Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'dan 2022 başvurusuna cevap yaklaşık ne kadar sürede geliyor?

melek ablacım saolasın ALLAH seni korusun. inşallah yatarda bende burdan haber veririm ilginize tşkler:)

bimer08.05.2012bimer
çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı09.05.2012bimer
istanbul sosyal güvenlik kurumu14.05.2012istanbul valiliği
istanbul valiliği14.05.2012çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı
kadıköy sosyal güvenlik merkezi14.05.2012istanbul sosyal güvenlik kurumu

melek abla bimere istek dilekçesi göndermiştim cvp bu. neden kadıköy sosyal güvenlik merkezine yollanmış primsiz ödemelere gönderilmesi gerekmiyormuydu?

toplu paramın hızlandırılması için .

Toplu paranın gönderilmesini istediğin için olabilir ablam. Ödeme işini açık olarak hangi birimin yaptıgını bilmiyorum çünkü. Para işinden dolayı bu şekilde farklı birimlere yonlendirilmişsin sanırım.
Dilekçende konuyu dohgru dile getirdiysen bu şekilde açıklayabilirim bunu:) Olmadı sen Alo 150 BİMER hattına sor bunu yanlış bilgi vermeyim sana. Sonuçta benimki tahmin sadece.

SLM ARKADAŞLAR ve MELEK ABLACIM ben bugün neler yaşadım önce onu anlatıyım sabah param bankaya yatmış bana telefon geldi bankaya numaramı vermiştim öğleden sonra paranızzı gelin alın dediler gittim hesaptan para geri çekilmiş dediler eve geldim ankarayı aradım ve bana şunu söylediler maaşınız bugün tarihiyle online olmuş geri çekilmesi sözkonusu değildir banka müdürüyle görüşün ve akşam üstü gene gittim yok dediler müdüre çıktım ve anında bi kargaşa oldu baktılar yatmış dediler ben hiçbişey anlamadım .toplu paramı çektim burdan arkadaşlara tavsiyem paralarının peşine düşsünler.MELEK ablacım yardımlarından dolayı çok sağol sevgiler..

Çok sevindim ablam ya:) hade güle güle harca:) Sonunda bitti bu çile. Darısı diğer arkadaşların başına inşallah.

Haziran Dönem aylığını da Haziran'da çekersin inşallah.

Amin melek ablacım saolasın dileklerin için :) ne çileydi yahu 15 ay ama bugün çok daha zordu inşallah arkadaşlarda alır sevgiler..

darısı benım basıma ınsallah daha cok erken ama :(

Emekli Nevi:SAKATDurumu:AKTİF
Aylık Durdurulma Tarihi:Aylık Durdurulma Nedeni:TANIMSIZ
Değişiklik Tarihi:Durumu:
Yazışma Tarihi:Yazışma Durumu:
Belge Açıklama Tarihi:Durumu:
Rapor Tarihi:Rapor Açıklama:
İşlem Tarihi:İşlem Açıklama:
Ödeme Tarihi:20/5./16.0Ödeme Durumu:KESİNLEŞTİ
Online Ödeme Tarihi:16.05.2012Online Ödeme Tutarı:2239.84
Online Ödeme Açıklama:İLK AYLIK BAĞLAMASon Maaşı(1 Aylık):225.16

10.26.2011 de ankara gönderilen evraklarım ve bugün takip sitesinde yazanlar . maaş bağlandı diyor sanırım . ödeme emri şu an gelmedi . ne zaman bankaya sormak gerek . Alacağım toplu paraya haziran 3 aylık maaşı dahil etmşler sanırım . alacağım meblağ onu gösteriyor

mendoz hayırlı olsun maaşın bağlanmış online ödeme tarihinden 20 gün sonra alırsın toplu paranı benim öyle oldu haziran ayı maaş için bişey diyemicem onuda ptt ye sorarsın doğum tarihine göre sormanda fayda var.

ödeme emri beklemene gerek yok tc no ve emekli sicil nosuyla zirat bankasından çekebilirsin.

Mendoz; toplu paranı ne kadar sürede, nasıl çekebileceğin konusunda gerekenleri maliw anlatmış zaten.
haziran dönem aylığın bu toplu para içinde değil. BUnu bil. Haziran dönem aylığını doğum tarihinin son rakamına göre T.C. Kimlik numaranla birlikte Haziran'da herhangi bir PTT şubesinden çekeceksin.
Tekrar ediyorum Haziran dönem aylığın bu toplu paranın içinde değil. Toplu paran başvuru formunun Kurum kayıtlarına geçtiği ayı takip eden aybaşından itibaren Haziran'a kadar olan tutardır. İçinde 3 aylık Haziran dönem aylığın yok.
Haziran dönem aylığını vaktinde PTT'den çekmeyi unutma sakın:) Şuradan ödeme günlerine bakabilirsin:http://www.engelliler.biz/forum/202...basvurusu-icin-gerekli-belgeler-ve-surec.html
Bu arada maaşın hayırlı olsun:)

Bilgilendirdiğiniz için çok sağolun Melek hanım . Ben evraklarımı mal müdürlüğüne 16.10.2011 de teslim etmiştim . Ankaraya da 26.10.2011 de gönderildi . Haziran 3 aylığıda ilave etmiş olacaklarki bu meblağ 10 aylık bir toplu para oluyor . Haziran 3 aylığı hesaplamasalar 7 aylık bir toplu para vermeleri gerekirdi . Saygılar

Mendoz bu farkın neden kaynaklandıgını ben de anlamadım. Ama kesin bir şey var ki o da şu: Bu toplu paranın içinde Haziran dönem aylığın yok. Olamaz böyle bir şey. Çünkü ilgili mevzuat hukumlerine aykırı bu.
O yüzden evet, yaptıgın hesap dogru olabilir ama bir detay atlıyor olabilirsin ya da başka bir durum var çözemedim bunu. Ama emin oldugum tek şey şu: Haziran dönem aylıgın bu toplu para içinde olamaz!

2022 başvuru formunu hangitarihte doldurdun sen? Başvuru formunu doldurup imzalayıp verdiğin tarihi ay ve gün olarak yazar mısın bana lütfen?
Eger 16 Ekim'de doldurup teslim etmişsen evet, fark var toplu paranda. Ama içinde haziran dönem aylıgı olamaz bu. Olsa bile bu yanlış bir işlemdir. Bunu sana SGK'nın teyit etmesi gerekir böyle bir işlem yaptıgı için. Dediğim gibi buna hiç ihtimal bile vermiyorum.
Eger dediğin tarihte başvuru formunu doldurup malmüdürlüğüne teslim ettiysen bu toplu para için sGK'yı ara bilgi almaya çalış. Öğrendiklerini buradan paylaş degerlendirelim.

7.ci ayda kaymakamlığa gittim . 2022 için hastaneye sevk ettirdim . hastanedede işleme kayıt ettiler . 7. ayda rapor için iişleme başladım . fakat doktorların bir bölümü yaz tatili nedeniyle işlemler uzadı ve 16 ekimde raporumu malmüdürlüğüne teslim ettim . benim süreç bu şekilde ilerledi Melek hanım .
Yarın dediğiniz gibi ssk yı arayıp , ayrıca toplu paranın ne zaman yatacağı hakkında bilgi almaya çalışır burada paylaşırım . saygılar

Başvuru formunu yedinci ayda mı doldurdun peki?
Malmüdürlüğünden sana 2022 başvuru formu vermişlerdir. Bu formu ne zaman doldurdun ve verdin? yedinci ayda mı?

Sanırım sen yedinci ayda başvuru formunu doldurdun:) Bu durumda aylık başlangıç tarihin sekizinci ay olur. Bu durumda hesap uyuyor:) SEkiiznci aydan 1 haziran'a kadar toplu paran o:)
haziran dönem aylıgını da doğum tarihinin son rakamına göre Haziran'da herhangi bir pTT'den çekersin:)
Hayırlı olsun:) İyi kandiller.

2022 sayılı kanun uyarınca 01.11.2011-31.08.2012 tarihleri arasında hak etmiş olduğunuz 2.239.84 tl lik ödemeyi ... v.s diye ödeme meri geldi

dönem aylığınıda toplu paraya dahil etmişler Melek hanım . bakalım toplu parayı bankadan alabilecekmiyiz :)

Böyle bir şey nasıl yaparlar ya! Aylık başlangıç tarihinden itibaren ilk dönem aylığına kadar ödenir toplu paran senin. İlgili Yönetmelik de böyle söyler. SGK bu şekilde uygulardı hep.
Emin olmak açısından soruyorum sana mendoz, malmüdürlüğünden sana başvuru formu vermişlerdir. Bu başvuru formunu ne zaman teslim ettin? Orada veriyorlar ve sen doldurup teslim ediyorsun? Bu ne zaman oldu?
Rapor vs evrakları sormuyorum başvuru formunu soruyorum.

malesef toplu paraya dahil etmişler dönem maaşını . bankaya gittim toplu parada yatmamış . herhalde ayın 5 inde alırım öyle gözüküyor ...

Tamam ablacım. Aylık başlangıç tarihin dediğin bilgilere uyuyor bu durumda. Haziran dönem aylıgını da toplu paraya eklemişler saolsunlar:) Bu konuda ilksin söyleyim:) Ödeme emrıinde de yazmışlar. Ama bir yanlışlık mı var acaba diye sorgulamak durumundaydım.
Çünkü Yönetmelik hükümlerini bu konuda nettir.
Sen şimdi toplu paranı almaya bak. Dilerim en kısa zamanda alırsın toplu paranı da.

sağol Melek hanım . bu işler aile sosyal politikalar bakanlığına geçince herşey altüst olmuş gibi gözüküyor . ödeme emri geliyor bankaya para yatmamış , dönem maaşı toplu para da v.s ... bu toplu parayı ayın 5 ine kadar alırsak
ii :)

21 gün oldu toplu para bankaya yatmamış . dönem maaşınıda toplu paraya dahil ettikleri için ondanda istifade edemedik . nasıl bir anlayış anlamış değilim . devlet para vericek onuda insanların burnundan getiriyorlar ...

mendozz haziran dönemi maaşını sordunmu postaneye?20günde yatması gerekir benim 21. gün yatmıştı toplu param.

Selam arkadaşlar bizde eşim için başvurmuştuk 03.05.2012 online tarihi ile evrak takip sitesinde ödeme görünüyor.Ve bir hafta önce ödeme emri geldi eve haziran aylığını gitmişken alırız diye bugünü bekledik ve bugün gittik ama memurlar paranız hesabınızda görünmüyor ödeme yapılmamış bankamıza bizde size ödeme yapamayız bir hafta sonra yine bakın dediler hesanıza geçmemiş olabilir daha dediler.Bizde bulunduğumuz ilçenin merkez şubesini aradık onlarda aynı şeyi söylediler.Ne yapmamız lazım bugün 11 haziran aradan 1 ay geçti ve gelen ödeme emrindede 01.09.2011 ile 31.05.2012 tarihleri arasında paranızı herhangi bir ziraat bankasından çekebilirsiniz diyor.<bugün gittik ama malesef olmadı bizdemi müdüre çıkalım illaki...

aynı durumdayız . birazdan bankaya gidip soracağım tekrardan . ama sanırım yatmaz . geçen ay 15 inde yatırmışlar toplu paraları . herhalde artık her ayın 15 inde transfer ediyorlar . yatmazsa şayet cuma günü öğlenden sonra sor bankaya . sabit hattan 144 ara düşürebilirsin onlar bilgi veriyorlar ...

144 den verilen cevap mayıs ayında onaylanan başvuruların toplu paraları haziran 15 inden sonra paraları transfer olacak . cuma günü öğlenden sonra bankaya sorun . olmadı en kötü pazartesi günü çekeriz ümit ediyorum ...

Üst Alt