Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan spondilit ve epilepsiden dolayı %57 rapor aldım. ÖTV’siz araç alabilir miyim?

meker

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Ankilozan spondilit ve epilepsi den dolayı %57 rapor aldım ortopedik ve süreğen kronik işaretli MTV ÖTV indirimden faydalanmak için para verdim yazdırdım acaba araç alabilir miyim yoksa özel telbigatlı yazdırmam mı gerekiyordu.

raporunuzda SADECE HAREKET ETTİRİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLİ TAŞIT KULLANMASİ GEREKİR İbaresi yazılı ise alabilirsiniz tabi ehliyetinizde de engelinze dair tertibat kodları olmak zorunda

Yok öyle birşey yazmıyor başvuru yaparken araç almak istiyorum diye yaptım ama öyle birşey yazmamışlar.

o zaman raporu yeni aldıysanız aldığınız hastanaye gidip ekletmeniz gerekecek yoksa almanız mümkün değil o ibare yazacak SADECE HAREKET ETTİRİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLİ TAŞIT KULLANMASİ GEREKİR ibaresi

Tamam dır çok teşekkür ederim.
Peki bu dediğiniz özel tertibatlı araç nasıl birşey oluyor.

@meker,
engelinze göre ehliyet için komisyona giriyorsunuz orada verilen kodlar ve kısıtlar var ona göre aracınixa tertibat yapıyorlar ,mesela ben sol koldan ortipedik engelliyim. bende sağ eli çekmeden direksiyon simidi üzerine tertibat var vs gibi

@meker,
Ehliyetinizi yenilediniz ise, engellilere ait kodlar yazması gerekir. ÖTV indirimli araç alayım derken, ehliyetiniz kaybetmeyinde, çoğu engellinin ehliyetini iptal ediyorlar çünkü, iyi araştırıp öyle başvuru yapın, ehliyetinize zarar gelmesin.

Normal ehliyet var bende engelli ehliyet yok

@hayat76,
Aracı ben kullanmicak olsam bile o dediğiniz yazıyı eklettirmem gerekiyor mu.

@meker,

Engelli değilseniz veya ehliyetiniz normal araç kullanabilir şeklinde ise, zaten ÖTV den nasıl muaf olacaksınız ki, ÖTV den engelli ve bakıma muhtaç engellinin taşımalı araç alan yakını için geçerli.
En az % 40 engelli ve ehliyetinizde engellinize göre kodların olması gerek.

Yinede vergi dairesine sorun isterseniz. Ehliyetiniz varsa bir ÖTV için fazla kurcalamayın derim, ehliyetinizi de kaybedebilirsiniz.

Üst Alt