Raporumu %65 olarak kabul eden Kocatepe sağlık kuruluna giderek; konuyla ilgili bilgi almak istediğimi söyledim. Bana ilk defa numune hastanesine sevk edildiğimde malullüğümün reddedildiğini bu yüzden %65 in % 59 olarak değerlendirildiği gibi saçma bir açıklama yaptılar. Daha sonra sgk rüzgarlıyı arayarak şefe red cevabının nedenini sordu . Ve memur bana'' siz ilk sigortalı olarak çalışmaya başladığınız (1995) zamandan önce hasta olduğunuz için ilk red cevabı almışsınız'' bu yüzden %60 ve üzeri haklardan yararlanamazsınız dedi.
Ben de hastalığıma ilk teşhisin 2000 yılında konulduğunu daha önce benim bile hastalığımdan haberim yokken nasıl oldu da sağlık kurulu benim 1995 ten önce hastalığımın var olduğu fikrine ulaştığını sordum
mevcut belgeler '' hastane raporları askerlikle ilgili belgeleriniz vs. '' dedi
bu belgelerin hiçbirinde benim 1995 ten önce hasta olduğumu gösteren bir bilginin olmadığını , üstelik askerlik yaptığıma dair belgem olduğunu askerliğimi 1998 yılında tamamladığımı ilk sigorta giriş tarihimin 1995 askerlik bitiş tarihimin 1998 dolayısıyla bu belgeden de anlaşılacağı üzre askerde iken hasta olmadığımı ısrarla anlatmama rağmen . Karşı tarafa laf anlatamayacağımı anladım.
Bana Hakkınızı dilekçe vererek arayın dediler. başka yapacak birşey olmadığını söylediler.