Aşağı yukarı 12 yıldır bende bu ağrıları çekiyorum hem karın ağrısı hem bel ve kalça ağrısı gitmedigim doktor kalmadı teşhis konulamadi en son 3 sene önce teşhis konuldu bununla beraber 8 sene önce astım teşhisi konulmuştu birde 4 yildirda oksijen cihaziyle nebulizatorle hava alıyorum ama maalesef sigara icmeyede devam ediyorum şimdi bırak diyenler olur illa ama olmayınca olmuyor son 1 yıldır hiç bu kadar acılar cekmemistim hastaligin seyiri değişti l4 l5 S1 ve c4c5 de fitik var yeni baslamis boynumu çevirince kitleniyor geceleri uyuyamıyorum ya bel ağrısı ya karın ağrısı yada göğüs ağrısı birinden biri uyandırıyor mutlaka bazen gece uyurken ağzımdan acı Su geliyor boguluyorum sanki o şekilde uyuyorum sabahları uyanınca ilk 1 saat tutuklugum gitmiyor gözümü açıyorum bi 30dk yatakta ufak ufak hareketler ediyorum sonra ufak ufak geziniyorum sonra hazırlanıp işime gidiyorum 3 saat sonra tutukluklarim geçiyor ama akşama doğru boynunda sorun yaşıyorum bu seferde Niğde'de yaşıyorum maalesef 1 doktor var oda ilgilenmiyor gidiyorum kan ver gel diyor kan hemen çıkmıyor 1 hafta sonra randevu alıp geliyorum bakıyor tekrar kan ver gel 2 yıl böyle devam etti 1 defa d vitamini 1 defa ağrı kesici yazdı 2 yılda eczanedeki tüm ağrı kesicileri kullanmışımdir fayda etmiyor başlarda etki ediyordu son 1 yıldır fayda etmiyor sonrasında Kayseri'ye gittim salazoprin endol naprosyn ve verdi bunlarda fayda etmedi mr da sakroiliak eklemde ödem ve aşınma var sintigrafide tüm eklemlerde ödem var yürürken bazen diz kapagim boşluğa düşüyormuş gibi bükülüyor bazen kasılıyor açılmıyor sol ayak bileğim devamlı ağrıyor yuruken kacama batma oluyor otururken yatarkende kalcam ağrıyor bu yüzden yüzüstü yatmak zorunda kalıyorum bugün bide heyete girdim romotoloji oran vermedi ftr değerlendirsin dedi ftr fizik muayenesi yaptı eğil dedi eğildim bu kadar mı sınırları zorla dedi hocam ağrıyor dedim olsun yapabildigin kadar dedi eğildim ayak parmaklarima dokunamadim az bu mesafe kaldı arkamdan bastırdı az daha yere düşüyordum sonra boynuma gecdi hocam çevirince arka kürek kemiğinden kit diye ses geliyor zaten fitikda var kitleniyor dedim boynumu tuttu sağa sola yana aşağı yukarı eliyle çevirdi canımı çok yaktı saat 12 olunca böyle oluyor demekki buda sıfır verip kısıtlama yok romotoloji değerlendirmesi demiş ama gözde yüzde 10 oran aldım gözümde daha uveyit teshisi konulmadı göz tembelliği vardı ankilozon spondolit hastasıda olunca kurulukta var daha önce geçmişe baktı gözden mr çekti oranı verdi asıl hastaligimdan alamadim yani ne acı bir durum memura dedimki psikolojim bozuk desem psikiyatriden en az 40 50 oran alırım sapasağlam adamlar raporlu ama tedavisini birak neyden kaynaklandığı belli bile olmayan her yıl daha kötüye giden hastalığa yüzde 1 bile vermediler ya nasıl psikolojim bozuldu anlatamam eve geldim sinirimden tüm ilaçları çöpe attım birdaha da doktorada gitmicem zaten gidince sanki ne oluyor ağrılarımda geçmiyor hastalığımda kısacası biz bu hastalıkla baş başa kalicaz ömür boyu bu hastaligin en kotu yani kimse derdini ağrılarını anlamaması işyerinde ben bunu yapamam belim ağrıyor dediğimde daha yasin kaç benimde belim ağrıyor denilmesi varya öldürüyor beni
Son düzenleme: