@PCKurdu1903, Bugün Zeytinburnu tramvayı ile Beyazıt'a gittim. Oradan Eminönü'ne yaya olarak devam ettim. Sonra tramvay ile Kabataş'a ulaştım. Beşiktaş stadının yanından geçerek (çok dik bir yokuştur) Taksim'e çıktım. Ama isterseniz Finiküler hattı ile de çıkabilirsiniz. Taksim'den Tünel'e kadar yaya gittim. Beyoğlu'nun sokaklarında (Sadri Alışık Yeşilçam kahve, Balık Sokak, Kamer Hatun) gezdim. Çok dik bir yokuştan aşağıya, Galata'ya indim. Dükkanların büyük bir kısmı erişilebilir değil. Düz olanlarda bile küçük eşikler var. Dümdüz girişli yerler de bulursunuz ama aramak lazım.
Metrobüs, metro hatları, otobüsler neredeyse uygun ama yer bulursanız uygun. Örneğin asansörler çalışıyorsa uygun. Buralarda gezmek için trafik belasına, insan kalabalığına tahammül etmelisiniz. Bugün neden sokağa çıktım diye sorguladığım anlar oldu : ))
Erişilebilir 50 yer varsa bir o kadar rezil yerler de var. Gelin, bir boğaz görün. Bir-iki yerde lezzet duraklarına uğrayın. Bu sizi çok perişan etmez.
Lezzet duraklarına bir-iki örnek:
Meşhur Kahramanmaraş içli Köftesi (İstiklal Cd. No:114)
Muammer Usta Söğüş (Kamer Hatun Cd. No:11\A)
Karadeniz Pide Salonu (Kamer Hatun Cad., No:4)
Reşat Balık Sahne Sk. No: 8/B
Hünkar Nişantaşı (Harbiye, Mim Kemal Öke Cd. No:21)
Müzeleri, camileri unutun neredeyse. Girmek mümkün değil bir çoğuna. Fakat Topkapı Müzesi'nin bazı bölümlerine girebilirsiniz.
Bu arada bu anlattıklarımı erimi yüksek bir sandalye ile yaptım. Çok dik yokuşlarda bile teklemedim. Yer yer yaklaşık %40 eğimle tırmandım.
Yanımda benimle beraber gelenler 15 bin adım atmış. Sanırım 10 km yol gitmişizdir. Bana kalsa birkaç 10 km daha gezmek isterdim. Özellikle boğaz hattında.
Şöyle yapabiliriz: Siz gitmek istediğiniz yerleri yazın biz size uygun olup olmadığını söyleyelim. Yoksa İstanbul'u yazmakla bitiremeyiz.