Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan spondilit hastası olan biri ehliyet ve araç alabilir mi?

Hastalığın erişkenler için sağlık raporu yönergede ki kısıt/hastalık karşılığına göre verilir burada teşhis belirleyici etken

Örnek hareket kısıtlılığı 0-100 aralığı derecesine göre oran farklıdır itiraz edebilir veya muayene olurken bunu direk doktora söyleyebilirsiniz (teşhisten eminseniz)

Engelli raporum var süreli 2 yıl vergi indirimide aldım aynı raporla ehliyetlerde artık normal ehliyet grupları var otomobil b engelli diye geçiyor

AS (ankilozan spondilit) hastalarında ehliyet yenileme durumu nedir?

Slm arkadaşlar, sizlerin bilgi ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Malum 2022 yılı sonunda eski ehliyetlerin geçerlilik süresi doluyor ve yeni sağlık raporu alıp yenilemek gerekiyor.Ben AS (ankilozan spondilit) hastasıyım.Aile hekimim den saglık raporu almak isediğim de kendisinin bana rapor veremiyeceğini sağlık kurulunun vereceğini söyledi

Sorum şu ; 1. AS (Ankilozan spondilit) hastaları ehliyet alabiliyor mu? Formda alınamadıgını ve var olanlarında iptal edildigini okudum.AS
olup ta yeni ehliyet yenileyen oldu mu Gözle
görülebilir bir tutulumum yok
2. Yeni alacağımız raporda yine oran olacak mı? yoksa sadece ehliyet alabilir yazısı mı olacak. Benim %50 engelli raporum var
yeni raporun bunu değiştirme olasılığı var mı? İki bölümden aldım %50 oranı(gastroentroloji+romotoloji)

Hocam lütfen cahilliğime bağışlayın bilmediğim için soruyorum, AS hastasıyım gözle görülür bir tutulumum yok.ehliyet alabilir raporu için heyete girdiğimizde engelli rapor oranımızda (%50 raporum var)bir degişiklik oluyor mu tsk ederim

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=10664&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

Sürücü adayları ve sürücülerde aranıcak sağlık şartları

Burada belirtilen kriterlere göre ehliyet alınıyor
Örnek; boyun tutulumu olan as li hastanın boyun hareketine göre
Kas iskelet sistemi muayenesine ilişkin esaslar
MADDE 8 – (Başlığı ile birlikte Değişik:RG-29/12/2015-29577)
(1) Eklem hareketlerinden;
a) Vertebra (boyun ve bel) hareketleri, kişinin baş ve boynunu arkaya döndürmesini ve bakmasını %50’den fazla engelleyen boyun vertebra ve
boyun bölgesi hastalıklarında sürücü belgesi verilmez. Lumbal vertebra eğilme ve dönme hareketlerini %75’den fazla engelleyen durumlarda da sürücü
belgesi verilmez.
50% dereceden az sağ veya sol bakıyorsa verilmiyor gibi
noktacom eğer tutulumun yoksa aile hekimine başvur as hastası oldugunu söyle seni drvlet hastanesine gönderir fizik tedavi bölümüne normal muayane olur gibi ölcüm yapar sağa bak sola bak öne eğil gibi basit şeyler ve ehliyetini alırsın kontrol süresi koyabilir kişisel görüşüm as ilerleyen bir hastalık oldugu için

Alan arkadaşlar tecrübelerini ve sonucu yazarsa yeni alıcak olanlar faydalanabilir

Hakem hastane sonucu almıs oldugum saglık raporuna 2yıl boyunca yeniden başvuru yapılmadıgını ögrendim 6 aylık kontrol vermişlerdi onada gitmeye gerek duymadım 2024te tekrar basvuru yapıcam

Ben Agustos ayında B sınıfı ehliyetimi yeniledim. Bunun yapmak için önce aile hekimliğine gittim, o sende AS var dedi (kayıtları acınca cıkıyor zaten) beni devlet hastanesine yonlendirdi. Orada fizik tedavi ve rehabilitasyon doktoruna muayene oldum (egil kalk, basını yukarı saga sola asagı cevir dedi) ve bana bir yıl süreli (her yıl rapor almak kaydıyla) sürücü olur raporu verdi ve ehliyeti sorunsuz yeniledim. hiç bir sıkıntı cıkmadı bende.

Üst Alt