Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır uyku apnesi, koah ve kronik hipertansiyon var. Malulen emekli olabilir miyim?

Erzinganlı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ağır uyku apnesi hastasıyım BPAP cihazı kullanıyorum aynı zaman da kronik hiper tansiyon ve orta dereceli KOAH hastasıyım .Bir kamu kuruluşun da güvenlik görevlisi olarak görev yapmaktayım.uyku düzenim yok. 1 MAYIS 1989 girişliyim 3000 iş günü ssk dan 4000 gün de emekli sandığımdan günüm var.Bu durum da;
1- malulen emklilik hakkım var mı
2- vardıyalı çalışma durumumu değiştirebilirmiyim
3-Ünvan değişikliği yapabilirmiyim

Malulen emeklilik değilde, erken emeklilik için başvuru yapmanız daha avantajlı sizin açınızdan...
E.S.'ye girişten önce % 40 ve üzeri oranında raporunuz var idiyse, SSK + E.S. 15
15 yıllık sigortalılık süresi 5400 gün prim ile (yeni rapor istenmez),
E.S.'ye girişten sonra ise rahatsızlıklarınız(kurum sevki ile yeni rapor istenir):
% 60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün,
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,

ile emekli olabilirler...

sakatlık oranı cetveli'ne göre KOAH % 40, Uyku apnesi % 35, Tansiyon % 10 alırsınız, toplamda % 65 yapar...

Vardiyalı çalışmamak için devlet hastanesinin ortopedi polikliniğinden gece vardiyasında çalışmanızın sağlığınızı kötü etkilediğine dair yazı alıp verirseniz işyerinize çalıştıramazlar...

Ünvan değişikliği için sınava girmeniz gerekiyor ve şartlarıda her kurumda farklılık gösterebiliyor...

Muğladevlet hastanesin de. koah dan 20 apneden:35 hiper tansiyondan 10 özürlülük aldım.:
1- vergi indirimim ne kadar olur
2-yüzde oranı neden 53 oldu (toplam 65 iken)
ereken emekl,lik başvurusu yapayım mı
4- uyku apnesi vardiyalı çalışmaya uygun değilmiş doğrumu
5- uyku apnesi hastasının yapamayacağı meslekler var mı
teşekkürler kolay gelsin

Dikkat yeni yönetmelik gereği uyku apnesi cihazı kullanan hastalara rapor verilmiyor.?

uyku apnesi yeni yönetmelik haziran 2014

Valla bende tam detayını bilmiyorum bugün heyete girdim banada orada söylendi.sonuç yarın belli olacak..

Himm ilk olarak sizden böyle bir bilgi geldi gelişmeleri cikan heyet rapordaki bilgileri paylasirsaniz sevinirim

Tabiki yarın kısmetse paylaşırım... ali bey siz de heyete girdinizmi...

hayır daha heyete girmedim araştırma yapıyorum uyku apnesinden alıcağım oran %35 ve malum emeklilik ve diğer bazı haklar için en biliyorsunuzki %40 ve üzeri rapor olması gerekiyor
toplum olarak horlama olarak önemsemediğimiz bir konu malum çok ciddi bir rahazsızlığın habercisi uyku apnesinin habercisi imiş bendede var malesef ahi değeri 50,9 yani ağır uyku apnesi teşhisi konuldu ve otocpap cihazı verildi. eskisine nazaran şuan daha rahat uyuyorum geçende şeker hasstalığı şüpesiyle hastaneye gittim karaciğer yağlanması olduğunu öğrendim ve gizli şeker olabileceği söylendi şeker ölçümlerimi kontrol ediyorum yani sağlık raporu almak için başvuru yaptığımda hüsrana uğramamak için en az %40 ve üzeri rapor alabileceksem eğer rapor için müracaat etmeyi düşünüyorum o yüzden sürekli formu takip ediyorum elimden geldiği kadarıylada başkalarına yardımcı olmaya çalışıyorum

%53 raporumu aldım telefondan yazıyorum detay yazarım

1100 gün ssk ödenmişligim var agır uyku abnesi koah seker tansiyon kut bunların hepsi mevcut 1800 güne borclanarak tamamlasam emekli olabilirmiyim 54 yaşımdayım

merhaba bende heyet giricem sorum şu: tahliller v.s raporlar ankaraya gönderiliyormu? yoksa ankaraya sadece hastanenin verdiği % oranların yazdığı kağıtmı gidiyor?

Erken emeklilik

Göğüs hastalıkları sft puanını 40 verdi uyku apnesi 35 verdi en altta engel oranı 61 çıktı erken emeklilikten faydalanabilecek miyim yardımcı olurmusunuz.

Merhaba Bugün ağır osastan yuzde35 bel fitigindan yuzde7 oran verdiler. Baltazarla hesapladigimda 39.55 oluyor. 39 mu islenir rapora yoksa 40a tamamlanirmi. Bu sonuçla vergi indirimi alabilirmiyim. Basina gelen varmi. Küsuratlar üst sayiya tamamlanirmi......39.55ten 40 verilirmi......

Rumelili Tabiki olabilirsiniz. Yüzde 60 engeli olanlar sigorta giris yilina gore 15-18 yil ve 3600-4000 işgünü dolunca emekli olabiliyor

Son düzenleme:
Yanlız bakanlıktan puan kırma olayı var diye biliyorum.Bundan önce 58 di ancak 35 düşürdüler veremediler bakanlık neye göre puan kırıyor bilginiz varmı acaba

Ustadim bir şeyi çok merak ediyorum. Uyku apnesi olan arkadaşlar, hastalığının ağır derecede olduğunu söylüyorlar. Efendim benim ahi 50-60-70 gibi rakamlar telaffuz ediyorlar.
Benimde merak ettiğim husus şudur. Ben yedikule devlet hastanesinde uyku merkezinde yattım.* Polisomnografi raporumda tüm gecelik AHI:29.8/saat, SUPİN AHI: 69.2/saat ,* NON SUPİN AHI:6.8/saat bulunmuştur diye yaziyor. Şimdi ben bu rakamların hangisine bakıp benim hastalığım orta veya ağır düzeyde diyebilirim. Bir senedir cpap cihazi kullanıyorum. Yukarıda verdiğim rakamlarla ne oran alabilirim. Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Saygılarımla

Ustadim bir şeyi çok merak ediyorum. Uyku apnesi olan arkadaşlar, hastalığının ağır derecede olduğunu söylüyorlar. Efendim benim ahi 50-60-70 gibi rakamlar telaffuz ediyorlar.
Benimde merak ettiğim husus şudur. Ben yedikule devlet hastanesinde uyku merkezinde yattım.* Polisomnografi raporumda tüm gecelik AHI:29.8/saat, SUPİN AHI: 69.2/saat ,* NON SUPİN AHI:6.8/saat bulunmuştur diye yaziyor. Şimdi ben bu rakamların hangisine bakıp benim hastalığım orta veya ağır düzeyde diyebilirim. Bir senedir cpap cihazi kullanıyorum. Yukarıda verdiğim rakamlarla ne oran alabilirim. Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Saygılarımla

Asiminnesli kardesim oncelikle gecmis olsun.
Bu hastalığın derecesi için sadece ahi değerine bakıyorlar. Senin ahi değerin 29.8 çıkmış.
Ahi 30 ve üzeri ağır osas geçiyor. Engel oranı yüzde 35
15-30 arası orta dereceli osas engel oranı yüzde 10.

Seninki orta dereceli görünüyor. Tam sınırda kalmış. Bu sonuçla yüzde 10 alırsın.
Tek başına osas hastalığı ile engelli olunmuyor. Yanında başka rahatsızlıklarında varsa
Tekrar uyku randevusu alıp yeniden teste girmeni tavsiye ederim.

Geçmiş olsun

Teşekkür ederim. Cumlemize geçmiş olsun. Peki sırtüstü yattigimda supin ahi değeri baz alınamaz mi. Ordaki ahi 69.2
Bana uyku merkezinde sağa sola dönerek de uyu diye ikazda bulundular. Ben sırtüstü yatıyorum. Heyete girsem bu şekilde bilgi versem doktora kabul etmezler mi.

Arkadaşımda var aynı durum. Sadece ahi değerini baz alıyorlar. Sırtına atlete pinpon topu dikmeyi oneriyorlar. Nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama burda doktor yuzune bile bakmiyor belge ver bana diyor. başka ne duyuyor ne konuşuyor.

İlgin için çok teşekkür ederim. Bende senin dediğin gibi düşünüyorum. Tekrar polisomnografi raporu için uyku merkezine başvuru yapıcam. Forumu takip ediyorum. Güncel bilgileri bu platformda paylaşicam inşallah. Selametle kalın. Allaha emanet olun.

Bende ahi 41 ile %35 oran verdiler. Bel fitigindanda %7 verdiler. Ikisiyle birlikte %40 raporum onaylandı. Herkese kolaylıklar diliyorum

Ahi değeri hangi değer acaba ? Gece uyku testinde bulunan bir kriter mi ?

Ahi: uyku testiyle tespit edilen 1 saatteki 10 saniyeden uzun apne ve hipopne ortalamasidir.

Kendi raporumla kıyasladığımda benim bu rapordan anladığım ahi degeri 3.65. Ama bi terslik var gibi ahi5 ve altindaki degerler hastalik yok anlamında degerlendiriliyor ama sizede cpap cihazi yazmışlar. Kesin bisey diyemiyorum o yuzden. Gecmis olsun

Kardiyoloji %10,dahiliye %20+10,beyin cerrahi %7+3+1+1 oran verdi.Ortalama yüzde kaç oranında rapor alınır?

apollo13

kardesim öncelikle gecmis olsun. hepsini ayri ayri hesaplarsak %43 oran verilir.

Her bölüm değerleri ayrı ayrımı hesaplar toplayiptami hesaplar bilmiyorum. Her bölümün toplamı hesaplanirsa %44.5 olur

bendede uyku apnesi var derece olarak %35 ortapedik 21 noroloji 15 verdi ama rapor bir yıllık süreli verildi bu konuda ne yapabilirim

raporda süreklimi yazıyor yoksa sürelimi

Ahmet05 kardeşim öncelikle geçmis olsun. Senin raporu nöroloji yada ortopedi süreli yazmış olabilir. Osas hastalarının raporları ömür boyu yazılıyor. Benimkindede ömür boyu yazıyor.

Üst Alt