Arkadaşlar,
Ağustos'un 2. haftası olan 6 Ağustosla başlayacak hafta içinde açıklancak denmesi bunun 10 Ağustos'u da bulabileceğidir. Bu nedenle bence ayın altısına odaklanmayalım zira hayal kırıklığı da yaşayabiliriz.
Bunu moral bozmak için değil, sadece fazla umutlanıp sonunda üzülmemek için söylüyorum.
Ösym sınavlarında özellikle yerleştirmeleri göz önüne alırsak bildiğim maksimum 2 hafta içinde açıklandığıdır ama bizim ömss sonuçlarımız her nedense 3. haftayı bulacak biz iş başı yapana kadar da bir ay geçer malum bayram tatili de girecek araya... neyse bakalım hakkımızda hayırlısı neyse o olsun
Üniversite tercihi yapacak arkadaşlara, özellikle bildiğim Çağla arkadaşımız var, önerim uzaktan öğretim yapan yani bilgisayar destekli öğrenimi olan bölümleri ya da açıköğretimi tercih etmesi yönünde... Veyahut, hiç tercih yapmayıp 2. tercihleri beklemesi ve atandıktan sonra tercihlerini çalışacağı ilde yapmasıdır.
Maalesef ki 3 Ağustos'a kadar açıklanmayacak gibi görünüyor o yüzden iyi düşünüp ona göre karar vermek lazım.
Çalışmak elbette ki önemli ama eğitim de önemli sonuçta diyelim ki ömss ile atanamadı bu kişi, en azından üniversite okur, yani çalışma daha önemli ya da okumak daha önemsiz gibi bir yorum yapmak bence doğru değil çünkü üniversite okumak ne kadar ertelenirse, ileride yaşanacak pişmanlıklar da artıyor keşke okusaydım gibi...
Herkesin hakkında Rabbim neyi hayırlı kıldıysa o olsun inşallah, zaten az kalmış 1 hafta daha bekleyelim bakalım
Saygılar...