Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan Spondilit hastasıyım. % 64 raporum var. SGK emeklilik başvurumu reddetti..?

Muharrem GÖK

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
853 gün ssk 2900 gün bağkur prim günüm var nisan 2011 de ankilozan spondilit hastalığından dolayı emekli olabilmek için sgk ya başvurdum daha önce bu siteden haberim yoktu dolayısıyla malulen emeklilik için başvurumu aldılar. 1 ay sonra beni Ankara numune hastanesi ne sevk ettiler. Hastaneden % 64 rapor aldım ve raporu sgk ya teslim ettim 1 ay sonra sgk ya gittiğimde bana emeklilik başvurumun reddedildiğini söylediler adresime gönderildiğini ayrıntısının o belgede yazdığı söylendi
Şimdi belgenin gelmesini bekliyorum . Acaba yüksek sağlık kuruluna malulen emekli olmak için itirazda mı bulunmam gerekiyor yoksa malullük için değil erken yaşlılık emekliliği için mi başvurmam gerekiyor bağkur da erken yaşlılık emekliliği var mı bilmiyorum. Bir sgk yetkilisine sorduğumda bana eğer emekliliğin reddedilirse 3.5 yıl ssk lı çalış emekli olursun dedi nasıl bir yol izlemem doğru olur . Yardımcı olursanız sevinirim

eğerki şartların uyyorsa bağkurdada erken yaşlılık emekliliği var..dogum tarihin ilk işe ğiriş tarihini detaylı biçimde yazarsan bilgilisi olan arkadaşlar izlemen gereken yolu gösterir sana..[hastalın için ankara numunedemi tedavi oluyorson ,benim hastalımda ankilozan spondilit ve ankara numunede tedavi oluyorum ]şuan bende kuruma emeklilik muçadelesi veriyorum..

malülen emeklilik için baş vur muşun bende ankilozan spondilitim benim raporda ankaradan döndü 2 cibir hastaneye sevk ettilerdi ordan kabul ettiler ilk raporum %71di 64 demekki düşürmüş ankara ama elindeki raporla engelilere tanınan erken emeklilikten yararlanıp emekli ola bilirsin sigortanı ödeyebilirsen bagkurdan maaaşın yüksek olur 3.5 sene cabuk gecer şayet askerligi yaptıysan onuda ödeyip daha erken emekli olabilirsin yeterki ilk sigortaya başladıgın tarih önemli

Doğum tarihim 1976 ilk işe giriş 1993 ssk 850 gün. 2003 ten bügüne kadar da bağkur 1 mart itibarıyla iş yerimi kapattım isteğe bağlı bağ kur yatırıyorum. Bugün sgk yenişehire gittiğimde çalışma gücünün %60 kaybetmediğinden malullük talebi reddedilmiştir diye bir yazı gösterdiler evrakı istedim posta ile adresime gönderileceğini söylediler.

Bana şu an bağkurlu olduğundan eğer ssk ya geçersen 3.5 yıl geçmeden emekli olamazsın dediler . başka bir arkadaş maluliyet reddedildiyse 1 kaç günlüğüne ssk lı ol vergi indirimi belgesi al diyor o zaman bağkur dan erken yaşlılık emekliliğinden faydalanabilir miyim yoksa bana senin en son hizmetin ssk onun için 3.5 yıl sonra emekli olabilirsin derler mi

Askerlik yaptınız mı? Askerlik borçlanması yapıp prim gün sayınızı 3960'a tamamlayabilir misiniz? Tamamlayabilirseniz, red kararına itiraz etmeyin. %64'lük raporunuza karşılık sigorta müdürlüğüne gidip, aşağıdaki meyanda bir dilekçe yazın ve 5510/28 kapsamında erken Yaşlılık emeklilği için işlem yapılmasını talep edin. 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün primi tamamladığınız sürece, emekli olmanız önünde bir engel konulamaz.

Ama yok, askerlik borçlanması yapmadıysanız, primleriniz 3960'a ulaşmamışsa, o zaman red kararına itiraz edin. Olumlu bir sonuç çıkar diye umalım... Çıkmazsa, primler tamamladıktan sonra 28. madde kapsamında yeniden başvuru yaparsınız....

xxx tarihinde 5510 sayılı yasanın 25. maddesi uyarınca malulen emeklilik için sigorta müdürlüğünüze başvuru yaptım. Başvurum üzerine kurumunuzun sevk ettiği xxx hastanesinden %64 oranında rapor aldım. Ne var ki xxx tarihinde tarafıma gönderilen yazıyla öğrendim ki, bu rapora karşılık malulen emeklilik başvurum reddedildi.

Bilindiği üzere 5510 sayılı yasanın 28. maddesi "Yaşlılık sigortasından sağlanan haklar ve yararlanma şartları"nı düzenler. Varolan %64 raporumun, 28. maddenin ilgili fıkrası uyarınca işleme konulmasını, tahsis işlemlerimin bu meyanda yapılarak tarafıma Yaşlılık Aylığı bağlanmasını arz ve talep ederim.​

Askerlik yaptım yanlış hesaplamadıysam şu an 3730 gün primim var askerlik borçlanmasını nasıl ve ne zaman yapmam gerekiyor. önce borçlanma sonra mı yaşlılık emekliliği için başvuru yoksa başvurudan sonra mı borçlanma ?

Bir de ssk hizmetimle bağ kur hizmetimi birleştirmek için benim herhangi bir başvuruda bulunmam gerekiyor mu yoksa kurum birleştirmeyi kendisi mi yapıyor yanlış birşeyler yaparak zaman kaybetmek istemiyorum.Askerliğin tamamını borçlanmama gerek var mı yoksa sadece 3960 günü tamalayacak kadar mı borçlanmalımıyım

Bülent Bey 5510/28 de Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.

Oysaki benim ilk ssk girişim 1993 hastalığımın başlangıcı daha sonra ben bu kanundan yararlanabiliyor muyum yoksa bu kanun sadece ilk sigorta girişinden önce hastalığı var olanlar için gibi.

Sgk evraklarımı teslim alırken bana hastalığım sigortalı olarak ilk işe giriş tarihinden sonra ortaya çıktı şeklinde bir beyanda bulunma mı istedi.

Kafam iyice karıştı % 64 raporla malulen emekli olamıyorum hastalığım ilk işe giriş tarihinden sonra olduğu için erken yaşlılık emekliliğinden de yararlanamıyorum. ?? Yardımlarınızı bekliyorum.

Hiç kafanız karşışmasın. Siz 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün prim şartına bağlısınız emeklilik için.

Bağkur'da aklı başında hiç kimse "siz ilk sigortalı olduğunuzda %60 raporunuz yok, o yüzden şimdi %60 raporunuzla erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanamazsınız" diyemez. Çünkü bu mantığın akılla bir ilgisi olamaz:

1- Yasa koyucu %60 ve üzeri raporu olan herkes malulen emekli olamasın diye bir sınır getirmiştir: "Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün % 60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya özrü sebebiyle malûllük aylığından yararlanamaz. [Madde 25]".
2- Buradaki amaç sonradan &60 ve üzeri rapor alacak düzeyde sakatlanan kişilerin emekliliğini önlemek değildir! Öyle olsa, o zaman %40-59 arasında sakatlığı olanları da emekli etmezdi. Öyle ya, onları ediyorken daha yüksek oranda sakat olanları neden Yaşlılık emekliiğinden yararlandırmasın?! "Sonradan sakatlanıp %50 rapor alanlar erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabır, ama daha çok sakatlanıp %61 rapor alanlar yararlanamaz". Böyle bir mantık olabilir mi hiç? :)
3- Burada kanunu yazılırken klasikleşmiş bir Türkçe katli var, kanunların herkesin çekip uzatacağı sakız haline gelmesinin nedeni de o. 28. maddede üzerini çizdiğim ifadeler olmamalıydı, kırmızı ile eklediğim ibare bulunmalıydı. Zira ancak o zaman madde hatasız şekilde işleyebilirdi:
[-] Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle [/-] 25. maddeye göre malûllük aylığından yararlanamayan ve/fakat %60 ve üzeri raporu bulunan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.​

Hasılı, aslında madde yukarıda yazdığım gibi olmalıydı... Ama hatalı yazıldı diye, yukarıda aktardığım mantığın gereği, %60 ve üzeri raporu olanları emekli etmemek gibi bi aptallık herhalde yapılamaz!

Bugün ssk dan hizmet dökümümü aldım ssk başlangıcım 1995 ocak toplam 947 gün primim var 2910 gün bağ kur toplam 3857 gün 3960 gün olması için 103 günüm kalıyor. Askerlik borçlanması prosedürü uzun sürer mi . Askerlik borçlanmasını Malulen emekliliğimin reddedildiğine dair yazı elime geçtikten sonra erken yaşlılık emeklilik müracatından önce mi sonra mı yapmam gerekiyor. ?

Askerlik borçlanması çok kısa bir işlemdir. Ne zaman isterseniz yapabilirsiniz.

Muharrem GÖK;

A.S. için rapor nasıl aldınız? tedavi görüyormusunuz.bende hem ortopedik engelliyim hemde a.s. hastalığım var. tıp fakültesinde bana a.s için rapor alamayacağım söylenmişti..

as ileri evreyse alırsınız hafif seyrediyorsa zor

Bugün 22 temmuz da Maulen emekliliğimin red yazısı elime ulaştı.Yazıda;

Alınan hastane sağlık kurulu raporu kurumumuz sağlık işleri dairesi başkanlığımızca değerlendirilmiş olup; çalışma gücünüzün % 60 ını kaybetmediğinize ( Malul olmadığınıza) karar verilmiştir.
Bu nedenle malulluk aylığı bağlanmasına imkan bulunmamaktadır. yazıyor.

Bülent Bey örneğini gönderdiğiniz dilekçe ile sgk ya erken yaşlılık emekliliği için dilekçe vereceğim . Bazı arkadaşlar dilekçelerinin kabul edilmediğini yazmışlar
acaba benim dilekçemin de kabul edilmeme ihtimali var mı böyle birşey karşısında yapmam gereken nedir ?

Dilekçeniz kabul edilir ve dahası sizden yeni rapor istenmez; kurum kayıtlarına giren rapor 28. madde kapsamında işlem görür: madde 2.2

Çok teşekkür edrim Bülent Bey dilekçeyi verdim bakalım sonuç ne olacak .

Dilekçemin cevabı 2 ekim 2011 tarihinde adresime geldi cevapta

Dilekçeniz ve raporunuz incelenmiş olup bir üniversite veya s.b. eğitim araştırma hastanesinde yeniden muayenesiyle hastalığın tanısı, klinik laboratuar bulgularını , omurga eklem hareket açıklık derecelerini , yürüyüş bozukluğu mevcut ise derecesini , solunum fonksyon testleri sonuçlarını ve özür durumuna göre tüm vücut fonksyon kaybı oranını , özürlülük ölçütü sınıflandırması ve özürlülere verilecek Sağlık kurulu raporları hakkında yönetmeliğe göre belirtilen yeni bir sağlık kurulu raporu istenmesine karar verilmiştir.
denmekte.

Bu yazıyı aldıktan sonra Ankara yenişehir sgk ya gittim . Burada beni Hacettepe Üniversitesi Hastanesine sevk ettiler .
Bir önceki aldığım rapor yani ilk raporumu da s.b. eğitim araştırma hastanesi olan Numune hastanesinden almıştım. Nasıl oluyor da hem beni kendileri Numune hastanesi ne sevk ediyorlar hem de aldığım raporu yeterli görmeyip tekrar rapor istiyorlar.
Bu durumda benim hacettepe üniversitesinde tekrar aynı işlemleri yaptırmam mantıklı mı yoksa sgk aleyhine iş mahkemesine başvurmam mı mantıklı
hangi süreçte kesin ve kısa süre de sonuç alırım
Bülent bey yardımlarınızı bekliyorum.

muharrem bey bu durum sade sizin başınıza gelen bi durum deyil..bi önceki muracatımda bendende önce numune hastanesinden sonrasındada kayseri erciyes üniversitesinden rapor istediler ..benim size tavsiyem iş mahkemesiyle hiç ugraşman sitede mahkemelik olan arkadaşlar var ve iki üç yıl olmuş hala mahkeme sürüyor..madem sizi hacettepeye sevk ettiler ordan şuanki durumunuzu belirtir ayrıntıl biçimde tüm vucut fonksiyon kayıp oranını belirtir bi rapor olmaya bakın..benim size tavsiyem aynı hastalıktan muzdurap bir kader dostu olarak şuanki durumunuz ne yani hastalınız ne olçüde bilemiyorum ama ..bizler yani kısaca a.s liler ne kadar tedavi görsekde bu hastalıgın tedavisi malesf yok ve vucuttaki kayıp her gecen gün biraz daha artıyor o yüzden şuan sade agrınız varsa ve belli bir tedavi görüyorsanız bile hacettepeye tüm vucut fonksiyon kaybı tesbiti için gittinizde her iki elinizede iki tane baston yada koltuk deyneği alın..normalde a.s tanısı kesin ve bu hastalık sizde varsa bu baston işi ilerde olcak bişey..ben sahsen bundan 3 yada 4 yıl önce top oynuycak durumdaydım ama şuan 2 bastonla yürüyorum ..hacetepeden raporunuzu alın ve t

tekrar kuruma teslim edin ve verilcek sonucu bekleyin şuan yapılcak en mantıklı iş bu bence..bide muane olurken butun vucut eklem yerlerınızın fılımını ve kayıp oranını güncelleştirin hastane doktorlarına..bu hastalı yaşayıp aynı acıları hisseden biri olarak bi nebzede yardımcı oldumsa ne mutlu bana..herşey gönlünüzce olaması dileğiyle..

İtiraz dilekçemin cevabı nihayet elime ulaştı. cevapta

özet olarak yazıyorum. itirazınız ve raporunuz incelenmiş ve yeniden bir üniversite veya sağlık bakanlığı eğitim araştırma hastanesinden rapor almanız gerekmektedir. denmekte

Beni sağlık bakanlığı eğitim araştırma hastanesi olan numune hastanesine sevk eden sgk olduğu halde böyle bir cevap aldım

sgk ya gittim ve beni hacettepe üniversitesi hastanesine sevk ettiler

bu durumda benim hacettepe de yeniden rapor işlemlerine başlamam mı doğru olur yoksa SGK aleyhine iş mahkemesine dava açmam mı doğru olur
Bülent bey acil yardımlarınızı bekliyorum

SGK emekliliğe temel olacak raporlarda bazı detayların yer almasını istiyor. Maalesef hastaneler bu detaylara deyinmemişse, sgk da durmadan başka hastaneye sevk ediyor!

13- Ankilozan Spondilitde: İlgili ölçümler (her yöne omurga hareket açıklıklarının nötral (0) metoduna göre, el-yer, occiput-duvar, çene-sternum, schoberler ve göğüs ekspansiyonu ölçümlerinin vb.) mevcut olmasına ve etkilenen omurga ve eklemlerin iki yönlü grafileri rapora eklenecektir.http://www.engelliler.biz/forum/sag...su-ayrintilarin-olmasina-dikkat-etsinler.html

Sevk edildiğiniz hastaneden uygun rapor alıp süreci devam ettirin. Mahkeme süreci çok daha zahmetli ve uzundur. Mahkeme öncesinde tüm yolları denemeniz sizin lehinize...

Erken yaşlılık için verdiğim dilekçenin cevabı geldi cevapta durumunuz değerlendirilmiş ve hakkınızda karar verilebilmesi için bir üniversite veya s.b. Hastanesinden daha detaylı bir rapor almanız gerek. özet olarak böyle bir cevap aldım ve sgk ya bu yazı ile gittim beni hacettepe hastanesine sevk ettiler burada gerekli bölümlere tekrar muayene olduktan sonra ( bu tam 1.5 ay sürdü) nihayet % 65 oranında raporu almaya muvaffak oldum raporu bugün sgk ya teslim edeceğim
bekleyelim bakalım sonuç ne olacak

BÖLÜM GÖĞÜS HASTALIKLARI : ANKİLOZAN SPONDİLİTE BAĞLI NEFES DARLIĞI FCV: 2.76%59 FEV1:2.72%69 VE FEV1FVC:97.5%121 SAPTANDI TOPLAM ORAN %40

BÖLÜM FTR VE ROMATOLOJİ :TABLO 1.4 E GÖRE SERVİKAL OMURGA HAREKET AÇIKLIKLARINA GÖRE % 22 ORANINDA ÖZRÜ VARDIR. TABLO 1.6 YA GÖRE LOMBER OMURGA HAREKET AÇIKLIKLARINA GÖRE % 17 ORANINDA ÖZRÜ VARDIR. ŞEKİL 2.10,2.11 VE TABLO 2.3 E GÖRE SOL ÜST EKSTREMİTE EKLEM HAREKET AÇIKLIKLARI YÖNÜNDEN %5 SAĞ ÜST EKSTREMİTE EKLEM HAREKET AÇIKLIKLARI %YÖNÜNDEN % 5 ÖZRÜ VARDIR. tOPLAM ÖZÜRLÜLÜK ORANI % 41
BALTHAZARD TOPLAMINA GÖRE TÜM VÜCUT ÖZÜR ORANI % 65

BANA VERİLEN RAPORDA BUNLAR YAZIYOR UMARIM YETERLİ OLUR.

s.a ben de as liyim 2005 te %40 aldığım rapor var aralık 2012 de 17 senem dolack ben de müracat edecem bakalım hayırlısı

17 ocak 2012 de kocatepe sgk dan 9 ocakta raporumun kurula sunulduğunu öğrendim 15 gün sonra arayın sonucu büyük ihtimalle belli olur dediler bu kadar bekledik 15 gün daha sabır .17.01.2012

27 ocak günü kocatepe sağlık kurulunu aradım raporumun kuruldan çıktığı % 65 olarak kabul edildiği ve bu haliyle sgk rüzgarlıya gönderildiği söylendi.
sgk rüzgarlıyı aradım sistemin 6 şubata kadar kapalı olduğunu bu tarihten sonra aramam gerektiğini söylediler. biraz daha sabır...

% 65 olarak kabul edildiyse; şimdi benim ilk müracatım malulen emeklilik 2. müracatım erken yaşlılık emekliliği içindi acaba şimdi hangisi üzerinden işlem yapılacak.İlk başvurumu % 60 ın altındasın diye kabul etmemişlerdi şimdi % 65 olarak kabul ettilerse bu seferde erken yaşlılık için dilekçe vermişsin demesinler.

Hayırlı olsun. Raporunuza istinaden 28. madde kapsamında erken Yaşlılık emekliliği için işlem yapılacaktır. Bu, malulen emeklilikten daha iyidir.

Gelişmeleri paylaşmaya devam edin lütfen...

Bugün 27 Şubat 2012 yaklaşık 10 gündür sgk yı aşındırıyorum 4 şubat ta benden 28 madde kapsamında emeklilik işlemlerimin yapılması ... diye bir dilekçe aldılar o gün bugün bir türlü sisteme girip emekliliğimi onaylamadılar sistemde sıkıntı olduğu söyleniyor . Mart ayında maaşınız bağlanır dediler .
Ayrıca
2012 ÖMSS Özürlü memur seçme sınavına müracat ettim . sınav 29 nisanda imiş. Şayet sınav kazanılır atama yapılır da menurluk nasip olursa erken yaşlılık emekliliği maaşı kesilir mi yoksa maaşın bir kısmı mı kesilir. Yanlış bilmiyorsam malulen emeklilikte sigortalı bir işte çalışma şansımız yok ama erken yaşlılık emekliliğinde sosyal güvenlik destek primi ödeyerek sigortalı bir işte çalışılabiliyor diye biliyorum . Bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. saygılar.

5510 sayılı kanunda şöyle bir ibare buldum acaba bu kimleri ve hangi işleri kapsıyor ( ssk. bağ kur yada emekli sandğında çalışacaklar )

Madde 30 değişik 3. fıkra b) bendi
4 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendinin (4) numaralı alt bendi

(4) Tarımsal faaliyette bulunanlar) hariç olmak üzere diğer alt bentlerine

c) Kamu idarelerinde;
1) Bu maddenin birinci fıkrasının (a) bendine tabi olmayanlardan, kadro ve pozisyonlarda sürekli olarak çalışıp ilgili
kanunlarında (a) bendi kapsamına girenler gibi sigortalı olması öngörülmemiş olanlar,
2) Bu maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerine tabi olmayanlardan, sözleşmeli olarak çalışıp ilgili
kanunlarında (a) bendi kapsamına girenler gibi sigortalı olması öngörülmemiş olanlar ile 657 sayılı Devlet Memurları
Kanununun 86 ncı maddesi uyarınca açıktan vekil atananlar,
sigortalı sayılırlar.
Birinci fıkranın (a) bendi gereği sigortalı sayılanlara ilişkin hükümler;
a) İşçi sendikaları ve konfederasyonları ile sendika şubelerinin başkanlıkları ve yönetim kurullarına seçilenler,
b) Bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılan; film, tiyatro, sahne, gösteri, ses ve saz sanatçıları ile müzik,
resim, heykel, dekoratif ve benzeri diğer uğraşları içine alan bütün güzel sanat kollarında çalışanlar ile düşünürler ve yazarlar,
c) Mütekabiliyet esasına dayalı olarak uluslararası sosyal güvenlik sözleşmesi yapılmış ülke uyruğunda olanlar hariç
olmak üzere, yabancı uyruklu kişilerden hizmet akdi ile çalışanlar,
d) 2/7/1941 tarihli ve 4081 sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanuna göre çalıştırılanlar,
e) 24/4/1930 tarihli ve 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanununda belirtilen umumî kadınlar,
f) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen kurslarda usta öğretici olarak çalıştırılanlar, kamu idarelerinde ders
ücreti karşılığı görev verilenler ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (C) bendi kapsamında
çalıştırılanlar tabi
çalışmaya başlayanlardan aylıklarının kesilmemesi için yazılı istekte bulunanların yaşlılık aylıklarının ödenmesine devam
edilir. Bunlardan, almakta oldukları aylıklarının % 15’i oranında sosyal güvenlik destek primi kesilir. Ancak kesilecek olan
bu tutar, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendine tabi sigortalılara ilgili yılın Ocak ayında ödenen en yüksek yaşlılık
aylığından alınabilecek sosyal güvenlik destek priminden fazla olamaz. Bu sigortalılardan ayrıca kısa vadeli sigorta kolları
primi alınmaz. Sosyal güvenlik destek primine tabi olanların primleri, aylıklarından kesilmek suretiyle tahsil edilir. Sosyal
güvenlik destek primi ödenmiş veya bildirilmiş süreler bu Kanuna göre malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları prim ödeme gün
sayısına ilâve edilmez, 31 inci ve 36 ncı madde hükümlerine göre toptan ödeme yapılmaz

ÖNEMLİ : Bu arada aklıma gelmişken şunu da mutkala belirtmem gerektiğini düşünüyorum

Geçen sene mart 2011 de sgk ya malulen emekli olmak için müracatta bulunduğumda beni Numune Hastanesine sevk ettiler . Numune Hastanesinin bana vermiş olduğu % 64 Sağlık kurulu raporunun Başlığı'' Sağlık Kurulu Raporu'' idi .Kabul edilmedi .Bende malulen emekli olamıyorsam Erken yaşlılıktan emekli olmak istediğimi bildiren dilekçe verdim Hacettepe den aldığım Dikkat edin '' Özürlü Sağlık Kurulu '' raporumu %65 aynen kabul edip % 65 emekliğimi onayladılar . Benden neden 2. bir rapor istediler diye düşünüp dururken Özürlü memur seçme sınavı için başvuru yaptım . Başvuruda İlk aldığım numune nin Sağlık kurulu raporunu sundum . Memur başvurumu kabul etmeyerek. senin elindeki rapor Sağlık Kurulu Raporu ayağın kırılsa bu raporu alırsın bize getirmen gereken rapor Özürlü Sağlık kurulu raporu dediler . O zaman anladım ki sgk nın ilk raporumu neden kabul etmediğini Numunenin bana verdiği rapor da özürlü ibaresi yoktu ve ilk talebim sırf bu yüzden kabul edilmemişti ve bana bununla ilgili hiçbir açıklama yapılmadı ve ben bu yüzden 1 yıldır uğraşıyormuşum .
Bu yüzden Erken emeklilik veya malulen emeklilik müracatı yapacaklar ilk sevk edildikleri hastaneye mutlaka (Özürlü Sağlık Raporu) almak istediklerini belirtsinler. Yoksa benim gibi 1 yıl boşa zaman kaybetmiş olurlar.

Üst Alt