Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anjiyo ameliyatının riski var mıdır?

Ya siz az önce işinin ehli doktorlara inanıyorsunuz bilim fln bir şeyler söylüyordunuz. şimdi gelmişsin yanımdakiler öyle diyor diyorsun onlarıda aydınlat bence %1

LORA artık uzatma lütfen elindeki veri gerçekçi değil, neredeyse Kalp ameliyatlarının artık Safra kesesi ameliyatları kadar riski var, senin elindeki veriler sanırım Ameliyatın İlk yapıldığı 1950'ler den kalma.

Haklısınız, ne deseniz haklısınız...:D

Bu işin doktorla bir ilgisi yok ki...

Doktorla ilgisi yok da kiminle ilgisi var?

Ben tıp doktoruyum. Uzun süre kardiyoloji bölümünde çalıştım. 2-3000'den fazla anjio,300-400'den fazla anjioplasti (balon) işleminde bulundum. Yüzlerce kalp ameliyatı gördüm. Gördüğüm tek 1 ölümlü vaka var. Onun da zaten rıski çok yüksekti.

Kusura bakmayın, hastanede ne iş yaptığınızı bilmiyorum ama sağlıkla bir ilgisi olmadığı açık. Afaki rakamlar yazıyorsunuz. Gerçeklerle hiç alakası yok.

MeTePe bence kendi haline bırakalım bildiğinden şaşmasın doktora inanmayıp yanındaki çalışanlara inanan bir zat'a bir şey anlatmak çok güç ben saldım gitti :)

ikinci, üçüncü ağızdan kurulan sözcüklerle hareket etmeyin isterseniz. LORA Hanım olumsuz konuşarak ve elinizde gerçek veriler olmadan bu şekilde insanların umudunu kırabilirsiniz.
Söz gümüşse, sükût altındır.

Bir kez anjiyo oldum, kasıkta damarlardan kalbe tel sokuyorlar ağrısı falan yok sadece tel ağzından çıkacak mış gibi oluyor.

Herkes anjiyo bişey değildir diyo anjiyoyla alakalı değildir diyo ama sabah anjiyo oldu akşamında öldü annem aşırı sağlıklıydı bi anda oldu anjiyosuda temiz cıktı ben hiçbirşey anlamadım.

emiraktug1907

Öncelikle başınız sağ olsun kişinin beden sağlığı durumu anjiyo veya by-pass sonrası iyileşme sürecinde çok etkilidir örneğin şeker hastası bir insan bu operasyonlardan herhangi birini geçirdikten sonra toparlaması çok güçtür ve ameliyat sırasında bu insanın ölüm riski olan kişiler sınıfına sokuyor ama burada bahsi geçen genel ortalama olarak bu operasyon esnasında veya sonrasında ölüm riski %1'dir sanıyorum annenizin sizinde kendisininde bilmediği rahatsızlığı vardır. Bence her insanın kendini sağlıklı hissetse bile düzenli check up yaptırmasının faydası olacağını düşünüyorum tekrar başınız sağ olsun

Herkes anjiyo bişey değildir diyo anjiyoyla alakalı değildir diyo ama sabah anjiyo oldu akşamında öldü annem aşırı sağlıklıydı bi anda oldu anjiyosuda temiz cıktı ben hiçbirşey anlamadım.

Başınız sağolsun. Beklenmedik ölüm kadar kötü bir şey yok.

Anjionun riski çok düşüktür ama hiç yok demek değildir. İğne yaptırırken bile ölebilirsiniz. Onun dahi riski var.

Annemde ef-35 varmıs ve arada çarpıntısı oluyordu bunun haricinde bi sorun yoktu konjesif kalp yetmezliiği olduğunu anjiyo olduktan sonra öğrendim akşamında araştırıp anneme sordum bi ağrın bişeyin oluyormu diye yok çok iyiyim dedi bana aksam oldu sonrasında kalp ventiküler fibrasyona girerek asistoli oldu 1 saat sonra kalbi çalıştırılabildi bende kalp masajı yapamadım o şokla vicdan azabı çekiyorum.1 buçuk gün yoğun bakım süredi derken annemi kaybettim 41 yaşındaydı daha merdiven falan çıkarken inannınki benden daha enerjikti hala kafam almıyor adli tıp araştırıyor ama bakalım.

o akşam 2 ilaç verildi ama kullanmak nasip olmadı. 1 özel 1 devlet hastanesine gitti ikisi de koroneranjiyografi olması gerektiğini söyledi.

Dostum her girişimin bir riski vardır. Tıp bilimi istatistiklere dayanır bunu unutma hikayelere gerek yok. Anjiografi bir ameliyat değil görüntüleme yöntemidir aslen. Deneyimli bir doktor yapıyorsa sorun olmaz. Sen gölünü ferah tut. Geçmiş olsun

Annemde ef-35 varmıs

Bu değer zaten çok kötü... Sanırım anneniz durumunu olduğundan hafif göstermiş. Büyük olasılıkla anjiodan ziyade hastaneye gidip gelmek, işin stresi vs. gibi şeyler kalbine yük getirmiştir. Anjionun kendisi de bu durumdaki bir kalbe ek yük getirebilir. Fibrilasyonu tetikleyebilir. Tekrar başınız sağolsun.

Yani çok iyiydi çarpıntısı olurdu oda tahminen ayda 1 ve 5-10 sn kontrol amaçlı koroneranjiyografi oldu güle oynaya eve geldik akşamında annem ani bi şekilde bayıldı ve 2-3 dakika sonra suratı morarmaya başladı. Bu durumda defibrasyon gerekiyormuş anjiyo oldu ve ef-35 i olan bir hastayı neden taburcu edersin neden 1 gün dahi olsa gözetmezsin anlamıyorum. Belki hastanede olsaydık o aksam hastanede bu olay olsaydı defibrasyonla kurtulma şansı vardı. benim aklım hala almıyor.

EF 35 diye kimse yatırılmaz ne yazık ki. Fibrilasyonun ne zaman olacağını da kimse bilemez. Kalp yetmezliği aşırı miktarda. Defibrilasyon bile işe yaramayabilir. Böyle bir risk olduğu düşünülen kişilere zaten ICD cihazı takılır. Demek ki öyle bir şey akla gelmemiş.

Gerçekten üzücü bir durum. Çok gençmiş. Allah rahmet eylesin. Size de sabır versin.

1 özel ve 1 devlet hastanesine gitti nasıl ICD akıllarına gelmez yoğun bakımdaki doktor da zaten kalp pili takılmalıymış geç kalınmış dedi. Bu iki hastanede direk anjiyo dedi annem anjiyo olmak istememişti zaten ben dedim anne kontrol amaçlıdır gir diye. İlk olarak anjiyo demeleri mantıklımı ICD daha öncelikli değilmi? (Epikriz raporunda gördüm sinuzal taşikardisi de varmıs)

(Şikayetçi olduk Adli tıp araştırıyor.)

Aslında annem de bizden sakladı üzülmeyelim diye ben anjiyo olduğu gün konjesif kalp yetmezliği olduğunu öğrendim. Sadece çarpıntısı var kontrol amaçlı giriyor diye biliyordum. Öğrendiğim gün bu olay oldu.

Son düzenleme:
Üst Alt