Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'ya giden % 70 rapor oranı düşürülmezse malulen emekli olabilir miyim?

dev adam

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben % 41 sureli raporun bitiminde yeniden kurula girdim ve bipolar bozukluk %40 osas sendromu %35 ve total protez % 25 olmak uzere %70 rapor aldım.rapor vergi indirimi icin ankara ya gitti.acaba bana suresiz vergi indirimi gelir mi.veyda bu raporla malulen emekli olma sansım varmı.....simdiden teşekkur ederim......

Malulen emekli olmak için neden vergi indirim hakkına müracaat ettiniz. Siz 70% oranındaki raporunuz ile 2.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz erken emekli olmak için hak kazanırsınız şu tablodan bakarak ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplaya bilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Ayrıca birden fazla hastalıkta malulen emeklilik zor. müracaat edersiniz malulen emeklilik talebiniz ret edilir o zaman konuyu yargıya taşırsınız bakınız şu linkte yargı yolu ile ilgili süreç bilgileri paylaşılmış.
http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/66359-birden-fazla-hastalik-sakatliktan-malul-sayilma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

S
on olarak ta malulen emeklilik ile vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olmak arasında çok fark var.
http://www.engelliler.biz/forum/eme...-vergi-indirim-hakki-ile-emeklilik-nedir.html

yılınız va prim günleriniz yeterliyse erken emekli olmayı deneseydiniz ..

2661 gunum var 05 07 1994 ssk girişim fakat bende son 1261 gun şartı ara nıyor .son 10 yılın 8 yılı tarım ssk lı idim.1,5 yıldır calışan ssk lıyım(4a)2yıl 4 ay daha calışmalıyım ki sonra askerligi odeyip emekli olayım.o yuzden malulen emekli olmak istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim......

vergi indirimiyle malülen emekli olun maz sadece engellilere tanınan erken emeklilikten yararlanırsınız malülen emeklilikte vergi indirimi gerekmez direk sgk kanalıyla malülen emeklilik için dilekce verip hastaneye sevk almanız gerek genelde tek hastalıktan 3/2 yani %60 iş gücü kaybınız ankaradan onaylanırsa malülen olabilir siniz 10 yıl 1800 gün prim yeterli ilk işe başladıgınız da engeli iseniz problem cıka bilir gene de bir şansınızı deneyin kıs metse olur sunuz

onu biliyorum zaten vergi indirimi icin muracaat ettim.fakat % 70 beklemiyordum.onceki yazıma bakın lutfen....%70 i gorunze acaba malul olurmu diye duşunmeye başladım....bu 3 hastalıgın toplamı %70 malullugu gerektirirmi ...bu konuda cevaplarınızı bekliyorum......:confused:

kim ne söylerse söylesin kurulun insafiyetine kalmış sizin tek hastalık degil malülük zor fakat denemedende bilemez siniz vaktiniz varsa şansınızı deneyin burdan kimse olursunuz veya olamaz sınız diyemez bu işler birazda kısmet işi banada sgk bölüm şefi mu ayene oldugum doktor malülen emekli olamazsın cok zor dediler ya ölücen ya kanser olup yatalak kalıcan ankara kabul etmiyor başka türlü dediler fakat benim kısmetime malülen emekli oldum sizde denemeden başka türlü örenemez siniz %80 rapor alsanız dahi ankara malülen emekliligi onayla mıyor bazı nedenlerden

teşekkur ederim...arkadaşlar sgk na nasıl bir dilekceyle başvurmalıyım acil yardım lutfen......

nasıl bir dsilekce yazmalıyım

durumuma gore sgk na nsıl bir dilekce yaz malıyım.lutfen acil cevap arkadaşlar

SGK ya gitmeniz şart... orada yönlendırılıyorsunuz zaten kendılerinde hazır form var bide dilekçe yazdırırlar... hastahaneye sevk ederler...
Bende denedim fakat ankaradan yazı geldi malülen emekli olamassınız diye...
Günümü doldurunca erken emeklilik hakkımın olduğunu belirtmişler...
İşe başlamadan önce malüllük derecesınde yanı %60 raporum olduğundan kabul edilmedi...

Arkadaşlar ben elimdeki raporla sgk na gitsem kabul ederlermi yoksa yeniden hastaneyemi sevk ederler

Arkadaşlar lutfen yol gosterin

büyük ihtimal yeniden hastaneye sevk ederler fakat almış oldugunuz raporu ve epikriz flim raporları felan varsa dosyaya ekletin önceki raporlarında yararı olur

Malulen emeklilikte sgk sevki ile yeni rapor almak şart. Ve daha zoru da birden fazla rahatsılık için malulen emeklilik süreci zordur. Buna bir de psikolojik nedenlerle alınmış raporlar eklenince, işler iyice zor: Birden fazla hastalık/sakatlıktan malul sayılma. Oranın artması ile malulen emeklilik

Malulen emeklilik başvurusu sigorta müdürlüğüne yapılır. Süreci başlatacaksanız, oradan başlatmanız lazım. Sizi hastaneye sevk ederler...

bulent bey elimdeki % 70 raporu kabul etmezlermi.% 45 sureli raporda ortepedi %25 pskyatri %25 idi yeni raporumda ortepedi %25 pskyatri %40 ve %35 gogus eklen di......%70 oldu...

Selam Arkadaşlar kafam karıştı biraz sorumu sorayım ssk girişi 2008 öncesi. Malulen emekli olmak için(Erken emekli değil gün sayım az) için vergi dairesine müracaat etmeden (vergi indirimi için) direk SGK nın sevki ile eğer hastaneden yüzde % 60 rapor alınırsa sadece bu raporlamı emekliliğe başvuruluyor yani vergi indirim belgesine gerek yokmu bunu öğrenmek istemiştim. yukarıdaki bilgi doğrumu ?Teşekkürler

arkadaşlar malülüyet cetvelinin son maddesine gore benim emekli olmam lazım diye düşunüyorum.konuyu bastan beri okuyup cevap yzarsanız sevinirim.bülent ve ilker beyler sizden cevap bekliyorum.....:confused::confused::confused::confused::confused:

Malulen emeklilikte elinizdeki raporu kabul etmezler. SGK mutlaka kendisi sevk etmeli...

Durumunuzun malulen emekliği sağlayıp sağlamayacağını bilemiyorum. % 60 ve üzeri rapora karşılık malulen emeklilik kkanuni bir hak. Dediğim gibi, dava açıp sonucu beklemekten başka bir yol yok.

barda5 erken emeklilikle malülen emeklilik farklı erken emeklilik için defterdarlık kanalı ile vergi indirimine baş vurursun erken emekli olursun aldıgın dereceye göre malülen emeklilik için ilk işe başladıgınızda engelli olmamak kaydıyla sgk tarafından hastaneye sevk alıp % 60 ve üzeri raporalıp ankarada onaylarsa 1800prim 10 sene şartıyla emekli olursun rahatsızlıgın ileri derecede ise 10 sene şartıda aranmaz prim yeterli malülen emekli ola bilecek seniz vergi indirimine gerek yok sgkya malülen emeklilik içn dilekce vermeniz yeterli alacagınız rapora göre olur veya olamaz diye netice cıkar bir kac ay içersinde

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

Üç rahatsızlığımdan toplam % 70 raporum var. Malulen emekli olabilir miyim?

elimdeki 3 hastalığın toplamı YUZDE YETMİS olan raporumu sgk malülen emeklilik icin kabul eder mi

Teşekkür ederim kısmet . Malülen emeklili ği daha önce denedim red geldi elimdeki %70 lik 3 hastalıktan olan rapor u vergi indirimi için aldım.anlamak istediğim şimdi tekrar sgk na gitsem mevcut raporu kabul edermi yoksa hastaneye mi sevkeder.inanın evden çıkacak halim yok sizin cevabınıza gore gidecegım.lutfen beni aydınlatacak cevap verirseniz seviniim.teşekkuller.

Hayır kabul etmez, ssk emeklilik için kuruma yeniden dilekçe vereceksiniz ve kurum sizi tekrar hastaneye sevk edecek. Hastene bu raporu direk Ankara'ya gönderir ve sizde sonucu beklemeye başlarsınız.

hastaneye sevk ederse hastane rapora oran yazmıyor teşhis yazıyor ankarada kafasına gore ret diyor

Aynı şeyi yaşadığım için öyle biliyorum, bende 2 hastalık sonucu emekli oldum ve yazdığım şekilde çıkmıştı emeklilik kararı

malülen mi emekli oldunuz iyice bir acıklarmısınız

Evet, malülen emekli oldum. Hastalığım (kas hastalığı) işe girdikten 3 yıl sonra başladı, zamanla çalışamaz hale gelince emeklilik için dilekçe verdim SSKya, onlarda yetkili bir hastaneye sevk etti. Ege Tıp Fakültesine gittim (zaten teşhis/tedavi için sürekli gittiğim hastaneydi) oradaki ilgili dr lar beni muayene ettikten sonra raporum Ankara'ya gönderildi ve emekli oldum :)

tek hastalıktan mı emekli oldunuz

kelebek cevabınızı bekliyorum

Üst Alt