mehmetege2204
kara duman
perseküsyon
blckroseimmortl
GeorgeOrwell
genie
Born2die
Akran Zorbalığı yaşayan arkadaşlar; Buraya yazdığınız mesajlarınızı ben tek tek okudum. Bende akran zorbalığı yaşadım. Ben Ankara'nın bir ilçesinde yaşıyorum. Size aşağıdaki paragraflarımda akran zorbalığıyla ilgili yaşadıklarımı yazacağım. Arkadaşlar ben internette ifşa olmamak için yaşadığım ilçenin ve mezunu olduğum ortaokulun ve lisenin adını X olarak yazacağım.
1990 lı yıllarda Benim çocukluğum ve gençliğim Ankaranın X ilçesinde bir gecekondu mahallesinde geçti. Dilimde çok küçük yaşlardan beri
Kekemeliğin bir çeşidi olan tutukluluk var. Dilimde ki Tutukluluk yüzünden ilkokul, ortaokul ve lise de öğrenciyken gerçekten çok zorlandım. Çocukken ve gençken belki de bu yüzden fazla arkadaşım olmadı.
Öğrencilik yıllarımda Kekemeliğim yüzünden çevremde, ikamet ettiğim mahallede ve ikamet ettiğim apartmanda çok sayıda kişi benimle alay ediyordu. Bazı kişilerde benim kekeleyen ağzımı yankılıyorlardı yani beni taklit ediyorlardı. Konuşma Bozukluğum olduğundan en çok alay edilme korkusuyla hep sosyal ortamlardan kaçtım. Kekemeliğim olduğu için kendi yaşıtlarımla iletişim kurmakta, arkadaş olmakta, aralarına katılmakta çok güçlük çektim. Ayrıca öğrencilik yıllarımda istisnalar hariç öğretmenlerimin çoğunluğu benim Kekemelik hastalığıma anlayışlı davranmıyorlardı. Aile içinde de özellikle kuzenlerimle Kekemelik yüzünden çok iletişim zorluğu yaşadım.
Kuzenlerim Konuşma Bozukluğumdan dolayı benimle alay ediyorlardı. Kuzenlerimden biri bana Kekeme diye alay ettiğinde ben onunla günlerce hiç konuşmuyordum ve sinirlenip çok üzülüyordum.
1990 lı yılların ortasında ve sonunda öğrenim gördüğüm X Ortaokulunda ve X Lisesinde futbol sporu öğrenciler arasında çok revaçta olan bir spordu. Öğrenim gördüğüm ortaokulda ve lisede futbol maçlarına bazen bende katılırdım. Çocukken zayıf bünyeli biriydim. Ayrıca çocukluktan gençlik dönemime kadar futbolu hiç ama hiç iyi oynayamıyordum. Oysaki okul ve sınıf arkadaşlarım futbolu çok iyi oynuyorlardı. Hiç iyi futbol oynayamadığım için sınıftaki arkadaşlarımın çoğu benimle
sık sık alay ediyordu. Bana;
sünepe, pısırık, anne kuzusu diye beni aşağılayıcı laflarla benimle alay eden çok sayıda öğrenci vardı. Birde mesela sınıf arkadaşlarımdan birileri futbol maçı yapsa, herhangi bir oyun oynasa beni aralarına, oyunlarına almasalar hemen aklıma ilk gelen şey Kekeme ve zayıf bünyeli biri olduğum için beni dışlıyorlar, beni aralarına, oyunlarına almak istemiyorlar hissine ben sık sık kapılıyordum ve buna içimden çok üzülüyordum. Mesela öğrenci olduğum okulda sınıf arkadaşlarımdan birkaçı sınıfımda bulunan tahtaya benim yazı yazmamı engellese bana yerine otur, ayakta durma falan dese; Kekeme olduğum için, zayıf bünyeli biri, beyaz tenli biri olduğum için ayrıca dış görünüşümden dolayı benim ayakta durmamdan bile rahatsız oluyorlar, bana tahammül edemiyorlar hissine ben kapılıyordum ve bu hissi ben kafama çok takıyordum. Birde sınıfta herhangi bir öğrenci gelip benim defterimi yırtsa, defterimi karalasa, ayakkabıma ayaklarıyla bassa ben zayıf bünyeli görünüşlü, korkak biri olarak göründüğüm için sırf benim dış görünüşümden dolayı, kafamın sağ ve sol tarafından görünüşünden dolayı insanlar benimle daha çok uğraşıyorlar ve insanlar beni sinir etmekten zevk alıyorlar hissine kapılıyordum.
Çok sayıda sınıf arkadaşımın bana karşı bu olumsuz, beni aşırı derecede dışlayıcı davranışlarından dolayı ben 12 13 yaşından itibaren vücudumdan, dış görünüşümden kompleks duymaya başladım
Benim Babam Bulgaristan Göçmeni.
Babam Bulgar değil Babam Türktür. Çocukluk ve gençlik dönemimde ikamet ettiğim Ankaranın X ilçesinde bir gecekondu mahallesinde komşularımın çocukları arasında özellikle de akranlarım babamın Bulgaristanlı olduğunu öğrenmişlerdi.
Babam Bulgaristanlı olduğu için özellikle akranlarımın arasında çok sayıda akranım ben evden dışarı çıktığımda sık sık alaycı ve aşağılayıcı biçimde bana Bulgar Tohumu, Bulgar Göçmeninin Çocuğu, Gavurun Bebesi diye lafları bana söylerlerdi. Bahsettiğim bu kişiler 5 6 kişiydi. Ben ergenlik çağındayken ikamet ettiğim mahallede akranlarımın beni aşağılayıcı biçimde bana Bulgar Tohumu demelerine ben çok üzülürdüm ve psikolojik olarak kafama çok takardım. Ergenlik çağımda ikamet ettiğim mahallede akranlarımın beni aşağılayıcı biçimde bana Bulgar Tohumu, Gavurun Bebesi demelerinin sebebini ben kafamın sağ ve sol tarafından görünüşünden dolayı, dış görünüşümden dolayı akranlarım bana Bulgar Tohumu, Gavurun Bebesi diyorlar, benimle uğraşıyorlar hissine ben kapılıyordum.