Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AKP'ye karşı engelliler yarın İstanbul'da eylemde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
soruna cevap 1 bu zamana kadar yapılmadıysa buyrun ilk olarak biz yapalım ben varım 2 hayır niye unutulup gitsin ki buyrun burdan organize olup ankarada engelliler olarak partisiz eylem yapalım hatta meclise kadar yürüyelim VE chp kafasına herkesin yanında görüntü veriyor ec cinselin yanında çiftçinin yanında emeklinin yanında engellilinin başı kapalının yanında AMA ortada icraat önerge yok kısacası laf laf laf laf laf hepsi sadece

kardelenn;

kendinden olmayana zulüm eden bi zihniyet. kesinlikle haklısnız.

akp nin engelliler ve yaşlılar ücretsiz yolculuk yapıcak dediği gibi değilimi :):)

turan yılmaz;

bilgi sahibi olmadan ezbere yazacaksan bi çözüm bulamayız. kısır tartışmalara döner burası. icraat ve önerge yok demişsin. Sen AKP ye yetki verip, CHP den icraat bekliyorsun. bikere burası ciddi bir çelişki. Şuan icraat yapma yetkisi sadece AKP de. dolayısıyla eksik bişeyler varsa sadece ama sadece AKP'ye kızman gerekir. Ha önerge dersen, bak işte onu CHP fazlasıyla yapıyor zaten. Örneğin, kamuda engelli kontenjanının %4 e çıkması için önerge verdi fakat AKP kabul etmedi. Gerçi sırf CHP li vekiller evet dediği için kendi önergesini bile reddediyor AKP mecliste. Ama bunun suçlusu bile CHP oluyor :))

tılafsınlı;

yaşlı bir amca biliyorum elinde bayrakla meydanda diye dayak yadi bayrağı yere atmadı bunlar bu kadar...... neyse ağzımı bozmuycam

bu kafa değişmez o kesin körü körüne inanmış insanlar benim çok yazılarımı kaldırdılar akapeye muhalifim diye tarafsız bi yer değil burası

bu kafa değişmez o kesin körü körüne inanmış insanlar benim çok yazılarımı kaldırdılar akapeye muhalifim diye tarafsız bi yer değil burası
Hakaret, küfür vs. olmadıkça kimsenin mesajı silinmez.
Tahrik, hakaret, küfür edilince silinir, hangi taraftan olursa olsun...

içinde akp geçmesi yetiyordu siliniyordu yazılarım bunu neden silmediler anlamış değilim doğrusu :)

chp olduğu yerde ben yokum kesinlikle bir çıkar için oradadır

güzel ülkem, yalnız ülkem, eksik ülkem, cahil ülkem! :)

işte engelli kardeşlerim bu kafa yapısından dolayı birlik olamıyor kendi aramızda birlik olmayı bırakın şurda 3-5 kelime tartışamıyoruz birbirimize tahammül edemiyoruz bu yüzdende siyasi partilerin oy oyuncağı oluyoruz (Genel ülke durumuda aslında böyle burda mini örnekleri mevcut engelli kardeşlerim)

saygılarımla

İşin içine siyasetçileri, siyasi örgütleri ve siyasi partileri kattık mı bu tepki siyasal bir kimlik kazanıyor maalesef. Katılmayı düşünenler karşı oldukları bir partinin işin içinde yer aldığını görünce haliylen geri çekilirler. Oysa bu organizasyon siyasilere yer verilmeyen ve derneklerce tertip edilen bir organizasyon olmalı idi. Yazık!! Hiç bir işi beceremiyoruz.

Alifatih doğru söylüyorsun bu işin içinde siyasetin yeri yok siyaset giremez girmemesi lazım

arkadaşlar siyesetcilere kendimizi kullandırmayalaım bu hangi parti olursa olsun

bugün bütün STK lar susturulmuş veya sakatların STK larının çoğunun olduğu gibi yandaş olmuş ...
hangi sakat STK sının bu konu ile ilgili basın açıklamasını duydunuz.yok.
insanlar hala çıkar meselelerinden bahsediyo
senin sakat STK larının yapmadığını bi siyasi parti yapmış git destekler işte alla alla

alifatih1958;

yahu defalarca sordum ama hala aynı şey yazılıyor. sanki dernekler yada bağımsız olarak engelliler onlarca organizasyon yaptıda katılan olmamış gibi yazıyorsunuz. ne yani kimse bişey yapmıyor diye CHP demi bişey yapmasın? yani "engellileri adam yerine koyduk" gibi ağır bir laf unutulup gitmeli mi?

hükümet akp chpden yasa çıkarmasını beklemiyoruz tamamda chpli belediyeler engeliler için ne yaptı hani kamu binaları kaldırımlar apartman girişleri toplu taşıma araçları engelliye uyun olacaktı bunları yapmak için hükümet değil belediye olmanız yeterli chp önce kendine baksın sonra eylem yapsın amaç bağcıyı dövmek haliyle akp karşıtları katılacak akp seçmenleri katılmayacak derdiniz üzüm yemekse hep beraber gidelim siyasi unsurların olduğu sivil eylem olmaz

Şaşırdım...Çayırda ot biter gibi her yerden çıkan engelli dernekleri bu konuya sessiz kalmasına şaşırdım...Chp gibi bir partinin muhalafet edecek bişey bulamayıp engellilerin savunucusu olarak ortaya atılabilmesine şaşırdım...Şimdiye dek engelliler için kımıldamamış bir partinin bunun yılmaz savunucusu olmasına şaşırdım...Zamanında engelliler adına bir yasa çıkarmış olsa (vazgeçtim bundan iktidardayken engellileri aklına getirmiş olsa) tamam hakkımızı savunacak der giderdim...CHP MUHALAFET EDECEK BAŞKA BİŞEY BULSUN.

sevgili büyücü
CHP enson 1946 senesinde iktidara geldi, bu tarihten sonra hep muhalefette :))

CHP nin son ümidi sendin, sendende umut yok gibi gözüküyor. :))

Heh işte budur. 46 senesinden beri iktidar olamayan bir partiye mi kaldık:)

chp hükümeti zamanındaki engelli haklarına baın bir de şimdi bakın neyi savunuyorsunuz

bence engelliler, PARTİLER ÜSTÜ olmalı. herhengi bir partinin koltuğunun altında kendisini göstermemeli.

tek başımıza olmalıyızki, bizi avlanacak balık zannedip, bizler için birşeyler yapsınlar. bütün partilere karşı, bir elimizde kırmızı, diğer elimizde yeşil kart tutmalıyız.

geçmiş yıllarda CHP nin hiç tüzüğüne baktınız mı umarım hiç biriniz bakmadınız teyyüp ne demişse hep inanmışsınız ve chp de ; teyyüp zihniyeti 60 yıllık gelenek de chp ye fırsat vermedi ....teyyüp zihniyetinin takip ettiği 60 yıllık gelenek, bir devletin gerçek sosyal adalet devteleti olmaktan ,kul fukaralık edebiyatı yaparak ,sendilaşmayı yok edip,işveren yalakası ve insafına bırakılmayı getirdi sonunda ....

Halbuki Chp nin geçmişinde,sosyal devlet uygulaması olanca hızıyla sürmeye çalışıyordu. sendikalaşmalar ,devlet desteği ile sürüyor ,işçiler sakada değil ,yıllık iaşe ve sosyal yardım alıyor ,devlet olsun özel sektör olsun ,işverenlerle pazarlık yapıyor ,aileleri sosyaL tesislerde eğitim ve dinlenebiliyor,aile yardımı yapılıyordu ..devlet fabrikaları engelleriler istihtam edip daha iyi ücret ,daha uzun yıllık izin sağlıyordu..sosyal devlet olmanın gereği de buydu . din-iman kandırmacalarına cahil halkı zaten çoğunluk olduğu için kandırıp akıl ve düşüncelerni karıştırdılar.. teyyüp zihniyeti gibi gel gıdıl gıdı.!!! yapıp birer makarna ve nohut paketlerine yömnlendirdiler ve şimdi uyarmak da zor oldu uyarılamadı makarna ve bugur paketi ninneti ağır bastı ...sosyal devlet uygulaması çok daha ileri gidilecekken, münnnet duygusu bir türlü aşılamadı ...

şimdi ne olur ki ,muhalefetin çağrısına kulak verilse ..... zaten muhalefetin görevi de bu değil midir.....

Konuyla az da olsa ilgili;
Buca ilçesinde büyük bir park var, Şirinyer Parkı.
Burada düğün salonu, itfaiye kamyonlarının parkı, izsu idari binaları, kafeteryalar ve minicik te olsa lunapark var.
Önceki dönem (başka parti) başkan burada engelli merkezi yapmak istedi ve yaptı, tek bir ağaç kesmeden ağaçlar arasında...
Meclise önerge vs. itiraz yaygara ile kaldırmak isteyen bilin bakalım hangi partiydi?
Burada engellilerin ne işi varmış, park park olarak kalmalıymış.
Şimdi neoldu?
Engelli kardeşimiz oldu, işleri düştü zaar...

Jem;

Peki bir sorum olacak. Bu parkı engelleyen şahıs ile bugün engellileri savunan ve eylem düzenleyen kişi aynı şahıs mı?

Ama şimdi diyeceksinki parti zihniyeti budur cart curt bilmemne. Bu mantıkla bakılırsa, AKP nin zihniyeti engellileri adam yerine koymamaktır. Ve sen engellileri adam yerine koymayan partiye oy veripte, başka partiyi eleştirmeye utanmıyormusun? AKP yapınca bir kişinin densiz konuşması olur asla AKP yi bağlamaz o durum. Başka parti yapınca partiyi genellersin. Oldu görürsem söylerim.

Bir de işi düştü demez mi. şaka gibi. Yahu kime işi düştü? AKP ana avrat küfürde etse asla fikriniz değişmeyeceğini sende biliyorsun, bugün engellileri savunup onlar için kimsenin yapmaya cesaret edemediği şekilde sesini duyurmaya çalışan CHP kurmayları da biliyor bu hareketiyle senin ve hiçbir akp linin fikri değişmeyeceğini.

AKP iktidar partisi olarak görevi olan ve mecbur olan şeyi yapınca sanki lütufmuş gibi anlata anlata bitiremezsiniz, Hiçbir mecburiyeti olmayan kişiler senin benim hakkımı savununca ağzınıza geleni sayarsınız. Bu ne çelişki böyle?

Partilerle bu iş olmaz arkadaşlar partiler bu şekilde bize yaklaşmaya kalkmasın bu yüzden chp oy avcığı yapmaya çalıştığını anlamamak için beyinen engelli olmak gerekiyor

Akp ana avrat küfür ederse, sesimi çıkarmayacak kadar geniş değilim, yine "konuyu" tartışmayı beceremiyor, kişiselleştiriyorsunuz. Yapacağınız eleştirilerde, direk şahsa indirgememeyi öğrenemeyeceksiniz.
Bana edilen küfürü yutmam, yutacağıma emin olma, ben senin küfürü yutacağına dair birşey demiyorsam, sende kimseye deme, zor bişey değil dene...
Sürekli bireye çevirilen hakaretler ve suçlamalar sadece sizin taraftan geliyor, esas ayıp bu.
Sen kime destek olursan ol, anana avradına sövse yarabbi şükür diyeceğini söylemek haddim değil, taraf ol, destek ol, ama karşı tarafa eleştirini yap, karşı tarafa destek olana değil.
Edep, zor kazanılmıyor, azıcık dene lütfen, azıcık...

Ulen şimdi Chp veya başka parti etseydi , Rabiacıları göreydin ! :)

Bırakın herkes istediğini yapsın , Akp zihniyetinde herşeyi biz biliriz mantığı ile hareket ederler :)))))

her parti görüşünden arkadaşımız var önemli olan her arkadaşın kendi partisini bu platforma taşıyarak sesini duyursun bu gün chp li arkadaşlar bi şeyler yapıyorsa hic yapmamaktan iyidir yarında mhp li arkadaşlar yapsın önemli olan sesimizi duyurmak onların bizi ihtiyacı varsa..kullanıyor gözüyle bakmamak lazım hem herkesin gitmesine gerek yok.. oraya giden chp li arkadaşlar...kişiyi baglıyor ama en azından iyi ses getirir

neden engellilerin yanında olanları sevmiyoruz............

sen/duyar;

bu yazdıklarını ne zaman yaptı CHP ?

64 yıl iktidarda değil bu parti, 1923 den 1950 yılına kadarda insanlarımızın durumu bu günkü afganistandan öteye gitmemiştir.
parti tüzüğünde yazmakla yapmış olunmuyor. CHP dönemindeki tek fabrikamız SÜMERBANKtır. başkada hiçbir fabrikamız olmamışltır.

saygılarımla.
muhalefetin çağrısına elbette katılınmalı, ama oy peşindeki bir siyasetci gibi değil, bizden birisi gibi bizleri destekleyecekse katılınmalı. çin deki, amerikadaki birileride bizi destekleyecekse onlarada destek verilmeli.
burada katılmaya karşı olan arkadaşlarımız, bizim üzerimizden hükümete BEL ALTI vurulmasından endişeleneniyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt