Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almanya XCell-Center'de kök hücre nakli oldum. Tecrübelerim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DeFnEx

Aktif Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
17 Aralık 2009 Güncel: 266. Mesaj

6 ayı doldurduk..zaten kök hücre deneyseldi..şansımı denemek istemiştim...olmadı arkadaşlar..buraya güzel şeyler yazmayı çok isterdim...ama olmadı....olmadı....lütfen soru sormayın..benim üzüntüm bana yetiyor...sevgiler....​

Site Yönetimi Not: Arkadaşlar, lütfen bu başlığa "geçmiş olsun" vb. içerikte mesaj yazmayın. Başlığın amacı yapılan işleme ve olası geliişmelere dair soru-cevapları paylaşmaktır. Mesaj ne kadar sade ve anlaşılır olursa ilgilenenler için de o kadar yararlı olur.

arac ici trafik kazasi gecirdim, 2 yil oldu.seviyem C6-7 ve T1.. his hareket yok, yürüyemiyorum,

kök hücre nakli cok basarili gecti.. normalde 2 milyon kök hücre elde ederken benden 12 milyon kök hücre elde etmisler.. doktorlar cok umutlu.. yan etki olarak sadece siddetli bas agrim var .3 gün sürmesi normalmis. kok hücreyi L3-L4 ten enjekte ettiler.. 15 gün sonra havuzlu terapiye yatip tekrar yürümeyi ogrenmem gerektigini söylediler..

birde japonya-ingiltere-italya-danimarka dan kök hücre icin gelen hastalarda vardi.. toplam 5 saat hastanede yattim... doktorlar ve hemsireler cok ilgili.. insana deger veriyor.. birkeresinde de dogustan felc olan birini kok hücreyle yürütmüsler..

bende gelisme oldukca buraya an ve an yazacagim,sormak istediginiz sorular olursa elimden geldikce cvp yazip yasadigim tüm deneyimlerimi
aktaracagim...

birde arkadaslar gelisme oldukca 6 ay ile 1 yil arasinda 2. bir kök hücrede yapilabiliyormus..yani yetiskin kök hücenin olumsuz bir yan etkisi yokmus.

şuan en ufak minicik bi değişiklik falan varmı karıncalamalar yada elektrıklenme gibi ?

suan cok cok erken...en az 3 hafta ile 6 ay arasi gececekmis..cünku kök hücrelerin vücuda uyum saglamasi icin bu süre gerekliymis

cok cok gecmiş olsun defnex umarım gun gectikce iyi haberlerini alırız bu havuzlu terapi dedigin almanyadamı oluyor yoksa turkiyede mi inşallah faydasını gorursun ve bizede umut ısıgı olursun kendine iyi bak tekrar gecmiş olsun

türkiyede ki havuzu olan fizik tedavi merkezlerinde...

O zaman GATA yı ayarlayabilirseniz oraya gitmen senin için çook iyi olur.Hem bu süreçteki fizik tedavin açısından,hemde oranın havuzu çok iyi.İnşallah hakkından hayırlısı olur.Bizim içinde umut ışığı olursun..

valla sen yinede havuzu tercih et.temiz bir havuz...deniz biraz kirli olabiliyor :D
defne abla ben size soru sormak istiyorum.benim hamburgta ablam var.evli kendisi..ona dün telefon açtım,x-cell merkezini araştırmasını istedim ama x-cell de kölndeymiş galiba.bu hafta içinde gidip araştırma yapacak..benim hastalığım kas hastalığı (SMA).19 yaşındayım 2 senedir tek başıma yürüyemiyorum.Biz de artık sadece kökhücreden umut bekliyoruz.biraz da ilaç firmalarından tabi.ama ankaradaki doktorum bana kökhücre tedavisi daha tam kesinleşmedi dedi ve kökhücre tedavisine şimdilik izin vermiyor ...bakalım doktorlar ablama ne diyecek benim hastalığım hakkında...hastalığımın tüm raporlarını dün faks çektim ablama doktorlara göstermesi için...bende kökhücre yaptırmak istiyorum artık ya.bekle bekle hiçbirşey olmuyor.
size kökhücre enjekte edilirken nasıl oldu..kaç şırınga vurdular veya ne kadar kan aldılar verdiler..merak ettim biraz.

defneks nerde oldun kök hücre vede doktoruna kas hastalıkalrındada denemelerinoldugu duyumlarını alıyormu.doktorunun adını falan yazarsan birdehastane adını sevinirim

Sibel,mesajlari dikkatli okusaydin ben zaten belirtmistim,,köln de x-cell center,,,
Baran,benden ilk gün belimin alt sag yanindan 25 tüp kan alindi,,,labaratuarda ayristirildiktan 2 gün sonra sonra belimden L3-L4 ten enjektörle kök hücre tekrar verildi...

Peki senden alınan kana veya hücrelere ne gibi işlemler yapıldı...doktorlar bu konu hakkında birşey dedi mi hiç

TSK EDERIM LAILA:)
Baran,benden alinan kanin icindeki kok hücreleri ayirdilar daha sonra ayrilan yani ne kadar kök hücre ciktiysa o kadar da benden omurilik sivisi alip yine ayni miktarda kök hücreyi enjekte elde ettiler...bu islemde 5 dakika sürdü...

Defnex, senin sanırım tam kesi değilmiş... Benimki tam kesi..t4.. Tam kesi olan hastalarla ilgili birşey söyledilermi.. ?

tam kesilere uygulanmiyormus...yinede istersen bir görüs...

Acaba sebebi nedirki? Onu biliyormusunuz peki.. Müsait olunca arayacağım ama merak ediyorum..Birde gündüz vakti arasak ulaşabilirmiyiz o verdiğiniz numaradaki hemşireye..?

Kendı bıldıgım nedenı yazarak sıze yanlıs bılgı vermek ıstemem::en ıyısı sız netten adresı ve tel bularak kendınız sorun:::GÜNDÜZ BULABILIRSINIZ::: 00 49 221 299 959-58

Peki teşekkür ederim.. Eşim ile ben size çok geçmiş olsun diyor acil şifalar diliyoruz...

Defne, varolan his-hareket durumunu çok daha net olarak yazarsan sevinirim. Böylece gelişmeleri çok daha net şekilde takip edebiliriz.

[SPOILER=Şöyle bir şablondan yararlanabilirsin:]Bülent Küçükaslan
Geçmiş:
- 12 Mayıs 1999 günü ateşli silah yaralanması sonucu T5-6 hizasından parapleji.
- Yaralanmayı mütakip 2 saat içinde Ankara Bayındır Tıp hastanesi beyin cerrahisinde ameliyat oldum. Ameliyat gayet başarılı ve sorunsuz olmuş. Devam eden 6 ay süresince İstanbul 70. Yıl Fizik Tedavi hastanesinde yatarak fizik tedavi gördüm. Çıktıktan sonra 1,5 yıl daha -haftada 3 gün olmak üzere- evde fizik tedavi aldım.

Sonuç (yaralanmadan 5 gün sonra ne idiysem bugün yine aynı durumdayım)

Hareket:
- Göğüs hizamın altından itibaren hareket yok (kendi kendine kasılmaları vs. hareket olarak saymıyoruz tabii ki). Sağlıklı bir beden 10 ise, bende göğüs hizamın altındaki hareket 0 (sıfır). 0/10.
- Ellerimi, kollarımı, omuzlarımı hiç bir kısıtlama olmadan kullanabiliyorum. Felcin arından zaten bu hareketlerimde hiç bir eksilme olmadı. 10/10.
- Wolkır ve uzun bacak yürüme cihazı ile kol kaslarımı kullanarak "yürüyebiliyorum". Daha doğrusu, ayaklarımı salak salak peşim sıra sürükleyebiliyorum. :) Bunu özellikle belirtiyorumk ki, sonra biri çıkıp, his ve harekette bir gelişme olmadığı halde, "ahan yürüyor" diye dolanmasın ortalıkta! Göğüs hizamdan altını kesip onun yerine bi eşek ölüsü koysanız, kollarımla onu da aynı şekilde sürüyebilirim...
His:
- Göğüs hizama kadar gövdemde, kol ve omuzlarda his normal. 10/10.
- Göğüs hizamdan aşağıya indikçe yüzeysel his bel hizama kadar 1/10, ama derin his dediğim, baskı uygulandığında hissedişim 2/10. Yani -bel hizama kadar- baskı uygulandığında, "baskı var" diyorum. Onun dışında, göğüs hizamın altından istediğin yerden kör testereyle kessen, kaynar sular döksen, hiç bir şey hissetmem.
Genel sağlık durumum:
Her hangi bir sağlık sorunum yok. Hiç yatak yaram olmadı. Mesane boşaltmak için TAK yapıyorum, dışkılama/motor hissi yok. Eşşek gibi sağlıklıyım :) [/SPOILER]

Konuyla ilgili bir tartışma: http://www.engelliler.biz/forum/kok...re-tedavisine-inanmak-ve-soru-isaretleri.html

Ben bır yıl oldu trafık kazası sonucu omurılık zedelenmesı oldu...bu sıteden takıp ettım sureklı bıldıgım kadarıyla bu kök hucre naklını gerceklestıren doktor nobel odulunu alcak..ve defnex allaha sukur cok guzel gecmıs ınsallahta devamı gelır hepımızın duası onunla.fakat madem bu onceden olmuş ve basarılymış neden cıkıpta bu hastayı ben yurutum bılıme katkıda bulunmuyor anlamadım...ama hakkımızda hayırlısı ne ıse o olsun...geçmış olsun duamız sızınle.

Ana Sayfa ? XCell-Center

selamlar.bizde FA (friedrich ataxia)lılar olarak pek yakınız bu konuya aylardır.bi kaç arkadaşım gidecek x-celle.adresde form var mail atıp durumunuzu bildirin size dönerler.özel oduğu için parası bıraz yuksek gıbı o yuzden (bana göre :d ) dewletede karşılattırabiliriz ama çok az bi olasalıkla (sormayın bilmiom)

serhat_;

7545 euro hastane için gerekli.eğer köln de bır yakınınız yoksa otelde kalmak zorundasınız..o da 180-200 euro günlüğü..hastane ve otel arasında ulaşım içinde para gerekli.bırde almancanız yoksa tercüman tutmanız gereklı..uçak parasıda size ait..2 kişiden fazla bir kişiylede gitmeyin.işte o zaman bu kök hücre size 25 milyara denk gelir..

Sürekli son durumunu ,olumlu veya olumsuz güncellersen seviniriz. Senin yazını takip ediyor olucam ...

henüz erken..3 hafta ile 6 ay arası mutlaka geçiş dönemiymiş..hiç merak etmeyin..muhakkak yazarım...
kollarımda hiç his kaybı olmadı..ama ellerimde birazcık var...

DEFNEX son bişey daha, sende kol ve parmaklarda his kaybı var mı ?

evet defnex bız senın ılk halndende hıc bılgı sahııbı dglz ....yazarsan svnrz...

defnex ellerin ve kollarin nasil iyi kullanabiliyonmu yani ilerde gelisme olursa kiyaslama bakimindan soruyorum cunki benimde de seninle ayni seviyem c8 t1 benim sag elim sola gore biraz zayif

xcellcenter ile gelismelerini merakla takip ediyorum
ama su ana kadar edindigim bilgiler olumlu degil fransadan gidenler forumlarda tecrubelerini yazdi
sadece ayak parmaginda karincalama hissetti yani hic bir tane buyuk gellisme gormedi
6 ay sonra onlari aradilar ve bi daha gelmelerini istiyorlar tabi para hasta oduyor
xcellcenter neuronaxi aldi belki neuronaxoin technolojisi ve kok hucre harikalar yaratti
bol sanslar

Defne gelisme oldukca 6 ay ile 1 yil arasinda 2. bir kök hücrede yapilabiliyormus demişsin 2. bir kök hücreye tekrar para alıyorlarmı?

ewt alıyorlar... 1000 euro indirim yapıyorlar:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt