Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akrabalar engelli olduğumu ve aylık aldığımı öğrenmiş!

İstorika

Aktif Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar, merhaba. 2012 yışından beri Engelli aylığı alıyorum. 2018 yılında annemin köyüne taşındık ve köyün bağlı olduğu ilçenin sosyal yardımlaşma derneğinden maaşımı almaya başladım (Daha önce şehir merkezindeki vakıftan alıyordum).Vakıfta annemin dayısının torunu memur olarak çalışıyor. Bu adam kendi ailesindekilere benim engelli aylığı aldığımı söylemiş. Bu beni son derece rahatsız etti. Sanki hiç sıkıntım yokmuş gibi bir de buna kafayı taktım. Ne yapmamı önerirsiniz?
Bu arada canım çok sıkkın. Dalga geçer gibi cevap verecek olan varsa kalbini kırarım!

İstorika canını sıkma ya hakkın olan bişey sonuçta sanki kendi hakları olsa almıcaklardı gelin size vereyim desen koşa koşa gelip alacak akrabalardır kesin laf edenlerde üzme kendini sıkma canını

Kevser er
Ruhsal engelli olduğum için bu durum beni özellikle rahatsız etti. Adım deliye çıkarsa şaşırmam..

Bakırköy'de yattığı mı herkes biliyor kimseyle görüşüyorum. Adım deliye çıktı bile☹️ bu psikoloji çok ağır...

Canınızı sıkmaya değmez. Çünkü akrabalıktan önce iş etiğinde böyle şeylerin akraba da olsa, başka kişi de olsa gizliliği esastır .Kimse kurum bilgilerini dışarıyla paylaşamaz.aslında şuan elinizde yasal bir hakta bulunuyor. isterseniz şikâyetçi olabilirsiniz.

İstorika valla ben bedensel engelimi aöf okuyorum sosyal hizmet aöf kitabı satan adama telefonda sipariş verirken niye bu bölümü seçtin dedi bende zaten kendimde engelliyim bu alanda ilgim içinde olduğum için gelişti ondan dedim gitmiş bütün kitap satığı kişilere anlatmış bide bişeyler daha zırvalamış hiç takmadım kimsenin senle ilgili düşüncelerini takma kafaya sen kendini biliyorsun zaten ama istersen şikayet ette deymez, ki ama bu yaptığı suç yani uğraşırım diyorsan dava et hiç deyilse tazminat falan al uğraştır

İnsanların yapısında böyle şeyler var. Çünkü hayatın kullanma klavuzu yok maalesef hayat çok geniş bir alan. Ama sana kötülük olsun diye bişey yapçağını düşünme bence. İnsanlar yakınlıktan da dahil olabiliyo olaylara... Senin kötü hissediceğini bilse böyle bişey dimi ...

isterseniz şikâyetçi olabilirsiniz.

Bunu düşünüyorum ama avukata verebilecek param yok..

Kevser er
Dediğim gibi Ruhsal engelli olduğum için bu durum beni daha çok rahatsız etti..

İnsanların yapısında böyle şeyler var.

Karşımdaki insanlar art niyetli. Hakkımız olan arazileri bize vermeyenlere zerre güvenmem. Ayrıca kıskanç, ikiyüzlü, nankör ve çok yalancılar. Bilemiyorum..

Bakırköy'de yattığı mı herkes biliyor kimseyle görüşüyorum. Adım deliye çıktı bile

Çok kötü ya. Allah başlarına versin. En yakınlarından çıksın!

Ooo okadar mı yaa. Aynı yere yine para almaya gidiceksin sanırım. İşler senin için karışık gözüküyo.. Bir arazi intikamı alır mısın bilmiyorum. Ama kimseden öc almak kmseyi mutlu etmez bence. Bırak affet akışına bırak üstüne gelicekler mi herhangi biyerden onu izle...

Normalde böyle bir bilgiyi KVKK gereğince başkasına söylemesi yasal değil. Hukuki dayanağından %100 haklı çıkarsınız mahkemeye verseniz lakin akraba işte.

akraba = akrep :D şaşırdım mı tabi ki hayır

insanların sizin hakkınızda ne düşündüğüne gerçekten ama gerçekten bakmayın ister deli desinler ister sakat ister engelli , ben açıkcası hak edene hak ettiği cevabı verip susturuyorum. Böyleleri böylesinden anlıyor.

24.03.2016 yılında yürürlüğe giren "6698 nolu karar ile kişisel verilerin korunması kanunu" kapsamında sizin ile ilgili hiç bir bilgiyi resmi kurumlardan resmi yazı ile talep olmadan paylaşamaz paylaşması halinde suç işlemiş olur .
bu nedenle bu kişi hakkında suç duyusunda bulunabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bunu düşünüyorum ama avukata verebilecek param yok..

Önce kurum içi şikayetinizi yapın. Eğer sonuç alamazsanız, maddi imkansızlıktan dolayı Baro'dan Av. yardımı talep edebilirsiniz İstorika

Nurtan

Ek olarak siz şikayetçi olup mahkemeye verdiğinizde barodan avukat aldığınızda o avukat giderleri haksız tarafta kalıyor. Siz bu durumda %100 haklı çıkarsınız. Akrabalarınızdan biri tanık olarak çağırılıp da siz kimden duydunuz bu durumu dediklerinde xxx den duyduk diyeceklerdir ve xx de ceza alır burdan. Para cezası alır genelde ama yaptırımı olur.

İstorika

Ruhsal sıkıntı dediğiniz için soruyorum, 2012'den beri alıyormuşsunuz peki sıkıntınız olduğunu biliyorlar mıydı? Normalde size destek çıkmaları gerekirken (gerçi ne anlamda söylemiş, tepkileri ne olmuş vs. biz bilmiyoruz, belirtmediniz) aksi bir davranışta bulunmaları gerçekten ayıp olur.

Her zaman olduğu gibi teselli cümlesini söyleyelim, kendinizde asla hata aramayın bir yanlış varsa onlarda. Niyetleri gerçekten kötüyse ve sizi kötü etkiliyorsa o zaman harekete geçmenizi öneririm.

Hiçbir şey yapamıyorsanız çalıştığı yere gidin ve müdüre durumu anlatın, artık dilekçe mi yazdırırlar, tutanak mı tutulur orasını bilemem. Tavsiyem biraz sert olun, (masum gördükleri insanların üzerine giderler maalesef ülkemde) gerekirse gizliliği korumadıkları için kurumu şikayet ederim vs. dersiniz. Yeter ki kendinizi mahcup, ezik artık ne derseniz o pozisyona sokmayın.

benim engelli olduğumu bütün mahalle biliyor

sizi çok iyi anlıyorum , herhangi bir yardım kuyruğu maaşı bırakın indirimli ürünler kuyruğuna girdigimiz zaman yer yarilsada içine girsem diyorsunuz içinizden bu sizin doğru ve kaliteli olduğunuzu gösterir, devlet bir yardım vereceği zaman zenginler fakirden önce sıraya girerler, örnek TOKİ evleri adamın evi var arabası var çeşitli dalavere işlerle tokiden ev alıyorlar,utandınızmı böyle yapan varlıklı kişiler bunlar yüzüne tükürsen yağmur yağıyor çok şükür derler,bu virüste ağlayan sanatçılar da devletten destek aldı, bazı şirketler hem yardım aldı vergiler af oldu, trilyon dönüyor, sen hiç değilse devletin sana hak gördüğü hakkı alıyor sun, yarın laf eden aynı duruma düşebilir, görmek duyma bilme, okadar

Son düzenleme:
Değerli İstorika ; Benim acizane tavsiyem seni üzen , sana problem çıkartan her kim olursa uzak dur. Senin sağlığın ve hayatın herşeyden önemli. Ben de geçirdiğim operasyon nedeniyle engelli oldum. Kaderde bu da varmış.. Ama üzülmüyorum, kafama takmıyorum kimin ne dediğini.. Kendi hayatıma bakıyorum.. Yaşamın tadını çıkarmaya çalışıyorum.. Üzülmemeye çalışıyorum... Kendim ve sağlığım herşeyden önemli. O yüzden sende lütfen seni kimsenin üzmesine fırsat verme.. Birçok düşüncesiz insan var .. Lafın nereye gittiğini bilmeyen ... Hem arkadaş, hem akraba ... O yüzden ne olur güzel canını sıkma kardeşim...

saim turhan

Yazıyı okurken aklıma geldi, bizim Samsun'da zamanında verilecek 1000 tl civarındaki covid yardımlarına başvuru yapan birini incelemişler, adamın üzerine Ferrari araç var, değeri eski parayla 1 trilyon :)

XmOgG
XmOgG
XmOgG

XmpGR.jpg
XmB5c.jpg

GaribanÖğretmen
Bilen iki kişi vardı; annem ve babam..

saim turhan
İnsanlar hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyor. Her an engelli olabileceklerini unutuyorlar. Çok haklısınız..

sankara

Çok teşekkür ederim. Hassas bir yapıya sahibim(zaten hastalanmamın en önemli nedenlerinden biri bu). Ayrıca karşımdaki kişiler acımasız, halden anlamayan insanlar(!). Ne yapacağımı bilmiyorum. Sürekli hatırlatacaklar adım gibi eminim..
zeynep ünal
Maddi durumumuz kötü olduğu için istediğimi diyemiyorum maalesef. Kendimi kurtarabilsem varya..

Nurtan
Teşekkür ederim..
fsakka34
Karşımızdaki kişiler birbirlerini tutuyor. O yüzden birbirlerinin aleyhinde tanıklık yapacaklarını sanmıyorum..

-mka
:D
Sürekli yüzüme vuracaklar bu konuyu. O yüzden kafaya takıyorum..

abim havan mermisi ile vuruldu askerde öldü diye ameliyat bile edilmedi çektiği acılar sonrası abim de bakırköy de b,r süre yattı bu onu deli yapmaz ve sen ne yaşadı isen bu da seni de deli yapmaz ... laf söyleyen olursa yapıştır lafı büyük küçük deme. kolay değil yaşananlar . cahille uğraşmak çok zor seni seven akrabaların değilmiş demek ki. üzme kendini ben olsma oraya taşınmazdım .

Psikolojimin bozuk olduğunu kimse bilmiyor kimseye söylemiyorum sorarlarsa deliyim diyorum o kadar .

İstorika

1 dk bile beklemeden hemen şikayet et. KVKK ihlali var, alacağı cezanın haddi hesabı yok. Kişi ve kurum verisi 3. kişiler ile paylaşıp kişi onurunu zedelemiş.

KVKK ihlalinde bulun sakın çekinme

Kafana takma bu kadar bence, milletin ağzı torba değil ki büzesin. Benim hasta raporlu olduğumu tüm köy halkı ve de tüm akrabalar biliyor...

ali79
Teşekkür ederim.

Sardonyx35
Bazı durumlardan dolayı çekiniyorum, ama yine de bunu göz önünde bulunduracağım..

hanifeaydin
O kişinin memur olduğunu bile bilmiyorduk. Ayrıca merkezde doğru düzgün ev bulamayınca köye taşınmak zorunda kaldık..

Üst Alt