Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Amirim engelli tatiline izin vermiyor!?

DADAŞ06;

Dediğin şey çok komplike birşey herşeyde olmaz...Madem böyle bir şey var gelme abi derim ben :D

sayın kartanesi

sizin özlük memurları işlerini iyi yapmıyorlar sanırım :) bu yüzden başınıza bir hal gelirse ne yaparlar bilmem :) telekom örneğindeki gibi . ( allah korusun ) maliye kurumlar içerisinde kanunlara uyan yada maksimum şekilde uymaya çalışan kurumlardan biridir . memur kimliğinizdeki çipte her bilginiz mevcuttur ve otomatik olarak bilinir , başkaları bilmese bile .
saygılar

bedensel veya görme engelli olmayan çalışsın işine baksın... yıllardır kamuya girmeye çalışıyorsunuz çalışıncada tatil diye kıvranıyorsunuz elinizde ki işin kıymetini bilin.

ben bir kurumda amirim . kar tatili durumunda nezaketen izin istenir ve çıkılır zorluk çıkması halinde idareye idari iznimi kullanmak istiyorum diye dilekçe verebilirsiniz.

biz sorumluluklarımızı ıyı bılıyoruz siz kendinize dert edinmeyin. ulaşımım dert olmasa gerek duymuycam zaten bu soruyu sormaya.kimse kimseye karşılsız birşey vermiyo millet maaşımı cebınden verıyosa kat ve kat karşılığınıda alıyo saygılar.

Ben özel sektörde çalışıyorum durumum yüzünden izin istedim vermediler. Bende sağlık hocağındaki hekime gidip durumu anlattım. Hekim yasal olarak izin vermeleri gerek dedi özel kamu farketmiyor dedi. Bende 2 günlük rapor aldım haftaya yine alacam eger soguklar böyle devam ederse.

Kivirmak ne ya biz ilk önce içimizdeki bu tarz insanlarin yargilarini kirmadikca amirler bizi daha cooook ezerler....

sayın adsabey

amacım sizi sorgulamak değil . sizi tanımam . hangi kurumda amirsiniz bilmem . lakin nasıl amir oldugunuzu merakediyorum . merak ettiğim başka şeylerde var mesela sizin amiriniz varmı ? amirinizin amiri var mı ? yada en büyük mülki amir kim ? veyahut ülkenin en büyük amiri kim ?

asıl soru amirlerinizin amirinin emrettiği bir hususa karşı bana nezaketen danışın diyebilirmisiniz ?

başbakanlık genelgesi başkaca bir isteme gerek kalmadan diye emreder . bu en büyük amir olan başbakanın emridir . siz başbakanın emrine nezaketende olsa banada danışın deme yetkisine sahip yada verilen emre karşı çıkabilecek bir yetkideki amir misiniz ?

ayrıca kendine göre vicdan yaparak işe gitme taraftarı olan arkadaşlar . gidebilirsiniz bu sizin sorumluluğunuz . ama unutmayın gittiğiniz zaman her zamankinden daha dikkatli olun . telekom örneğinde olduğu duruma düşmeyin . yasalar karşısında suçlu duruma düşmeyin .

saygılar

arkadaşlar maliye kanunları uygulamaya çalışan bir kurumdur ve bu konuda titiz davranır .

her zaman engellinin lehine olmaz kanunlar bazende aleyhine işler bu kanunlar örnek vereyimde şaşırın biraz . aslında şaşırmayın hukuk nedir ve nasıl uygulanır anlayın !

maliyede fazla mesayi çalışmalarının olduğu zamanlarda cumartesi ve pazar mesai çalışması yapılırdı ve bu iki gün çalışan personel iki gün için yaklaşık 150 tl gibi bir rakam alırdı . 3 aralık engelliler günü cumartesine rastladı ve maliye tarafından yazı yayınlandı engelliler idari izinli oldukları için fazla mesai ye gelmiyecekler gelseler bile mesai alamıyacaklar diye . kıssacası engelli maliyeciler 150 tl den mahrum oldu unutmayın kanunların artıları gibi eksileride olur izinliyken güzel 150 tl olmayınca kötü olmaz kanun kanundur

saygılar

Biz sakatlar birbirimizin hak gasplarına karşı tek yürek tek ses olmadıkça her birimizin hakkını kıymık kıymık keserler öyle köşe bucaklarda feryat figan otururuz.
70 bini aşkın üyesi ile haklarımızı gasp edenlere dünyayı dar edeceğimize herkes kendi derdi ile dövünüp duruyor. Bu kopuklukla daha çok sakat mağdur ve mahrum edilir hayattan.

sayın mustitunc
evet arkadaşım bu örnek konuyu daha iyi açıklıyor ondan dolay diyorumki izninizi kullanın kulanmıyorsanız dikatli olun her hangi bir olumsuzlukta haklı olamazsınız % 100 haklı olsanız bile

saygılar

sayın dadaş06 kibarlık vazgeçilmez tercihimizdir. amire haber verme iş planlayıcısı olarak hizmet alan kişilere karşı sorumluluktur. sadece düşünün " hastaneye gittiniz tıbbi sekreter yerinde yok 15 dk soruşturuyorsunuz hatta kısım şefine amirine hatta şikayet için hastane müdürüne çıkıyorsunuz kimse bilmiyor. sonra bir arkadaşı telefon açıyor cevap kar tatili nedeniyle eve geldim . şimdi siz ne dersiniz. bilgi sahibi yapmak aynı zamanda hizmet bekleyenlere saygı duymaktır. nezaketen izin istemek çalışma arkadaşına saygı duymaktır. kanuni hakkı sorgulamak değil.

sayın asabey

işin içine hastahane girdimi sonderece haklısınız ve bilgilendirme kesinlikle yapılmalı çünkü hastahanenin resmi tatil gibi olma durumu yoktur ve yöneticiler bu durumları her zaman takip edemezler bu konuda hemfikirim sizinle

lakin diğer kurumlar için bu söz konusu değil çünkü resmi tatil olan bir gün örneğin bayram tatili amirinize bilgi veriyormusunuz ? 1 ocak günü amirinize bilgi verdiniz mi ? 29 ekim de amirinizden izin istedinizmi ? cevap hepsine hayır çünkü malumun ilanına gerek yoktur . herkez bilir bu günlerin tatil olduğunu . kar tatili olayı ise biraz suistimal ediliyor bilmelerine rağmen sorun çıkarıyor amirler . zamanla kar tatilide bilinen bir olgu olacak ama amirler yine sorun çıkaracaklar çünkü faydalanamadıkları bir hak . şimdi size sorarım bir hakkı almak mı ? bir hakkı kaybetmemekmi ? hangisi önemli ?
saygılar

Yurt cocuklari nasil hep birler bizde oyle olmaliyiz.

Merhaba bende özel sektörde çalışıyorum ortopedik engelliyim kar yağdığı an şirketim sakın gelme bu konuda her şirket bir değil çalıştığım şirket bu konuda çok duyarlı..

Ben bu tarz idari izinleri kullanmıyorum. Lakin evde canım sıkılıyor tek başına yaşayınca tatilin pek manası kalmıyor.
Şahsi fikrimse bu tarz idari izinlerde öncelikle şifayen amire bilgi verilmeli daha sonra yazılı bir dilekçe ile izinli oldugunuz tarihler kuruma bildirilmelidir. söz uçar yazı kalır demişler ileride ne olcağı belli olmaz. Normal şartlarda Valiliklerin tüm kurumlara yazı ile bildirmesi gereklidir ama onlarında pek salladığı yok, o yüzden sizin yazmanızda fayda var belli bir zaman geçtikten sonra o gün niye işte olmadığınızı unutursunuz sorduklarında da sıkıntı cıkar...

sayın unfeeling

ben o saydığınız gruplardanım . sizin fikrinize göre hak ediyorum . size göre ve bencede ; şartlar kötü oldu mu o saydığınız gruptakiler ulaşımda sıkıntı çekiyor ve bu durumu idrak etmek çok kolay . iyi de o grubun dişindakilerin yaşayabileceği zorlukları yeterince idrak edebilidiniz mi ? fikrinize göre idrak etmiş olmalısınız ve böyle net bir fikir sahibi olmuşsunuz . açıkcası sizi hem kıskandım hemde imrendim . tüm engel gruplarının yaşayabileçeği olumsuzlukları araştırmak , öğrenmek , fikir sahibi olarak yargı vermek . sizi bu konuda otorite kabul edebilirmiyiz ? iç hastalıkları olan bir kişinin ulaşımda zorluk çekmeyeceği konusundaki fikriniz ? epilepsi rahatsızlığı ? duyma engelli ?

bizi aydınlatırsaniz sevinirim saygılar

Kanun-yönetmelik-genelge vs. kim tarafından çıkarılır cevap: başbakan, milli eğitim bakanı, vali vs... yani sizin kendisini amir zanneden ve insanların kanuni haklarını kafalarına göre kısıp-açma hakkını kendnde gören amirlerinizden üst makamda olanlar tarafından. Başbakan veya vali sizin daireye gelse amiriniz sen kimsin amir benim diyebilir mi? Kalorifer yakıyorsundur, kurs vardır, toplantı vardır vs durumlarda amirinizin yazılı izni gerekir. Tabii siz kanun-yönetmelikleri takip etmezseniz sizi kukla gibi oynatırlar. Siz siz olun belgesiz, şahitsiz iş yapmayın sonra kabak sizin başınıza patlar...

merhaba arkadaşlar, benim sıkıntım var.ben 3.5 aylık hamileyim.ve adliyede katip olarak görev yapıyorum.hamilelere ve engellilere kar tatili izninden faydalanabileceğini biliyorum ancak ben afyonun ilçesinde ikamet ettiğimden dolayı afyon valiliğin sitesinde yayımlanan engelli ve hamilelere izin kararını görünce gittim hakim den izin aldım. oda izin verdi. daha sonra mesai arkadaşlarımın kıskanmaları üzerinde ertesi gün işe çagırttırlar hakime söylerek hakim beni aradı dedi sizin böyle bir hakkınız yokmuş siz faydalanamıyorsunuz merkez ile demişler karar da. anca afyonun merkez ilçe olmadığı diğer adliyelerde hamile arkdaşlar faydalandılar.ve mesai arkdaşların kıskanması üzerine diğer yetkili hakim komisyona ve kaymakamlığa yazı yazmış. olumsuz yanıt gelirse soruşturma açılacakmış.sıkıntıya girdim. türkiye genelinde böyle bir karar yasa genelye bişey biliyorsanız lütfen benimle paylaşın.tamamen kıskançlık üzerine büyüyen bir mevzu napcamı şaşırmış durumdaym sinirden patlıyorum ve geriliyorum.nasıl ispat edebilirim ben bu tatil muhabbetini?

Afyon valiliği'Nin yazısında geçen ifadede ilçelerin dışarıda bırakıldığına dair bir kısıtlama mı var ipekc?

Başbakanlığın 2002/58 Sayılı Genelgesinde 3. Madde şöyledir

3- Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaktır.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi özürlüler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır.

Bu genelgeye göre kamuda çalışan engelliler valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde izinli sayılıyorlar okulda ya da adliyede çalışması farketmiyor tüm kamuda çalışan engellileri kapsıyor bu genelge

afyon valiliginim.sitesinde sadece merkez ve merkez ilceler.diyor. ben engelli degilim bu konuda arastrma yaparken buldum.siteyi bilgi.edinmek.istedm sizlerden.

ipekc, Afyon valiliğinin sitesinde belirtilen açıklamada özellikle engelli ve hamile kamu görevlileri idari izinlidir diye belirtilmiş zaten. Engelli olmasada bir bayan memur eğer hamile ise valilikçe idari izinli sayılıyor hatta bazı valilikler bu idari iznin kapsamını engelli,hamile ve kronik hastalığı(kalp,tansiyon ve şeker hastaları gibi) olanlar şeklinde de genişletebiliyorlar.

sayın ipekc

siz engelli değilsiniz dolayısıyla okulların tatil olmasına bağlı genelge sizi bağlamaz bu sebeple o genelgedeki koşulların oluşup oluşmaması sizi enterese etmez . şimdi afyon valiliğinin sitesine girdim ve izin yazılarını okudum . sizde o yazılardan birer nüsha alın . o yazılarda 2 paragraf var bu şu demek 2. paragraf 1. den farklı bir hüküm içerir . eğer farklı bir hüküm içermeseydi ayrı paragraf olarak yazılmamaları gerekirdi . kıssaca 1. paragrafta merkez ilçe ve köy kasabaları diyerek kısıtlama getiriyor . 2. paragrafta '' ayrıca '' kelimesiyle başlayıp herhangi bir sınır içermeden izin veriyor . vali tüm şehrin valisidir . vali hüküm verdimi tüm şehri kapsar . valinin verdiği hükümde şehrin bir kısmı varsa hüküm sadece o kısmı kapsar . eğer valilik ben sadece merkez ilçeye verdim bu izni derse : internetten yayınladığı yazının şekil hatasını kabul etmek zorunda kalır . o yazıyı yazan memurun vay haline. size gelince soruşturmada kanun talimat yada genelgelerin net ifadeler içermesi gerektiğini savunarak 2. pargrafta sınırlamanın olmadığını savunacaksınız

saygılar

Boşver valiliği sen...Mantığa bak. Hamilemisin hamilesin...Karda düşersen kötü mü olur....kötü olur

O Hakime de söyleyin işi bıraksın. Hakim olacak bide...Nasıl karar veriyorsa....arıyor bide....Yazılı kuralların dışında örf...adet...görgü....gibi kurallarda vardır. Bizim ülke insanımız çok angut ya kusura bakmayın da.

ne amire ne bir başkasına bilgi vermeksizin iznini kullanırsın ben öyle yaptım şahsen. zaten valilik tatil kararlarını akşam 10-11 gibi açıklıyor. valimizin twit sayfasını takip ederek hakkımı kullandım sonuna kadar. kendinizi ezdirmeyin kimseye yaranılmıyor.

ben size neyaptığımı anlatayım tekerlekli sandalye kullanıyorum işyerim uzak otobüsle gidip geliyorum müdürümü aradim kar olduğundan dolayı okullar tatil bende idari izinliyim dedim valiliğin verdiği kararla dedim işe gelemeyeceğim dedim valiliğin yazısını bile fakslamadım tmm gelme dedi hep bn böle arıyarak bildirdim söledim gitmedim hiçte sorun yaşamadım sadece engelliler haftasında izinli olduğum günler için paylaşılan kararı verdim müdüre 15tatilde yağmur yağdı kar yağdı vs gitmedim gelemeyeceğim deyip hakkınızı arayın kader arkadaşlarım kimse sizi yağmurlu karlı havada işe gelmiyor diye suçlayamaz valilik izin versede vermesede çünkü biz farklıyız engelliyiz ama işe gitmeden nezaketen arayıp bugün şu sebepten dolayı gelemeyeceğim idari izinliyim deyin baktınızki sorun çıkıcak yazıyıda fakslayın işlem tmmdır zaten bakmak isteseler girerler valiliğin sitesine doğruluğunu görürler kamudaki çalışan sevgili arkadaşlarım önemli olan bizleriz ve bizim sağlığımız işler bir şekilde yürür merak etmeyin

engelli olduğumuz için şartlar zorluyor bizi bukadar basit

Üst Alt