Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara Serbest Ankarakart (EGO) İçin Güncel Bilgiler

Yasada ağır engelli olanların refakatçi hakkı olduğu belirtiliyor. Diğerlerinin oran ne olursa olsun refakatçi hakkı yok. Almış olanlar gözden kaçmıştır.

Belediye yönetmelik çıkmadan alel acele bir şeyler yapmaya çalışıyor seçimler için. Mart ayında seçimler yaklaşınca davulla zurnayla duyurup yönetmelik çıkarırlar o zaman bu tür sorunlar ortadan kalkar.

153 mavi masaya sordum bu nasıl iş kimisi refakatçili dağıtıyor kimisi ağır engelli olacaksın diye vermiyor diye,verilen cevaba bakın tam bir komedi;

SN; xxxxxx. 10.2.2014 TARIH VE xxxxxx NUMARALI BASVURUNUZ ILGISI NEDENIYLE HALKLA ILISKILER SUBE MÜDÜRLÜGÜ BIRIMINE ILETILMIS OLUP VERILEN CEVAP ASAGIDA BELIRTILMISTIR; 15 Şubat 2014 tarihinden itibaren Engelli Serbest ve Engelli İndirimli Kartları değiştirilerek yerine Engelli Ankara Kartı verilmeye başlanacaktır. Şubat Ayı içerisinde Engelli Serbest ve Engelli İndirimli kartını Ankara Kartı ile değiştirmeyen engelli kart sahipleri toplu ulaşım hizmetlerinden yararlanamayacaktır. 02/08/2013 tarih ve 28726 Sayılı Resmi gazetede yayınlanan, 12/07/2013 tarih ve 6495 Sayılı Kanunun 88. Maddesi gereğince % 40 ve üzeri engelli olanlara verilen kişiselleştirilmiş Serbest Kartı olan yolcular; saat kısıtlaması olmaksızın EGO otobüsleri, Ankaray ve Metro da ücretsiz seyahat edebilmektedirler. Engelli kartına refakatçi adı yazılması veya ayrıca refakatçi kartı verilmesi gibi bir uygulama yoktur. Bu kartlar her yıl Ocak Ayında vize ettirilir. Kartın Kayıp edilmesi halinde; nüfus cüzdanı, bir fotoğraf ve 10 TL ile aşağıda belirtilen Ankara Kartı Başvuru ile Kart Dağıtım Merkezlerine müracaat ederek kartınızı yenileyebilirsiniz. Şikayet, öneri ve istekler 153 nolu telefona bildirilebilmektedir. Bilgi Alınabilecek Telefon Numaraları:507 14 79, 507 14 77 Engelli Ankara Kartı Başvurusu İçin İstenen Belgeler: 1-Nüfus Cüzdanı 2-Bir Adet vesikalık fotoğraf, 3- a)Başbakanlık Özürlüler İdaresi tarafından verilen Engelli Kimlik Kartı, b)Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen Engelli Kimlik Kartı, c)EGO Genel Müdürlüğü tarafından verilen Engelli Serbest veya Engelli İndirimli Kartı veya d)Engelli Raporunun aslı veya aslı gibidir onaylı sureti. (a, b, c veya d deki belgelerden biri) (Yolculuk sırasında yanında refakatçi bulunması gereken engelliler Bakanlıktan çıkartacakları ?Ağır Engelli ibaresi bulunan Kimlik Kartı ile yada üzerinde ?Ağır Engelli? dir ibaresi bulunan sağlık kurulu raporu ile başvurmaları gerekmektedir. ?Refakatli Engelli Kartı? engel oranlarına göre verilmemektedir. Refakat eden engelli ile birlikte seyahat edebilir. Refakatli kartı engelli yok iken kullanılamaz.) 4-Engelli Ankara Kart Bedeli 5 TL. Ankara Kartı Başvuru ile Kart Dağıtım Merkezleri ve Saatleri: 1-Hipodrom Cad. No:5/A Blok Zemin Kat EGO Halkla İlişkiler Şb.Md. 3 Banko da Hafta İçi: 08:00-12:00 İle 13:00-17:00, 2-Kızılay Metro İstasyonunda 1. Bölümde 10 Banko da Hafta içi: 08:00- 21:00, Cumartesi - Pazar: 09:00-18:00, 3-Akköprü Metro İstasyonunda 2 Bankoda 09:00 - 19:00, Cumartesi - pazar: 09:00-18:00 saatleri arası. 4-Beşevler Ankaray İstasyonunda 4 Bankoda 08:00 - 18:00, Cumartesi - pazar: 09:00-14:00 saatleri arası.. 5-Dikimevi Ankaray İstasyonunda 2 Bankoda 08:00 - 18:00, Cumartesi - pazar: 09:00-18:00 saatleri arası. . ILGINIZE TESEKKUR EDER IYI GUNLER DILERIZ.

Yok Eyüp öyle saçmalık olurmu yaa şimdi ben boşunamı ugraşıyorum.. 2 gun kalmış zaten 15 şubarta :D

Eskiden Engellilere %40-70 arasına İndirimli p ve üzerine Serbest Paso veriliyordu. o verilen Pasoyu geri alıyorlar sadece.. 15 Şubat'ıda Dağıtım o Tarihte başlayacak diye söylenmiş ama Dağıtım 1 Şubat itibariyle Başladı Haberleri yok .:):):)

beyler bu kartlarda neden vize var? 31 aralik 2014'ten sonra ne olacak bi bilgisi olan var mi?

arkadaşlar refakatcili kart konusunda evet sadece ağır ibareli arkadaşlarımıza verilmesi tarafıyım tüm engellilere bence verilmesin GECENLERDE birine şahit oldum engelli anakartını kişinin kendi değil aile içinden biri kullanıyor hiç doğru değil ve böyle kişiler çoğalınca zararı bize oluyor bunu sakın unutmayalım

kranki;

Bu vize paso kullanan öğrenciler, öğretmenler v.b. kişiler için geçerli, Engellileri ilgilendirmiyor sistemde görünsede önemi yok. Dikkate alma.

vize tarihi koyduklarına göre nasıl dikkate almayacaksın keyif için koymamışlardır örnek eskişehirde engellilre baya zamandır ücretsiz 40 ve üstü olanlara ama her yıl vizeleniyor kartı alıp bilgi güncellemesi yapılıyor BIRAKIN YAPSINLAR BENCE SIKINTI DEĞİL

Üst Alt