Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aldığım 2. el aracı 5 yıldan önce satamaz mıyım!?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MUR37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MUR37

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
benim araç 2003 mersedes vito geçen sene ikinci el türkiyeden aldım 1 yıl oldu alalı
bugün volkswageni aradım dedim bu arabamı size peşinat vereyim 0 km alayım dedim ilgili yer motorlu taşıtlar genel müdürlüğünü aradım sizin bu aracı 5 yıldan önce satamazsınız satarsanız muaf olduğunuz MTV (motorlu taşıt vergisin) geriye dönük ödersiniz diyor bu nasıl iş ben bu aracaı 2 el aldım araba 2003 ve ankaradan sahibinden aldım gerçekten böylemi
yani ben bu aracı satarsam 1yıllık cam pulunu ödememmi gerekiyor

aracı özürlü aracı olarak mı tescillettiniz.

evet engelli plaka var tertibatda var

durumunuz karışık,
mevzuatın incelenmesi lazım. ama ötv ve vergi indirimi üzerinden 5 yıl geçmişse vergiden muaf olursunuz diğer durumda ödemeler yapılır. mesela yurt dışından gelmişse geleli ne kadar olmuş

hiç bir şey olmaması lazım.herhangi bir haksızlık yokki.normal olarak satılması lazım benim fikrimce.

Aracı yurt içinden aldıysanız. 5 yıl dolmadan sattığınızda alırken muaf olduğunuz ötv'yi ödemek zorundasınız. Yurt dışı hakkında bir fikrim yok

kardeş ben arabayı alalı 1 yıl oldu 2.el aldım ötv felan yok yanlız aracı satarsam 0km alacağım bayi bugüne kadar yani 1yıllık bandurolu ödemesi gerekir dedi bunuda mtv müdürlüğünde öğrenmiş ne derece doğru bilemiyorum eğer böyle bir şey yoksa alabilirsem 0km almak istiyorum benim arabayı peşinat verip

Aracı aldığın kişi aracı yurt dışından mı almıştı? Ne zaman almıştı?

MTV değil, esas büyük dert olacak şey ÖTV olur...

benim aldığım kişi normal vatandaş bana geçince tertibat takıldı ve plaka değişti bu durumda ne gibi hakkım var acaba

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt