Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem ettiği hakaret yüzünden hakim karşısına çıkacak..?

Ci dden o kadar paragozluk yapip yuksek meblaglara danismanlik dava alma ile meshur meslek hak saydigi paradan vazgecermi

Birde faiz isliyor diye biliyorum yanilmissam aydinlatin

@GRAHAM BELL

tam da senin yazdığın gibi oldukları için 30 bin liranın peşine düşeceklerini sanmıyorum.
karşı tarafın üzerinde mal mülk yoksa, banka hesabında para yoksa hiç bir avukat 30 bin liranın peşine düşmez.
neden düşmez çünkü başka başka milyonluk davalar var, ordan gelecek yüksek komisyonlar var.

basit bir sağlama yapmak istersen yarın ilk bulduğun avukat ofisine git ve bir adamdan 30 bin lira alacağım var icra davası açalım mı diye sor?
"30 bin lira için uğraştığına değmez" cevabını almazsan gel buraya yazıver.
Avukatın vereceği cevap "30 bin lira için dava açacaksın, karşı tarafın üzerinde mal mülk yoksa, bankada hesabı yoksa, hayatta o parayı alamazsın" olacaktır.

Ayrıca;

Evet faiz işliyor doğru ama enflasyonun çok altında bir faiz işliyor.
Yani bugünün 30 bin lirası ile 30 bin tane x alınıyorsa
2 sene sonra faiziyle ödeyeceğin parayla 20 bin tane x alınır. Faiz işlese de karlısındır.

benden bu kadar daha da yazmam :)

@ucuncubahar,
Avukat öyle bir peşine düşer ki faizi ile birlikte alır.
4 yıl sonra Avukat o parayı yine alacak ama 30 bin değil yasal faizi ile alacak uzatmanın anlamı yok. Uğraşacak bir durum yok icraya verecek, Hesaba giren para, miras vs olursa el koyulacak. Taş atıp kolu yorulmayacak yapacağı basit bir kaç evrak işi o kadar

dayanamadım işte yine yazıyorum.

mahkeme sonucunda ceza alan kişinin üzerine mal mülk yok. bankada para yok.
sonuç olarak sıfır sıkıntı.

dediğiniz gibi oldu aksi bi avukat denk geldi. paranın peşine düştü.
Aşağıda benim yaşadığım olay ve hala yaşamaktayım.

4 yıl önce bir nedenden dolayı haklı sebeple icraya verildim. malum o dönem çalışmıyorum, gelirim sıfır, banka hesaplarım boş.
4 yıl önce borç miktarı 1 memur maaşından bir tık fazla.
4 yıl geçti yasal faizler eklendi, bugün dahi borcu hala ödemedim.
bugün yasal faiziyle borç memur maaşının 5 te 1 i.

4 yıl önce koşa koşa 1 memur maaşı ödemek mi tercihiniz ?
bugün memur maaşının 5 te birini ödemek mi tercihiniz ?

tercih sizin, kimseye akıl verecek durumda değilim. saygılar.

@ucuncubahar,
Avukat tutmamış hocam. Karşı taraf hastane sekreteri olduğu için İl Sağlık Müdürlüğü'nün avukatı tarafından temsil edildi. İstinafa taşımak isterdim ama avukat tutacak paramız yok (şimdi "sen memursun nasıl paran olmaz?" diye sorabilirsin ama gerçekten param yok :D) Annemin üzerinde hiçbir şey yok. Kirada oturuyoruz. Bizden başka evde emekli babam var. Emeklilerin geliri de ortada :D Bir de açıkçası karşının avukatı kurum vekili olduğu için parayı ister diye düşünüyorum..

@Polmiks,
Söz konusu kişi avukatsa hele. Bir de kurum avukatı.. İletişim bilgilerini bulamadım hanımefendinin. İcraya gitmeden bir şekilde kendisine ulaşmam lazım.

@Mononoke,

Bu arada söylemeyi unuttum. Annen ölürse Annenin üzerine olan borç mirasçılar tarafından ödenir. Annenizin mirasını da reddimiras yapmmanız gerekir. Yani Avukat o parayı söke söke alır. Annenden alır yada annen ölürse mirasçı kimse ondan alır.

@Mononoke

avukat tutmamış ise benim olay ile birebir aynı oldu.
benim olayda da karşı tarafın avukatı sendikanın avukatı idi.

2014 yılında vergi dairesinde kavgaya karıştım bende. mahkeme sonucu 6 ay ceza verdi, 5 aya indirdi. onu da para cezasına çevirdi. günlük 20 liradan 3000 tl para cezası çıktı.
mahkeme kararında hükmün açıklanması geri bırakıldı.
kararda karşı tarafın avukatına ödeme yapılacak diye bir karar yoktu. dolayısıyla bende avukata ödeme diye bir şey hiç olmadı.

Sizin mahkeme kararında karşı tarafın avukatına ödeme yapılacak diye bir madde var mı ?

Tamam beyefendi. Zaten parayı ödeyeceğiz. Sabah sabah kötü durumlardan bu kadar üstüne basa basa bahsetmeye gerek yok. Üslubunuzu biraz gözden geçirin derim..
@Polmiks

Son düzenleme:
Üst Alt