınsın ve resmi olarak dilekçenize cevap verilsin.

siz söyluyorsunuz o kadar magdur var diye. dilekçenizi işleme koymadılar mı?

yahu bunu nasıl yaptınız anlamıyorum ki. söz geçerli akçe olur mu kurumlar için? dilekçeniz işleme alınacaktı ve dilekçenize kurum olarak cevap vermeleri gerekirdi. bakalım dilekçeye ne yazıolar, görecektik.
vakit geçmiş değil. lütfen dilekçeyi teslim edin işlem yapılsın. gelen cevabı ben kendim okumak istiyorum. resmi bir cevap olacak bu çünkü. müdürün size söyledikleri değil dilekçenize verecekleri resmi kurum yazısı önemli.
.............................................................................................................
pardon mesajlarınızı yeniden okudum şimdi.
ben size şöyle sormuşum ilk sayfadaki mesajımda: "17/12/2012 tarihinde mi taşındınız başka bir ile?"
siz de bu soruma şöyle cevap vermişsiniz: "
istanbulda oturuyorduk, tekirdağa taşındık 2014 yılında evde bakım parası yatmadı "
cevabınızdan 2014 yılında taşındıgınız yorumunu yaptım. Çünkü tarih yazmışsınız. Ama il müdürlüğü bunları söylediğine göre, siz borç yazısında yazıldığı gibi 17/12/2012 tarihinde adres değiştirmişsiniz. borç başlangıç tarihi için de bu tarih baz alınmış.
eger siz hakikaten 17/12/2012 tarihinde adres değiştirmiş ve başka ile taşınmışsanız taşındıgınız il müdürlüğü size ödeme yapmak zorunda değil mevzuata göre. adres de bildirmediğiniz için bu borcu ödemek zorundasınız. adres değişikliğinden degerlendirme tarihine kadar olan borç istenmiş sizden. bunu daha önce sordum ama açık cevap vermeyince ben de meseleyi anlama adına dilekçe verin dedim.

ama meseleyi şimdi anladım. borcu taksitlendirdiğiniz iyi olmuş.

aynen öyle biz taşınıp bildirmedik hayırlısı olsun ödeyeceğiz artık 2012 yılında gittik tekirdağa istanbula bildirmedik 2014 yılı mayıs ayında maaş yatmadı sonra aradık istanbulu taşınmışsınız onun için ödeme olmadığını söylediler bizde dosyanın tekirdağa gönderilmesi için dilekçe verdik oradan geldiler maaş bağlandı ama istanbul 2012 aralık ile 2014 yılı mayıs ayları aransında ödediğini geri istiyor

inanın bu olana çok uzuldum. oysa bu sadece bilgi ile farklı olabilirdi.
siz İstanbul'dan taşındıktan sonra yeni adresinizi 15 gün içinde bildirecektiniz. İstanbul il müdürlüğü de maaşı kesecekti.
sonra siz Tekirdağ İl müdürlüğüne başvuracaktınız. İstanbul İl müdürlüğünden dosyanız istenecekti. heyet bakım raporu hazırladıktan sonra aylık baglanacaktı.
ve üstelik alamadığınız aylıkları da alacaktınız.
sağlık olsun...
ama yine de ben adres değişikliğinden dolayı bu şekilde borç çıkartılmasına kanunun mantıgına baktıgımda yasal bulmuyorum.
demin adres bildirimi yaptıgınız takdirde süreci anlattım. aylık kesildikten baglanıncaya kadar alamadıgınz aylıkları bunda tekirdag il müdürlüğünden alacaktınız.
yersiz ödeme (borç çıkartma) durumu ancak bakım hizmeti verilmemesi, gelir aşımı, bakıma muhtaçlıktan çıkma gibi sebeplerle haksız alınan aylıklar içindir.
yoksa bir il müdürlüğünün alanında değil diye haksız ödeme yapıldı iddiası kanunun hükümlerine aykırı.
adres değişikliği bildirimi olmadıgında yasal işlem yapılır diyor ama bu yönetmeliğe göre boyle. kanun hükümlerine göre değil. elbette ilgili Kanun Kuruma yönetmelik hazırlama yetkisi vermiş. ama yönetmelik hükümleri ilgili kanun hükümlerine uygun olmak zorunda.
düşünün ki gelir aşımı söz konusu oldugunda bile gelir 1 aylık ücretten az aşılmışsa ona göre borç çıkartılıyor (genelge'yi okudunuz ki o genelge Kanun'da yapılan değişiklik üzre il müdürlüklerini aydınlatma adına çıkartıldı). adres değişiminde ise tüm ödenen aylıklar istenmiş ki bu yönüyle hakkaniyetle de bagdaşmıyor.
o yüzden dilekçenize verecekleri cevap benim için önemliydi. resmi olarak bunu neye dayandırdıklarını görmem gerekiyordu. o dilekçeye de güçlü bir dayanak yazamayacaklarını söyleyim.
neyse geçmiş olsun.

kamu yani idare her şekilde açığını kapatacak şekilde yönetmelik yapıyor , ben aslında dava açmayı düşündüm ama o süreci sürdüremezler, abim rahatsız yengem okuma yazma bilmiyor, ben başka ile tayinim çıktı gidiyorum yani lanet olsun dedim itirazdan bir halt çıkmaz bunun farkına vardım sadece dava süreci aslında düşünmüyor değilim ama bir kaç kişi bu durumu bakanlığa yazmış red gelmiş , yönetmeliğin ucu açık olduğu için kazanabilme şansımız yok diye düşündüm bende

inanın az uz bir para değil bu. tek kelimeyle hele de bu sebeple tam bir vicdansızlık.
sizi gayet iyi anlıyorum. şu anda taksitlendirme yaptınız en azından.
ama şunu rica edeceğim sizden. BİMER aracılıgıyla o dilekçenizi aile ve sosyal politikalar bakanlığı engelli ve yaşlı hizmetleri genel müdürlüğüne gönderin. ilgili Kurum bilgilerine genel müdürlüğü yazın. (BİMER de dilekçenizi kuruma yönlendirir. ilgili yazışmalardan sonra gelen cevabı size ulaştırır. ) buna göre düzenleyin dilekçeyi. zaten bu yönde de hazırlanmıştı.
gelen borç yazısını da ekleyin. tekrar evde bakım aylığı baglanmış bunu da belirtin. hiç olmazsa genel müdürlüğün bilgisine ulaşsın bu olay. bunu yapın en azından. şikayet mi bu evet şikayet olsun adı da!
itiraz mı o da kabul!

bimere yazayım zaten yapacak bir şey yok yazayım yarın inşallah

çok teşekkür ederim:)
gelen yazıdan haberdar ederseniz sevinirim. gelen yazıyı okumak istiyorum.

Üst Alt