Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan spondilit nedeniyle emekli olma koşulları nedir?

Selamlar öncelikle geçmiş olsun bu hastalık devamlı sinsice ilerleyen durdurmakta imkansız olan bir hastalık benimde seneler önce başladı oldukça ilerledi ozamanlar genç olduğum için önemsemedim emekliliğime 3sene kala çalışamaz duruma gedim ozamanlar böyle rapor alıp emekli olacağımı bile bilmiyordum 3sene çalışamadan yaş haddini bekledim normal emekli odum evde interneten gezinirken bu formu gördüm müracat ettim yüzde 84 rapor aldım aslında birden fazla hastalıktan girdiğim için baltazar formülü uygulandı oran bu çıktı sadece ankilozan spondilitten girsem yüde100 bir oran çıkacaktı yani anlatmak istediğim heyete girmeden anlayamazsın rontgenlerini çekerler
hareket kısıtlılıgına kemik yapına bakarlar öyle karar verirler genede kesin emin olmak istiyorsan git bir özel olarak fizik doktoruna sana az çok fikir verir şimdi alamasan bile ilerde ilerleyeceği için ilerde alırsın anladığım kadarıyla yeni ilaç kullanmaya başlayacaksın hastaneler bir senelik kullandığı ilaç rapor dökümüde istiyor.

Oncelikle geçmiş olsun benimde girişim 1995 deydi çalışırken iş yeri vergi muafiyeti için sevk etti /60 2.derece rapor verdiler malulen etmiyorlar engelli kanununa göre ediyorlar 4851 günüm vardı 2009 da emekli okudum halen destek pirimi ödeyerek calisiyorum benim iki kalcamda protez var ama as hastasına eğer tulmalarin belirginse en az /40 3. Derece veriyorlar hiç bekleme kardeşim basverunu yap gün geçtikçe zorlasiyor destek yeri köstek oldu bu hükümet ozellikle

Muayeneye olduğum fizik romotoloji doktoruna sordum hiç uğraşma alamazsin dedi fizik doktoruna sordum oda bi dene dedi anlayacağınız ne yapacami bilemedim bide bu rapora başvurmak için önce 500 tl yatir diyorlar mr ve endoskopi ve kolonoskopi yi bidaha yaptırmam gerekirmi bilen varsa cvp verirse sevinirim herkese geçmiş olsun

merhaba sevgili arkadaşlar ve forum yöneticileri uzun zamandır foruma giremediğim için uzgunum ancak uzun zamandır hastanede tedavi altındaydım. neyse sadede gelelim bu baslıgı açan kişi olarak as hastalığına yakalanmış olan arkadaşlarıma küçük bir uyarıda bulunmak ıstıyorum
bende bu hastalıktan yüzde 59 raporla emekli oldum ama aşırı ilerliyen hastalığımın ağrılarını dindire bilmek için anti TNF iğneleriyle tedavi olmayı (zorunlu )olarak kabul ettim 4 ay suren iğne tedavisisin ardından // bir aydırda hastanede yatıyordum sonunda teşhisim kondu lenfoma kanseriyim

anlıyacagınız bu hastalıktan kurtulalım derken daha beterine bulasmıs durumdayım simdi bu as hastalığını taşıyan arkadaşlarıma seslenmek istiyorum eger bu TNF tedavisine girmeyi düşünen arkadaşlarımız varsa bence iki defa hatta üç defa duşunsun derim

saygılar ve sevgilerle rabbim cümlemize acil şifalar versin

selam ben ankilozon spondolitten ve hiper tansiyondan 2 sene önce %48 heyet raporu ile emekli oldum ama çok sabır isteyen zorlu bir süreçten geçtim.falat vergi dairesi başkanlığı 2 sene sonra tekrar heyet raparu istedi 2 aydır tekrar tahlillere ve tüm tetkiklere yeniden başladım randutil ve salazoprin kullaniyodum .geçen hafta cerrahpaşa tıp fakultesi ramatoli bölümü bana cimzia iğne verdi.benim gibi tekrar heyet giren arkadaşlar varsa yorumlarınızı ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim herkeze Allahtan acil şifalar dilerim.

hakan9987
Merhaba Hakan kardeş kimseyi dinleme direkt git raporunu al,

beni görsen zerre fiziksel görüntü bozukluğu yok ama 52 engelli raporu aldım vergi indirimi de aldım emekliliği kazandım istesem emekli olabiliyorum.
kardeşini dinle git raporunun peşinde koş.

göğüs tutulumun vardır o bile tek başına 40 aldırabilir.

CEM_75
Raporunuz sürekli değil miydi?

Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım,vergi idirimi ile erken emekli olabiliyorsunuz.Geçen sene vergi indirimi alıp %45 oranında rapor aldım ankilozan spondilit hastasıyım ilave olarakta hiper tansiyon,demek isyeteceğim as nin yanında herhangi bir hastalığınız var ise,onlarıda ilave ettirmeyi unutmayın.28 kasımda emekliliğe başvuruyorum.Herkese geçmiş olsun

Arkadaşlar merhaba

Ben 24 yaşındayım ankilozan spondilit teşhisi koyuldu 2 yıl önce 1 yıldır da cimzia iğnesi kullanıyorum. İlaç tedavisi yanıt vermedi. ileride neler olur sizler ne tür rahatsızlıklarla karşılaştınız Evliyim çocuğum yok. Bebeğe zararı oluyor mu şuan iyiyim ama ileride nelerle karşılaşacağımı bilmiyorum bilgilerinizi paylaşır mısınız?

Üst Alt