Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Agresyon (saldırganlık) yaşayan var mı?

Descartes

Aktif Üye
Konular
115
Reaksiyonlar
877
"Agresyon nedir ? " sorusunun karşılığı ((( Alıntıdır)))

Agresyon, Türkçede saldırganlık anlamına gelir. Psikolojide ve sosyal bilimlerde ise biraz daha geniş bir kavramdır.

*** Bireysel düzeyde: Bir kişinin öfke,kızgınlık veya hayal kırıklıklığı gibi duygularla başkalarına zarar vermeye yönelik düşünce , duygu veya davranışları. Bu zarar fiziksel (vurmak,itmek) olabileceği gibi , sözel (hakaret etmek,küçümsemek) veya dolaylı (dedikodu,dışlama) da olabilir.

*** Psikodinamik yaklaşımda: Agresyon, kişinin içsel gerginliklerini boşaltma ve bastırılmış duygularını ifade etme biçimlerinden biridir.

*** Toplumsal düzeyde: Bireyler veya gruplar arasında ortaya çıkan saldırganlık, çatışma ya da düşmanlık şeklinde görülebilir.

👉 Kısacası agresyon, başkasına zarar verme niyeti taşıyan her türlü davranış ve tutumdur.

NOT : Alıntıdır

bi ara saldırganlık var dı polis hastaneye yatırınca geçti

Agresyonu olan insanlar daha rahat yaşıyor mudur?Sabır sabır diye dolanıp ses etmeyince her an sorun yaşanıyor.Diğer taraftan sinirli olunca sözlü tartışma değilde ekstrem hapis akıl hastahanesiyle karşı karşıya kalıyorsun.Sonuçta bu agresyon bir gerçek.

Oğlumda çevreye saldırganlık değilde halisinasyonlar çok arttığında seslerle kavga ediyor bağırıp çağırıyor ama kendi kendine çevreye zarar verme yok ama tanımayan ve durumu bilmeyen insanlar korkuyor tabi.

Nervium 10 mg bu durumu kontrol altında tutuyor hemde anksiyete belirtilerine faydasıda var ama onunda aşırı uyku durumu ve uzun süre kullanımda bağımlılık riski var deniyor 6 aydır içiyor bu dozda ve sürede risk varmı bilmiyorum doktor uzun süre kullanılmaz bu ilaç diyor.

Doz 10 mg altına az bir şey düşürülünce hemen sinir geri geliyor.

Son düzenleme:
@Descartes,

Maalesef abi konuştuğumuz gibi bende de var. Çok başıma bela açtı. Çok kolay sinirleniyorum. O yüzden her gün hapiste yatan insanları izliyorum. Öldürme isteği var bende. Onu kontrol edebilsem de, yanıma kesici alet ve muşta almayı bıraktım. Çok lanet birşey. Allah bu durumu yaşayan herkese kolaylık versin.

@NewDay, Toplum tarafından damgalandıkları için her zaman onlar suçlu görünüyorlardır. İki taraf tartışsa ve akıl hastası ya da agresyonu olan biri haklı olsa bile o kişi zaten damgalandığı için her zaman o haksız olarak görünür. Diğer taraf polise ya da başkalarına suçlunun karşı taraf olduğunu söylediğinde kimse akıl hastasının savunmasını bile ciddiye almaz. Bu yüzden her zaman haklı olsa bile kendini tutmaya ve pasif kalmaya çalışırlar. Çünkü en ufak bir tartışmada bile suçlu taraf olarak görüleceklerini bilirler.

@berke26,

Ciddiye alınsa bile bu tarz olaylarda elbet bir yerden tasarladığın durum fire verir.Suçlu kişi bir şekilde serisini bitirir ceza alır ama benim sinir olduğum 3 kuruşluk bir işi görürken böyle topyekün her şeyi göze almış garip tiplere denk gelmek sinir bozucu.
Gerçeğinde her şeyin polis gelmiyor gelse seri seri işlemi halledip devam ediyorlar.Vurulmadığın sürece üstüne kimse düşmüyor olayın.Polis görmemiş gözü kara bir genç dışında bir eylem yapmayı nedene dayatamazsın.Empati kuramıyorum bu konuda.

@Ahmet T, """polis kapıyı açmazsan seni döverim demişti""" diye yazmışsın. :) Dövmeyi bırak , koçbaşıyla kapıyı yıkarlar seni evinden alırlar. Yetkilerini kullanacak bir durum olursa gözünün yaşına bakmazlar. @NewDay, :) Öncelikle, forumda hoş geldiniz. Konuyla ilgili yaptığınız karşılaştırma güzel olmuş . Aynen ; pasif & tepkisiz olunca yükleniyorlar. Agresif , sinirli davranınca, fiziksel şiddet gösterince de akıl hastanesine yatıyorlar. :unsure: Bu çelişkili durumları çok yaşadığım için biliyorum @kara duman, ağabey, sizin delikanlının durumu daha farklı. Gaipten duyduğu seslere bağırmasını, bu olaydan duyduğu rahatsızlığın bir göstergesi gibi de yorumlayabiliriz. :rolleyes: Kendi içine yönelmiş bir tepki biçimi sanki. Nervium 10 mg bu durumu kontrol altında tutuyorsa bence sürekli verilmesi lazım. Bağımlılık yapıyorsa yapsın Ne olacak ? Maksat , seslerden olumsuz etkilenmemek değil mi ? @dgcnn, aman kardeşim, yanında kesici alet ve muşta gibi şeyler taşıma . Maazallah polis çevirmesine falan denk gelirsin. Bunlar üzerinde çıkarsa sıkıntı doğurabilir. Sen aklı başında adamsın bu sorunları bir şekilde aşarsın. @berke26, sen konuyu biraz kişisel / kendine göre yorumlamışsın. Bir kavga & tartışma durumunda akıl hastası olan kişi haklıysa bu zaten bellidir.Böyle bir durumda olsam kesinlikle pasif kalmaya çalışmam. Hakkımı mutlaka savunurum

Son düzenleme:
@Descartes, Aynısı oğlumda söyledi nervium bağımlılık yapabiliyormuş azaltmamız lazım dedim yaparsa yapsın ne olacak ki dedi.

Zaten sesler gaipten değilde iç ses gibi anlık veya geçmişte yaşadığı olaylarla alakalı sesler duyuyor yani bir nevi bilinç altında ki düşünceler, travmalar, kompleksler vb sese dönüşüyor gibi sakin olunca veya duygu durumu iyi olunca sesler olumlu konuşuyor deyip konuşup anlaşıyor onlarla ve sakin oluyor ama duygu durumu kötü, stresli veya sinirli olunca onlarla tartışıyor kızıyor.

Doktora söyledim bunları herkesin halisinasyonları farklı oluyor bu şekilde de olabiliyor dedi.

Kendi üstünde görmek istemediği ölümü karşıya yansıtmasıdır diyor Ferud saldırganlığı tanımlarken. Bilmeden bana zarar verecekler, yanlışlıkla öldürüleceğim, mesela bir ilaç verecekler ölümüme sebep olacaklar gibi düşüncelerim oldu ya da birine zarar veririm diye korktum ordan uzaklaştım.

Üst Alt