Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AKP milletvekilinden randevu aldım. Engellilerin sorunlarını ileteceğim..?

blowteam

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
8
Merhaba Arkadaşlar,

AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ AYNI ZAMANDA ENGELLİ OLAN SERKAN BAYRAM BEYDEN RANDEVÜ TALEBİM OLDU VE OLUMLU GERİ DÖNÜŞ ALDIM.

Bende sizler gibi engelli bir bireyim %52 işitme engelliyim.
Daha önce Serkan beye mail attım ve bana dönüş sağladı. Engellilerin durumunu anlatan istek ve şikayetlerimizi dile getirmek istediğimizi söyledim. Kendileri beni arayıp özel kalemi yardımcı olunacağını ve Serkan beyin beni dinlemek istediğini belirtti.
Burada siyasi bir ayrım ve propaganda yapılmadan bizlerin isteklerini önerileri engelliler için neler yapılabiliri kendisiyle konuşmak amacım.
Sizlerden de bu konuda önerileriniz varsa beklemekteyim.
Kendisiyle aslında söyleşi tarzında bir görüşme yapmak istemekteyim.
Örneğin Yeni çıkan emeklilik yasası ile ilgili iptali olması gerektiğini ve mağdur olduğumuzu bunun gibi konularda fikirlerini ve önerilerini yardımlarını isteyeceğim siz değerli kardeşlerimden de öneri beklemekteyim.
Kendiside engelli bir birey olduğu için bizi daha iyi anlayacağını umut ediyorum.

Belediyelerde part time iş imkanı şahsen benim için yararlı olur.Ayın 3 günü bile yeterli benim için sosyalleşmek ve ekonomik olarak.Üç gün olduğundan fazla kişi alınabilir.Her yaz bu tarz bir on günlük seminer yapıp cep harçlığı veriyorlar.Onu kaçırdım ben.
Benim için önemli ruhsal engeli olan ve sicili temiz olan kişilerin hastahane yatışlarında ayrı hastahane veya ayrı hastahane poliniğine yatırılması.Sicili olmayanları belli bir yere koysalar bir ilerlemedir.Uyuşturucu bağımlısı ile aynı yerde kalmak bir sorun.Ki bu insanlar en zararsızları fetocusu mafyası iş arkadaşını kardeşini öldüren arkadaşını vuran doktor ablasını bıçaklayan...Ya darbe denemesi ve sedat peker hükümet çatışmasında içerdeydim.Adamları konuşturacaklar diye üzüm gibi baka baka karardım.

@NewDay,

Önerin için teşekkür ederim muhakkak bu konuda kendilerinden destek bekleyeceğimizi iletiyor olacağım ki bence de en büyük hakkımız bir bağımlı ile aynı yerde kalmak istemiyor olmamız.

@bilgeadam,
Kendisinin de engelli olması bence bizler için bir pozitif bir ayrıcalık olabilir halden anlayabilir.
biz derdimizi anlatalım birine bile derman olabilirse ne mutlu beklenti konusunda ise en minumum seviyede gidiyorum haklısınızz.

EKPSS'nin kaldırılarak tüm engellilerin kura ile yerleştirilmesini ben Cimer'e yazmıştım not aldık değerlendireceğiz dediler bir şey yapmadılar. Şehit ve gazi yakınları, hükümlüler, yurtlarda büyüyen çocuklar sınavsız bir şekilde kura ile atanırken engellilerin önüne sınav engeli getirilmesi eşitsizlik, ayrımcılık ve adaletsizliktir.

Bence sadece bir çay veya kahve içebilirseniz içersiniz yada size slm verir iki dakika sonra odasından çıkarsınız. Kendisi engelli biri olupda engellilerin sorunlarını bilmezmi hiç? Bu çocuk değil ki 51 yaşında bir milletvekili üstelik hukukçu. Bunlar boş işler bol, laflar.

@blowteam, Emeklilik ile ilgili bu yasa için kendi mensubu olduğu partiden Ceyda Bölünmez Çankırı isimli Milletvekili tarafından komisyona ilk başvuru yapıldı.

Serkan Bayram kendisi de halen aynı partide milletvekili olarak görev yapıyor. Sana bu konu ile ilgili bir yardımı olacağını sanmıyorum hatta bu yeni yasayı eşitlik yaptık diye savunabilir belki.

Görüşme yapacağınız Milletvekili Serkan Bayram kendi hayatını anlatan Buğday Tanesi isimli filmin gösterimi için harcadığı zamandan bir fırsat bulup keşke o günlerde komisyona gidip engellilerin haklarını savunsaydı.

Öncelikle bu randevu talebinde bulunan arkadaşımıza sesleniyorum. Siz Serkan bayram AKP milletvekili nin hangi görevlerde bulunduğunu biliyormusunuz? Bu zamana kadar hangi bir gün çıkıpda basına medyaya engellilerin sorunlarını dile getirip sesini çıkartmamış yada çıkarmıyor. Niçin sürekli gündemine taşımıyor.

Gidip görüşün burada da denemenizi paylaşımınızı düşüncelerinizi tekrar yazarsınız inşallah

Olay bakın milletvekili demek milleti temsil eden demek basit anlamda temsilcimiz bizim yanımıza gelerek bu özelde demiyorum genel olarak tüm vekiller için sokağa inip milletin derdini dinleyip mecliste gündeme getirmeleri gerekirken aaaaa oylemiiii biz Norveç deydik sizin böyle sorunlarınız mi vardı Allah Allah tüh ya hemen çözelim hatta şöyle yapalım siz elçi olun varsa başka sorunlar çözelim demesinimi bekliyorsun birak adamı rahatsız etme sende o kadar zahmet etmeme otur evinde yaaa Allah Kuran aşkına birazcık en azından küçümsemek için demiyorum şu bizim ülkemize sığınan Suriyeliler kadar mantıklı olalım

Bence engelli raporları süreli verilmemelş. Özellikle kanser ve psikiyatri hastalarında çünlü tekrar etme riski var

@blowteam Görme Engelli milletvekili olarak lokman Ayvayı tek geçerim Lokman Bey zamanında İyi kötü bir şeyler yaptı yaptırmaya çalıştı Serkan bey bir filmin senaryosunu yazdı filme aldırdı onun tanıtımını kendi reklamını yapıp durdu onun yanında bir şey yapmışsa bilemem takip ettiğim kadarıyla yapmadı her şey milletvekili olana kadar sonrası yan gel yat maaşlar gelsin

Yanınıza mutlaka bu sitenin yöneticilerinden birini alın. Mümkün değilse en azında görüntülü görüşme ile de toplantıya dahil olabilir.

Bir gün gerçekten halkın içinden gelen bizi samimi şekilde temsil eden bir vekil görecek mi bu gözler “Aylin hanımı” bunun dışında bırakarak söylüyorum tabiki ben bu zamana kadar göremedim maalesef yukardaki arkadaşların dediği gibi sinema filmi için büyük bir mücadele içine girmiş birisidir kendisi öyle telefon numarasını İnstagram biosuna koyup samimi olmak vatandaşa bişey kazandırmamıştır şahsen görmedim de

@Oğuzzz,

%5 e çıkarsalar ne olacak ki? Şuan %3 değil mi? Peki şuan kamuda engelli çalışan toplam engelli oranı kaç? Cevap: %1.8
%5 e çıkarırlar, %2.5 ini doldururlar kadronun.

Kendisi ile daha önce telefonda kaç sefer görüşmüştüm şahsi mesele değdi yine tüm engelli arkadaşlarımızın belli bölümünü ilgilendiren konularda şunu söyleyebilirim kendisine de bunu bizzat söylemiştim önceki dönem milletvekilliğinde tam bir şovmen partideki durumunu bilemem ama engelli konularında yetersiz ilgisiz alakasız bunları söylerken sonuç olarak söylüyorum sizi dinler sizinle konuşur ama icraat bakımından ilgisizdir.

Partide yetkili olsaydı sevilen bir isim olsaydı engelli koordinasyon merkezi başkanı olurdu inşallah sizin için olumlu olur faydalı olur size düşüncem Erzurum milletvekili Fatma önce hanımefendi ile görüşmenizi tavsiye ederim o daha duyarlı daha ilgili ve 10 tane Serkan bayrama değişmem nokta

Üst Alt