ilk önce böyle bir böyle bir site icin emegi gecen herkese cok tessekür ederim,ben kendim almanyada yasiyorum benimde sizlere bir sorum var burda her ne kadar daha cok Türkiye emeklilik konusu islensede benim sorumda Türkiyede malülen emeklilk konusu ilk önce benim durumuma biraz aciklik getireyim belki yardimci olan olur ben almanyada 7.1.88 yillinda sigorttali olarak ise basladim ve 2002 yillina kadar calistim bu tarihten sonra burdan kalp ve kast rahatsizligindan dolayi malülen emekli oldum ve 2011 yillinda kalpnakli oldum nakil olandan sonra Türkiyede sskli olarak hafif bir iste 10 calistim ve 2013 yillinda 4bli olarak 3000 is günü borclandim ve 3000 is günün karsiligi olan parayi yatirdim gecen sene 9.ayda cikan yeni malülen emeklik genelgesinde kalp nakli olanlara kosulsuz malülük verilecek diye okudum ve bende bu sene 7.ayda malülen emeklik icin saglik kurulusuna sevk talebinde bulundum sitenizde Türkiyede malülen emeklilik masi konusunda biraz arastirma yaptim 600-700 TL arasi bir mas alinirmis bu bana biraz az geldi benim zaten 600 is günü daha yatirmam gerekiyor 3600 is gününü doldurmaya bu sartlarda 3 sene daha bekleyip ve toplam 2375 daha yatirip 50 yasinda normal emeklik daha mantikli geliyor cünkü normal emeklilk masi %50 daha fazla yeni cikan torba yasasina göre biz yurtdisinda ise baslangicimiz Türkiyede sigortta baslangic sayiliyor buna göre toplam 5375 is günü ödeyerek 50 yasinda emekli olma imkanim var suan 47 yasindayim bu yazmis oldugum bilgiler sayesinde bana ne tavsiyede bulunursunuz birde malülen emeklilik icin saglik kurulusuna sevk talebimi geri alabilirmiyim yani iptal edebilirmiyim bunu yapmak icin ne yapmam lazim kusura bakmayin biraz uzun oldu biraz fazla bilgi vemek istedim belki böyle daha iyi anlasilir.
kusura bakmayin baskli biraz yanlis oldu söyle olacakti Almanyada ikamet edip Türkiyede malülen emeklilik.
Saygilar
kusura bakmayin baskli biraz yanlis oldu söyle olacakti Almanyada ikamet edip Türkiyede malülen emeklilik.
Saygilar