Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anneannemin vefatı durumunda araç kardeşleri arasında pay mı edilir?

zorkow

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Konu açtım fakat diğer açılan konularda verilen cevaplar beni tatmin etmedi. Daha önce açıldıysa kusuruma bakmayın.

Bu ay içerisinde ötv muafiyetli anneannemin adına araç aldık.Annem ve kardeşlerinin bilgisi var. Şimdi benim sizden öğrenmek isteğim konu şu: anneannemin vefatı durumunda araç kardeşler içerisinde dağıtılırmı yoksa aracın parasını ödeyen kişiyemi kalır.
Eğer kardeşler arasında dağıtımı yapılırsa nasıl bir yol izlemeliyim kardeşler herhangi bir hak gözetmeyecekler, devlet yinede hak sahipleri arasında pay eder mi? pay ederse diğer varislerden hangi belgeleri almam gerekir.
5 yıl içerisinde vefatı durumunda ruhsata ötv ve mtvden faydalana bilirmiyim.Ölümü durumunda aracı kullana bilmem için ruhsata adımı yazdırmalımıyım yazdırmak istersem nasıl bir girişimde bulunmalıyım. vereceğiniz cevap için şimdiden teşekürler iyi günler dilerim.

Büyük annenizin üzerine alacak olduğunuz araç vefatı durumunda anneniz ve kardeşleri arasında pay edilir noterden veraset ilanı çıkarırsanız sıkıntı olmayacaktır

benim annemin mal varlığının çocukları olduğu takdirde kardeşleri ile ne alakası var !

Anneannesinin adına almış aracı annesinin değil. Vefat halinde annenizin ve kardeşlerinin üzerine pay edilir.

ha pardon başlıkta anne yazınca öyle sandım. O halde o araç pay edilir kardeş =)

noterden vasiyetname alsam iş görürmü peki?

Üst Alt