Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete ve depresif bozukluk ile emekli olacak tanı alabilir miyim?

karışık83

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba 4 yıldır psikayatri takibim ve psikoterapi sürecim devam ediyor halı hazirda kullandigim dideral welbutrin ve zanax var ancak dönem dönem bunlara tranco buskas atarax... Vs ilave ediliyor. Ortalama ayda iki kez gidiyorum ki gerçekten ihtiyacım oluyor doktorumun hastalık tanısı e nabizda gizli bende göremiyorum ancak raporlarda belirtti kodlar şunlar F33 F32.1 F41.2 F43 VE F43.2

18 yıllık calisanim ve 6400 prim gün sayım var aslında emeklilik isteğimden ziyade mecburiyet haline geldi özellikle son 1.5 senedir önce iş performansim düştü ve takibinde de algı yetim kurt kocayinca maskara olurmuş ya benimki de o hesap ve kurum icinde resmen müdür tarafından yetersizligim rencide edildi.c ok ama çok gurur kiriciydi halbuki benimde çok parlak yıllarım olmustu başarılı diye gösterilen personeller arasınada sayısız kez girmiştim fakat gerçekten yeni memurlara maskara oldum ve sindiremiyorum .
Bir yandan kendime böyle bir etiket vurmak istemezsen bir yandan da etiket olsa ne olmasa ne zaten toplum nazarında yaftami aldım diye düşünüyorum .

Sizlerden ricam yakın zamanda özellikle benim icd kodlarim ile kurula girip rapor alan oldu mu ben pzrt bu konuyu psikaytirstimle de konuscam bildiğim kadarıyla aslında oldukça riskli süreli rapor filan veriliyor ve sonrasında oran düşerse emekli maaşı kesiliyormus ama inanın onu bile göze alır durumdayım .

Teşekkürler

@OturanBoğa,
Anksiyete ve depresyon bu gruba dahil mi ? Yanlış mı anlıyorum yüzde 40 alıp erken emekli olayım derken malule mi cikaricaklar ne saçma yazıklar olsun bu karara imza atan siyasetçilere . Peki diyelim verdi yüzde 70 emekli olmak istememek gibi bir hakkımız var mı

Anksiyete ve Depresyon ile erken emeklilik mümkün değil. %40 veya %70 oranın olması emeklilikte hiçbir şey ifade etmemekte.

Kronik depresyon, Depresif epizod, psikotik özellikli kronik depresyon adları farklı, işlevleri kesinlikle aynı emeklilikte hiç bir işe yaramıyorlar.
Engellilerin erken emekliliğinde alacağımız tanı mutlaka SGK Hastalık Listesi nde olmak zorunda. Anksiyete ve Depresyon bu listede malesef yok.

8. Şiddeti ağır ve içgörünün kaybolduğu kronik obsesif kompulsif bozukluk, kronik travma sonrası stres bozukluğu ve komorbiditesi, tedaviye dirençli unipolar depresyon

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Şiddeti ağır ve içgörünün kaybolduğu kronik obsesif kompulsif bozukluk, kronik travma sonrası stres bozukluğu ve komorbiditesi, tedaviye dirençli unipolar depresyon (İki ayrı grup antidepresanla etkin dozda 12 hafta kullanımına, en az bir BDT ya da başka bir psikoterapi yöntemine, en az 12 seans EKT tedavisine, en az bir güçlendirme veya kombine tedaviye rağmen iyileşmediği belgelendirilmiş olmalıdır), Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen,

@ucuncubahar,

Haklısınız bende şimdi inceliyorum . Gerçi tanımı bilsem daha iyi olur e nabizda sadece muayene tanısı yazıyor receterde doktorun yazdığı yukarıdaki kodlar var ve ben kendisine sordum onlara takılma dedi pzrt doktora sorucam neye takilsam acaba 🤔 zaten herşey karışık birde engel oranı yüzde 70 olup iş gücü kaybı farklı mı olabiliyormus .bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

@ucuncubahar Bendn bu söylenenler istenmedi ara karar cıktı sgk dan başka fakülteye sevk etti orasıda tedaviyle düzelmeyen, çalışamaz dedi kronikleşmiş dedi

@samedo99,

Daha ayrıntılı bilgilendirme yaparmisiniz sizin rahatsizliginiz neydi ve süreçi biraz daha acarmisiniz teşekkürler

@ucuncubahar Raporu bekliyorum SGK ya gelmedi henüz

@karışık83 OKB benim, malulen heyete girdim ilk girdiğim araştırma hastanesinden emin olamadı bölge sağlık, ara karar çıktı başka ilde bir fakülteye gönderdi orası gerekli açıklamayı yazdı şimdi bekliyorum sonucu

Üst Alt