Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ali Tezel'e Emekli Maaşımı Hesaplattım?

Ya arkadaşlar yukarıda yazmış zaten para vermedim diye. Ayrıca verdiyse verdi hani baştan sor sa tamam verme şuralardan hesaplayabilirsin diye öneri sunardik. Olmuş bitmiş. Önümüze bakalım ☺☺☺

Arkadaşlar,

E-Devlette bilgilerim görüldü, ve çok mutlu oldum :) oranlarım 60, 60, 31,07 olarak çıktı :) Ocak ayında maaşımı alıyor olacağım....

Herkese çok teşekkür ederim. Bu arada Ali Tezel gerçekten yanlış hesaplamış :)

Ad GÖKSELSoyad DOĞAN
Doğum Tarihi 25.10.xxxx
Sicil No xxxxxxxxxx
Aylık Başlangıç Tarihi01.01.2016
Durum Kodu2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı60.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı31.07
İntibak Aylık Bağlama Oranı0.00
2000 öncesi Gün193
2000 – 2008/10 arası Gün2488
2008/10 sonrası Gün2453
Toplam Gün5134
Göstergesi9475
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzel
Aylık Tutarı Birikmiş Aylık Tutarı0
Ek Ödeme Tutarı
Kesinti Tutarı
Banka Banka Şube

Emekli - maaşı. Com a göre ne kadarlık bir fark olduğunu söyleyebilir misiniz?

Maaş belli olsun söylerim :)

Ama şöyle bir durum var ki; Ziyaretçi77 adlı arkadaşımızın hesaplamalarında ki oranlara çok fazla yakın.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]GoXEl
[FONT=sans-serif]2 hesaplamada yanlış. En son Ekim/2015 Sigorta gün ve kazançların SGK ya bildirilmiş. Kasım/2015 gün ve kazançların hariç olmak üzere 10.12.2015 tarih itibariyle aylık bağlama oranların;[/FONT]
[FONT=sans-serif]2000 öncesi %60[/FONT]
[FONT=sans-serif]2000-2008/9 dönemi %60[/FONT]
[FONT=sans-serif]2008/10 ve sonrası %30,89[/FONT]

[FONT=sans-serif]Emekli aylığın 1.649,21 TL[/FONT]
[FONT=sans-serif]Ek Ödeme 65,97 TL[/FONT]
[FONT=sans-serif]Toplam 1.715,18 TL[/FONT]
[FONT=sans-serif]2015/Kasım ayı sigorta gün ve kazancına göre yukarıda ki hesaplamada yaklaşık 3 TL lik bir artış olacaktır.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Emekli aylığın 01.01.2016 tarihi itibariyle geçerli olacağı için 2016/Ocak ayında, 2015 yılı ikinci 6 aylık enflasyon kadar zam olacak.[/FONT]

GoXEl

Engelli emekliliği ile normal emeklilik arasında hesaplama farkı yok diye biliyorum (malulen emeklilik hariç). :confused:

Haseplamada değil ama ABO oranlarında fark var. Engelli emekliliğinde 2000-2008/9 ay arası %60 Normal emeklilikte %40

Hocam,

Üst mesajda e-devlette gösterilen oranları paylaştım, daha neyi iddaa ediyorsunuz? anlayamadım? benim oranlarım; 60, 60, 31,07

Selamlar,

Göksel

Hayırlı olsun GoXEl, hesaplama detayı ile ilgili gözden kaçırdığım detayı Ümit Kurtuluş belirtti zaten.
Huzur ve sağlık dolu bir emeklilik sizinle olsun:eek:

Dedik sana ali tezel denen para tuzağına paranızı kaptırmayın, hadi sen ücretsiz yaptın, bilmeden yaptıran çok var.

hayırlı olsun emekliliğin

Ümit Kurtuluş
01.07.2015-31.12.2015 dönemi için Emekli aylığı 779,19 TL ve daha az olanlar için ek ödeme oranı %5, 779,19 TL den daha fazla olanlar için ek ödeme oranı %4'tür.

5454 sayılı Kanun ile emekli ve hak sahiplerinin gelir ve aylık miktarlarına göre her ay belli bir oranda ek ödeme yapılması öngörülmüş olup, ek ödeme miktarları her yıl Devlet memuru aylık katsayısında meydana gelen artış oranlarında artırılmaktadır.

Ek ödeme tutarları, ölüm gelir ve aylıklarında sigortalının gelir veya aylığı üzerinden değil, her bir hak sahibine ödenen gelir ve aylığın miktarına göre hesaplanacaktır. Bu durumda aynı dosyadaki hak sahiplerinin ek ödeme tutarları farklı tutarda olabilecektir.

Merhaba Arkadaşlar,

SGK da çalışan arkadaşımın Nişanlısı sağolsun bana maaşımı söyledi buna göre;

Maaş Tutarım Net (Ek Ödeme Dahil) : 1.715,20 TL @Ziyaretçi77 %100 oranla tutturdu helal olsun kardeşim :) Çok teşekkürler :)

Birikmiş Maaş Tutarım: 1.100,00 TL

Buna göre emekli-maasi.com sitesi %98 oranlı bir hesaplama tutturmuş. Tebrikler.. Ali Tezel'e de saygı ve sevgilerimi sunuyorum :D

Hayırlı olsun. Gözünüz aydın. Güle güle harcayın.

Üst Alt