Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aldığım rapor düşük geldi. Eski raporu kullanamayacak mıyım?

SafranliRambo78

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2006 %50 engelli rapor Aldım İŞKUR' dan başvuru yaptim hastaneye sevk etti işe girmek için rapor aldım ilk raporum 2012 de vergi indirimi için başvuru yaptim 16 geldi il sağlik müdürlüğü ne ilk itiraz ettim 38 verdiler
2006 daki raporum geçerli mi yoksa sadece vergi indiriminden faydalanamazsın diğer haklarım geçerli E rapor da 2006 -2012 arasında geçerli diyor E-devlette görünüyor rapor bilgi leri var raporum resmi yok teknik hatadan dolayı aksama var diyor

işe girebilmek için engelli raporu kabul etmiyor yeni rapor istiyor ne yapmalıyız bilğinize

Moderatör tarafında düzenlendi:
Vergi indirimi vergi dairesine başvuru yolu ile alınır, 2006 daki raporunuz süresiz olsada en son alınan rapor geçerledir benimde 3 tane süresiz raporum var son aldığım geçerli Saygılar.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaten Maliye başvuru yaptim vergi indirimi için ben rapor yenileme yapmadım ilk raporu işkur'a başvuru yaptim%50 Anladın mı başvuru türü farklı vergi indirimi

En son rapor geçerli dir kuralı rapor yenileme için geçerli dir

Sorunun cevabını zaten kendin yazmışsın.
İlk aldığın raporu 6 yıl kullanmışsın ve 2012 'de aldığın raporla birlikte geçerliliği 2012 yılında son bulmuş.
2012 yılında aldığın ikinci rapor ilki gibi engelli raporu ise 2006 yılına ait olan geçerliliğini kaybetmiş olur.

Son düzenleme:
Şuan kullanıyor um raporu 2012 vergi indirimi için başvuru yaptim ve itiraz vergi indirimi ilgilenendirir diğer haklarım korunuyor rapor yenileme yapmadım sadece vergi indiriminden faydalanamazsın emekli olamazsın

ben 2012 de yeni rapor aldın zannetmiştim, 2012 de yeni rapor almadıysan sadece vergi indirimine başvurduysan 2006 raporu tek raporun oluyor zaten.

bende 4 rapor var
40 42 58 46 orankları
ihtiyaca göe kullanıyorum :) rapor oranı kadar indirim yapan kuruluşlar varsa 58 elden rapor kabul isteyenlere istieidiğini

yoksa edevletten bakılacak raporu yada doğrulanaak raporp neden istesinler :)

@SafranliRambo78 hayır her yerde en son rapor geçerlidir. eskiler yok hukmundedir. Kullanırsan Yasal yaptırım uygularlar. Sakın o hatayı yapmayın.

yasal yaptırım olması için o raporun geeçersiz olması
ve geçersiz ise reddedilmesi lazım değilmiyor

düz mantık olarak en son alınan diğerlerinbi geçersiz kılar burda haklısınız
ama pratikte ?

edevlette görümnmeyen yada eski raporlar kabul eedilmediğini belirten kurum zaten bizi yaptırımdan kurtarır
eğer tam tersi ise bu yaptırım bize geğil kuruluşa uygulanmazmı ?

@ENGELLEKTUEL Forumda çok yazdım bir de sizin için yazayım yolunuz herhangi bir devlet dairesine düşsün monitörlerin arkasındaki şu yazıları görürsünüz " e rapor numarası olmayan raporlarla işlem yapılmaz" veya " e rapor olmayan raporlar kabul edilmez"

Yani pratikte de teorikte de e rapor numarası olmayan raporlar bir işe yaramıyor. Bilmiyorum okudunuz mu forumda paylaşmıştım yakın zamanda birçok devlet dairesini ziyaret ettim tek sordukları şey e rapor numarası oldu düşün ki raporun kendisini bile sormuyorlar o numaradan her şey çıkıyor zaten. Raporunuzun fotokopisi yanınızda ise ya bakıp geri veriyorlar ya da taratıyorlar ama yüzde doksan e rapor no yetiyor.

aynıı şeeyi söyleeyip anlaşılamamak diye buna mı diyorlar acaba? farkındaysanız

zaten ekranda doğrulanacak bir numara söz konusu ise eski veya yeni rapor sööz konusu yerinee sistende kayıtlı olan rapor söz konusudur
teşekkürler

bu durumda bn zaten kayıt dışı bir rapor sunsam bilee kabul edileemez değil edilmez

ama bu dediğim doğrulama sistemi entegre kurum / kurululuşlar için geçerli sadece

E rapor da raporum gösteriyor E-devlette te gösteriyor rapor bilgileri gösteriyor rapor resmi yok Eski raporlar Manuel işlem yapıyor lar 2019 öncesi

@Istanbuladair hocam forumdakikonuda etik açıdan bir soru bulıunmuyor
yani orayı kandırmaya çalışmak hangi vicdana sığar ki zaten? Önce bunu düşünmeliyiz. buna beenim videnima sığar diuye cevap verecek birini tanımıyorusnuz sanırım

zaten bu olay sizn etik ve vizdan anlayısınızla ilgili değil geçerlimi geçerli değilmi diye sorgulanmmakta

Yinde teşekkürler

Son rapor kuralı 2019 sonrasında geldi 2019 öncesi raporlarda öyle bir durum yokki

2019 öncesi raporlar kullanım amacına göre düzenleniyordu

@SafranliRambo78 nedennkabul etmiyorlar raporu son rapor şartı seni etkilemezki

@Istanbuladair arkadaşım 2008 yılında aldığım tek bir ıslak imzalı raporum var. Tüm işlemlerimi halen onunla yapıyorum. vergi indirimi aldım. Emekli oldum. onunla sınava girdim, 3 üniversiteye kayıt oldum bitirdim. 2 araba aldım. engelli kimliği aldım. engelli park kartı aldım. ulaşım kartı aldım. 2 gün önce vergi dairesinde onunla işlem yaptım. Yahu siz neyi anlatıyorsunuz? yok geçmez. yok kabul edilmiyor. yok bilmem ne.... Bilende konuşuyor, bilmeyende. Yahu söylemeyim söylemeyim diyorum. Kardeşim e devlete ve e rapor doğrulama sistemine sokulmasinda belki de benimde katkim var. Sağlık bakanlığında O birimin başındaki müdür 8 ay önce bizim binamıza taşındı. Konuyu ona açtık ailemle, olayı anlattik. Islak imzalı raporun e devlette görünmemesinin bizi sıkıntıya soktuğunu anlattık. O da konuyu inceleyeceğine ve üst makamlarla, bilgi işlemle görüşecegini söyledi. olabilirse neden olmasın, iyi olabilir dedi. Yazlıktayım daha görüşemedik kendisiyle. Dönüşte görüşürüz. Katkısı olduysa ne mutlu. Kendisine rapor yazıcıdan çıkarken bir karekot veya doğrulama numarası verilmesinin iyi olacağını söyleyeceğim.

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt