Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Almanya'da yasayip da Türkiye'de malülen nasil emekli olunur?
bugün avukattimla görüstüm kendisi sgk kurumu ile konusmus ve kendim gitmeme gerek yokmus sizin yazdiginiz gibi art niyet varsa bizim devlettin civisi cikmis demek tahsis talep taahhüt belgesini doldurup gönderdimmi masimi geriye dönük ödeyeceklermis ama hangi tarihe kadar geriye ödenecek onu söylemedi
bir sorumda daha olacakti bu tahsis talep taahhüt belgesinde masi hangi PTT veya Banka subesinden almak istiyorsun diye bir soru var ben kendim suan Almanyadayim ve Türkiyeye gitme imkanim yok gecenlerde bir haber okumustum bundan sonra banka olarak Denizbankasindan emekli maslari ödenecekmis
ben simdi Denizbankta hesapmi acmam gerekiyor yoksa önümüzdeki 1 sene icinde Denizbanktan masimi alabilirmiyim.
arkadaslar sizlere ilk önce birsey sormak istiyorum
sizler Türkiyede bu burokrasi ile nasil yasiyorsunuz yaklasik 1 senedir malülen emeklilikle ugrasiyorum yakinda kafaya yiyecegim
benim konumu kisa anlatayim gecen sene 11.ayda Ankarada muane oldum sonuc olarak% 60 is gücü kayip verdiler ama 10 sene sigortalik yok diye emekli baglamadilar
bende bu senenin 5.ayinda avukatla itiraz dilekcesi verdim ama bir cevap alamadim
OturanBoga arkadasin tavsiyesi ile BIMMER e 4.9.15 basvurdum 17.9.15 tarihinde cevap geldi bizzat kendim basvurmak kaydi ile malülen emeklilik icin tahsis talep taahhüt belgesi doldurmam gerektigini yazan sincan SGM email aldim buna nazaran belgeleri doldurdum gönderdim
ben kendim almanyada yasiyorum evrak ulasmasi 3 hafta sürdü ama en tuaf olan sey söyle bu 3 haftada her 2 günde bir avukatti aradilar tahsis talep taahhüt belgesi nerde kaldi diye gelir gelmez hemen masi baglayacagiz dediler
20.10.15 tarihinde evrak ulasti ve avukat aradi günlerden carsamba idi cumaya kadar masin baglanacagini söylediler bende artik beklemeye basladim aradan yaklasik 1 ay gecti herhangi bir haber yoktu avukatta sordum o zan etmis mas baglandi onun icin benimle haberlesmemis bende kendisine dedim mas baglanmadi bu pazarertesi kendisi yine SGK aradi bu sefer yine 10 sene sigortalilik yok demisler
bu nasil bir devlet isleyisi secimden önce hersey hal olacagini söylüyorlar birde kendileri ariyorlar secimden sonra yine eski hikayeyi anlatiyorla ve benim aramami söylemisler bende sincan SGK aradim benim konumla ilgilenen memurla kendim konustum bana söyle söylüyor seni yanlis borclandirmislar sen diyor 7.1.88 ile 6.5.196 arasi borclanmissin 1 ay daha borclanirsan emekli olursun
benim anladigim kadari bunlar geriye donük birikmis olan 6 aylik masi ödememek icin bahane uyduruyorlar ben borclanmada buludugum zaman bana gelen Borc tahakkuk cetvelinde su zaman arasi borclanilmis 7.1.88-11.12.2002 5375 gün bende bunun 3000 gününü 5.11.2013 tarihinde ödedim ben bu parayi ödedigim zaman zaten 10 sene sigortaliligi doldurmus oluyorum
Ben almanyada 7.1.88-31.1.03 arasi sigortali olarak calistim.
Benim sorum söyle mahkemeye versem kazanabilirmiyim veya mahkemeye gitmeden bir baska yolu yokmu bu isin artik biktim biraz uzun oldu kusura bakmayin.
OturanBoğa kardes cok sagollun önümüzdeki carsamba kesin beli olacak nasil bir yol izleyecegim borclanmayla emeklilik mümkün 1 ay borclanmami söylediler olayi öyle karistirdilarki insan icinden cikamiyor ilk önce geriye dönük emeklilik baglayacaklarini söylediler simdi olmaz diyorlar kafami burasi karistiriyor.Sonucunu buraya yazarim hepinizden Allah razi olsun.
arkadaslar daha önce malülen emeklilik icin buradan cok önemli bilgiler ögrendim yaklasik 1 senedir ugrastigim malülen emeklilik islemlerinin sonuna yaklastim.Cuma günü e devletten baktim emeklilikle ilgili bazi bilgiler yaziyordu emekli baslangici 1.6.2015 olarak ama ne kadar emekli masi alacagim yazmiyor acaba ne kadar sürer emekli masimin oraninin yazmasi gecenlerde bilgi notu olarak mektup göndermislerdi yaklasik 1 ay sürmüstü mektup gelmesi insan merak ediyor e devlette yazan bilgiler söyle.
Soyad
Doğum Tarihi
Sicil No
Aylık Başlangıç Tarihi
01.06.2015
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı
70.00
2000 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı
0.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı
40.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı
0.00
2000 öncesi Gün
3000
2000 2008/10 arası Gün
0
2008/10 sonrası Gün
11
Toplam Gün
3011
Göstergesi
9475
Hisse Oranı
1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör
Özel
Aylık Tutarı
*
Birikmiş Aylık Tutarı
0
Ek Ödeme Tutarı
arkadaslar cikmis oldugum uzun maratonun sonuna geldim dün SGK sihhiyeden malülen emekliligim onaylanmis mektup geldi ve ne kadar mas alacagim beli oldu bu konuda bana yardimci olan herkesden Allah razi olsun.