Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'ya giden % 70 rapor oranı düşürülmezse malulen emekli olabilir miyim?

malülen emeklilik

arkadaşlar malülüyet cetvelinin son maddesine gore benim emekli olmam lazım diye düşunüyorum.konuyu bastan beri okuyup cevap yzarsanız sevinirim.bülent ve ilker beyler sizden cevap bekliyorum.....

:confused:yardımcı olun arkadaşlar

dev adam arkadaşlar gerekli acıklamaları yapmış p vergi indirimi için almişsınız heralde kimse burda sizi malülen emekli edemez kesin emekli olursunuzda diyemez bizim emekli etme yetkimiz yok sgkya müracat edersin malülen emeklilik için ona kurum karar verir almış 70 almış oldugunuz raporuda heyete sunarsınız onagöre rapor almanız kolaylaşır ankarada onaylarsa malülen emekli olursunuz elinizdeki 70likrapor vergi indirimine yardımcı olur malülen emekli etmez tekrar sevk almalısınız sgk dan malülen emeklilik için başka netür yardım istiyorsunuz detaylı anlatın arkadaşlar ona göre yardımcı olsun

teşekkür ederim mesut bey

3 yıldır vergi indirimi süreli geliyor ona canım sıkılıyor .acaba benim durumunda 2-3 hastalığın toplamındam malülen emekli olan varmıki diye cevap arıyorum.boşu boşuna sgk ya gitmekte istemiyorum .ayağım cok ağrıyor benim peşimde koşturacak ne kimsem var nede maddi gücüm var..

o yüzden emin olmak icin burdan cevap arıyorum

vergi indirimi icın ankaraya gıden % 40 pısıkıyatrı % 35 gogus % 25 ortapedi ve toplamda p olan ve omur boyu ibarelı raporum aynı p olarak onaylandı fakat bir yıl sonra kontrol istiyor.bu omur boyu olan raporumu bir yıl sonra tkrar aynısını gondersem kabul olurmu.cevaplarınız ıcın tesekkur ederım .

işin içinde pisikiyatri varsa genelde vergi indirimleri kontrol şerhi konmakta malesef vergi indirimine şer konuyorsa malülen hiç emekli etmezler malesef siz sürelide olsa emekliliginiz dolmuşsa verin belki sonrapora kontrol şerhi koymazlar

Benim merak ettiğim Aynı pirim gün sayısıyla, malülen emekli olan,la vergi indirimiyle emekli olanın arasında maaşta fark oluyormu?

fazla fark olmas fakat malülen engelli bakıma muhtaclık kriterleride varsa ek olarak %10 gibi daha fazla alır

allakasi;
sgk damı çalışıyorsunuz?

allakasi;
burda kesin ibare ile % 10 fazla alırsınız demişsiniz.?:confused:

hangi dediğinize inanalım?

şu bizim arkadaşın emekliliğinide bi hesaplayın.
yurtdışından türkiye den emekli olmak istiyor. ne kadar prim kaç para yatırısa 60 yaşındaki arkadaş emekli olur?
allajasi bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.

[FONT=Arial][SIZE=2]22.05.1985 tarihli, 3201 sayılı “Yurtdışında Bulunan Türk Vatandaşlarının Yurtdışında Geçen Sürelerinin Sosyal Güvenlikleri Bakımından Değerlendirilmesi Hakkında Kanun” un 3. Maddesi, 06.08.2003 tarih, 25191 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan 4958 sayılı Kanunun 56. maddesi ile yeniden düzenlenmiş ve bu düzenleme ile vatandaşlarımıza yurtdışında iken borçlanma hakkı tanınmıştır. [/SIZE][/FONT]
bu maddeye göre ne kadar para yatırıcaz? ne kadar emekli maış bağlarlar sayın sgk yetkilisi aallakasi?

allakasi;

Bakıma muhtaç kriterleri nasıl ve kim tarafından belirleniyor? Yani özel bir presedürü varmı?

bakıma muhtac kriterlerini alıcagınız heyet raporu ve ankara belirler + sgk da çalış mamaktayım sadece bende malülen emekliyim yurt dışı borclanmayla ilgili pek bilgim yok ama bir bilen arkadş inşallah yardımcı olur

Üst Alt