Selamlar öncelikle geçmiş olsun bu hastalık devamlı sinsice ilerleyen durdurmakta imkansız olan bir hastalık benimde seneler önce başladı oldukça ilerledi ozamanlar genç olduğum için önemsemedim emekliliğime 3sene kala çalışamaz duruma gedim ozamanlar böyle rapor alıp emekli olacağımı bile bilmiyordum 3sene çalışamadan yaş haddini bekledim normal emekli odum evde interneten gezinirken bu formu gördüm müracat ettim yüzde 84 rapor aldım aslında birden fazla hastalıktan girdiğim için baltazar formülü uygulandı oran bu çıktı sadece ankilozan spondilitten girsem yüde100 bir oran çıkacaktı yani anlatmak istediğim heyete girmeden anlayamazsın rontgenlerini çekerler
hareket kısıtlılıgına kemik yapına bakarlar öyle karar verirler genede kesin emin olmak istiyorsan git bir özel olarak fizik doktoruna sana az çok fikir verir şimdi alamasan bile ilerde ilerleyeceği için ilerde alırsın anladığım kadarıyla yeni ilaç kullanmaya başlayacaksın hastaneler bir senelik kullandığı ilaç rapor dökümüde istiyor.
hareket kısıtlılıgına kemik yapına bakarlar öyle karar verirler genede kesin emin olmak istiyorsan git bir özel olarak fizik doktoruna sana az çok fikir verir şimdi alamasan bile ilerde ilerleyeceği için ilerde alırsın anladığım kadarıyla yeni ilaç kullanmaya başlayacaksın hastaneler bir senelik kullandığı ilaç rapor dökümüde istiyor.