Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alınan her yeni rapor 2022 maaşı için risk yaratacak!

merhabalar arkadaşlar.?
ben şunu anlayamadım. doğrusu işe gideceğim için hızlı okuyup anlamaya çalıştım fakat..? acaba ikinci sefer rapor alanların yani diyelim ilki %60 ikincisi %35, olanların maaşımı yoksa %70'in altında raporu olanlarınmı aylığı kesilecek. ben bunu pek anlayamadım...
genede herşeyin hayırlısı arkadaşlar....

Kalem abla bi sorum daa olcak
sosyal yardım vakfındanmı gelcekler eve yoksa
aile sosyal politikalardanmı evde bakıma gelenlermi gelcek

Slm.. Ok meydanı ssk nın vermiş oldugu %70 agır ozurlu raporu vardı zaten.. 18 yasını doldurunca sgk pirimine tabi oldu.. Calısamıyo cunki zihinsel ozurlu.. İş kura kayıtlı ama bulunan işlere gıdıyoruz ve zihinsel ozru oldugu ıcın almıyolar.. Okula gıtmıyo zaten.. Konusma guclugu var bıraz.. Basak şehir sgk ya bas vurduk cocugumun tekrar benım sgk dan faydalanması ıcın.. Onlarda istanbul unıversıtesı hastanesıne gonderdıler.. Onların vermıs oldugu kagıtta yazan butun testler yapıldı. Ve sonucu aldık.. Raporun karar kısmında.. UYGUN SURE VE DOZ TEDAVIYE YANITININ OLMADIGI,BASKASININ BAKIMINA MUHTAC OLDUGU,CALIŞARAK HAYATINI KAZANAMIYACAGI KANATINE VARILMISTIR. Denıyo.. Harfı harfıne boyle.. Bu raporu gonderdık ve yanıt yıne odiceksiniz oldu..biz dedıgım gıbı hıcbır şekilde herhangı bır maas veya yardım almadık.. Ama cocugumun benım sgk dan faydalanmasını ıstıyorum.. Bu ıkı rapora ragmen halen oduyorum..lutfen yol gosterın bana.. Yada bu işlerden anlayan bır avukat varsa telefonunu yazarmısınız . Syg.

temur1875@

SGK hangi gerekçeyle reddetti?-----------> cevap önemli:

Yönetmelik ve uygulama kılavuzundaki şu ibareler de halen 2022 maaşı alan kişilerin 1 yıl sonraki kontrolde ümüğüne ot tıkanacağını gösteriyor!

Bir vesileyle sistemde görülecek % 40'ın altındaki raporlar hem risk hem de bildirim yükümlülüğü getiriyor:

"- Mevcut aylık sahiplerinin muhtaçlık durumlarının ve sağlık kurulu raporlarının yenilenmesi söz konusu olmayıp sosyal incelemelerinin her yıl yenilenmesi suretiyle
işlem tesis edilmesi gerekmektedir
.
- Bildirim Yükümlülüğü: Aylık almakta olanlar veya aylık sahiplerinin eş, anne, baba, vasi, kayyum, veli veya vekilleri, aylıkların kesilmesini gerektiren durumları üç ay içinde Vakfa bildirmekle yükümlüdürler. Bu yükümlülük nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için Vakıf tarafından gerekli hatırlatma ve bilgilendirmenin yapılması faydalıdır."

http://www.engelliler.biz/forum/202...ygulama-kilavuzu-yayinlandi-01-02-2013-a.html

"İSTENEN BELGELER:
Aylık başvuru formu (Başvuru sisteme girildiğinde alınan form imzalattırılır)
Aylık başvurusunun, kanunî temsilciler tarafından yapılması hâlinde mahkemeden alınmış karar örneği, vekil tarafından yapılması hâlinde vekâletname örneği
Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik gereğince özürlü raporu vermeye yetkili hastaneden alınan Sağlık Kurulu Raporu"

Bu bölümden anladığım kadarıyla ilk etapda yeni rapor istenecek sanırım anladığım bu inşallah böyle bişey olmaz yeni ölçütlere göre alınan raporlarda ilk darbeyi heyette vururlar daha sonra bu parkuru atlatan maaş hesaplamasına dahil olur ordada geçer ise alır yoksa nanay bu demek oluyor ki yüzde 80 nin aylığı kesilir ...

venom, sana şöyle anlatayım.

diyelim ki özürlü sağlık kurulu raporun daha once % 40 ve % 69 idi. senden sonra özürlü sağlık kurulu raporu istendi ve senin rapor oranın % 40 altına düştü. aylığın kesilir ve üstelik bu raporun yuzde kırk altına düştüğünü bildirmekle yukumlusun.

Diyelim ki özürlü sağlık kurulu raporun % 70 ve üstü idi. Ama daha sonra senden rapor istendi ve rapor oranın % 70 altına düştü. Bu durumda ise aylıgın kesilmez fakat % 40 ve % 69 rapor oranlarına verilen aylık tutarı ile % 70 ve üstü özür oranlarına verilen aylık tutarı farklıdır. Dolayısıyla senin aylığın da düşmesi gerekir. İşte bu durumda sen yine rapor oranının düştüğünü bildirmek zorundasın. Aksi takdirde aldığın aylık farkları senden tahsil edilir.

peki hangi raporlar dikkate alınır? Şu Yönetmelik kapsamında alınan raporlar dikkate alınır:http://www.engelliler.biz/forum/sag...rlari-hakkinda-yonetmelik-14-ocak-2012-a.html sakatlık oranı cetveline göre düzenlenmiş raporlar yani. O yüzden ard arda o hastaneden bu hastaneden rapor almaya kalkmayın.
....
Mirhat,
ikametinizin bulundugu Vakıflardan gelecekler sosyal inceleme için.
....

hoca engelin atıyorum 100 de 80 se 100 de 60 almamaya gyret göstercen bu zaten devleti kandırmaktır bu kurala uyarsan 1 sorun çöıkaacağını sanma<m

bana maaşın kesildi dediler yeniden başvurmak içinde raporunu tekrardan yaptırman gerekli oldugunu söylediler

ilgin için teşekkür kalem bacı:
her zaman dediğm gibi herşeyin hayırlısı olsun.. fakat dewlet baba pek iyi şeyler yapmıyor.. iki yılda kendilerini emekli edip, engeliye gelince bin dereden su getiren şu zihniyet ve ona destek olan insanları gördükçe şaşırmamak elde değil... hatırlarsın kelem bacı işe girdiğim için 2022 aylığımı iptal için uğraştım. fakat hala iptal olmadı aktif yani. başvurmadığım yer kalmadı. en son muhtara imzalatıp yoladım muhtarda şaşırdı kaldı:).. meğer fakir ihtiyaç sahipleri içinmiş muhtar imzası. onu dahi yaptım ama nafile.. şimdiyse 3 ayda 3-5 kuruş verdikleri engeli kardeşlerimizin maaşına göz dikmeleri pek hoş bir durum değil... yazık çok yazık..

bir sorum olacak arkadaşlar.. doğrumu anladım acaba .. 2022 aylığı alanların tümünden yeni rapor ve incelememi yapılacak.. yoksa yeni başvuru yapanlaramı.. orasını anlayamadım.. eğer eski rapor alanlarınkinede yeni rapor isterlerse yazıklar olsun.. varsın o 3-5 kuruşta dewlet babaya gitsin...
belki gözleri duyar..

şimdi ben yeni rapor alsam 2022 maaşım kesilirmi.benim eski raporum 70 daha aşagı rapor verirlersemi kesilir daha fazla alırsam ne olur. cevaplarınıız icin şimdiden tşkl.

OturanBoğa;

15/09/2006 ile 22/01/2007 de tarihleri arasında hem sigortalı çalışıp hemde 2022 aylığı aldım. 22/01/2007 ile 17/11/2011 tarihleri arasında sigortam olmadı. ama 18/11/2011 tarihinde işe girdim . ve 30/12/2011 tarihinde kendi beyanımla 2022 maşşımı malmüdürlüğüne giderek iptal edilmesini istedim. aradan 4 ay gecti ve bana mal müdürlügünden ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından 9.200 TL 'lik yersi öedeme yapıldığı idda edilen bir mejktup aldım. malmüdürlüğüne gittigimde beni icraya vericek olan avukatla konuştum ve itirazımın yapılması için beni yönlendirmesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına ve mal müdürlüğüne beraberce haklı sebeplerimi dilekçede belirttik. aradan bir sene gecti bana ne mal müdürlüğünden nede hazıne avukatlığından bir cvp gelmedi. cvp gelmeyince bende borcun silindiğini düşünerek ardını aramadım. fakat birsene sonra avukat beni aradı ve 1 seneyi gectigini belirtti mahkemeye vereceğini orada haklı sebeplerimi sunmamı istedi . bana yardım etmek için elinden geleni yaptı. bende kendisine teşekr ettim . fakat bıkacgün sora tekrar arayarak yanına cağırdı ve bir seneyi geçtiği için zamn aşımından yararlanabileceğimi mahkemeyi kazanarak çıkacağımı söyledi ama ozamnda parayı kendisin ödeyeceğini ve hakında yasal işlem yapılacağını belirtti. bende kendisine düşünüp kararımı bildireceğimi söyledim. bir hafta aramadım kendisini .. e-devlet hesabıma giriş yaptığımda icra davasınında açtıgını gördüm.. yardımcı olun lütfen..

Merhaba yeni rapor çıkartıyorum eskisi yuzde 45 ti bunada yuzde 45 yazıldı rapor cıkınca sydv ye bildirmem gerekiyor mu yoksa aynı oran oldugu ıcın devam eder mı?

bende kendim 13. maddye dayanarak bi rapor çıkarmıştım hastanelerde görünüyor ama sdyvede görünmüyor bana hastane demiştki bu raporla bir yere müracat edemesin kurum yeni bir rapor isterse o rapor sdyve geçer doğrumudur acaba gerçi sdvye gittim durumu izah ettim yeni aldığım rapor 2 yıllık oldu dedim ama oran aynı bişey yapmanıza gerek yok dediler sdydeki aynı oranlı rapor süresiz

merhaba öncelikle özür dilerim siteye yeni üye oldum konu açmayı bilmediğim için bu buradan sormak istiyorum

ben hemofili b hastasıyım 2002 de bana %44 rapor verilmişti fakat faktör oranım sürekli %1 in altında şuan elimde 20 taneye yakın tahlil sonuçlarım var 2011 den buyana olanları bulabildim 4 aydır proflaksi yani koruma tedavisine alındım haftalık 4500 ünüte faktör kullanıyorum gecengün bir hemofili hastayla karşılaştık onunda faktör düzeyi %1 altında ona %85 rapor verilmiş acaba ben elimdeki tahlil sonuçları ile tekrar hastaneye başvursam rapor oranım yükselirmi

ikinci sorum babam bağkurdan emekli 660 tl maaş alıyor sosyal yardımlaşma ya kömür yardımı için başvurmuştum gelir durumum iyi denildi red cevabı aldım gelirimiz benim 3 aylık engelli maaşı bide babamın 660 tl emekli maaşı ağbim 2 yıldır felçli çalışamıyor toplam 5 kişiyiz acaba yeni rapor alırsam gelir durumu iyi denilip engelli maaşıma bi zararı olurmu şimdiden teşekkürler

Selçuk engelli raporu ile ilgili ilk pragraftaki sorunuzu şurada sorun:Sağlık Raporları
Fakat zaten raporunuz çok eskiymiş. Eger verdiğim linkte arkadaşlar rapor oranınız yükselir derse hemen yeni rapor için başvurun.
Rapor oranınız yüzde 40 altına düşerse 2022 aylığı kesilir boyle durumda yeni raporunuzu vakfa bildirmekle yukumlusunuz.
Eğer rapor oranınız % 70 ve üstü olursa bunda yeni raporunuzla birlikte vakfa başvurup aylığınızı % 70 ve üstü bakıma muhtaç 2022 aylığı seviyesine yükseltilmesi talebiyle dilekçe yazar verirsiniz. Bu durumda 2022 aylık miktarınız arttırılır.
Kömür talebinde bulunurken kesmemişler de niye rapor aldınız diye kesilsin:) Yok öyle bir şey. Gelirinizde değişme yoksa bahsettiğiniz gibiyse 2022 aylığınıza bi şey olmaz rahat olun.
Fakat yeni raporunuz % 40 - % 69 olursa aylık yükseltme yapılmaz bilginize.

[kalem hanım benım rapor onaylandı daha once konuşmuştuk hemen emeklı olmak ıstemıyorum 1 veya 2 sene sonra emeklı olsam raporum eskı deıye sıkıntı olurmu....bıde yukarda bahsettıgınız konu benım suankı pozısyonumla yakından bır alakası varmıdır pek anlamadımda yardımcı olurmusnuz]

çok teşekkürker kalem hanım cvapladığınız için

rica ederim Selçuk:)

Tarum 41 galiba konuyu yanlış hatırlamıyorsam twitterde anlattın. ben konu hakkında hiçbir şey hatırlamıyorum. zaten o yüzden sorularınızı siteden sorun diyorum. konunun geçmişine buradan ulaşabilioruz çünkü ve en önemlisi herkes yararlanıyor.
emeklilikle ilgili sorularını emeklilik başlığı altında ayrıca sor. emeklilikten anlamam pek.

şimdi 2022 ve evde bakım aylıklarıyla ilgili konu neydi, soruların neydi, tekrardan yazarsan bu konuyla ilgisi var mı söyleyebilirim o zaman. sorularını da cevaplarım tabi ki...

[evet kalem haım twiterden konuşmuştuk dun itibari ile malıyeden onaylandığını ogrendım sıze teşekkür ederım bu sıteyı tavsıye ettıgınız için emeklik konusunu baslık altında sorarım ..tekrardan teşekkür derım

kalem hanım dediğiniz gibi oraya konu açıp sordum fakat silinmiş şuan konum tek çare hastaneye gidip şansımı deniyeceğim tekrar teşekkürler bilgilendirdiğiniz için :)

yok o bahsettiğim konu tarum ile ilgiliydi selçuk. ona demiştim konuyu bulamadım twitter de mi dedin diye...

Kalem hanım demek ıstedıgım ben dun vergıden ındırım aldım hemen emeklı olmak ıstemıyorum 1 sene çalıssam ozman olam emeklı raporumda sıkıntı olurmu 1 sene gecmıs dıye

bu arada vergi indirimin hayırlı olsun:) bunu vergi indirimindeki başlığında sorsana sen. bu konuyla ilgili ordan devam et.
hayır, raporuna bişi olmaz geçerli olur.

2022 ve evde bakım almıordun sen değil mi?

Yahu selçuk şimdi hatırladım. sen rapor oranının yükselip yülselmediği ile ilgili bir de 2022 ile ilgili soru sormuştun ve ben oranın yukselmesiyle ilgili sorunu sağlık raporları formuna sor demiştim. yazmışsın ve onu yneticiler silmiş:)
2022 formunda yazdığın ilk paragrafı oraya yazınca 2022 ile ilgili sanmışlardır okumamışlardır. tekrar yaz bence:)
ya da dediğin gibi hastaneye git ordan sonuçlanınca öğren.

Hayır kalem hanım almıyorum ben suan çalısıyorum tamam ordan sorarım kızdınız galıba :)

Kalem;
evet kalem hanım 2 defa konu açtım silindi rapor oranım yükselirmi die kötü bişeyde yazmadım sadece bilgisi olan cevaplar bilgi alırım die ama neyazıkki siliniyor

Üst Alt