Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AKP ve MHP yine Engellileri yok saydı!

neoplis

Üye
Konular
82
Reaksiyonlar
105
Bugun CHP milletvekili sayın Mahmut Tanal engellilerin sorunlarımı konuşmak için AKP ve MHP yi meclise davet etti ama KATILMADILAR !

Halbuki ne kadar da önemseyen dertlerimizi dert eden iki parti idi... engellileri adam yerine koyduk diyen akp milletvekili vardı bir zamanlar....o derece düşünürler bizleri.....çok şaşırdım buna

evet evet chp o kadar düşünür ki engellileri, İBB üst geçitlerdeki çoğu asansörü yapmadı engelliler 6 senedir neler çekiyor mesela.. Akparti EKPSS getirdi mesela pozitif ayrımcılık namına, çoğu haklar düzenlendi ama chp ve mahmut tanal bi tanedir demi. Engellilerin bazıları, reklam kokan hareketleri çok seviyor. Çoğu belediyesinde engellilere özel akparti zamanında yapılan hizmetler kaldırıldı ama beyfendi ve hanfendiler chp diyor. ideolojik sorunsal yaşıyorlar. Bu arada o asansörleri de akparti yapmıştı. adamlar işletmekten aciz.

Bizim mahallenin muhtarı CHP.li bir isim. Üstelik fanatik cinsinden. Ama adamcağız elinden geldiğinde çalışmaya gayret ediyor. Mahalleninin sıkıntılarını dile getirmeye, iş arayanlara iş kapısı aralamaya emek sarf ediyor. CHP’li olması önemli değil, benim için önemli olan çalşıp çalışmadığı. Allah için mahalle sakinlerine yardımcı olmadığını söylemek nankörlük olur. O nedenle oyumuzu ona verdik, bugün olsa (değişmediği takdirde) yine ona veririm oyumu.

Geçenlerde ben şehir dışında iken whatsapp’tan bir paylaşım yapıp İBB engelli biriminin muhtarlığı ziyaret ettiğini belirtip bir güzelleme yapmış ki sormayın. Kendisine aynı yerden zehir zembelek bir yazı yazıp ona duyduğumuz sevgimizi suistimal edip sıfırlamamasını söyledim. Adam fena, hem de çok fena bozulmuş, telefon açtı görüşme davetinde bulundu. Dosyayı hazırlıyorum gideceğim, chp yönetimindeki ibb’nin neler yapmadığını, geçmişte yapılanları da nasıl mahvettiğini tek tek anlatacağım.

Mahmut Tanal’a gelirsek, kendisi tam bir şovmen. Önce bunu dile getireyim. Her yaptığı şey tamamen şova yönelik. Partisi onu öyle kabul ediyor, toplum da maksadın ne olduğunu çok net şekilde görüyor. Bütün olayların en ön safında yer alıyor. Maksat hak aramak değil, ortalığı kızıştırmak. Bu da onun siyaset yapma usulü.

AKP ve MHP katılmamış olsa da Mahmut Tanal’ın bu önergesi mecliste kabul edildi neticede. Umarım görüşüp M.Tanal Beyin katkıları ile problemlerimize tez vakitte bir çözüm bulabilirler. Mesela Avcılar Sosyal Tesisler durağındaki metrobüs durağının bir yılı aşkın süredir çalışmayan asansör ve hiç çalışmayan yürüyen merdivenlerini faaliyete geçirirler. Biz de M.Tanal Beye canı gönülden Allah razı olsun diyerek dua ederiz.

@golden_heart,

Pozitif ayrımcılık adına hiç bir haktan faydalanmıyorum akp EKPSS getirdi ne oldu ? yılda 1 kere tercih yaptırıyor. Hikaye
AKP nin ve MHP nin hatta Cumhuriyet Halk Partisinin de umurunda bile değilsiniz bunu artık anlayın.

@golden_heart,

aynen 20 yıl malum parti yönetirken hepsinde asansör vardı zaten son 5 yılda chp hepsini söktü,ekpss yi geç normal kpss nin temelini ecevit atmıştır. normal kpss olmasa şu dönem kafası çalışan memur olamazdı

Ekpss varda işemi girdi sanki hepsi torpille alınan çoğu kişi getirdide sanki ne yaptı helede kuraladaki insanlar daha önceden bilinen isimleri aldırdı sanki çok birşey olmuş gibi savunmaz mı bu insanlar şaşırtıcı fakir daha çok fakir zengin daha çok zengin bide savunan insanlara şaşırıyorum.

20 yılda Türkiye bitmiş halen konuşuyor yok asansör v.s ülke bitmiş sen asansörün derdindesin hükümetten ödenek çıkmazsa kim nasıl yapsın oturmusunuz ancak konuşuyorsunuz önce neden yapılmadı sorusunu sorun kendinize ödenek verilmiyor ARKADAŞ

Mesala bizim burada adamlar asansörü bilerek bozanlar var ülkece zihniyetimiz hep karşı tarafı suçlamak peki hiç kendi insanlarımızı suçladık mı ben gözümle görüyorum yapıyorlar gidiyor başkaları bilerek bozuyor bumu yanlış anlamayın ben A partisi B partisi demiyorum ama bizim insanlarımız çok.... Hepsi yapma değil kırıp dökmek için var parklarda oturacak yer bırakmadılar neden odamı belediyenin suçu suç bizim insan olarak kullanmayı bilmiyoruz işimiz bittikten sonra kim gelip kullacak umurlarında değil o yüzden birini suçlarken iki defa düşünün

Son düzenleme:
Hepsi aynı bütün partiler sıkıntılı. ülkede 20 milyondan fazla vatandaş sosyal yardım alıyor. Ülkenin 4 te 1 i. Daha muhtaç olupta alamayanlar. İnsan gibi yaşamıyoruz. Bir ev için aynı hayvanlar gibi çalışıyoruz. Adamlar 1 aylık maaşla araba alıyor. Biz o araba için yıllarca çalışıyoruz. Lanet olsun bu düzene.

Ehliyetlerini boşa çıkaran kim engellilerde emekli olduğunda sıkıntı yaşanmıyordu şimdi zorlaştırdılar sadece birine suç atmak kolay daha çok şeyler var ama bence insanlar bunuda anlamaz koyun çoban misali hak ediyoruz.

@Şamil676767,
Neden alıyor arkadaş soruyorum sana bide diyorlar Avrupa bizi kıskanıyor adamlar dolabını tıkabasa dolduruyorlar biz sabahtan akşama kadar çalışıyoruz iki poşet bile dolmuyor insanlar et yemek için kurban bayramını bekledi et götüren yok niye çünkü kesen yokki götürsün bide savunuyorlar.

Bu adamları başa getiren kim? Bunlar milletin vekili değil mi?

@Ben_Claudius,
Kıymetli kardeşim konu BİZLER olunca siyaset yapmam. Ama doğruyu söyleyince siz de lütfen siyaset olarak değerlendirmeyin.
Hangi şehirdesin bilmiyorum. İstanbul için yazıyorum.
Rahmetli Topbaş döneminde Zeytinburnu Belediyesi Sosyal Tesislerinde hemen hemen her ay veya yirmi günde bir, İstanbul'daki tüm belediyelerin sakatlık birimlerindeki kişiler toplanırdık. Topbaş Beyin görevlendirdiği bir mimar bayan bu toplantıları organize ederdi. Ben o toplantıların çok büyük bölümüne Omurilik Felçlileri Derneğinin o zamanki başkanı Ramazan Beyin isteği üzerine katıldım. Bu toplantılara ilişkin notlarımı da burada sizlerle hep paylaştım. Merak eden eski yazılarımdan bunları bulup okuyabilir.
Evet o zamanki mevcut metrobüs duraklarının (bir kaç istisna hariç) tamamında asansör veya yürüyen merdiven bulundurulmasını sağladık. Bulunmadığı iddia edilen yerlere gider bakar ve o duraklara çalışır asansör veya yürüyen merdiven kurulmasını sağlardık veya moderatör bayandan bunların kurulmasının teminini isterdik. O zaman asansör yapılması veya yürüyen merdiven yapılması teknik olarak mümkün olmayan yanılmıyorsam altı veya yedi durak vardı. Buralara neden asansör veya yürüyen merdiven yapılamadığını bize mimar bayan çok güzel anlattı ve son derece de mantıklı idi. Bu altı veya yedi durak haricinde her yerde bunlar bulunuyordu evet. Ama şimdi ya yok, ya da bunların önündeki tabelada "Verdiğimiz eziyetten ötürü özür dileriz" yazıyor.

Keşke mevcut idare bunları yapmış olsaydı da biz de "hiç bir şey yapmamış olsalar da Allah için şimdi biz engelliler için iyi çalıştılar" diyebilseydik.

Üst Alt