Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan hastasıyım. Malülen emekli olur muyum?

tekrar hastanede bütün doktorları dolaşıp muayeneye ve heyete mi gireceğim yani,,buda demek oluyorki 5-6 ay gibi bir süreç daha bekleyeceğim anlamına geliyor,,erken emeklilik için müracat etsem önceki % 60 red gelen hastane raporlarım gözden geçirilip beni emekli etmezlermi???

Hastaneye gidip "ben sizden zaten rapor aldım, raporu oran olacak şekilde düzenler misiniz" diyebilirsiniz. Gerekirse başhekime çıkın. İnsanlık yaparlarsa işinizi görebilirler.

BÜLENT BEY İYİ AKŞAMLARi mayıs ayında %60 rapor red edildiği için ankaraya itiraz etmiştim,, ANKARAYA İTİRAZ SONUCU GELDi KARAR yazısında;;; dosya incelendi s.b izmir bozyaka araştırma hastanesinin 10.03,2014 tarihli sağlık kurulu raporunun dayanağı tıbbi belgelerin, yoksa yeniden çekilecek omurga ve selvis (dorsal,lomber ve servikal) grafilerinin dosyası ile birlikte kurulumuza gönderilmesine oy birliği ile ara karar verildi. ben bu yazı le birlikte bozyaka araştırma hastanesine gittim ve film çekitrdim 14 ekimde tekrar heyete gelmemi söylediler acaba sonuç ne olur?? sgk %60 red etmişti film sonuçlarına göre ankara %60 veya üzeri rapor verirmi???

Bu detayı bilemem. Heyete gittiğinizde bunu oradaki birilerine sorun bence.

14 ekimde heyete girdim ve heyetin sonuçları ödemiş sgm ye geçen hafta gelmiş malülüyet hakkındaki kararın sağlık kurulunca verilmesi uygundur yazıyor,,ankara ya gidecek olan bu tahlil sonuçları ne kadar zamanda sonuçlanır???

teşekkür ederim BÜLENT bey,,1996 ssk girişim 122 gün sigortam var,
2000 yılında askere alınmadım ve 2000 kasım ayından bu yana bağkurluyum erken emekli olursam ne kadar maaş alırım??

KISMET hanım!! bağkurdan erken emekli maaşı hesaplanıyor mu?? yazdığınız linklerden??

teşekkür ederim KISMET hanım

Kayıtlı hizmet süreniz 5400 günün altında olduğundan ve mevzuat gereği 5400 gün altına aylık bağlanmadığından aylığınız hesaplanmamıştır. yazısı çıktı altında,,
yani hesaplayamadım nekadar maaş alabileceğimi benim 122 gün sigorta 14 yıl kadar da bağkurum var ilk giriş 1996

sigortacının biri ssk gün sayınız kadar bağkur başlangıcınız geri çekilir dedi. bu doğru mu?? ben 1996 dan beri 18 yılı doldurmuş sayılmıyormuyum???

İlk işe giriş tarihinizi esas almaları gerekir. 96'dan bu yana 18 yıl olarak hesap edilmeli. İlk Bağkur'lu olduğunuz tarihin bir önemi yok.

[FONT=Verdana]1236543[/FONT][FONT=Verdana]22.01.2014[/FONT][FONT=Verdana]MALULİYETE SEVK[/FONT]
[FONT=Verdana]7204587[/FONT][FONT=Verdana]13.05.2014[/FONT][FONT=Verdana]MALULİYET REDDİ HAKKINDA[/FONT]
[FONT=Verdana]16131605[/FONT][FONT=Verdana]13.11.2014[/FONT][FONT=Verdana]RAPOR GÖNDERİMİ[/FONT]
[FONT=Verdana]14758001[/FONT][FONT=Verdana]22.10.2014[/FONT][FONT=Verdana]S K R[/FONT]
1x1.gif
[FONT=Verdana]Varide Numarası[/FONT] [FONT=Verdana]Varide Tarihi[/FONT] [FONT=Verdana]Konusu[/FONT]
[FONT=Times New Roman]13.11.2014 te rapor gönderimi yazıyor,,,sonuç yakında belli olur mu??[/FONT]

DÜN HALKBANKASINDAN TELEFONUMA,,emekliliğini hak etmiş prim borçlusu bağkurlulara müjde! Bağkur'dan emeklilik kredisi halkbankta sizi bekliyor,,diye mesaj geldi,bu mesaj ne anlama geliyor?? benimde bağkura 5000 tl ye yakın borcum vardı acaba benim emekliliğim onaylandı onun içinmi mesaj gönderdiler bana, yoksa herkese bu mesajdan gönderiliyor mu??? sayın forum yetkilileri sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim,,

Emekliliğiniz onaylandığından değil, reklamdır mutlaka. Ama doğru bu gerçekten var böyle bir uygulama. PRIM BORCU NEDENIYLE EMEKLI OLAMAYANLARA MUJDE
Bu ayın sonuna kadar bekleyin bakalım, yeni göndermişsiniz daha bütün evrakların sonuçlanması en az 2-3 ayı buluyor.

ankaradan sonuç %60 red cevabı geldi ne yapmam gerek,,% 40 geçince erken olma hakkım olması gerek bağkurlu olduğum için mi rapor sonucunu söylemiyorlar???

Durumunuzun maluliyet cetveli'ne göre maluliyeti gerektirmediği gerekçesiyle malulen emeklilik başvurusu rededilmişse ve prim gün//sigortalılık süreleri aşağıdaki tabloya göre erken Yaşlılık emekliliğini sağlayacak seviyede ise, red kararına karşı "başvurumun 5510 sayılı yasanın 28. maddesi kapsamında Yaşlılık emekliliği statüsünde değerlendirilemsini arz ve talep ederim" diye itiraz dilekçesi yazın:

İlk sigorta priminiz 16/01/1996 tarihinde TAM olarak yatmışsa (ve bu tarihte 18 yaşınızı tamamlamışsanız), emeklilik zamanı geldiğinde alacağınız rapordaki orana bağlı olarak şu şartlarda emekli olacaksınız:

bagkur.PNG

Teşekkür ederim BÜLENT Abi,"başvurumun 5510 sayılı yasanın 28. maddesi kapsamında Yaşlılık emekliliği statüsünde değerlendirilemesini arz ve talep ederim" diye dilekçe yazınca beni tekrar heyete gönderecekler mi?? yoksa % 60 red ettikleri raporları inceleyip rapor verecekler mi??

Yaşlılık emekliliği için şartlar oluşmuşsa, o dilekçenin ardından yeniden heyete göndermeyeceklerdir.

Muharrem bey öncelikle geçmiş olsun.
bende a.s hastasıyım.daha önce 3 kez emeklilik için müracat ettim ve hep malulen olarak değerlendirildi her seferde red geldi.
son müracatımda 2011 yılında Bülent beyin ve diğer bilğili arkadaşların dediklerini aynen yapıp ,yılmadan mücadele ederek hak ettiğim emekliliği gecte olsa onayladılar.
sizin şuan yapmanız gereken Bülent beyin yazdıkları şartları tamamlıyorsanız,bağlı oldugun sgk aracılığyla elde olan rağorlarınızı 5510 yasanın 28 maddesi gereği erken yaşlılık emekliği biçiminde değerlendirilmesini talep ediyorum diye dilekce yazmanız .şayet sgk memurlar böyle bişey yok bilmem ne derse ,hiç uğraşmadan başınızdan gecen süreci e devlet aracılığyla bimere ve gerekli yerlere yazın .
birde şuan hastalığınız şuan ne durumda vucut fonksiyon kaybı ve şekil bozuklu mevcutmu.hiç ameliyat ne oldunuzmu ,nerde tedavi oluyorsunuz.

Teşekkür ederim, Mehmet bey ben izmirin ödemiş ilçesinde oturuyorum,,2000 yılında askerlikten muaf oldum o zamandan bu yanada bakkal çalıştırıyorum,şu anda boynumda,belimde hareket kısıtlılıkları mevcut,sabahları tutukluluk oluyor endol hapı kullanıyorum başka tedavi görmek istemiyorum,,siz sgk mı bağkurdan mı emekli oldunuz??mümkünse telefonlaşabilirmiyiz??

Alper bey,ben esnaf bağkuru( bu hastalık başlamdan önce ve hastalık başladıktan sonra bi müddet kendime ait servis şöförlüğü yaptım).
Telofon kullansamda ,işitme kaybıda olduğu için cep teilylede ancak msj yoluyla iletişim kuruyorum oyüzen bi yanlış anlaşılma olmasın.
siz sormak isteginizi burdanyazın ,bilğim dahilinde bende diğer arkadaşlarda yardımcı olur size.
birde bu hastalık sade endolle tadavi olacak cinsten bi hastalık değil ,bence iyi bir romotoleji doktoruna tedavi olun.
sizin prim gün sayınız bülent beyin verdiği listeden hangi şartlara uyuyor.
A.S hastalığına zaten adına bile belli bir oranda rapor veriyorlar,şayet başka rahatsızlığınız varsa onuda belirtin ,rapor alırken .
benim profilimden konuları bi incelen .emeklilik sürecinde nasıl mücadele edip diğer arkadaşlarında yardımıyla mutlu sona ulaştımı anlayın.
sizde bu yolda sabır ve bilinçli hareket ederek inşallah emekli olursunuz.

benim %55 raporum onaylandı ve erken emeklilikten yararlanabiliyorum fakat maaşım düşük olacağı için engelli olarak bir iş yerinde sigortalı çalışmak istiyorum,ben bu rapor ile işkura müracat edip engelli olarak bir işyerinde çalışabilirmiyim??

muharrem alper

Evet, % 40 üzeri raporu olan herkes engelli statüsünde çalışabilir.

Sadece, Malulen emekli olanlar emekli maaşları kesilmeden çalışamazlar

[FONT=sans-serif]1996 ssk girişim 122 gün sigortam var,[/FONT]
[FONT=sans-serif]2000 yılında askere alınmadım ve 2000 yılından bu güne bağkurluyum şuanda emekli olabiliyorum olursam ne kadar maaş alırım???[/FONT]

emekli olmalıyımmı?sigortalı bir işe girip çalışmalımıyım??sgk da %55 raporum var engelli sayılıyormuyum??

Hem emekli olun hem çalışın iki maaşı birden alın buna engel bir durum yok, yukarıda OturanBoğa cevaplamış zaten emekliyken çalışabilirsiniz.

5510 sayılı kanunun 28. maddesinden bağkurdan erken emekli oldum.%55 raporum var başka haklardan yararlanabilirmiyim??engelli kartına sahip olup ulaşım ve telefon,ttnet indirimlerinden faydalanabilirmiyim???

Üst Alt