Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Amirim engelli tatiline izin vermiyor!?

kenan17

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar kamuya engelli olarak girdim yarın okullar tatil ama engelim ayaktan koldan olmadıgı ıcın gelmemde bi sıkıntı görmediğini belirtelerek elemana ihtiyacı oldugunu söleyıp tatil yapamıyorum
2002/58 de ki genelgede ayrıca bi talimata ve talebe gerek kalmadan izinli sayılır diyor

sizce amirin böle bi yetkisi varmı cevaplarınızı merakla bekliyorum

Saçmalık...
Ben memur olmadıgım için bi şey diyemiycem ama devlet izin vermiş amirin ne karışıyor ki demek geliyor içimden...
Memur olan arkadaşlar daha iyi cevap verebilirler...

Bende aynı dertten muzdaripim konuyla ilgili bilgisi olan varsa çık makbule geçer tesekkurler

amirinizden, ihtiyacı olduğuna dair bir yazı isteyin ve deyinki amirin siz bana bu yazıyı verin ben gönüllü olarak seve seve çalışmaya gelirim diyerek içten davranın . ,
1 ) hiç bir amir bu yazıyı size veremez
2 ) neden böyle bir yazı istediğinizi söyler ve sözüm yetmezmi der .

sizde türktelekomda kar tatili günü işe giden bir engellinin çıkan olumsuzluklar sebebiyle mahkemelik olduğunu . mahkeme sonucunda hakimin işe gitmemesi gerektiği halde işte olmasını kötü niyet olarak değerlendirdiğini ve engelli memurun iş akdinin fesh edildiğini anlatın . ve deyinki siz bana yazıyı verin bende rahat rahat çalışayım efendim deyin

saygılar

Hakkınız yok.

Devlet engelli vatandaşlar zorlanmasın diye böyle bir kolaylık sağlıyor. Ancak karın yağması yolların sizi zorlamaması işe gelmenizi gerektirir.

İsterseniz işe gitmeyin birşey olmaz hakkınızı kullanmış olursunuz. Ancak samimiyetinize güven olmayacağından amiriniz sizden hayır beklemez....Yeri gelir eline düşerseniz + yönde değil - yönde avantajnız olur.

Ayrıca kamu görevlisi olduğunuzdan amrinizden önce millete sorumluluğunuz var maaşınız milletin cebinden çıkıyor.

Bizim şef le aramizda geçen konusma aynen böyle oldu;Ben:Günaydın Şefim Şef: GünaydınBen: Sefim kar yağışından dolayı okullar tatil edildi cumlemin devamini beklemedenŞef: Tamam da bize değilBen: Şefim Basbakanligin yayimladigi 2002/58 sayili genelgeye göre hava sartlarindan dolayi okullar tatil edilirse o bölgedeki kamu kurumlarında çalışan engelli personel tatil süresince idari izinli sayılır dedimŞef: Alla alla öyle şey mi var Ben: Evet Şefim 2002/58 sayılı genelgeŞef: He iyi tamam ben bakarım şak telefonu yüzüme kapattıDip Not: Konuşma şeklini , ses tonunu yazarak anlatamayacagim için yazmadim ama hiç hoş değildi.

23 Aralık, 10-16 Mayıs engelliler haftasının ilk 3 günü ve okulların tatil edildiği günler Kamuda Çalışan Engelli personelde idari izinlidir. Yeni öğrendim bu kanunu. Şu ana kadar bana izin veren olmadı. Bilgim olmadığı için bende izin istemedim. Yarın galiba yine tatil izin istesem mi diye düşünüyorum. Cesaret edemiyorum izin istemeye :) Maaşınız vatandaşın cebinden çıkıyor diyen arkadaş. Bu hakkı kanun veriyor bize. Bir problem çıkarsa Allah hesabını kanunu çıkaranlara sorar sen rahat ol. Çalıştığımız günler evel Allah maaşımızın karşılığından fazla çalışırız.

Mehmet kardes ben 3 aralikta hakkim olmasina rağmen olumsuz bir durum yok diye istemedim bugün hava kötüydü yine istemezdimde raporu yenilemem lazimdi mecburen mazeret izni isteyecemtim 1 kere istedim yüzünü gözünü sekilden sekle soktu taseron kız gelmeyecem ogleden sonradan diyo tamam diyo bize gelince böyle davraniyorlar nasil alisirsa öyle gidiyor çekinme ben cekinerek hata ettim bugüne kadat bugun söyledim hiç hoş olmayan bi tabirle konuştu ama olsun hakkim olani aldim ve kullandim en azindan azda olsa cekingenligimi attım ohhh;))

Izin istemeyin gitmeyin memursunuz size bi halt edemez niye bu kadar pasifsiniz hakkinizi almiyorsunuz sasiyorum sahsen ben gitmiyorum.

millete karşı sorumluymuşuz ??????? evet sorumluyuz .
kanunlara karşı sorumlumuyuz ????? evet sorumluyuz .
iyide millet için işe gitmemiz lazım , kanun için işe gitmememiz lazım offfffffffff bu ne yaman çelişki !!!!!!!!!!!!!!!!

tam bu arada türk telekomda bir engelli arkadaş çıkar : EY EFENDİLER MİLLETE KARŞI SORUMLUYUZ der ve o gün işe gider sonrası maaalum o gün bir huzursuzluk olur engelli arkadaş % 100 haklıdır lakin davacı der ki bu arkadaş izinli olduğu gün sırf benimle kavga etmek için işe gelmiştir dolayısıyla yaptığı işlemler görevi kötüye kullanmaktır der !!!!! hakim davacıyı haklı bulur derki sen engelli o gün senin görevin yok neden gittin işe ? engelli derki MİLLETE KARŞI SORUMLUYUM der . hakim de derki millete karşı sorumluysan davacıyada karşı sorumlusun görevin olmadığı halde davacıyla ne işin olur senin der ve görevi kötüye kullanmaktan yandı bitti keten helva . aynı trafikte olduğu gibi öndeki araç % 100 suçlu olsa bile her zaman arkadan çarpan suçludur .

yukarda anlatılan parağrafın en ilgin sonucu ise hiç bir amir çıkıpta ben çağırdım engelliyi demez çünkü diyemez derse yandı bitti keten helva olur .

saygılar

Yarinda tatilmis telefonla acip bildirsem mi? :))))) D....SAK MI GECIYON demesin ;) Arayıp Söyle sen bi dert soylemesen bi dert :/

Izin istemeyin gitmeyin memursunuz size bi halt edemez niye bu kadar pasifsiniz hakkinizi almiyorsunuz sasiyorum sahsen ben gitmiyorum.

bravo kardeşim helal olsun sana diğer arkadaşlarada gerçekten hayret sanki özel sektörde çalışıyorlar kovulmaktan korkuyorlar arkadaşlar sizmemursunuz haklarınızı gayet güzel alabilirsiniz ve size kimse bişe diyemez

Valla arkadaşlar hak ve adalet bu dünyada değil allah katında artık çünkü insanlarda insanlık yok iyi ve çalışkansan engelli olman hiçbir şey ifade etmiyor atık suyunu çıkartana kadar sömürürler sonrada bir güzel karşına geçip kahkaha atarlar elinizden gelen sadece allaha havale etmek olur.

Sevgili kardeşim pratik ile teori ne yazık ki her zaman birbiri ile eşleşmemektedir..Teoride, mevzuatta, kanunda A yazar ama pratikte A değil de B uygulanır..Kanunen bu ters ve yasak olmasına rağmen maalesef durum böyledir.. Devlet sakatlara böyle bir hak tanımış olmasına rağmen amirler bu hakkı hak sahibine kullandırtmamak için ellerinden geleni yaparlar.. Önünüzde iki seçenek var..Şayet hakkınızı sonuna kadar arayabileceğinizi düşünüyorsanız, ipin ucunu gideceği yere kadar götürebileceğinizden eminseniz, işten atılma veya sürgün edilme durumlarında hakkınızı hukuki merciler nezdinde platformlarda sonuna kadar arayabileceğiniz kanaatine ve iradesine sahipseniz bir arkadaşın dediği gibi işe gelme konusundaki talimatı size yazılı olarak vermesini isteyin.. Verirse de gitmeyin ve bekleyin ilk hamleyi o yapsın sizi şikayet etsin.. Ya da bu talimatı alır almaz siz şikayette bulunun.. Ancak şunu unutmayın ki iş yerinde birbirinizin yüzüne bakacaksınız ve amiriniz olduğu için sizi ezmek için elinden geleni yapacaktır..
Kısacasıbir diğer ifade ile bu amir ile her ortamda sonuna kadar savaşmaya hazırsanız,baskılarına göğüs gerebileceğinizi düşünüyorsanız ve tabii ki davanızda haklı iseniz işe gitmezsiniz olur biter.. Bir de bizim camiada sakatlığımızı suistimal etme durumu olabiliyor maalesef.. İyice ölçüp biçin, amiriniz böyle birşey olduğunu mu düşünüyor?.. Düşünüyorsa bu durumu izah edin ve suiistimal olmadığını kendisine anlatın..

sayın ali fatih bey ben arkadaşa yazılı talimat iste derken istem şeklinide söyledim . böyle samimi mulayim şekilde iste diye . korkarım siz işi ileri götürüp zıtlaşma aşamasında anlatmışsınız . öncelikle hiç bir amir böyle bir yazılı talimat veremez . sonrasında eğer engelli arkadaş sert tavırlar sergilerse sonu sizin anllattığınız gibi olur . çözüm yolları ve takdikleri kişinin kendi bileceği bir iştir .

1 ) kimseye birşey demeden iznini kullan ( bence en makulu )
2 ) sendikalardan yazı fakslattırarak baskı kur
3 ) kuzu kuzu işe git
4 ) amirini kızdırmadan samimi mülayim bir tarzla yazılı talimat iste ( zaten veremez . açıkladığım olayı anlat )
5 ) alifatih beyin dediği gibi kısasa kısas yaparak sert takılarak tehdit et ( bu son çaredir )

sonuç olarak amirlerde insandır ve amirler kimseye izin vermek istemez . bu konuda izin verme hakları yoktur zaten . baskı ile sizi zorla işe getirmek isterler . lakin işin hukuki boyutundaki sakıncayı farkederlerse seslerini çıkarmazlar . türktelekom örneğini mülayım bir dille anlatırsanız anlarlar

saygılar

ben özeldeyim 2 gündür telefon ettim bende gitmedim :)

Valla size seminer saglam firca ve gaz lazim dik durun ki engelliler konusunda pasif olduklari fikri olusmasin. Izin istemeyin ararsa izinliyim deyin uzatirsa egilip bukulmeden yazili isteyin. Hala ustelerse ise degil milli egitim sube mudurune gidin disinizi bir kere gosterin bi haltt edemez sube mudurune hem sozlu hem yazili gidin ilgili yazinizin bi kopyasiyla oraya kayit nosunuda almadan cikmayin.Allah askina engellliyse capulcudur yaftasini kaldirin artik. Eski gorev yerimde gittim bi kere baktim hic niye geldin diyen yok ikinciye gitmedim niye gelmedin diyen var izinliyim biliyosunuz dedim evet ama burda bulunmalisin dedi. Gittim 2022/58 genelgeyi verdim ciktim. Onemli degil bana gitsemde olur ama neden bu algiyi olusturayim saf algisi.

Kanuni hakkınızı sonuna kadar kullanın. Amir kanun-yönetmelik bilmez ya da kafasına göre yorumlar bu böyledir der siz eğer kendinizden emin bir şekilde haklı olduğunuzu kanunla-yönetmelikle ispatlayabiirseniz hiçbir şey yapamaz. Hiçbir amir kanun ve yönetmeliklerin üstünde değildir... Aynı drumda olsam ve kanunen izinli olduğumu bilsem ne işe giderim ne de amirimi ararım, ararsa da güzelce gerekeni söylerim. Yukarıda arkadaş gerekeni söylemiş kanunen izinliyken işe giderseniz ve başınıza bir şey gelse suçlu duruma düşebilirsiniz...

Cihan arkadaşım,

Artık lise yada ilkokulda okumuyorsunuz. Tatil olacak işi aksatacağım işe gitmeyeceğim gibi kendinize mazeretler üretmeyin. Çocuk değilsiniz.

Engelli olmanız yada olmamanız bir şey ifade etmez. Engelliysen kar seni zorluyorsa gitme tabi. Samimiysen kimse birşey demez. Ayrıca ayda 2 gün mazeretsiz dahi işe gelmediğin için işten atılmazsın.
Çalıştığım kurum özel olmama rağmen engellilere izin verildi. kullanabilirdim ancak kar yağması benim engelime zorluk çıkarmadığından bu hakkı kullanmadım. Hayatı günlük düşünürsen günlük yaşarsan hiçbir şey elde edemezsiniz.
O gün işe gelmezsin ancak 5 gün sonra başka bir şeye işin düştüğü zaman yöneticin izin vermezse gelip burda mobing uyguluyorlar baskı yapıyorlar engelliyi hor görüyorlar dersiniz. Oysaki geçmişte yaptığınızı hatırlamazsınız. Ama yöneticin hatırlar.

Ben 7 yıldan fazla çalışıyorum beni hiç hor görmediler 1000 liraya çalıştım 3000 lirayada çalıştım hiç bir zamanda hor görülmedim. 4 iş değiştirdim hiçbir yöneticimde izin istediğim zaman izin vermem demedi.

Yani demem o ki...Çocukluk yapmayın ileriyi düşünerek hareket edin.

özel de olduğum halde kar tatili yapıyorum kamu da olsam şefi falan aramam anlasın o gün gelemiceğimi

Hala millet edebiyat pesinde amir insan olsa zaten okulda is yok bosuna ne geliyon der ortada kanuni hak varken.Amir cagirirken kasit icindedir zaten. Ozellikle okullarda. Siz kalkmis engeli varsa yoksa engeli engelse yok ya engel degilse iyi masallah. Devlet yasa koyacak 40 uzeri gitmeyecek diyecek. Siz hala nasrettin hoca hesabi suraya degmis buraya degmemis.Kimin samimi olup kimin samimi olmayacagi hususunda amirmi karar verecek siz boyle yuz verdikce amirler astar istiyor gercekten gidemeyenleride.

Valla siz böyle yüz istedikçe amirler burnunuzu sürter böyle diyim..

1. T.C.
B A Ş B A K A N L I K
Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü
Sayı : B.02.0.PPG.0.12-320-20515 03 ARALIK 2002
Konu :
GENELGE
2002/58
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, ülkemiz nüfusunun yaklaşık % 12’si, sayıları 8 milyonu bulan özürlü vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Özürlü vatandaşlarımızın, başkalarının yardımına muhtaç olmadan kendi kendilerine yetebilmelerinin sağlanması, fırsat eşitliğinin gerçekleştirilmesi ve topluma üretici bireyler olarak kazandırılmaları büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla, özürlülerin sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlarının çözüme kavuşturulmasına yönelik çeşitli düzenlemeler yapılmış bulunmaktadır.
Ancak, bu düzenlemelerin yaşama geçirilmesi ve özürlü vatandaşlarımızın uygulamada karşılaştıkları sorunların giderilmesini teminen, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan yönetici ve diğer personel, özürlü vatandaşlarımıza gereken kolaylığı gösterecek ve ilgili düzenlemelerin yanı sıra aşağıda belirtilen hususlara titizlikle uyacaklardır.
1- Kamu kurum ve kuruluşları, istihdamı zorunlu özürlü personel kontenjanlarını açık tutmayarak süresi içinde sınav açacak, özürlülerin eğitim gördükleri alanlarda, eğitim düzeylerine, mesleki bilgi ve becerilerine uygun iş ve görevlerde istihdamlarının sağlanması için özen gösterecektir.
Özürlülerin istihdamına yönelik olarak açılacak sınavlarda; ülkemiz koşullarına uygun katılma şartlarının aranmasına, ilkokul ve ilköğretim mezunu özürlülerin de istihdamına olanak sağlanmasına, sınava girebilme yaşının en üst sınırda tutulmasına ve sınav soruları ile sınavlarda görevli refakatçilerin seçiminde özürlülerin ve özür gruplarının özel durumlarının göz önünde bulundurulmasına önem verilecektir. İşyerlerinde özürlülerin çalışmalarını kolaylaştıracak ve iş verimini artıracak araç-gerecin temin edilmesi, mekan ve çalışma koşullarına ilişkin uygun düzenlemelerin yapılması, özürlü çalıştırma zorunluluğuna uymayan işveren veya vekilince ödenmesi gereken para cezalarının tahsili ve tahsil edilen para cezalarının Maliye Bakanlığı ile eşgüdüm sağlanarak, nemalandırılması hususlarında azami titizlik gösterilecektir.
2- Yerel yönetimler ve diğer kamu kurum ve kuruluşları, fiziksel çevrenin özürlüler için ulaşılabilir ve yaşanabilir kılınması için, cadde, sokak, meydan, yeşil alanlar, çocuk bahçeleri, müzeler, sergi alanları, parklar, piknik ve eğlence alanları, spor ve oyun alanları, otoparklar gibi kentsel, sosyal, teknik alt yapı alanlarının, turizm, eğitim, sağlık ve kültür tesis ve yapıları ile binaların, özürlülerin fiziki çevreye ulaşılabilirliliğini sağlamak amacıyla, TSE standartları ve imar mevzuatında 2 Eylül 1999 tarih ve 23804 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren; “3030 Sayılı Kanun Kapsamı Dışında Kalan Belediyeler Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, “Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde ve Dışında Planı Bulunmayan Alanlarda Uygulanacak İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, “İmar Planı Yapılması ve Değişikliklerine Ait Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik”, Gecekondu Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, “Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ve 13 Temmuz 2000 tarih ve 24108 sayılı Resmi Gazetelerde yayımlanarak yürürlüğe giren “3030 Sayılı Kanun Kapsamı Dışında Kalan Belediyeler Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”te öngörülen düzenlemelere uygun olmasını sağlayacaklardır.
Kentlerimizde yaya trafiğine ayrılmış bulunan kaldırımların ve yaya geçitlerinin özürlü vatandaşlarımız tarafından güvenli bir şekilde kullanılmalarını sağlamak üzere, buralara trafik kurallarına aykırı şekilde motorlu araçların park etmesi ve diğer engellerin konulması önlenecektir.
Öncelikle özürlülerin ağırlıklı olarak ilişkide bulunduğu valilik, kaymakamlık, belediye, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, SHÇEK hizmet birimleri, eğitim kurumları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşları, hizmet binalarının giriş-çıkışları ile fiziksel çevreyi özürlülerin ilgili birimlere rahatlıkla ulaşabilmelerini sağlayacak şekilde imar mevzuatı ve TSE standartlarına uygun olarak düzenleyeceklerdir.
Bunların yanı sıra; hastane, otogar, gar, havalimanı, tren istasyonu, liman gibi insan hareketlerinin yoğun olduğu yerlerde, hizmetlerden yararlanmak isteyen özürlüler için fiziksel engelleri aşma ve ulaşabilirliği sağlamada ilgili kurum ve kuruluş görevlilerince yardımcı olunacak, konuyla ilgili personelin bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi kurumlar tarafından sağlanacaktır.
3- Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaktır.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi özürlüler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaktır.
4- Özürlülere yönelik faaliyet gösteren tüm resmi ve özel eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinin özürlü çocukların eğitimleri için gerekli özel araç-gereç ile materyaller bakımından tam donanımlı olmaları ve eğitim sürecinin sosyal kültürel faaliyetler ve kaynaştırma programlarıyla desteklenmesi sağlanacaktır.
Ayrıca, kurum ve merkezler dışında kalan özürlülerimizin eğitimleri ve ihtiyaçları için gereken tedbirler alınacak, eğitimleri için gereken araç ve gereçler ile ortez, protez, tekerlekli sandalye, koltuk değneği, baston, işitme cihazı gibi ihtiyaçlarının kurumlarca karşılanmayan tamamı veya kısımlarının, il ve ilçelerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynaklarından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri doğrultusunda, geciktirilmeden karşılanması için gerekli tedbirler alınacaktır.
5- Özürlüler İdaresi Başkanlığının vermiş olduğu Özürlü Kimlik Kartı, özürlülere tanınan hak ve hizmetlerden yararlanılması için yeterli ve geçerli bir belgedir. Özellikle belediyeler, TCDD, THY, Devlet Tiyatroları olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları özürlülere yönelik hizmetlerde Özürlü Kimlik Kartını esas alacaklardır.
6- Özürlü kişilere yönelik sağlık ve tıbbi rehabilitasyon hizmetlerine gereken önem verilecek, ağır özürlülere öncelikle hizmet verilecek, sosyal güvencesi olmayan özürlü yurttaşlarımızın sağlık sorunlarının çözümlenmesine ve tedavilerine gayret gösterilecektir. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan özürlü vatandaşlarımızın sağlık kurulu raporlarının düzenlenmesinde bağış, evrak parası gibi herhangi bir nedenle ücret talep edilmeyecektir.
Avrupa Birliğine katılım sürecinde önemli adımlar attığımız bu günlerde, kamu kurum ve kuruluşlarınca 2003 Avrupa Özürlüler Yılına yönelik çalışmalar yürütülecek, engellilerin fiziki güçlükleri aşması için gerekli önlemler ivedilikle alınacaktır.
Kamu kurum ve kuruluşları, özürlülere yönelik tüm etkinlik ve çalışmaların planlama ve uygulamasını Türkiye Sakatlar Konfederasyonu başta olmak üzere özürlülere hizmet amaçlı çalışmalarını yürüten sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde yürüteceklerdir.
Bilgilerini ve gereğini önemle rica ederim.
Abdullah GÜL
Başbakan

pesimist57 arkadaşım

hayal dünyanızın nasıl olduğunu bilmiyorum lakin gerçek hayata dönmenizi tavsiye ederim . işi aksatmak için mazeret üretme ütopyanız gerçekten çok ilginç . siz kamunun nasıl çalıştığını ya bilmiyorsunuz yada amirleri korumak için para alıyorsunuz ? . eğer ilk şık ise size anlatayım kamuda hiç kimse bulunmaz hint kumaşı değildir . kıssaca bir memur işe gitmediği zaman daire yerle bir olmaz . hatta ve hatta o çok savunduğunuz amirlerin yalakaları hiç çalışmadan gününü gün eder sıkıntı olmaz . kamuda işi her zaman en çok çalışan yapar diğerleri yan gelip yatar . izin konusunda çok çalışan izin almakda zorlanır çünkü izin alırsa işleri kime yaptıracaklar, amir yalakaları çok rahat izin kullanır . engellilere gelince : engellilerin meşhur bir huyu vardır '' bende yaparım '' sağlam yapıyorsa bende yaparım . her işi layıkıyla , sağlam insandan daha iyi yapmak . kötü bir huy mu bu ? hayır değil . yanlız unutmamanız gereken bir şey var sağlam adamın kanunen haklarını engellemeye çalıştığınızda aslan kesilir , engelli kesilemez neden acaba ? engelinizden dolayı korkunuz mu var ? sağlam adama 5 gün kafa izni ver alır başını gider daire umrunda olmaz . yada aynı serviste bir sağlam ve bir engelli aynı işi yapıyorsa ; sağlam adam kendini düşünür ( hatta herkez kendini düşünür ) siz çıkmış gidebiliyorsanız işe gidin diyorsunuz siz kimi düşünüyorsunuz ? yada kaç para ?

lütfen üstünüze alınmayın yazım size cevap ama yazdıklarım başka birilerinin davranışlarıdır . sizi tanımıyorum ithamların sizinle hiç bir alakası yoktur

affınıza sığınarak gerçekleri görmeniz dileğimle saygılar

DADAŞ06;

Arkadaşım seni anlıyorum. Kendince haklısın ancak doğru olan bu değil. Kamu da olan özel de de var farklı bir durum yok. 4 kişilik ekibiz yaptığımız iş her hafta raporlanıyor 8 aydır çalışıyorum 8 aydır en çok işi ben yapıyorum. Ancak şuanda bir çok engelli kişiden daha rahat bir hayat sürüyorum. Sebebi çalışmam çalışmaktan kaçmamam...Kamu da bu yok tabi öyle beğenmedim gidiyorum yok ancak gerçekten çalıştığınız ortam rahat değilse cevap olarak bu tür hareketler kasıtlı olarak yapılabilir.

pesimist 57 arkadaşım

anlattığınız kadarıyla benim 15 yada 20 yıl önceki halimi görüyorum . aynı sizin gibiydim ve bir politikam vardı işin en iyisi olmak geneldede öyleydim . yanlız bu düşüncemin hatasını yeni yeni fark ettim . çok çalışarak engelimizi artırıp daha kötü günlere gidiyoruz ( saglam adamlarda çok çalışırlarsa kötüye gider , ama biz daha hızlı deforme oluyoruz ) lütfen sizden daha tecrübeli bu arkadaşınıza kulak verin ve bu huyunuzdan vaz geçin .

saygılar

sayın mustitunc

merakınızı gidereyim . maliyede öğlen yemekleri ; yemekhanenin girişindeki bulunan bir makinadan , memur kimliğinizi okutarak alınan bir fiş sayesinde yenir . bu fişi görevliye verirsin yemeğini alırsın . idari izinli olduğun zaman ( engelli yada sağlam farketmez ) makinadan bu fişi alamazsın çünkü o yemekden faydalanamazsın çünkü devlet seni o gün orada bulunan görevlilerden saymaz , orada bulunmaya ve faydalarından yararlanmaya hakkın yoktur . kıssaca izinli olduğun gün devlet memuru degilsindir ve o dairede bulunma ve iş yapma hakkın yoktur . devlet aksi bir durumda kimseyi tanımaz

saygılar

Üst Alt