Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'dan 2022 başvurusuna cevap yaklaşık ne kadar sürede geliyor?

maliw

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar ben 30.03.2011 de bulunduğum şehrin mal müdürlüğüne baş vurdum 2022 maaşı için bu tarihte evraklarımı teslim ettim.bana 2 veya 3 ay sonra gel dediler gittim hep başlarından savdılar en son ağustosta gittim evraklarımın tamamlanıp ankaraya gönderceklerini söylediler ve 12.102011 tarihinde ankaraya gitmiş ve işleme koyulmuş bende bimere dilekçe yazdım malmüdürlüğünde ağırlık sözkonusuydu diye kasım ayında sgk dan bana mektup geldi incelemeler yapılıp adresime haber verileceği şuan tam 2 ay 10 gün oldu kayıt bulunamadı diyor hala bakıyorum .acaba ankaradan kaç ayda onay çıkıyor çok merak ediyorum .

ben 18 ay beklemiştim !!!!! sorun çıkmaz geçte olsa bağlanır.

doğru sorun çıkmaz :) bekliyoruz zaten niye 18 ay sürdü anlamadım sizinki ?

15 ay sonra bağlanan 2022 maaşında 1 ay çalıştığım için toplu parayı alabilir miyim?

slm arkadaşlar 15 ay sonra maaşım bağlandı fakat ben 1 ay çalıştım sağlığım bozuk olduğu için çalışamıcamı anladım şimdi ben toplu paramı alamazmıyım kaç ayda sgk görür napıcam neolur yardımcı olun acil cvp bekliyorum.sevgiler..

Önce sakin ol yahu:)
2022 aylıgı için başvuru formu doldurup mal müdürlüğüne teslim ettikten sonra bu güne kadar toplam kaç gün sigortalı çalıştın? Sadece 30 gün mü?
Eğer böyleyse toplu paranı rahatlıkla alırsın:)
Sigortanı kestirdin di mi?

Melek hanım ,
Cevabınız için çok teşekkür ederim . Sağolun . Evet bır ay çalıstım , çıktım işten . Sanırsam bır aylık yatırmışlardır sigortamı şuan toplu param yatmış çekebilir miyim melek hanım ?

Tabi çekebilirsin. 1 ay çalışmandan dolayı sigorta priminin olması sorun olmaz.
Ama unutma bu 1 sene içinde 1 ay çalıştıgın için 60 günün kaldı. Bundan sonra 60 günden fzla sigortalı çalışman halinde aylığın kesilir. Unutma bunu oldu mu?

hayırlı olsun bu arada aylıgın:)

çok teşekkürler melek hanım online 24 nisan ödeme yazıo evrak takipte şimdi haziran aylığımıda alabilecekmiyim ?biraz panik yaptım :D kesilmesinden korktum çünki hastalığımdan dolayı çalışamadım .

Beni de panikletme yahu:) Şimdi "ya 1 ay çalışmadıysa, ya 90 günden fazla prim gunu varsa" diye beni evhama sokma:)
1 ay çalıştıysan ve artık sigortan da kesildiyse rahat ol, tekrar edim bunu:) rahatlıkla çekebilirsin toplu paranı:)

Online ödeme tarihin 24 Nisan'mış. Yaklaşık 11 gün olmuş. Pazartesi gidersin herhangi bir Zıraat Bankası şubesine sicil numaranla çekmeye çalışırsın. Sicil numaranla bakmalarını söyleyeceksin memura. Bir de merkezi ödemeler hesabına bakmalarını söyleyeceksin:) Yatırılacak hesap sanırım buydu yanlış hatırlamıyorsam:)
Son zamanlarda toplu paraların yatırılmasında gecikmeler oldu, Dilerim artık olmaz ve rahatlıkla çekersin.

Toplu parana Haziran dönem aylığın dahil değil:)
Haziran dönem aylığını PTT şubesinden doğgum gununun son rakamına göre çekeceksin.
Toplu paranın içinde Haziran dönem aylıgı yok yani:)

melek hanım dediklerinizi uygulıycam pazartesi bankaya gidicem ALLAH razı olsun sizden.

toplu param yatmamış 13 gün geçmasine rağmen melek hanım napmam gerekio?

144 aradım tebligat geçtimi elinize diyor geçmedi geçse neye yarar postacı dış kapıya bırakıo çocuklarda yırtıo sgk genel müdürlüğü aradım yatmış paranız ara ara sorun bankaya diyorherhalde baya bi sorun yaşıycam bende öle gözüküyor :D

sgk paranı yatırmışsa tamamdır. Bunun teyidini aldın ya sorun artık bankadadır biliyorsun artık. Gerisi Zıraat Bankasının elemanlarının becerikliliğine ya da istegine kalmış. Parayı çekmek de sana. Sicil numaranla baksınlar. merkeiz ödemeler hesabına baksınlar. O parayı bulup versinler sana. Para yatırılmış çünkü. Sorun çıkarsa gerekirse müdüre çık paranın yatırıldıgını soyle bulsunlar paranı. Bu işin peşini bırakma bankada bir gün bile paranı bekletmelerine izin verme, çek:)

zirat bankasının 2tane şubesine gittim para yok görünmüyor diyorlarki böyle oluo ankara ödeme emri vermemiştir vermedide neden 24 nisan online 15 günde gözükmezmi anlamadım.ÖM NE ANLAMA GELİYOR ?

ÖM demek. Arkadaşımız özel mesajlarıma bakmamı istemiş. Konuyla alakası yok yani. özel mesajlara bakmayınca buradan yazmış.
Gönül, sana SGK parayı yatırdık dedi mi? dedi. para yatırılmış bu çok açık. ne ödeme emri yahu? Ödeme emri sana geliyor. Ki bu ödeme emriyle onların alakası yok ki. merkezi ödemeler hesabına para yatırıldıysa sana verecekler o parayı. Sicil numaranı ver ve dogru hesaba bakmalarını soyle. Gerekirs emüdürlerine anlat olayı.
Ya banka yalan soyluyor ya sgk. Biri para yatırdık diyor. yatırdıysa para nerede?
Eğer sgk dogru soyluyorsa para yatırıldıysa banka nasıl bu hesaba yatırılan parayı goremiyor yahu?
istersen şu SGK'yı tekrar arasana. Bankadakilerin sana soylediklerini soyle ve ne yapman gerektiğini sor onlara. parayı yatırmışlar mı yatırmamışlar mı tam ögren.

melek hanım bugün gene bankaya gittim yok para ankarayı aradım aynı kişi çıktı söyledi şu.muhasebe belki ödeme yapmamıştır cuma günü gene bak bankaya burayı araman çare değil.sonra 144 aradım orasıda şöyle söyledi.elinize ödeme emri geldimi hayır gelmedi dedim. gelenevrakta ödeme günü yazıyormuş.peki nezaman ödenir dedim 1 ayı bulur dedi ankara cuma bak ara ara sor diyor 144 1 ayı bulur diyor.ben anlamadım bu işten bişey.::((((

2022 evrak takipteki emekli nevi numarası ve üzerinde tc kimik numaranızın yazdığı kimliğinizle ziraat bankasına gidip alabilirsiniz tc den benimkide çıkmamıştı emekli nevi numarası ve kimliğimle gidip çekmiştim saygılar...

erdal sicil numarasıylada baktılar yok para bende anlamadım demek yatmadı daha bilemiyorumki. sevgiler.

Maliw, SGK'yı ara surekli.. "Belki yatmamıştır" diye bir cevap olur mu yahu? Sürekli ara baksınlar toplu paranın ödemesi yapılmış mı yapılmamış mı? İşin gücün yok sürekli bankaya mı koşacaksın yahu? bankaya paranın yatırıldıgını ögrendiğinde de bankaya gidip paranı çekersin.
Zaten beklemişsin yeteri kadar, bu para hakkın. Ödeme emrini beklemene de gerek yok ayrıca.

PRİMSİZ ÖDEMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ : 0312 458 12 05 -10- 15- 20--- 0312 458 11 54 - 55-56-57-58

haklısınız melek hanım fakat SGKdaki memur burayı araman çare değil muhasebe ödeme yapmamıştır belki cuma günü bankaya bidaha bak memur sürekli cuma günü diyor.birde azarlıyolar 144 ara diye.

2022 maaşı için evraklarım ankaraya gönderilmiş fakat evrak takibinde çıkmıyorum nekadar sürede evrak takibinde çıkarım?

benim altıbuçuk ayda çıktı evrak takipte sizin ankaraya nezaman gitti tarih olarak biliyormusunuz?

Fadim:) sen de mesajını ve sordugun soruya verilen cevabı bulamayanlardansın ablam:) Bir mustaleks bir de sen kendi mesajını ve verilen cevabı halen bulamadınız şu sitede kayboldunuz:)
Anons sistemi yok ki "mesajınız burda" diyim:)
Fadim sana daha önce şurada cevap vermiştim:http://www.engelliler.biz/forum/202...durdurmaya-yonelik-dilekce-nasil-yazilir.html
Bu yazdıklarımı okur musun? kafana takılan olursa yine sorarsın.
Ayrıca yukarıda Maliw de tecrubesini paylaşmış bak. Bir fikir verir sana bu da.

:D ewet bn enazından bı bıldırım falan beklıyodum ama oda gelmedı sonrada yazdıgım yerı bulamadım=)

ozaman daha cok beklmeme lazım benım daha 2 hafta oldu

Merhaba melek hanım ben babam için özürlü aylığına başvurdum.Annem içinde yaşlılık aylığına 28.02 2012 tarihinde 13.03 2012 tarihinde Ankaraya gönderdiler evrakları ne kadar sürede gelir cevap selamlar

Yuhh bana 1 haftada geldi size niye bu kadar uzun sürdü ?.
ankarada oturuyorum 3 ayda bir 690 Tl aliyorum 300 aliyordum normalde çok zamlamış 1.5 yıldır aliyorum.

Bir de babam öceden yaşlılık aylığı alıyordu Akrabamız olan muhtar bi husumetten dolayı babamın aylığını kestirdi babam epilepsi hastası 100 de 48 rapor verdiler evrakları yaptırıp tekrar gönderdik gelirinde hiç bir değişme olmadığı halde muhtaçlığın kalktığını söylüyor çalışamıyor hiç bir geliride yok muhtar çocuklarının durumu iyi baksınlar diyor hiç birininde faydası yok sizce yeniden bağlanırmı aylık bide ankaradan ne kadar sürede gelir şimdiden teşekkürler

slm melek hanım ankarayı yeniden aradım cvp şu 15 mayıstan sonra dediler.toplu parasını bekleyen arkadaşlar varsa onlarda 15 mayıstan sonra bakssınlar inşallah daha fazla beklemeyiz.birde bişey daha sorcam bankada emekli sicil nosuyla bakın diyorum memur bana ısrarla siz emekli değilsiniz nerde bu numara diyor evet emekli değilim ama SGK evrak takipte bi emekli sicil nosu yazmış yani okadar bilmişlerki halan tc numarasıyla bakıyorlar bence banka bu memurlara bu konuda bi eğitim verse çok iyi olucak çok sinir oldum yahuuu :)

Mahinur baban için şurada daha önce cevap vermiştim ablam:)http://www.engelliler.biz/forum/202...n-yaslilik-ayligini-kestirdi.html#post1053427

yazdıklarınızı bir bulabilseniz sevineceğim valla. Neyse alışırsınız sonra diyim.
Mahinur, annenizin ilgili evrakları Ankara'ya gönderilmişse muhtaçlığı onaylanmış demektir zaten:) Evrak takip'den annenizin durumunu takip edebilirsiniz.
Eğer Ankara, evrakları işleme aldıysa evral takipte görebilirsiniz durumunu.

Annenizin muhtaçlığı onaylandıysa babanızınki de onaylanır rahat ol:) Çünkü eşler birbirine bakmaka yukumlu bireyler sayılır. Birinin geliri yoksa öburunun de yoktur zaten:)

Bir de kendi başlıgından devam edelim soruların olursa oldu mu? Boylece sen de daha iyi takip edebilirsin, mesajlarını kaybetmezsin böylelikle:)

Maliw, bu işlerde inan sizler daha bilgilisiniz. Bunu bilin asla memurlara işinizi bırakmayın takipçisi olun:) Bu işlerden bu ders çıkarılır ancak di mi :)

geri dönüş için çok teşekkürler. İnşallah dedikleri gibi 15 Mayıs'tan sonra çekersiniz bu toplu paranızı. gelişmeden haberdar et ama olur mu? parayı çekince haberimiz olsun ki rahatlayalım biz de.

Üst Alt