Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü araçların şarj sürelerine dair..?

Teşekkürler önerileriniz aracın dış şekillenmesinde ve sistemdeki değişikliklerinde göz önünde bulundurulacaktır,malesef türkiye her işi yavaş ilerleyen bi memleket bu yüzden 4 tane lastik gümrükte vergiye ve hatta ithalat belgesine tabi tutuluyor,yeni elektrik motoruda daha gelmedi ama onun içinde zorluk çıkartırlarsa gidip gümrük memurlarını öldürecem.

48 volt 38 amperle sen 200 km gidiyosan bana pek inandırıcı gelmedi ben elektronik mühendisiyim ama hesaplıyorum hesaplıyorum 200 km yakılarına bile yaklaşamıyorum ama şöyle bi tahminim var galiba benzinli bi üreteç sayesinde akülerini şarj ediyosun bunun başka bi açıklaması yok bu voltaj ve bu amperle bunu başarma şansın bence sıfır

Bugün itibari ile motorumuz yurt dışından geldi motorun en iyi özelliği %98 verimli olması 36 volt 1000 watt ve 3000 devir alman amerikan ortaklığı ürünü olan motor fırçalı ve dc.

sistem hakkındaki yorumlara patent alana kadar ara verelim artık, başlık aracın ne özelliklerde olması ve hangi özellikler katılırsa iyi hangileri çıkartılırsa kötü olacağı üstüne olsun.

abdullahtr. ve engelrol arkadaşlarımızdan araç için güzel fikirler çıktı fikir ve önerilerin devamını bekliyoruz.

Şu anda 25 yıllık tecrübesi olan bir elektronik mühendisiyle çalışıyoruz bu konu hakkında,en küçük ayrıntısına kadar hesaplandı işin uzaması ve zorlaşmasının mimarları değerli tc.gümrük memurlarıdır bunuda belirtmek isterim parçalar yurt dışından geliyor ve elimizi kolumuz bağlıyor malesef.

elektronik devrelerin üstünde rc yani (radio control) yazdığı için trt bandrolü isteyen gümrük memurlarımız var, bandrolü getirmezsen ürünü teslim etmeyeceğini söyleyen memurları işe alan değerli yöneticilere burdan aldığınız maaşlar zıkkım olsun diyorum.

akülü araçlar için kullanılan akülerle 200 km gitmek hayal ancak aynıı anda bişekilde akülerde şarj olması voltaj dönüşümü işi değiştirir yinede voltaj da 1 kg 1 kg yi tartmaz.

OEZİX:

arkadaş fırçalı motor kullanacakmış voltaj vermeyip kollektörlerini devir yaptırdığınızda voltaj üretir dinoma gibi çalışır bu motorlar yani mekanik enerjiyi elektriğe çevirir yinede aküden çıkan voltajı yerine koyamaz .bu durumda akülerin boşalma süresini uzatabilir...normal de 20 km mesafe gidebilen akülü tekerlekli sandalyeler bu sistem uygulanırsa 30 veya 35 km ye çıkar benim tahminim...

bende merak ettim şimdi gerçi japonlardı galiba şarjla gidebilen araç ürettiler buda üretilebilir çünkü teknoloji beklemede yarar var gibi

Frenler hidrolik ve 4 tekerden bağımsız frenleme yapabilecek tartışılan frenleme veya yavaşlama gücünü elektrik enerjisine çevirme gibi bişey sözkonusu değil.

Şu anda sistemi görmeniz gerekirdi fakat gümrük memurları bi kaç parti malımıza el koydu jant,lastik,ve elektronik bi kaç parça bu yüzden çalışmalar durma derecesinde yavaşladı artı ailem kendim ve dükkanım ile ilgili bi çok sorunla boğuşuyorum

gümkten malları çeker çekmez elle tutulur şeyler görmeye başlayacaksınız imalatla ilgili fotolar vs.

Tasarım aşaması hesaplama aşamasında kontrol paneli çok zorluyor bizi çok fazla özellik çok fazla düğme demek ve kontol paneli bilgisayar klavyesi gibi olacak onlarca düğme:(

Direksiyon yok kumandalı araba sürer gibi bi düğme yardımı ile sağ sol yapacak araç.

Koltuk ileri geri hareket edecek binişi kolaylaştıracak

Fren elektonik olacak yine tek bir düğme ile ama frenleme gücünü istediğiniz oranda elinizle ayarlayabileceksiniz.

Kornası insanların duyabileceği yasaların izin verdiği en yüksek seviyede olacak

Sinyal,stop,far gibi detaylar olmazsa olmazlar zaten

Ve en önemlisi vadettiğim 200 km yol zaten 1 günde gidemeyeceğiniz bir yol ve bu sistemin tek amacı dağda bayırda şarjınız biterse madur olmamanız,bi nevi kurtarıcı olarak düşünün sistemi.

çok merak ettim sanırım çok harika eğer ki bu iddia tutarsa keyfe keder bende alıcıyım

Arkadaşım, dediğiniz gibi düğmeli bir yönlendirme sistemi ben dahil çoğu engelli arkadaşımızın kullanamayacağı bir sistem olacaktır. Size tavsiyem yönlendirme sistemi için Meyra Joystick'leri benzeri bir Joystick kullanmanızdır. Ayrıca arka tekerden yönlendirmeli yapmanızı tavsiye ederim çünkü ön tekerlek yönlendirmeli akülüler yokuşları çaprazlama çıkarken kayma tehlikesi yaşıyorlar. size tavsiyem Meyra'nın Optimus modelini incelemenizdir. Bence en güvenli sürüşü sağlayan akülü sandalye Meyra Optimus'tur. Tabii ki yine de sizin bileceğiniz bişey...

Tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için burdayım her türlü eleştiri ve yorum hakkına sahipsiniz.

Üzerinde çalıştığımız direksiyon sistemi ileri geri sağ sol olmak üzere tek bir elinizle kontrol edebileceksiniz, joystic 4 tekerli bir araç için uygulaması zor bir sistem olacaktır,muadil yerli veya yabancı üretim 4 tekerli engelli araçları içinde, en kullanışlı kontrol sistemine sahip olacağımıza inanıyorum.
Eğer proje tam manasıyla başarıya ulaşırsa 4 çeker sisteme geçmeyi istiyorum şu an için maddi olanakları zorlasada imkansız değil.

Bu arada yerli parçalara yönelmek istedim 1-2 haftadır motoru yerli firmalara ürettirmek için uzun süre uğraş verdim ancak üzülerek söylüyorum yerli firmalar talebimiz dorultusunda %98 verimli bir elektrik motorunu istediğimiz ölçülerde üretme garantisi veremediler artı vergiler ve nakliye hariç 100 adet üzeri alım için 700 lira motor başı teklif gönderdiler,birçok parçası ithal olacak motorda dahil.

Kontrol sisteminde şüpheleriniz olmasın eğer klavye ile tek parmağınızla bile olsa yazı yazabiliyosanız bu aracıda kullanabilirsiniz.

Hala resim koymamissiniz, merakla bekliyoruz.Insallah yapabilmissinizdir.

Valla iyicemerak ettik umarım başarılı olursunuz

arkadaşlar bu yazılanlar saçmalıktan öte birşey değil sakın inanmayın böyle birşey olsa dünyanın en büyük 3 4 akülü araba yapan firması yapardı çünkü adamlar bir birleri ile rekabet içinde gerek İNVACARE olsun MEYRA OTTOOBOOK PERMOBİL dünya pazarına hükmeden firmalar neden bunlar yapamıyorda böyle şeylere inanıyorsunuz hayret...

Ne kaybedeceğiz arkadaşa inanmakla? zaten yıllardır birilerine birşekilde inanmıyormuyuz bırakın bu seferde dallixe inanalım..siz inanmayabilirsiniz..özgürsünüz:)

size bu araçlar nasıl 100 km gider söyleyeyim 12 volt 2 adet 120 amper jel aküler olursa ve bu 120 amperlik akülerinde ebatı teknoloji geliştikçe ufalırsa anca gidilir tek şarjla 100 km ama şuan yeni gelişen lion bataryalarda var oda bir seçenek ama dahaca piyasada yok diye biliyorum

tamamen okudum gelişmeleri bende bekliyorum alıcıyım :) inş her sey yoluna girerde görürüz bu iddaaları yinede çalışmalarinizin devamini diliyorum

benimde bi aacım bozuldu ve hem elektirkli hemde benzinli yapmaya karar verdim
çok alternatifli olması yolda kalma sıklıgı azaltır dedim. beyni yanmıştı aracımın tamirde baya tutuyordu deidm bende benzinli yapalım dedim ustam başladı bitime de az kaldı benzinli kullandım bi ara şaje aşamasında benzinli baya surat yaptı sonra elektirkli olayıda ekleyelim dedik.
iki kademeli beyin yaptı geri vitesi elektirkli dedi. bi eksoz ve depoda kaldık sonra arka kaporta olayı var.
bakalım nasıl olcak.

bence yapılan böle girişimleri desteklemek gerek ve bilgi paylaşımı ...

Üst Alt