Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alınan engelli raporları SGK sağlık kuruluna gidiyor mu?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
Erişkinler İçin Engellilik raporu da
SGK Kurum Ankara Sağlık Kuruluna gidiyor mu acaba (Emeklilik veya vergi indirimi için değil.)

Kesin bilgi değil.

Doğrudan gitmez.
Ama emeklilerin sağlık raporları entegre olabilir bence çok düşük ihtimal ama entegre olduğuna dair söylentiler de var.

Açıkçası şahsi fikrim SGK sağlık kurlunun zaten işi başından aşkın.
Bir de hangi emekli rapor almış, oranı düşmüş mü çıkmış mı?
Düşmüşse hangi hastalıktan düşmüş, çıkmışsa hangi hastalıktan çıkmış.
Bunlarla uğraşacaklarını şahsen tahmin etmiyorum.

Süreli raporu olanları zaten kontrole çağırarak ekstra iş çıkarıyorlar kendilerine bir de süresiz raporluların raporları ile uğraşacaklarını tahmin etmiyorum.

Kesin bilgi kesinlikle değil.

Hocam, sadece engelli kartı için rapor alıcam. Engelli emeklisiyim. Önceki raporumu etkiler mi diye merak etmistim. Sağlık Kurulu değil daha heyete ilk girerken rapor girişi yapan hastane sekreteryası bakıyor o işe diye biliyorum.
Teşekkürler bilgi için.

Sadece Engelli Kartı içinse

neden emekli olurken ki raporunu kullanmıyorsun ?
emekli olurken raporun süreli mi idi ? süresiz mi ?

Raporum süresiz %50. 2002 de alındığı için yeniden almam gerekiyor. Kabul etmediler çünkü. Bugün Rapor almak istesem eminim % 50 -55 arasi alırım tahminen. Ama tek hastalıktan değil 3 ayri hastalıktan. Sadece engelli kartı için rapor alıcam.

Sürekli olan raporunuz süreliye dönebilir sırf kart almak için değermi bi düşünün

Emekli olmuş birinin şayet daha düşük oranlı rapor alma ihtimali varsa
ya da bir sebeple süresiz raporu süreliye çevrilme durumu varsa
ya da alacağı rapordan şüphe duyuyorsa

Kesinlikle ama kesinlike yeni rapor alması önerilmez.

"Eldeki kuş, daldaki 10 kuştan iyidir" ya da "dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak" atasözleri belki bu gibi durumlar içindir.

Şayet yeni alacağınız rapor emeklilikteki raporunuzu karşılayacak oranı alacağına eminseniz tabi ki yeni rapor almanızda hiç bir sakınca yok.

Emekli olurken de 3 ayrı hastalık değerlendirilip %50 alarak emekli olduysanız
bugün bir doktor ben puan vermiyorum dese, ya da 6 ay takip sonra oran vereceğim dese,
sıkıntı yaşamanız da olasılık dahilinde.

Direk olumsuz örnek olacak ama zamanında 3 hastalık değerlendirilip oran alarak emekli olmuşsunuz,
emeklilik riske girse yeniden değerlendirme de tek hastalıktan değerlendirilecek ve gerekli tanıyı almanız çok daha zor olacak.

Şahsi fikrim değmez! gerek yok engelli kartına.
ben olsam 2002 deki raporu hastaneden almaya çalışırdım.

Hocam tamam da mevcut raporum zaten eski olduğu için işe yaramıyor ki. Süreli rapora dönse de Engelli kart için yine çıkarırim.

@ucuncubahar, Engelli kartı için alıcam raporu Emeklilik için değil ki, Emeklilik için alinan raporlar ayri düzenlenmiyor mu? Ankara ssk ya giden onlar engelli kartı için alınan Raporlar da gidiyor mu? Mevzuatı ayri olmasi Lazım.

Mevcut raporun zaten eski olduğu için neden işe yaramasın ki.

2002 de süresiz aldığın bir rapor varsa bugün işe yarar (emeklilik hariç)
hiç bir kurum senin raporun eski yenile de gel diyemez diye biliyorum.

Diğer sorularının cevabını ilk mesajımda verdim. Direk bağlantı yok.
ama dijital dünya bu kadar gelişmişken iki bakanlık arasında tek bir tuşla

hangi emekli emekli olduktan sonra yeni rapor almış ve yeni raporu emekli olurken ki rapordan daha düşük puanlı diye sorgulasa
1 saniyede tüm bilgiler ekrana dökülür. Yani yapılmak istenirse 1 saniyede yapılabilir.

Şuan yapılıyor mudur sanmıyorum ama yapılması çokta zor bir şey değil günümüz şartlarında.

Engelli kart için süreli olan bi raporu neden yenilemenizi istiyorlar anlamadım

@bursalı1999, Hem aile merkezine hem de hastaneye gittim zamanında. Kabul etmediler, çünkü raporda kimlik numarası yokmuş. Sanki 2002 de kimlik numarası vardi da vermediler ! Kafaları basmıyor işte.

@ucuncubahar, Hocam Emeklilik için rapor almayacağım için ben %50 alacağıma eminim aslında ama burada süreli süresiz olayı insanı uğraştıracak anladığım kadarıyla o yüzden Emin olamıyorum. Teşekkürler bilgiler için.

Son düzenleme:
Nasıl diyemez demişler adama iste raporun eski TC yazmıyor , yenilemen lazım demişler.
Aynisi başıma geldi 2011 tarihli raporun e devlet sistemine islenmedigi için 2024 Eylül ayında engelli raporunu mecburen yenilemek zorunda kaldım.
Korkarak yaptım ama oranım %44 den %58 olarak süresiz verildi.

Yeni rapor çıkartmak için maalesef zorluyorlar.

Üst Alt