Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara EGO, yeni yasa ile birlikte, şehir içi ulaşımı ücretsiz olarak başlattı

Başka kullanan yok mu uygulama başladı mı yeni cihazlar ile

Tabiki başladı Ankarakartını metro ve EGO otobüslerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz

Bende aldım bugün.sırada beklerken kadının biri geldi,ne sırası bu dedi,serbest kartmı?dedi.evet dedim.bizde aldık ama 29 şubata kadarmış uygulama,sonra bitiyomuş herşey seçime kadarmış dedi ve gitti.herkes söylenmeye başladı.boşunamı sıra bekliyo biz şimdi diye...insanlar bir garip :)

İnsanlar her duyduğu şeye inanıyor. Ee neymiş engellilerin Ankarakartlarına günlük 4 biniş kotası konulmuş. Yok öyle bişey nerden uyduruyorlar bunları...

arkadaşlar ankarada yaşıyorum %40 engelliyim başbakanlik engelli kartım var bu kart ile ankarakart alıp ego ve metrodan usretsiz binebilirmiyim tesekurler

Evet o kart 5 tl ve kimlik ile ulus kızılay metrolarından alabilirsin ulus boş olur

peki ankaraya işimiz düştü geldik diyelim biz nasıl faydalanabiliriz bundan

okutup geçiyorsun şöförler bakayım falan demiyorlar okut gec metro ego ama TCDD şehir içi hala indirimli ücretsiz değil

Ark. Ben iki gündür Metroda Kullanıyorum ama Dikkatimi Bişey Çektikartı okutunca Engelli altındada 31.12.2014 Yazıısı Çıkıyor bu Tarihin neden çıktığını Bilen Var mı Acaba ?

Vize tarihi her yıl vize olaçak artık galiba örnek eskişehirde öyle

kart kullanımı sırasında sanki makine kartı geç okuyor gibi geldi bana. size de öyle geldi mi? hızlı geçiş sağlayacak dediler ama bence yine yavaş okuyor kartları yeni makineler. bizim kartlarımız vizeli olmaması gerek ama tam bilmiyorum. ilgili birini bulursam onu da sorarım mutlaka. kartı kullananlar buraya paylaşsınlar lütfen kullanım kolaylığı veya zorluğu hakkında bilgi edinmiş oluruz.

biraz geç okuyor ama eski sistemden daha hızlı olmuş. birde dikkat ettim. makinada engelli yazıyor
vize tarihi 31.12.2014 diyor. bizim engelli kartlarına vize tarihi koymuşlar her yılbaşında vize ettirmemiz gerekiyor anladğım kadarıyla

ulusta kimse sıra beklememiş sanırım,ben 40dk sıra bekledim.saat 12:00-13:00 arası gitmemeli demekki :)
benim merak ettiğim bu kartlar kaç dk da bir kullanılabiliyor.bir sınırlama varmı?mesela metro servisine biniyorum ,10dk sonra metroya geçiyorum.aynı kartı basabilcemmi 10dk içinde..
ikincisi,bazı yerlere ego çift tarife falan alıyordu.havaalanına fazladan alıyo mesela..engelli kartlarında nasıl olcak bu?bilen varmı?

çift basılmıyo zaten.havaalanında kartını bastığında içinden bir seferde 5tl yi alıyo makina...atıyorum ayaşa da ego gidiyo.orasıda fazla alıyo..bunlar düşünüldümü acaba merak ettim

demiryolları ücretsiz ulaşımın başlmadığını söylüyor. şu an sadece belediye otobüslerine ücretsiz binebiliyoruz

ankaraya dışardan gelenler için gezme iş vs bikaç günlüğüne gelenler için herhangi bir düzenleme kural varmı acaba

arkadaşlar aile ve sosyal politikalar bakanlığına herkes bu mağduriyet ile ilgili şikayette bulunsun. ilgili ulaşım sektörlerinin haberi bile yok.bu knuile ilgili yönetmelik çıkmalı herkuruluşa göderilmeli.

Ak partiye mail atalım

Benim kartımda yavaş okuyor bende dedim acaba manyetik bir sorun var diye düşünmüştüm demek herkes aynıymış

Belediyede kullanırken kartınızın siyah yüzünü yeni konulan makineye okutup geçiyorsunuz(engelli kartınızı)

ankaraya dışardan gelende ankarakart ALABİLİYOR BİLGİNİZE çünkü ikamet ve nerde oturuyon diye sorulmuyor +kimlik +bakanlık kimliği+artı fotoğraf + buda demek oluyorki herkes ankarada oturan oturmayan herkes alabilir anlamına geliyor

Olabilir çünkü ben de Ankara'da oturuyorum ama İstanbul'dan ücretsiz biniş kartı aldım. Tam tersi niye olmasın

Bilemem Belki Tc yeter diye ikametkah istememişlerdır. ben k.kalede oturuyorum ve haftanın 2.3 gunu ankarada oluyorum eski sistemde vermediler kartı.. bu yuzden sordum :)

bi kaç gune gidecegim ankaraya bakalım vereceklermi =)

arkadaşlar sistem daha oturmadı sabır be biraz size sadece gezmek kalıyor derim ilerleyen günlerde bilgiler gelir siz sadece kartlarınızı almaya bakın bir an önce benim kide biraz geç alıyor bu sistemden kaynaklı hani derler ya körün istediği bi göz allah vermiş iki göz o hesap sizde fazla karıştırmayın derim ben bilmem anlata bildimmi sözlerimden kimse alınmasın kalın sağlıcakla

Sistemin çalıştıgına emin misiniz tam ögrenci nerden dolduruyor kartı sadece engellilerin ki mi çalışıo 65 yaş bide

Tam kartlar için dağıtım başlamadı. Öğrenci kartlarını doldurmak için bir çok noktaya makinalar yerleştirildi, metro istasyonlarında görebilirsiniz. Bi çok büfeye de bu kart doldurma makinaları dağıtılıyor.

Sistemin çalıştıgına emin misiniz tam ögrenci nerden dolduruyor kartı sadece engellilerin ki mi çalışıo 65 yaş bide
Sistem Tam Başlamadı Kart dolumu yapılmıyor şu anda Ben engelli kartımı alırken biri sordu Kartı veren arkadaş 15 şubattta Başlayacak dedi..

Üst Alt