Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan hastasıyım. Malülen emekli olur muyum?

muharrem alper

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
1996 ssk girişim 122 gün sigortam var,
2000 yılında askere alınmadım ve 2000 yılında yine bağkura girdim ankilozan spondilit hastasıyım malülen emekli olabilirmiyim ve olursam ne kadar maaş alırım???

10 yıl 1800 gününüz tamam olduğunda,
ve sigortalı olursanız o vakit, sona ermemesi için maluliyet tespiti yaptırabilirsiniz, malul sayılırsanız sonlandırıp malulen emeklilik başvurusu yaparsınız.
maluliyet cetveli'ne göre ilgili bölüm şöyle:

Eklemlerin Majör Disfonksiyonları
Herhangi bir sebebe bağlı olarak etkilenen eklemlerde ciddi anatomik deformite (subluksasyon, kontraktür, osseöz veya fibröz ankiloz, instabilite v.b.) ile beraber hareket kısıtlılığı veya anormal hareketlerin bulunduğu durumlar.
A. Bilateral kalça ekleminin tam ankilozu
B. Bilateral diz ekleminin 30° ve üzerinde fleksiyon pozisyonunda ankilozu
C. Kürek kemiğinin sabit hale gelmesine neden olan iki taraflı omuz eklem ankilozu
D. Bilateral üst ekstremite eklemlerin tutulumu sonucu ince ve kaba hareket becerilerinin kaybı ve kendine bakım aktivitelerinin gerçekleştirilememesi

sigorta başlangıcından önce rahatsızlığınızın hiç olmaması, yada var idiyse de, bu seviyelerde olmaması ve sonrasında bu seviyeye ilerlemiş olması gerekir..

Maaş hesaplaması için: http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html

şuradaki örneklerden fikir edinebilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Yine bir tartışma: http://www.engelliler.biz/forum/eme...-maasi-baglanacagi-haberleri-dogru-mudur.html

yılınız tamam prim leride 1800 tamamlamış iseniz rahatsızlıgınız ileri evre ise hareket kısıtlıgı ve vücutta ankilozandan dolayı deformasyon var ise malülen emeklilik için şansınız var aksi taktirde her ankilozan hastası malülen emekli olamaz alacagınız maaşta yatan prime göre degişir gazetelerin yazdıgı gibi degil 971 lira gibi siz bakurdan malülen emekli olur sanız şayet asgari ücret kadar baglarlarsa gene iyi sayılır priminiz tamamsa kuruma baş vurup malüliyet tespiti yaptır manız yeterli bende malülen ankilozan spondilitten emekli olmuştum vergi indirimi aldıgım zamanki raporum 71 idi % 60 iş gücü kaybı var ise malülen emekli olursunuz emekli olduktan sonra büyük olasılıkla kontrol şerhi koyar kurum birkac sefer kontrole gider siniz durumda degişiklik yok ise kontrol şerhi kalkar

toplam 17 seneyi geçti sigortalı olalı ve şuanda 4800 günden fazla günüm var,,

O zaman siz malulen değilde, erken emekli olmak için başvuru yapın:
% 40 dahi alsanız, 18 yıl 4bin 680 gün ile Bağkur'dan erken emekli olabilirsiniz.
Bağkur'dan erken emeklilik için önceden rapor almanızın önemi olmaz, kurum sevkiyle rapor almanız şarttır. Emeklilik başvurunuzu yapın, onlar sizi hastaneye sevkederler...
Ankilozan spondilit için çeşitli oranlar veriliyor. Önemli olan sizde yol açtığı hareket kısıtlılığıdır.

erken emekli olmak mı? malülen emekli olmak mı daha iyi arasında maaş farkı varmı??

baglan ma oran larına göre degişir fazla fark olmaz malülen emekli olmak zordur erken emeklilik ise malülenden kolaydır

teşekkür ederim UĞUR bey,,bu emeklilik işlerini yaparken avukat yanına gitmeye gerek varmı??kendimiz halledebilirmiyiz??

sgk ya emeklilik için baş vurup hastaneye sevk alı cak sınız avukatlık bir durum yok egerki yeterli oranda rapor ala bilirseniz kurum emekli eder şayet ki yüksek oran aldınız kurum kabul etmedi ozaman bir avukata danışırsınız

SAFFET BEY benim1996 ssk girişim 122 gün sigortam var,
2000 yılında askere alınmadım ve 2000 yılında yine bağkura girdim ankilozan spondilit hastasıyım malülen emekli olabilirmiyim ve olursam ne kadar maaş alırım???

Ugurbey sana yukarıda cevabı yazmış.

hayırlı sabahlar ve hayırlı pazarlar,, bağkurdan erken emekli olursam nekadar maaş alırım???1996 dan sigortada 122 günüm,2000 yılından buyanada bağkurum var,,

iyi akşamlar BÜLENT BEY SİGORTACININ BİRİ BANA SORDUĞUM SORUYA BU ŞEKİLDE CEVAP VERDİ,,

Muharrem Alper bey, bağkur başlangıcınız 16/11/2000 tarihi olduğundan ve 16/01/1996 da ssk numarası almışsınız ve yatan 122 günlük sigortanız bağkur ile birleştiğinde bağkurdan emeklilik başlama süresi olarak 15/07/2000 olarak karşınıza gelir,
bu başlangıca göre 16 yıl, 4 bin 320 gün şartlarınız tamamlandığında 5510 sayılı kanunun 28. maddesi gereğince özürlülük oranınızın belirlenmesi için kuruma müracaat ediniz...

SİZE GÖRE DOĞRUMU BU??

İlk sigorta priminiz 16/01/1996 tarihinde TAM olarak yatmışsa (ve bu tarihte 18 yaşınızı tamamlamışsanız), emeklilik zamanı geldiğinde alacağınız rapordaki orana bağlı olarak şu şartlarda emekli olacaksınız:

bagkur.PNG

16,01,1976 da 18 yaşını doldurmuştum,tam olarak yatmışsa dediğinizi anlamadım, 1996 dan 122 gün sigortam var arada boşluk var 2000 kasım ayında bağkura girdim 18 yılı doldurmuş sayılmazmıyım sigortalı olarak???

Yani, 96'daki sigortalılığınız staj vb. bir kapsamda değildi, TAM primli çalışandınız...

Sigortalılık süreniz de prim gününüz de tamam. Emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz...

[h=3]İŞYERİ NO[/h][h=3]İL/ŞUBE[/h][h=3]DÖNEM/AY[/h][h=3]BELGE KODU[/h][h=3]İŞE GİRİŞ TARİHİ[/h][h=3]GÜN SAYISI[/h][h=3]KAZANÇ[/h][h=3]İŞTEN ÇIKIŞ TARİHİ[/h]

MUHARREM ALPER1107129035/011996011A18/01267.332.000,00
sgk hizmet bilgisi sayfasında ilk sıradaki yazan gün sayısı ve işe giriş bilgileri,,bu şekilde değişik yerlerde çalışmış olduğum toplam 122 gün sigortam var,yani staj değil inşaatlarda çalıştım,,

O zaman tamamdır, yukarıda verdiğim bilgiler doğrudur...

Iyi akşamlar,,teşekkür ederim bülent bey,,hayırlısı bakalım izmir bozyaka hastanesinde muayenelerimi tamamladım martın 6 sında heyete çıkacağım % kaç rapor verirler bilmiyorum,bende hareket kısıtlılığı var ve fizik tedavi doktoru muayene etti dereceler yazdı fakat ne olduklarını bilmiyorum,göğüs doktoruda göğüs kafesinde daralmadan bahsetmiş inşallah hayırlısı olur,,

ankilozan hastasıyım malülen emekli olurmuyum

ANKİLOZAN SPONDİLİT hastasıyım,,, 6 martta heyete gireceğim,,1996 da 122 gün sigortam var 2000 kasım ayında bağkura girdim 96 dan buyana 18 sene olmuş oluyor muhasebecinin biri 122 gün sigortan bağkura eklenir 2000 kasım değil temmuzdan itibaren başlangıç sayılır dedi bu doğru mu???

ben geçen ay sonunda muayeneye gittim malülen emeklilik için martın 6 sın dada heyete gireceğim ankilozan spondilitten bilmiyorum % kaç rapor alırım vücudumda hareket kısıtlılıkları var boynum tutuk,belde tutukluk var,göğüs kafesinde daralma var,,

Daha önce yazdığım gibidir emeklilik şartlarınız:

İlk sigorta priminiz 16/01/1996 tarihinde TAM olarak yatmışsa (ve bu tarihte 18 yaşınızı tamamlamışsanız), emeklilik zamanı geldiğinde alacağınız rapordaki orana bağlı olarak şu şartlarda emekli olacaksınız:

bagkur.PNG

Bugün sgk dan öğrendim raporum %60 gelmemiş, şimdi ne yapmam gerek bilgilendirirseniz sevinirim,,,

En az 4680 gün priminiz varsa, size gelen red kararına karşı "başvurumun 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca erken Yaşlılık emekliiliği kapsamında değerlendirilmesini ve emekliliğimin onanmasını arz ve talep ederim" diye bir dilekçe verin sigorta mdürülüğüne

Teşekkür ederim bülent bey,,,ben bağkurlu olduğum için red kararı vermiş olabilirlermi???benim 1996 dan ssk giriş 122 günüm var 2000 den beride bağkurum bu şekilde erken emeklilik hakkına sahip olamazmıyım???birde raporum kaç onu söylemediler yardımcı olursanız sevinirim,,,

Bağkur önce malulen emeklilik olarak değerlendirip reddediyor. Yukarıda yazdığım gibi red kararına itiraz edip erken Yaşlılık emekliliği açısından değerlendirilmesini isteyin.

Bülent bey çok teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak,,ben bakkal dükkanımı kapatsam bağkurdan ayrılsam ve raporum % kaç olduğunu öğrenip bir işe girebilirmiyim vergi indiriminden yararlanıp bir süre daha çalışsam nasıl olur???

% 40 ve üzeri raporla sakat statüsünde çalışabilirsiniz tabii.

Ama unutmayın, ssk statüsünde emekli olabilmek için en az 1261 gün ssk'LI olarak çalışmanız lazım.

Rapor sonucum % kaç nasıl öğrenirim?

bağkurlu olarak gsk ya başvurdum ve hastaneye sevk edildim hastanede muayene oldum,heyete girdim.sonucun % 60 red diye cevap geldi % kaç olduğunu nasıl öğrenirim?? askerlikten elverişli değildir raporu verdiler. 1996 dan sigorta girişim var 2000 yılından buyanada bağkurluyum 5000 günden fazla günüm var erken emekli olabilirmiyim.nasıl bir yol izlemem gerekir yardımcı olursanız sevinirim,,,

Hastaneye gidip raporu görmek isteyebilirsiniz. Yalnız, maluliyetin tespiti için verilen raporlara oran yazmaz hastane. Dolayısıyla yeniden bir rapor almanız gerekecektir.

Üst Alt