Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara Serbest Ankarakart (EGO) İçin Güncel Bilgiler

ertanx

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0

EGO otobüsleri ile Metro ve Ankaray'da dahil olmak üzere EGO'ya bağlı tüm toplu taşıma araçlarında kullanılabilir.

Şu an için Ankara'daki özel halk otobüslerinde kullanılmamaktadır.

SERBEST ANKARAKART

Serbest AnkaraKart'ı kimler alabilir?
Serbest AnkaraKart, Ankara Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi kişilere veya kurum personeline verilmektedir.

Engelli kişiler için AnkaraKart koşulları nelerdir?
Engelli Kart satışına Aralık ayı itibariyle başlanacaktır. Gerekli belgeler ile ilgili duyuru yapılacaktır.
Ego otobüsünde asılmış olan duyuruya göre 1 Şubattan sonra dağıtımı başlanacak..

Refakatçı uygulaması Serbest AnkaraKart içinde geçerli midir?
Evet, AnkaraKart'da refakatçi kart uygulaması geçerli olacaktır.

Serbest AnkaraKart için gerekli evraklar nelerdir?
Serbest AnkaraKart satışına Aralık ayı itibariyle başlanacaktır. Gerekli belgeler ile ilgili duyuru yapılacaktır.
Ego otobüsünde asılmış olan duyuruya göre 1 fotoğraf, nüfus cüzdanı ve Engelli Kimlik Kartı

Serbest Kartımı kaybettim/çaldırdım ne yapmalıyım?
Serbest AnkaraKart'ınızı kaybetme veya çaldırma durumunda kart işlem merkezlerimizden birine gelerek TC Kimlik Numaranız ile iptal işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Serbest AnkaraKartlar'ımı ne zamana kadar kullanabilirim?
Serbest AnkaraKartlar'ın son kullanım tarihi aşağıda sıralandığı gibidir;

PTT Kartı: Vize tarihi 31.12.2014 olacaktır.
TÜİK Kartı: Vize tarihi 31.12.2014 olacaktır.
Sarı Basın Kartı: Vize tarihi 31.12.2014 olacaktır.
Zabıta Kartı: Vize tarihi 31.12.2014 olacaktır.
Yaşlı Kartı: Vize tarihi 31.12.2014 olacaktır.
Burada engelliler için bir ibare olmadığı ve zaten bizlere ait yasa olduğu için son kullanım tarihi yok gibi görünüyor..

Serbest AnkaraKart'ımı, aynı araçta bir ya da birden fazla defa kullanabilir miyim?
Serbest AnkaraKart ile aynı araçta birinci biniş ile ikinci biniş arasında 10 dakikalık süre geçtikten sonra kullanabilirsiniz.

Engelli refakatçileri için ayrı bir AnkaraKart olacak mı?
Engelli vatandaşlarımız için tek bir Serbest AnkaraKart düzenlenecek, refakatçiye ayrı bir kart düzenlenmeyecektir.

Engelli Serbest AnkaraKart'ımı aynı araçta bir ya da birden fazla defa kullanabilecek miyim?
Engeli vatandaşlarımız, Serbest AnkaraKartlar'ını, aynı araçta biri kendisi biri refakatçisi için olmak üzere iki kez kullanarak biniş yapacaklardır. Serbest AnkaraKart'ın; aynı hattaki aynı otobüste ikinci kez kullanılması için 30 dakika geçmesi gerekmektedir.

Kaynak: https://www.ankarakart.com.tr/yardim-merkezi

Polislere 2023 yılına kadar vize verilmiş....

Refakatçılı Ankarakart almak için engel oranı %kaç olmalı eskisi gibi %60 ve üzerimi yoksa başbakanın daha önce bahsettiği yasalarda da zaten olması gereken %40 ve üzeri ağır engellimi sayılacak ...

Benim engelli Ankarakartımda vize 31.12.2014 Yazıyor..

ayaslym;

neresinde yazıyor ?? benim kartta tarih yazmıyor... :rolleyes:

kartı alırken refakatçi binderebiliyormuyuz diye sordum hayır dedi kartı veren bayan...:rolleyes:

Diğer konuda sorduğumda refakatçiyle binince 2 kere okutmaya gerek yok demişti arkadaşlar. Ama buradaki bilgilere göre, refakatçi ile binince kartı 2 kere okutmak gerekiyor..

Ben eryaman işlem merkezinde görevliye sordum rapor derecesi % 40 ve üzeri olması halinde normal sadece engelli için biniş serbest kart veriliyor eğer refakatçili olmasını istiyorsanız raporunuzda ağır engelli ibaresi evet olacak şekilde olması halinde engel oranının % 40 ve üzeri olmasında sakınca olmadığı söylendi

Arkadaşlar sistem eskiye benziyor. %40-%60 oranı korunmuş. %40-%60 arası raporu olanlar serbest binebiliyorlar. %60 ve üzeri olanlar refekatçi ile beraber binebiliyorlar. Burada fark sisteme raylı sistem girdi. yani metro. Tabiki bu yazdıklarım Ankara için geçerli. Özel halk otobüslrinin durumunu bilmiyorum. haberi olan varsa yazsın.

sehay;

yanlış bilgilendirme yapma lütfen,bugün ben görüştüm raporu olan herkes serbest geçişten faydalanabiliyor,sadece raporunda AĞIR ENGELLİ ibaresi olanlar refakatçi ile binebiliyor...

herkes yanlışbilgi veriyor.sistem eskisistem gibidir.%40 ile 59 arası olan raporlar serbest.%60 ve üzeri olan raporlar refakatlı kart alabiliyor.ağır engelli ibaresi aranmıyor.

iyide rapor istemiyolarki başbakanlık kartı yeterli %60 üzeri refakatci veriyolar

gönülyarası;

Hemşerim Engelli Yazısının Tam altında Yazıyor senin için özel foto çektim.

Mersin de yaşıyorum ama sürekli ankara ya geliyorum biz nasil alacağız bu karttan posta ile muracaat var mi? Yada bir arkadaşımız yakınımız bizim yerimize alabilir mi? Ankarali arkadaslar bi yardim edin

%60 oran ile refakatçisiz verdiler refakatçili için oran %80 olması gerekiyormuş beşevler ankaray istasyondan aldım

İlker abi Kişi ve 1. derece yakını alabiliyor. Soy adı tutması gerekiyormuş Bir arkadaş için sordum birinci dereceden yakını alabilir dediler..

Amca oğlu Ankara da ona evrakları teslim edeyim alsın bana bir tane kart. İstenen belgeler nelerdir.

sayın gönül yarası bilgilerim doğru lakin sen anlamamışsın, dikkatli okursan daha iyi anlarsın. ben kartımı aldım ve refakatli. raporumda%72. yani%60 ve yukarısı refekatçili. %40-59 arası olanlar sadece kendileri ücretsiz. kartı verirken rapor sormadıkları için ağır engelli mi diye sormuyorlar. başbakanlık kartı , eski engelli pason, nufuz cüzdanı, resim ve 5 tl yeterli. sanırım anlaşılmıştır.

benim raporum 60 ve ağır engelli yazmıyor ve yeni ankarakartdada refakatcili verdiler ve sormadılar rağorun ağır engelli yazıyormu diye burda bi kafa karışıklığı var sanırım ben 60 aldım ağır yazmadığı halde

Benim raporum % 74 bana refakatçili vermediler ne iş ozaman bu ???

gönülyarası;

kartları ilk dağıtmaya başladıkları günlerde refakatçili veriyorlardı ama geçen hafta yeni yazı gelmiş ellerine ve artık ağır özürlülere veriliyor refakatçili.... ilk günlerde alanlar şanslı

turan yılmaz;

ne zaman almıştın kartını ? ben perşembe gün aldım ayın 6 sında ?

evet bende 2 Şubat pazar günü almıştım saat 5 gibiydi kızılay metrosunda bana da refakatli verdiler %60 tan ama nedense sonradan %60 üstlerine refakatli vermediler yine de sanslıyım bende refakatli aldığım için...

Ben kendime 2 şubatta sabah 10:30 da Akköprüden aldım. 3şubat Pazartesi saat 12:45 13:00 Arası Arkadaşa Refakatçılı Aldık Akköprüden Benimki Refakatçısız Arrkadaşımınki Refakatçılı

%80 rapor olmasına rağmen refakatçiye gerek yok diyerek vermediler. birkaçgün önce aldık cebeci metrosundan. daha önce refakatciyle biniyoduk. neden böyle oldu bilen var mı ?

Dün Öglen Saatlerinde Dikimevi Metrosuna gittim önümde 8 10 kişi vardı neyse bekledim sıra bana geldi raporum yüzde 75 ve raporumun aslı yoktu bende fotokopisini götürdüm yanında başbakanlık kartımla beraber dikimevi metroya gittim oradaki adam benim raporumu kabul etmedi başbakanlık kartımı gösterdim onuda kabul etmedi ne istiyorsunuz dedim raporun aslını istiyorum dedi bende durumu anlattım yanımda yok dedim bu başbakanlık kartım yeterli olması lazım dedim hayır dedi raporun aslı olması lazım dedi bayagı bi tartıştık ben artık pes ettim lanet olsun kartıda istemiyorum ver evraklarımı bagırdım çagırdım çıktım ordan...bu kartı dagıtanların her biri ayrı bişey söylüyor....

Şuan ankaradayım eyüp ben dikim evine gitmiştim orası yakındı bana neyse birde kızılaydakine giderim gardaşım

bu arada kimler hangi metroya gittiyse ismini yazsın.

Mikail Birde Akköprüden almayı dene ben arkadaşımla ordan aldık arkadaşımında raporunun aslı yoktu fotokopisine baktılar geri verdiler..(Dağıtım yapan gençler yardımcı oluyorlar)

dikimevi metrosundan aldık.. daha önce refakatciyle binerkende ağır özürlü değildik ozaman neden bişi demiyorlardı da şimdi böyle birşey başladı. illa yürüme engelli yada görme engelli mi olmamız gerek refakatci için. diğerlerinin ihtiyacı yok mu ...

aNGaRaLı daha öncede dedigim gibi adamlar kafalarına göre işlem yapıyorr kimi istiyor kimi istemiyor kimi böle olacak diyor kimi olmasada olur diyor bende anlamadım gitti ama ben kart mart istemiyorum paramla biner paramla gezerim bundan sonra...

Kartı dağıtmaya başladılar ama kimsenin ne yasadan ne çıkan kanundan haberi yok,birisi tamam dağıtın gitsin demiş dağıtanlarda kafasına göre dağıtmaya başlamış...
153 ü aradığımda ayın 1 den sonra dağıtılacak %40 üzeri herkes faydalanacak refakatçili binilecek demişti,daha sonra metrodaki güvenlik bize gelen bildiride %75 ve üzeri refakatçili binecek dedi 153 ü mavi masayı aradım sordum hayır öyle birşey yok refakatçinizle binebilirsiniz denildi...
Kartımı almaya gittim Kızılay Metroya kartı alırken sordum refakatçi yokmu dedim hayır ağır engelliye veriliyor dedi bayan,dün 153 Mavi Masayı aradım dedim nasıl oluyor kimisi refakatçili oluyor kimisi ağır engelli kimisi tek dedim şikayet oluşturdu daha ben bildiriyorum sizin adınıza dönüş yapılacak size dedi ama ne dönen var nede arayıp soran var....

Üst Alt