Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adres değişikliğini bildirmediğim için 2022 maaşım kesildi. Ne yapmalıyım?

seko 83

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
herkeze iyi günler arkadaşlar.. beni acil bi konu hakkında aydınlatırsanız sevinirim. ben 2022 maaşı alıyordum ve konyada ikamet ediyordum.şimdi uzun süren tedavilerim için istanbula taşındık ve ikametgahımızı oraya aldırdık ama sosyal yardımlara bilgi vermemiz gerekiyormuş haberim yoktu böle bişeyden.ve şimdi maaşımın kesildiğini öğrendim. ve ben şuanda izmirde ege üniversitesinde tedaviye yolladılar ben kimliğimi istanbula eşime göndersem o gidip halledebilirmi?sadece geçiş yapılcakmış sanırım.birde önümüzdeki ay maaş alıcaz biliyosunuz malum benim işlemim olurmu 20 güne kadar? günüm gelince çekebilirmiyim 2022 maaşımı?lütfen bu konu hakkında bilgisi olan yol göstersin bana arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim..

kamu kurumları,şahısların nüfus kayıtlarını,adreslerini görebiliyor.eğer nüfustan adres değişikliği yaptırmışsanız bir sorun olmaz.

eşimin nerden yaptırdığını bilmiyorum ama ikamet değişikliğini nüfustan başka bir yer yapıyormuki? ayrıca be cuma günü içime kurt düştü 144 ü aradım maaşınız adres değişikliği yüzünden durdurulmuş dediler . bizim şimdi neyapmamız lazım eşim muhtardan ikahmet bilgisi alıp kaymakamlığa gitse bu işi hallederlermi? teşekkür ederim.

serkan , İstanbul'a taşınmışsın ve orada ikamet ediyormuşsun. Fakat şu an ikametin dışındasın.

Sen İstanbul'da adrese dayalı nufus kayıt sisteminde ikametinin bağlı olduğu vakfa başvuracaksın. Vakıf sosyal incelemeni yapacak ve muhtaçlığını yeniden sorgulanacak
Muhtaçlığının değişmediği tespit edildiğinde yani muhtaç bulunduğunda aylığın durdurulduğu tarihten itibaren tekrar başlatılacak ve takip eden ilk ödeme döneminde ödenecek. Eger muhtaçlığın değiştiği anlaşılırsa yani muhtaç bulunmazsan aylığın kesilecek.
bk. 2022 Yönetmeliği, 11. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendi

İkametinin baglı oldugu vakfa bizzat başvurmak zorundasın. Ya kanuni temsilcin ya da noter aracılıgıyla vekalet verdiğin vekilin başvurabilir. aksi durumda başvrun dikkate alınmaz.

bir de bu sorun engelli aylığı alanlar için çok ciddi sonuçlara yol açacak eger daha önce 2022 aylığı alıyorsan. daha önce 2022 aylığı alıyordun ve daha önce taşınmış olup bunu yaptılarsa başımız tehlikede demek.
çünkü aylık alan çok arkadaş adres değişikliği yaptı.
o yüzden bu konu çok önemli ve sordugum soruların da cevabı önemli.

şu sorularıma acil cevap ver lütfen ( bu soruları hem senin ve hem aynı durumda olan arkadaşlar için olasılıkları düşünerek soruyorum):

1. 2022 aylığına ne zaman başvurdun ve ne zamandır alıyorsun?
2. adres değişikliğini ne zaman yaptın?
3. Vakıflardan sosyal inceleme için hanene mi geldiler mi?
Lütfen bu soruları cevapla hem senin durumunu hem bizi beklyen tehlikeleri görüp bil hal çaresi bulalım

nüfustanda adres değişikliği yapsan memurlar uygulayı öle yapmıyorlar kendi bildikleri yoldan zora hatta milleti uraştırıyorlar..

bu adres değişikliği saçmalığı nedeni ile benimde engelli maaşım kesildi ki öyle birşey yok kuruma tekraar müracaat ettim ve tekrra silbaştan rapor almam için hastahaneye sevk ettiler ardından evde sigortalı çalışan olması sebebi ile başvurumu işleme koymadılar sigortalı çalışanda kardeş asgari ücretli kendi başına bir aylasi var ama yinede kabul etmediler illa ali cengiz oyununa başvurmaya zorluyolar başka birşey değil tamamen saçmalık

Selam arkadaşlar bende bu adres değişikliğini soracağım biz eşimle beraber kas hastasıyız İstanbul'da yaşıyoruz. ikimizde 2022 maaşı ve annem üzerinden bakım maaşı alıyoruz.Ve kentsel dönüşüm nedeniyle kirada durduğumuz evden taşınmak zorundayız.Ve şehir değişikliği olacak İzmir'e taşınacağız bakım aylığını orada zaten kesilecek yeniden başlatacağız onu biliyorum.Ama bu 2022 maaşımız için adres dilekçesini hangi adrese göndereceğiz.Sürekli ibareli raporumuzu daha önce kuruma göndermiştik ben 6 yıldır eşimde 2 yıldır 2022 maaşı alıyor.Bu şekildeki adres değişikliğinde 2022 maaşlarımız kesilir mi? Çünkü bazılarının kesmişler...Ve arkadaşlar İzmir'e taşınırken sadece annem bakıcımız olarak ve eşim ile ben gideceğiz yani İstanbul'da 5 kişiydik evde İzmir'de 3 kişi olacağız babam ve kardeşim 1-2 yıl sonra gelecekler yanımıza yani buradan sadece üçümüzün ikametini götürsek bir sorun çıkar mı?

Benımde kesıldı 2022 aylıgım bimer e baş vurdum verdıkerı cevap bu

B
bimerbilgi1@basbakanlik.gov.tr
alıcı ben
7 gün önceAyrıntılar
Sayın BÜLENT SEYMEN ,

Bimer Başvuru Numaranız :1075032

Bimer bilgi sistemine 23.12.2014 tarihinde yapmış olduğunuz “istek” dikkate alınmış olup başvurunuz incelenmiştir. 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz türk vatandaşları ile özürlü ve muhtaç türk vatandaşlarına aylık bağlanması hakkında yönetmeliğinin ikinci maddesine istinaden; “başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek derecede özürlü olduklarını yetkili hastanelerden alacakları özürlü sağlık kurulu raporu ile kanıtlayan, toplam özür oranı % 70 ve üzerinde olan, 18 yaşını doldurmuş bulunan özürlülerden; kanunen bakmakla yükümlü kimsesi bulunmayan, sosyal güvenlik kurumlarından her ne ad altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlanmayan, nafaka bağlanmamış veya bağlanması mümkün olmayan, mahkeme kararıyla veya doğrudan mevzuat gereği bağlanmış herhangi bir devamlı gelire sahip bulunmayan ve her türlü gelirleri toplamının aylık ortalaması itibarıyla 2022 sayılı Kanunun 1 inci maddesinde belirtilen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutardan daha az geliri olanlar 2022 engelli aylığından yararlanma hakkına sahip olabilir”, İbaresi yer almaktadır Yukarıda çıkarılan ibare ve Karaköprü sydv mütevelli heyeti kararına istinaden hanenin 08,12,2014 tarihinde yaptığı 2022(Engelli) başvurusu değerlendirilip Mütevelli Heyeti tarafından yardım talebiniz uygun görülmemiştir.

Adres degışikligı yaptım % 100 raporum var yardımcı olacak varmı teşekkurler

.BLADE.

ilçe dışına mı taşındınız?
şu an hanede kaç kişisiniz? hanedeeki herkesin toplam aylık geliri ne kadar?
sorularımı cevapla lütfen. sen sorularımı cevaplayınca devam ederiz.

Evde 5 kişiyiz babam işçi emeklisi tek gelirımız benımde %100 engellı raporum var iki kardeşimde ogrencı yardımın için tşk

daha önce 2022 aylıgı alıyordunuz, sonra aylıgınız mı kesildi? ve adres mi değiştirdiniz peki?
ya da 2022 aylıgına yeni mi başvurmuştunuz?

baban emekli aylıgı ne kadar alıyor? tarla araç vs var mı?

Ben 37 yaşindayım 1999 dan berı aliyorum 2022 maaşını 2014 un 12 ayında kestıler adres degıştım ve kesıldı babam 1500 tl cıvarı maaşalıyor .maaşim kesıldıgınde arabamız yoktu ama şimdı aldık bır ay oluyor .

Demek ki ilçe dışına taşınmışsınız. yani vakıf değişmiş. bundan dolayı yani adres değişikliğinden dolayı 2022 aylıgınız kesilmiş.
şimdi yeni ikametinizin baglı oldugu SYDV'ye (Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı) başvuracaksınız. muhtaç bulunursanız aylık baglanacak aksi takdirde baglanmaz.
hanede beş kişi kalıyormuşsunuz. babanız 1500 TL aylık alıyormuş.. bu durumda kişi başına düşen aylık geliriniz 300 Tl'dir. bu miktar da muhtaçlık sınırı 286,32 liradan yuksek oldugundan size 2022 aylıgı baglanmaz. ayrıca aracınız da gelire dahil edilecektir.

İyide benım bır maaşim yokkı babadan mı para istıyecegım .. 18 yaş sınırı neden var o zaman

18 yaş sınırı şu yüzden var. 18 yaş altındakiler ergin olmadıkları için aylıga kendileri başvuramaz. bu yüzden 18 yaş altında % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporuna sahip çocukları olan ebevynler başvurabilir. engelli çocucgu için başvuran ebeveyne muhtaç bulunursa 2022 engelli yakını aylıgı baglanır.
18 yaş üstündeki engelliler ise kendileri başvurabilir. rapor oranlarına göre de aylık baglanır.
ister engelli yakını aylıgı olsun isterse engelli aylıkları olsun muhtaçlık değerlendirmesi yapılırken hane içindeki kişi başına düşen aylık gelir esas alınır. hanede kişi başına düşen aylık geliri 286,32 Tl ustunde olanlara aylık baglanmaz.
tabi engelli yakınıı aylığına başvuran ebeveynin ve engellilerin aylık baglanmasına engel durumlarının (emekli,sigortaloı çalışan, istege baglı prim ödeme, 60/g kapsamında GSS vs) olmaması şarttır.

İyide ben ne yapayım gıdıp dıleneyım mı yanı ne yapayım gıderlerım var

benimde annemın adres değişikliğinden maasını kestiler su an evde tek çalışan var ev kira tekrar basvurduk ama henuz kımse gelmedi ve annm sızofrenı hastası sizce tekrar bağlanırmı evde çalışan sayısı 1 sigortası var toplam uç kişiyiz 1300 maaş alıyor nasıl olur banada cevap verirsenız çok sevinirim.

Kalemşör;
Sayın Kalem hanım aynı apartman da 3.kata taşındık ikametgahımızı değiştik. bakım ve 2022 maaşı kesilmiş. nasıl olur anlamış değilim.konuyla ilgili bilgilendirirseniz sevinirim.

değişik git tekrara bildirini yap edresdeğişikliğini bildiryani. tekrar inceleme yapacaklar evne gelecekler. hak edersen alamadığın maaşları tekrar alırsın. ama unutma aylığın kesildiği tarihten tekrar bağlanma tarihi 1 yılı ğeçerse önceki aylıklarınızıalamazsınız. bende haziranda 3 bönem birden aldım 12. ay 3. ay 6. ay

Merhabalar öncelikle ben esimden 3 ay önce ayrıldım ve adresim hala eski esimin evinde sosyal yardımlaşma dan eski oturdugum eve gitmişler eski esime adres guncellemeye geldik demisler şimdibenim kalicak yerim yok orda burda kalıyorum 2 gün orda 3 gün burda gelirim yok ev tutamıyorum kanser hastasiyim %80 raporum var şimdi benim ayligim iptalmi olur artık alamam mi yoksa adres bildirirsemmi tekrar ödemeyi yaparlar bilgi verirseniz sevinirim kalem hanım

Semih can 2022 aylıgının akibeti nedir peki? kesildi mi? önce bunu teyit edelim. e-devlet şifren varsa 2022 aylık bilgilerine bak ve beni haberdar et. ya da istersen alo 144'ü ara 2022 aylık durumun hakkında bilgi al. vakfa da gidip bilgi alabilirsin.
önce aylık durumuna bakalım.

Merhaba kalem hanım ben daha önce ist/eyüp ilçesinde 2022 engelli maaş alıyordum. Ist/esenyurt ilçesine taşındım
eyüp ilçesindeki vakıfa adres değişikliği bilgisi verdim.ve maaş kesildiğini öğrendim esenyurt daki vakıfa başvuru yaptım ama 2 ay geçmesine ramen hala maaş bağlanmadı bana ne yapmam gerektği bilgisini verebilirmisiz. Muhtaçlık durumum hiç değişmedi .tşk

AS21

aynı apartmanda olsa adres değişikliğini bildirmeniz gerekiyor.değişikliği bildirmemeniz yüzunden kesilmiş olabilir.

-mka bahsettiğin durum evde bakım aylıgı için geçerlidir. evde bakım aylığında aynı apartmanda başka bir daireye taşınılsa bile en geç 15 gun içinde bildirilmesi gerekir.
lakin 2022 aylıgında durum farklıdır. 2022 aylıgında baglı oldugu vakıf değişecek şekilde adres değişikliği olursa 2022 engelli aylıgı durdurulur. yani ilçe dışı adres değişikliği oldugu takdirde aylık durdurulur. bildirime de gerek yoktur. vakıf ya da sistem kendisi tespit eder.
ama aynı ilçede adres değişikliği oldugu takdirde yani vakıf değişmediği takdirde hiçbir şey olmaz adres değişikliğinden dolayı.

Semih can ablacım şu an kaldığın belli bir yer yok mu? aynı ilçedesin ve başka yere ikamet aldırmadın değil mi? orada burada kalıyorsan vakfa gidip durumunu anlat ablası. kalacak yerinin olmadıgını. sana bir çözüm yolu göstersinler.
ya da şu sorumu cevapla en iyisi. sürekli kalabileceğin bir ikamet adresi yok mu hiç? yakının dostun? ayrıca kaldıgın hanede kişi başına düşen aylık gelirin 423,58 TL altında olmasına dikkat et.

eyüp ilçesinden esenyurt ilçesine taşındım ve bunu vakfa bildirdim şimdi e devletten girip baktığımda böyle bir yazı çıkıyor (Vakıf Sınırları Dışına Çıkma Nedeni İle) 2 aya yakın olmasına ramen gelen giden olmadı sizce maaş ne zaman bağlanır ve eve gelirler mi? tşk.

haya10 şimdiye eve gelmeleri lazımdı sosyal inceleme için. bence süreç uzamış. istersen vakfa gidip süreç hakkında bilgi al ve işlemlerin hızlandırılmasını iste.
eger muhtaç bulunup aylıgın baglanırsa bu durumda aylıgının durduruldugu tarihten itibaren birikmiş tutarları da alacaksın.

Arkadaslar merhaba benim 2022 maaşım kesildi adres değişikliği yapmadım fakat adresimde kalmıyorum sorun ne olabilir ayrıca hiç bir yerde de çalışmıyorum

E devletiniz varsa ordan sosyal yardım kısmından kontrol edin.144 de arayabilirsiniz .

Üst Alt