Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete nasıl geçer?

600mg cedrina, 30mg rexapin, 1000mg depakin, 150mg xeplion, 400mg solian

Herkese merhaba anksiyete bozukluğu sebebiyle paxeraya ek oferta 7.5 kullanıyorum ama aşırı uyku yapıyor oferta yerine anksiyeteye iyi gelip sersem yapmayan antipsotik ilaçlar varmıdır acaba?
@OğuzHan112

Xanax kullandım ve hiçbir etki görmedim. xanax+nervium ise çok iyi geldi. Ama doktorum izin vermiyor.

Anksiyete bozukluğu için antipsikotik ilaçlar oferta(olanzapin)dahil çok gerek duyulmadığı sürece tercih edilmez,siz anksiyete diyorsunuz fakat sizin durum anksiyete ile sınırlı değil,öyle olduğunu zannediyorum.

Oferta(olanzapin) şizofreni,bipolar bozukluk Psikoz, psikotik bozukluklar ve buna benzer psikotik grupta yer alan tanılarda reçete edilir.

Olanzapin uyku yapması doğal,doktorun yazdıysa kullanacaksınız,uyku yapıyorsa uyuyacaksınız, tedaviye devam ettikçe bu şikayetler azalır,çorap değiştirir gibi ilaç değiştirilmez.

İlaçlarınızla ilgili yaşadığınız sıkıntıları doktorunuzla paylaşın,ek olarak xanax,nevrium,ativan.. buna benzer diğer ilaçların kalıcı olarak tedavi edici özelliği yoktur.

Geçici rahatlama sağlamak için kısa süreli antidepresan/antipsikotik yanın da kısa süreli recete edilebilir,uzun süre kullanımlara da bağımlılık oluşur bu sefer ondan kurtulmak için hem hekimler hem siz uğraşır durursunuz.

Özet:
İlaçlarla ilgili yan etkileri doktorunuzla paylaşın.

@serdaraydinn,

@OğuzHan112, Hocam doğru söylüyorsunuz ama kaygıyı bastıran iki ilaç var uzun süreli kullanır.Rexapin ve gyrex.
rexapin anksiyolitik etki gösterir.

Meresa 50mg (Akşam)
Paxera 40mg( sabah)
Abilify 30 mg(sabah)
Rexapin 20 mg ( Gece)
Akineton 2 mg ( sabah) hergun bu ilaçlari kullanıyorum ne kaygı ve takıntı kaldı üzerimde gayet iyiyim.Herkese acil şifalar dilerim.

Son düzenleme:
Hastanede yattığımda bana öğle saat 2 gibi solian ilacı veriyorlardı hemşireye söyledim ne işi yarıyor solian diye suphelerin durulsun diye.

@Anti PSİKİYATRİ, XanaX bende bağımlılık yapmadı Öyle her gün 4-5 tane birden yutmuyorum Sadece nadir zamanlarda anksiyete fazla bastırınca 1 MG içip rahatlıyorum. Doktorum da istismar etmediğime güvendiği için yazıyor.

@serdaraydinn, rexapin 10 mg paxera 30 mg rixper 1 mg rexapin haric gerisini 1 2 ay kullandım sonra bıraktım ikisini de sıktı artık dün 1 tane ictim bugün kendime gelemedim icmem bidaha zaaten

Merhaba anksiyete tanisi Alan var mi ve bu tanidan dolayi ilac kullanan var mi ve kullanan varsa hangi ilaci kullaniyor Ben abizol kullaniyorum

Anksiyete hastalığı olanlar genel olarak sosyalmisiniz sakıncası yoksa sorabilirmiyim çok yakın arkadaş çevresi olan varmı anksiyete ve Okb hastası olup🙏🏻

Merhabalar iş yerinde veya kalabalık ortamlarda aşırı kaygı ve korku yaşıyorum ortamdan kaçtığım bile oluyor özellikle kendimi bazen diğer insanlar aşağı gördüğüm olabiliyor ben özgüven problemi olduğumu düşünüyorum sizce bu durum için ne yapmalıyım

antipsikotikler sizin sanrılar düşünmenizi azaltır. kısa dönem anksiyetede kullanılıyormuş ama ben ömür boyu kullanıyorum.

Laroxyl kullanıyorum ben etki etmesini bekliyorum dışarı çıkacağım zamanlar ativan içmesen çevremdeki çoğu insana vesvese veriyorum vesvese vermeyeyim diye ativan kullanıyorum

İnsülin direnci ile ilgili olabilir.Bende anksiyete vardı Metformin ilaç kullandıktan sonra bıçak gibi kesildi.Beslenmenizle ilgili olabilir.Çok şekerli kahve,kola,gazoz,hazır işlenmiş gıdalar;çikolata,büskevit tüketiyorsanız ve sigara içiyorsanız insülin direnci olabilir.

Üst Alt