Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ailem beni bakım evine verecek. Ne olur yol gösterin?!

portakal suyu

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
öncelikle merhaba,
şu an çok üzgünüm.benm yüzde63 engelli raporum var.hastalıımı sormazsaanz sevinirm çünkü sitede tanıyan çıkabilir

sağ elim az tutuyor,sağ ayağımda öyle.tuvalet ihtiyacımı biri k0luma girerse gidip yapıyorum

annem ve babam benle hiç ilgilenmiyor.aynı evde 3 yıldır babamın yüzünü görmüyorum.bi kez olsn bakmaz:mad:

annemse babamla olan problemlerinden ötürü bize psikolojik işkence yapıyor:(
beni kardeşlerime baktırıyor.3 yıldır hastaym bi kez beni yıkamış değil.kardeşim yıkar giydirr,yedirr v.s...

ve annem herkese ben bakıyorm diyor hiç bakmadığı halde.annem hep böyleydi ben yürürkende evin işini bizlere yaptırr ben yapıyorm derdi.babannemde anneme böyle yaparmış.

tüm bunları karalamak için yazmadm nasıl bi ortamda yaşadığımı bilin diye yazdm

gelelm patlama noktama....,
ş
ben fizik tedavi iiçin hastaneye yattm.haftasonu izinliym şu an
annem kalmıyo yanımda.öğlen gelr misafir gibi.kardeşm varyine.ama nereye kadar de mi
en son kavga ettk.annem ben bakamam dedi.eve gelip küçük kardeşimede babamada ben bakamam beceremem bakım evinevercem demiş:(:(:(

elalemden korkmasalar verrcekler.bana kalsa giderm her an onları çekmektense:mad:

bu arada maaş açlmıyorm pedern evi maaşı var.annemde maaşlı

sizden maddi hiçbir şey talep etmiyorm nolur yool göstern

ALLAH YARDIMCIN OLSUN KARDEŞİM
normalde çalışıyomusun sen biyerde

Arkadaşlar böyle bakım yardımının aileye yapılması da bazen saçma oluyor. Bir de hesapta ailenin maaş ortalaması var belki de bakım aylığı ödenmeyecek. Böyle vicdansızların elinde hastayı biraz daha hasta ediyor bizim anlamsız bürokrasimiz zihinsel yeterliliği olanlara bari maaşları aileye değil de bireye verilse arkadaşıma ne cevap yazacağımı şaşırdım kaldım maaşı olmadığı belli elimden gelen dua etmek ne deyim Allah vicdanları insanların ellerinden almasın. Amin..............

Offf offff ne anne babalar varmış :(

Portakal suyu sana özel mesaj yazdım cevap yazarsan sevinirim...

İstanbulda olsaydın seninle görüşüp bir şeyler yapabilirdim en azından seni istemeyen anne babanla konuşup yüzlerinee tükürürdüm :mad:

Senin için dua etmekten başka elimden bir şey gelmiyor canım...

Rahat ol sabahı bekle Allah büyüktür....

Canım imkanın varsa ailenden şikayetçi olabilirsin gerçi olsan bir şey değişecekmi o da ayrı bir konu...

avcıkomondo arkadaşımızın dediği gibi bulunduğun ilin valiliğine,kaymakamına ulaşıp derdini anlatmaya çalış...

Ailen için bir şey demiyorum düşmez kalkmaz bir Allah...

Kimsenin bir dakika sonrasına garanti yokken ailen nasıl böyle davranabiliyor hemde öz evladına ! Anne baba olmak çocuğun doğmasına sebep olmak değildir ona bakmadıktan sonra...

tolga0164;

hayır çaalışmıyorm

soner81;
bende böyle düşünüyorm
teşekkür ederm

hazaan 42;
nasıl olcako

avcıkomando;
kardeşmden allah razı olsn o bi tane.ama o da insan hayatı var çok acı çekiyorm

bu arada bayanım,istanbulda değlm
26 yaşındaym.
uzanıp sol elle yazıyorm,yani msnde nası yazcam

sağoolun arkadaşlar

gece girersem yazarm
yarında hastaneye döncem.

ordan kaçak net bulursam yazarm

bulamasamda geline cevaplarm,yazdı kaçtı sanmayn:eek:

avcıkomando;

ne diycemvaliye
hem gittiğim yerde iyi bakarlar mı

sağolun allah razı olsn

avcıkomando;

girersem ederm tabi

...ansızın...;

bilmiyorm değişir mi,çok sağolilgin çin

Aynı eve dönüp aynı şeyleri çekmektense sansını dene canım...

Sen bir mazlumsun Allah sana yapılanları elbet görüyor elbetteki seni koruyacaktır bir çıkış kapısı açacaktır ben buna inanıyorum...Dualarım seninle..İyi haberlerini bekliyoruz inşallah...

nerede yaşadığımı söyleyemem arkadaşlar
tanıyan çıkar bizimmkilere söyler pc elimden alınır
türkiye cmhuriyetindeym:)

...ansızın...;

iştecesaretm yok:(

avcıkomando;

ne kadar süre kalabilirm
geri eve dönmeyeym sonra:(

Cesaretini kaybetmeyeceksin kendine güveneceksin başka çıkarınmı var ?

Yerinde olsam hastanedeki baş hekime,doktora veya hastane polisine durumumu anlatır bir çıkış yolu ararım...

Ailen kanundan güçlü değil herhalde ? sen sana yaptıklarını anlatırsın onların yanına dönmek istemediğini söyle 26 yaşındasın çocuk değilsin sana inanırlar kardeşin de susmasın konuşsun...

Herkesin insanca yaşamaya hakkı var aile de olsa kimsenin kimseye zulmetmeye ( özellikle bir engelliye ) hakkı yoktur dağ başında değiliz türkiye cumhuriyetinin de kanunları insan hakları vardır...

...ansızın...;

o bakımevi ne kadar süre bakıyo.bi kaç aysa yok olmaz
kardeşlerm seni vermeyz dedi.ama ben bikere o lafları duydm kalbim kırıldı.artık kalmak istemiyorm
kardeşmannemn üstüne yürüdü,annem yok zaten göndermem felan dedi.benm yüzümden eve mahkummuş:(evde durmuyoki mahkm olsn

Bakım evi konusunda, kaç ay bakıtıkları konusunda bilgim yok malesef. :(

Bulunduğun yerin valisiyle kaymakımıyla irtibata geçtiğinde sana bu konuda bilgi verip yardımcı olacaklardır..

Ben olsam bende o sözü duysam o eve gidemem belki kızıgınlık haliyle söylenilmiş bir sözdür ama senide düşünmeleri lazım kendi isteğinle engelli olmadın...

Ben 9 gün bakım evinde kaldım sordum bakım merkezi müdürüne ömürboyu bakılırmıyım diye ömür boyu ama ayrılmak istersen de istediğin zaman ayrılabilirsin demişti müdür (iyi bir yer araştırman lazım) ama sonra istemedim ayrıldım kendimle ilgili bir nedenden dolayı ayrıldım eve geldim allah hepimizin yardımcısı olsun
not:sen sosyal hizmetlere git konuş onlar sana bakım merkezi ayarlasınlar
iyi akşamlar

Canım kardeşim öfkeyle kalkan zararla oturur. İyice düşünüp taşınmanı isterim belki annende kızgınlık anında söylemiştir bakımevinde böyle sözler duymayacağına emin misin? Anladığım kadarıyla kardeşlerin de seni çok seviyor seni nasıl korumuşlar iyice düşün kardeşim Allah yardımcın olsun...

Of of, ne diyeyim bilmiyorum. Allah yardımcın olsun. Aile desteğinden mahrum yaşamanın ne demek olduğunu ben çok iyi biliyorum. Ama sizinki daha bir ağırmış:(

ALLAH yar ve yardımcın olsun...:(

allah yardimcin olsun bende akil hastanesinde yatmiştim manisada senin yaşadiklarinin 10 mislini yaşamiştim. çok zor ... :(

Allah yardımcın olsun kardeş . inşallah rahata kavuşursun. Allah ailene hidayet versin.

merhaba telefonum 5398727322 ararsan sana yardımcı olurum

Allah yardımcın olsun nasıl anne babalar var yaa..

allah yardımcı olsun her insan bir olmuyor neyapacaksın ki kader annengil bakım aylıgı alıyor mu alıyorsa shçek e bildir seni bakım evine alır hemde ailene ceza verir şunuda bildirmek isterim bakım evlerine güvenme tvlarda görüyoruz işkence ediyorlar hemen karar verme iyi düşün bunları öyle kararını ver

Allah c.c yardımcın olsun, insanın ailesi bunu yaparsa bakım evi ne yapmazki :(

Bakım evi konusunda, kaç ay bakıtıkları konusunda bilgim yok malesef. :(

Bulunduğun yerin valisiyle kaymakımıyla irtibata geçtiğinde sana bu konuda bilgi verip yardımcı olacaklardır..

Ben olsam bende o sözü duysam o eve gidemem belki kızıgınlık haliyle söylenilmiş bir sözdür ama senide düşünmeleri lazım kendi isteğinle engelli olmadın...
maiil mi atsam valiye? ya da şu an ftrde yatıyorm hasta hakları birimine mi gitsem
Ben 9 gün bakım evinde kaldım sordum bakım merkezi müdürüne ömürboyu bakılırmıyım diye ömür boyu ama ayrılmak istersen de istediğin zaman ayrılabilirsin demişti müdür (iyi bir yer araştırman lazım) ama sonra istemedim ayrıldım kendimle ilgili bir nedenden dolayı ayrıldım eve geldim allah hepimizin yardımcısı olsun
not:sen sosyal hizmetlere git konuş onlar sana bakım merkezi ayarlasınlar
iyi akşamlar
nerden araştırılır napılır arkadaşım onu söylesen
bi de mesela tuvalete gitmek istesem götürürler mi? banyoda felan yardmcılar mı
çok önemli bunlar
Canım kardeşim öfkeyle kalkan zararla oturur. İyice düşünüp taşınmanı isterim belki annende kızgınlık anında söylemiştir bakımevinde böyle sözler duymayacağına emin misin? Anladığım kadarıyla kardeşlerin de seni çok seviyor seni nasıl korumuşlar iyice düşün kardeşim Allah yardımcın olsun...
hayır annem hep böyle.sürekli azarlar,bi de hiç bakmaz heerkee ben bakıyorm der nedden ya neden
geçen yıl maaş için başvurdum hiç yanıma gelmeyen kadın gecede 3 defa geldi
dedm ki aylıkla bakıcı tutcam yoooo ben bakarm parAyı verirsen dedi.e madem annesin parasız bak dde mi
Of of, ne diyeyim bilmiyorum. Allah yardımcın olsun. Aile desteğinden mahrum yaşamanın ne demek olduğunu ben çok iyi biliyorum. Ama sizinki daha bir ağırmış:(
aile yanında olmadı mı çok kötü.para vermezler kardeşim bursundan harcardı.istediiiim yükümü omuzlamalarıydı sadece yapmadılar
Üzüldüm Ama Üzüntünü Paylaşıyorum Portakal Suyu Belki Burdaki Tüm ArkadaşLar Mesafe Olarak Sana Uzak OLsada Gönülleri Mutlaka Kalpleri Mutlaka SenınLe Buna İnanıyorum Yazılanlardanda Belli Oluyor Zaten 26 Yaşında Genç Bir Bayansın Seninde Hayatı Dolu Dolu Güzel Güzel Yaşamak Hakkın Her İnsan Gibi Hastalığına Gelince Onun İçin Bol Bol Dua Et Rabbimize Herşeyin Bigün Yoluna Gireceğine İnanarak Yaşa Annenin Sana Karşı Olan Bu Kötü Davranışı Bizleri Üzdü Her SağlıkLı İnsan Engelli Adayıdır İnsanların Annnede Olsa Babada Olsa Düşüncelerinde Engel Olması Ne Kadar Kötü Bir Durum İsyan Etme Sen Portakal Suyu Duygularını Paylaşıyorsun Dusuncelerını Bızlere Aktarıyorsun Belkıde Hep İçine Atıyorsun Bazı Şeyleri Ama Üzülme Herşeyin En İyisine Layıksın Bu Dünyada Değilse BiLe Ahirette İnşaALLAH Bol Bol Dua Et Rabbim El Açıp Dua Eden Kullarının Dualarını Geri Çevirmezmiş ALLAH'a Emanet ol

çok teşekkür ederm hepinize. beni anladığınıza eminim
onun için açtım yüreğimi sizlere
çok sağolun ama çıkar yolum yok

ALLAH yar ve yardımcın olsun...:(
sağolhepimizin
bir arkadaş daha yazmış sizin gibi.bu nedir böyle yaa ben anlayamıyorum kafam basmıyor neden böyle yapılıyor.sosyal hizmetler size yardımcı olucaktır başvurursanız. ama ailenizin bakamıyoruz demesi lazım. allah ıslah etsin onları sanada sabır versin sevgili kardeşim
işte elaleme ne diycekler.el yüzüne karşı vermezler
araştırıp öyle konşcam
allah yardimcin olsun bende akil hastanesinde yatmiştim manisada senin yaşadiklarinin 10 mislini yaşamiştim. çok zor ... :(
allah yardımcın olsn karddeş
Allah yardımcın olsun kardeş . inşallah rahata kavuşursun. Allah ailene hidayet versin.
sağol allah razı olsn
merhaba telefonum 5398727322 ararsan sana yardımcı olurum
ilkmsjın,yeni üyesn kusura bakma kafam karıştı
Allah yardımcın olsun nasıl anne babalar var yaa..

saağolasn

Yani sen henüz bir girişimde bulunmadınmı dün akşamdan beri ?
Tedavi gördüğün fizik tedavi hastanesi özel mi devletemi ait bilemiyorum ama kime ait olursa olsun orada mutlaka duyarlı vicdan sahibi biri vardır...
Hasta hakları birimine,tedevini yapan doktora,baş hekime hastane polisine söyle ben vali veya kaymakam beye ulaşmak isiyorum de mail de olur ama mail geç cevaplanır sen hastanedeyken bir şekilde devletin bir yetkilisine ulaş.
Her önüne gelenede güvenme bu arada,mutlaka devletin yetkili görevli kişileri olsun ulaşacağın kişiler...
Ya bulunduğun yeri bana özelden yaz ben senin adına valiliğe veya kaymakama ulaşayım söz veriyorum hiç kimse bilmeyecek..
Dünde geceden beri senden olumlu bir haber bekliyorum henüz bir girişimde bulunmamışsın ?

allah yardımcı olsun her insan bir olmuyor neyapacaksın ki kader annengil bakım aylıgı alıyor mu alıyorsa shçek e bildir seni bakım evine alır hemde ailene ceza verir şunuda bildirmek isterim bakım evlerine güvenme tvlarda görüyoruz işkence ediyorlar hemen karar verme iyi düşün bunları öyle kararını ver
yok allmıyorz aylık felan
korktuğum iişkence zaten
Allah c.c yardımcın olsun, insanın ailesi bunu yaparsa bakım evi ne yapmazki :(
bilmem yapar mı

ansızın,
ünv hastanesindeym. tamam bulunaym devlet alsn bakacaksa yani
haa ben bu evden o yolla çıkarsam bi daha gelemem.peder serttir ssksından bile atar
peki sonra napcam

gerçi 3 yıldır evdeym bi kere gelip sormadı. evde olmasam nolur ki? yaşarken yetim bırakmadı mı zaten

sağol bana güven veriyorsn ama benbu işleri iyice araştırıp öyle harekete geçeceğim

ama illa ki geçcem

bak şu an hastanedeym sabah belediye aldı ecvden kardeşlerm yanımda

nerde bu annne baba yok....

anem sabAh hastanede erken gemiş kendisi için tabi

öğle yemeğini yedi gitti.öyle işte

bak hastaneden geçen ay çıktm yoğun bakımdaydm mesela.eve geldk ağrım çoktu,idrarımı beze yaptm hemen herkese altına yapııyo twemizliyorm demiş. bi genç kızın mahremi söylenir mi

neyse biri götürdüğü sürece tuvalet ihtiyacınmı yapıyorm

Canım belediye sabah seni evden aldığında hiç mi bir fırsatını bulup söyleyemedin ?
Haydi sen söyleyemiyorsun kardeşlerin neden devletin bir yetkilisiyle görüşüp durumunu bildirmiyorlar ?
Anneni anlatıp durma canım nasıl bir anne olduğunu az çok anladığımız için senin için bir çıkar yol bulmaya çalışıyoruz...
Bende bir anneyim,benimde çocuklarım var anneni anlamaya çalışıyorum ama bir türlü anlayamıyorum...
Bakım evleri ne kadar bakar,iyimi bakar,kötümü bakar doğrusu bu konuda bilgim yok ama sen vali veya kaymakamsız bunları araştırıp güvenli bilgilere başka türlü ulaşamazsın bilmem beni anlıyormusun ?
Tek çıkar yolun vali veya kaymakamla iletişime geçip herşeyi söyleyip aklına takılan her sorunun cevabını bulman ve en sağlıklı kararı aldığın bilgiler doğrultusunda vermendir...

kardeş benimde san a diyeceğim zor durumdasın hastalıktan ve acıdan daha çok insana zor gelir eğer evden ayrılmayı düşünüyorsan benim sana diyeceğim gücünün son damlasına hatta fazlasına kadar dayan gitme zorla da götürürlerse yapacak bir şey yok git ve insanliğin ölmediği yerlerde var rabbim şüphesizki sana yardım edecektir sabret ailenede ALLAH merhamet versin hidayete ermeyi nasip etsin diyelim

Sana tavsiyem ekim gibi sınav olacak. Kardeşlerin de yardımcı olsun bu sınava iyi çalış. Söylenene göre epey memur alacaklar. Memur olursan en azından maaşın olur. Kurtulursun.

Galiba annen biraz paracı. Onun için inanki kazanabilirsen evde çok rahat edersin.

öyle babalar duymuştum ama annenin tavrı bana çok beynimin alamayacagı bir şey.bende anne oldugum içindir sanırım.halada inanamıyorum.

Sana akıl vermiş gibi olmayayım ama bence ailenide bir seçenek olarak görerek gönüllü ayrıl evden".Madem siz bana bakamıyorsunuz ben o halde bir bakım evinde kalmayı tercih ediyorum." de Ondan sonra hangi ildeysen sosyal işlerden sorumlu biriyle görüş,ailem bakmıyor ve bir an önce evden ayrılmak istiyorum. Ve eğer ki, olumsuz sonuç gibi görürsen yönlendirecekler vs. bu kötü şartlarda bana bişey olursa emin olun ki sizide katacağımdan şüpheniz olmasın diyip biraz sert çıkış görevlilerle.çünkü nedeni ise devlet bakıma muhtaç birisi için bakım evlerine yattığında daha fazla bir para ödediği için almamaya gayret gösterir.Bu durumu bire bir yaşayan bir arkadaşda var. şuan durumu iyi bir bakım evinde
Bana göre insanın hayatta tek savaşabileceği bir şey varsa oda onudurudur.Ve ne ailen nede başka birisi senin duygularınla hislerinle onurunla oynayamaz...Bir çıkış yolu bulmanı umut ediyorum. eğer ist. içindeysen sana telefon verebilirim ilgilenen birimlerin telefon numaralarını.

Ben böyle şeyleri okuduğum zaman canım çok sıkılıyor ya:( Allah cc.güç,kuvvet,sabırlar versin....:( .İnşAllah en kısa zaman da konu güzel bir açıklığa kavuşur...

Üst Alt