Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aileye aşırı bağlı olma hali ile nasıl baş edilebilir?

anonymous

Aktif Üye
Konular
241
Reaksiyonlar
220
Ben bipolar bozukluk hastasıyım. 13-14 yıldır tedavi görmekteyim. Ben aileme aşırı bağlıyım. Tek başıma hiç yürümeye bile gidemiyorum. Ne yaparsam onlarla yapıyorum. Benim gibi olan var mı? Ve nasıl başedebiliyorsunuz?

Bu Durum ne zamandır var sizde yaşınız kaç belkide zamanla düzelir belkide stres başka şeylerden kaynaklı olabilir doktorunuza danıştiniz mi bu konuda

Bu gibi durumları aşmak için kendine ufak meydan okumalar yapabilirsin. Mesela haftada iki kere 2 saat uzaklıkta bir mekana gidip bir şey içmek ve içerken de hem kendini hem çevreyi seyretmek. Kendini izlemendeki amaç ne hissediyorsun, korku kaygı gibi durumlar var mı diye. Çevreyi izlemekteki amaç da herkesin kendi işinde gücünde olduğunun farkına varmak.

Bu adımı artık rahatlıkla kaygısızca yapar hale gelince tek başına şehir dışına çıkmayı da deneyebilirsin. Bunlar hep bireysel olarak da hayatta kalabileceğini kendine gösterebilmek için.

Ben aşırı bir durum olmadığı sürece herkesin tek başına bir çok şeyi başarabileceğine inanıyorum. @dreamfail,

Üst Alt