portakal suyu,
1. Ailenin seni bakım merkezine yerleştirebilmesi için mahkeme kanalını kullanması gerekecek. Bu iş o kadar basit değil yani.
"...[SIZE=2]18 yaşını tamamlamış olup akıl hastalığı veya akıl zayıflığı sebebiyle işlerini görememesi veya korunması ve bakımı için kendisine sürekli yardım gerekmesi ya da başkalarının güvenliğini tehlikeye sokması nedenleriyle kısıtlanması gerekli bakıma muhtaç özürlü için ilgili mahkemelerden alınacak, kısıtlanması ve bir bakım merkezine yerleştirilmesi kararı" gerekir bunun için. Öyle kendi başlarına bu kararı alamaz buna ilgili mahkeme karar verir. Bu süreci ailenin göze alacagını sanmıorum.[/SIZE]
[SIZE=2]2. Bakım hizmetinin bakım merkezlerinde verilmesini sen ve yasal temsilcin talep edebilirsin. Böyle bir talep sadece sana ve yasal temsilcine aittir. Bakım merkezi de bu talebi kapasitesi uygun olunması halinde kabul ederse bakım merkezinde kalabilirsin:[/SIZE]
"[SIZE=2]Bakıma muhtaç özürlünün veya yasal temsilcisinin talep etmesi ve merkezin kabul etmesi hâlinde, bakım hizmeti Genel Müdürlüğün izni ile açılmış olan diğer resmî kurum ve kuruluşlara ait bakım merkezlerinden alınabilir. Bu durumda bakıma muhtaç özürlülere sunulan bakım hizmeti ücreti, sözkonusu merkeze il müdürlüğü tarafından aylık olarak ödenir."[/SIZE]
[SIZE=2]Bakım hizmetinin evinde akrabaların tarafından verilmesini talep edebilirsin. Bu durumda akrabalarından birini kendine bakıcı tayin edersin. Sosyal hizmetler bakım hizmetin karşılıgında bakıcına bakım ücreti öder. [/SIZE]
[SIZE=2]Gerekli olan şartlar şunlardır:[/SIZE]
[SIZE=2]%50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporunun olması, Bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olman ve kişi başına düşen aylık gelirin 400 TL'yi geçmemesi.[/SIZE]
[SIZE=2]Şu iki linki incele lütfen rahat rahat:
http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html[/SIZE]
[SIZE=2]
http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html[/SIZE]
[SIZE=2]Sana tavsiyem sosyal hizmetlerle temas kur en kısa sürede. 7 gün 24 saat Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk, Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattını arayabilirsin. O yuzden bu yardım hattı ile ilgili bilgileri dikkatle okumalısın:
Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk, Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı[/SIZE]
[SIZE=2]Bunu sadece sana değil genele yazıyorum. Olur ki acil durum olur, psikolojik taciz, şiddet vs olumsuz tavırlara maruz kalırsınız. Böyle durumlarda polis imdat 155 telefon hattını kullanabilirsiniz. Hem polis imdat 155 hattı hem alo 183 hattı sayesinde ilgili birimler bilgilendirilir ve ona göre gerekli adımlar atılır.[/SIZE]
[SIZE=2]Böyle durumlardaa hemen aileden alınır, uzaklaştırılır diye düşünmeyin lütfen. Özellikle sosyal hizmetler bakıma muhtaç özürlünün aile ortamında daha huzurlu ve mutlu yaşayacagını düşündüğünden buna uygun adımlar atar. Aileye rehberlikten tutun atılabilecek tüm adımları bakıma muhtç özürlü adına atmaya çalışır. Bu yaklaşımlar sonucunda ailelerin rehabilite edilebileceğini düşünür. Ben de öyle düşünüyorum.[/SIZE]
[SIZE=2]Hem maddi destek sağlanması, hem hukuk yardımı, hem rehabilitasyon hizmeti gibi hizmetlerin verilmesi ailenin bilgilendirilmesi vs adımlar ailenin bakım muhtaç özürlüye bakışını da değiştirir.[/SIZE]
[SIZE=2]Aileler, bakıma muhtaç özürlü çocuguna istediği her zulmü yapamayacagını, insan haklarına saygılı olmayı ve bunun dışına çıktıgında karşısına devleti alacagını görür. Bu şekilde en azından hizaya gelirler. [/SIZE]