Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anne ve babam için aynı anda evde bakım hizmeti alabiliyor muyuz?

fgr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkese selamun aleyküm

sayın site yöneticim öncelikle kurmuş oldugunuz bu güzel site için tüm özürlü ve yakınları için çok teşekkür ederim

benim %70 demens babam %90 diyaliz şeker hiper tansiyon hastası annem var
ikisi de agır özürlü evet raporlu. yanlız babam emekli maaş 600, adına 2 daire; annemin de 1 daire toplam 3 daire var. birinde oturuyor diger ikisinden de kira alıyoruz
evde 4 yetişkin, 2 çocuk, 6 kişi yaşıyoruz. eve giren para net 1850 tl .
baş vursak kabul ederler mi
ederlerse ikisin mi yoksa tekini mi ederler
zira birininkini kabul ederlerse sınırı geçiyor

çok uzun oldu hakkınızı helel edin saygılarımla

efendim cevabınız için teşekkür ederim ama net anlamadım evde yaşayan özürlülerin adlarına 3 daire var birinde oturuyor diger ikisinden kira alıyoruz artı özürlünün 600 tl maaşı eve net giren para 1850 yaşan kişi 6 bakım aylıgı almaya müsayitmi acaba yazarananız çok sevinirim selamlar

kişi başına düşen gelir 348 milyonu geçmemesi gerek ama 3 daire ver diyosunuz onu bilemiycem

İlk sorunda, "ikisinmi yoksa tekinimi ederler zira birininkini kabul ederlerse sınırı geçiyor" demiştin ya..Evde bakım aylığı hiç bir şekilde gelir hesabına katılmıyor!

Bu durumda: Her ikisi için de hesaplama 1850 / 6 = 308,34 TL

O da 348'in altında kaldığı için; gelir hesabı açısından, her ikisine de maaş bağlanmasında bir sorun görülmüyor.

sayın modarotör babam demans hastası %70 agır özürlü evet raporu var ama şuan kendi ihtiyacını göre bilecek şekilde tuvaletin yapabilir ama ilaçlarını içmeyi bilmiyor doktora gidemez bilmez yani ama camiye gidip geliyor shç yetkilileri bunu nasıl degerlendirirler sizce uygunmu degmi maaş için saygılar

fgr müracaatınızı yapın çok büyük ihtimalle hem anne hem babanın ikisinide alırsınız
hadi hayırlı olsun diyelim

"Ağır Özürlü" ibaresi yeter bence.. Umarım terslik çıkarmayan görevlilere denk gelirsiniz.. Siz başvurunuzu yapın da...

sagol ali bey teşekkür ederim ama keşke onların saglıgı yerinde olsaydıda ben almasaydım elimden gelsede ben verseydim ama buda büyük teselli

raporunda ağır özürlü ibaresi bulunsa bile,yetkililerin önem vardiği şey,kendi ana ihtiyaçlarını kendi göremiyor olmasıdır.yemek yeme tuvalet banyo vs. gibi yanı bakıma muhtaç olması gerekiyor onların gözünde.umarım kabul edilirsiniz

haklısın sırdaş bencede ona önem verilir evet yemegini yer ama yemegin malzemesini nasıl alır yemegi nasıl yapar maaşını dair çekmeyi bilmiyor hergün günde 4 kez demens ilaçları içiyor bakan olmasa asla bilmez içmez ilacı içmeyi akıl edemiyen biri ilacını nasıl temin eder buda ihtiyaç kapsamına girermi acaba

Her bi şeyi olduğu gibi anlatın görevlilere.. Tek başına yaşayamayacağı konusunda ikna olsunlar.. "Evde bakım hizmeti"nin mantığı bu!

iyi akşamlar istanbulda evde bakım raporla ve evraklarla müracat ettikten sonra heyetin gelmeleri nekadar zaman alıyor saygılar

Sanırım 4-5 ay sürüyor. Bende kızım için başvurdum, bekliyorum. İşin kötü tarafı, ne zaman gelecekleri belli değil. Bu kadar uzun süre kimse her an gelebilir diye evde bekleyemez. Ne kadar sinir bozucu bir durum. Sanki baskın yapıyor gibiler.

evet gerçektende sinir bozucu günümüz teknolojisinden yararlanılmıyormu çok uzun süre aslında 1 haftalık olay kesinlikle neyse ginede allah eksikligini vermesin

sayın üye ezgili dünyam size heyet geldimi nezaman müracat ettiniz veya eve ev kaç ay içinde geldiklerini yazarsanız çok memnun olurum saygılar

mereba ben istanbul avrupa yakasında bahceli evler shç ye bakım aylıgı için üç ay evel müracat ettim ama hala gelmediler telefon açıp sordum dosyanız işleme alınmış diyorlar bu ne anlama geliyor bide tahminen nezaman gelirler saygılar

Devletin işide zor yahu,

3 dairesi olanlar da bakım maaşına başvurursa, HASTA DA DEĞİL, AĞIR ÖZÜRLÜLER YANMIŞ BİTMİŞ KÜL OLMUŞ ! istanbulda bir daire kaç yüz milyar eder, 1850 lıracık gelır var dıyorsunuz, yetmiyorsa satın birini faizi yeter.

Nice insanın 3/5 liralık artış yüzünden maaşı kesildi, kaldiki onların malları mülkleride yoktur.

işleme alınmış demek
sana adanadan örnek verim
heyet ayda 150 dosyaya bakıyor bu 150 dosya 30 semt için yani o ay içinde bu işleme alınan dosyalara bakıyor 1 ay içinde bence sizede gelirler biraz daha sabır kardeşim
inşallah gelirler

bana heyet 3 bucuk ayda geldi onyalandı hesap actırdım nisanın 26 iki ay olcak ama daha almadım

biz faiz yemekten hak olan allaha sıgınırız üç dairenin birinde oturuyoruz diger ikisi adı aire 30 binlira bile etmez kira bile alamıyoruz bir ikincisi edep bakımından babamın üstüne diger ikiside abilerimin boşyere günah almayın ben bu para haram olur insan annesine babasına bakmaya meçburdur diye yazılmadım ama sonradan degerli bir hoca efendi devlet veriyorsa o kriterlerde sende mevcutsa helaldedi ondan sonra yazıldım yoksa allaha hamdolsun dinini bilen biriyim hadisi şerifte kamu malını haksız yiyen birinin cenaze namazı kılınmaz diyor sen benim günahımı aldın ben sana hakkımı helal ediyorum ama bilmeden yorum yapma

kardeş faizi ancak allahın lanetine ugramış insanlar yer bizden ve inananlardan uzak olsun bu devle askere kurşun sıkan insanların desdekçilerine milyarlarca aylık veriyor 3 dairenin birinde oturuyoruz digerleri abilerimin sadece bizim oralarda baba sagken malvarlıgı onun adına olur diger daireler abilerimin yani haksız yere kamu malı yiyenin cenaze namazı kılınmaz diye hadisi şerif var ben haram olur diye almıyordum ama degerli bir hpcaya sordum devletin kriterlerine uygunsa helaldir diyor ben üç kagıtcılık yapıpda daireleri kardeşimin üstüne yapmadım neyse odur dedim bilmem anlata bildimmi ginede ben sana hakkımı helal ediyorum ama faiz yiyorsan terket derim faizin günahını bana inanmıyanlar istanbul müftülügünü arayıpğ sorabilirler faizin en küçük günahı annesiyle zina etmiş gibidir rabbim muhafaza etsin

bilgi edinme

sayın arkadaşım üç bucu ayda size gelen heyet bahçelievlerdenmi geldi cevap verirsen çok makbule geçer saygılar

ben senin ne günahını alcam yahu :)

Arkadaşım ilk mesajında kendın dıyorsun, babamın ustune 2 annemın ustune 1 daire var diye !
Şimdide yok 2 daire abilerimin diyorsun,
Allah artırsında ; bu maaşlara başvururken tapudan ve vergı daıresınden evrak ıstemedılermı sizden, ıstemedılerse bir araştırmada ortaya bır gun mutlaka cıkar.
Aile arasında gelir kişi başına 348 den az görünsede bu kadar malı olana maaş bağlamazlar.
Ben faiz yemem diyorsun ama, devlete faızıyle gerı verırsınız, benden demesı,
Ben sana onun için dedim satın birini vs, diye, genede ne diyeyim ihtiyacınız varsa gerçekten umarım bağlanır, geçmiş olsun.

sen ankara ve istanbul shç yi arada verip vermediklerini ögren yönetmelikte gelir önemli benim sana söyledigim bizde malvarlıgı babanın üstüne olur biz isteseydik diger kardeşlerimin üstüne yapardık ama harbisini yaptık shçye sorduk öyle rapor işlerine başvurduk gelir belgesiyle tapu dairesinden alınan belgeleride teslim ettik sonradan ödemeyiz merak etme keşke onlar hasta olmasaydıda ben bunu hiç almasaydım

e madem sen sordun ettın shçeğe vs. de burda niye konu açtın ki,
demek benden falan daha iyi biliyon bu konuları,admın moderatör falan ol sen sıteye bence :)

bugün bize shç yetkilileri geldi hastalara bakıp hesap açtıeın dedi birde form 5 ssk bagkur emekli sandıgında gelir beyanı istedi ne anlama geliyor acaba saygılar

arkadaşlar bakıma muhtaç kişinin üzerine kayıtlı 1 den fazla gayrimenkulü ev.arsa v.b varsa bu kiiye bakım ücreti verilmiyor öncelikle bunu belirteyim istedim.bende bakıma muhtacım ama üzerime kayıtlı 2 ev arsa araba falan olduğundan kabül etmediler

ben başvurmadan önce ankarayı aradım ve yönetmelikte herneat altında olursa olsun gelir önemli dediler

sayın oturan boga bize 3 gün evel shç yetkilileri geldi form 5 ve ssk emekli sandıgı bagkur hizmet dökümü ve hesap cüzdan fotokopisi istediler dün teslim ettik sadece annemi yazdılar babamında raporu onlarda kaldı istedim vermediler babamın aylıgından dolayı yazmadıklarını söylediler biz gelir düzeyini geçmiyoruz bu hakları varmı cevaplarsanız çok sevinirim saygılar

sayın oturan boga bize 3 gün evel shç yetkilileri geldi form 5 ve ssk emekli sandıgı bagkur hizmet dökümü ve hesap cüzdan fotokopisi istediler
dün teslim ettik
sadece annemi yazdılar babamın da raporu onlarda kaldı istedim vermediler
babamın aylıgından dolayı yazmadıklarını söylediler
oysa biz gelir düzeyini geçmiyoruz
bu hakları var mı

cevaplarsanız çok sevinirim nezamandır cevap bekliyorum saygılar

Üst Alt