Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem için 65 yaş aylığına müracaat etmek istiyoruz!?

Konular
4
Reaksiyonlar
4
Merhaba kalem abla biz evde 4 kisiyiz ben yuzde 80 engelliyim 850 tl maas aliyorum annem 65 yasinda dul maasi aliyordu iki ayda bir 650 tl iki ablamda calismiyor saglik sorunlarindan dolayi dul maasini iptal ettik ev ablamin uzerine kayitli annem icin 65 yas ayligi icin muraccat edicem acaba bir aksilik gozukuyormu cevaplarsaniz minnet duyarim babam rahmetli eve giren suan tek gelir benim 850tl engelli maasim

65 yaş maaşı için eşin ve kendisinin gelirine bakarlar

Umutlar3434
annenızın aldıgı iptal ettırdıgınız maaş kızkardeşlerinize pay edilir edilmemişse başvurun. bildiğim kadarıyle sadece 2 çocuk o yetim maaşını alcak olursa rahmetlıden kalan maaşı % 40 ar olarak alır. yani maaşı normalde 2 bin tl ise %40 + %40 :% 80i evinize girer kardeşlerinizden dolayı.evinize girer derken kızkardeşlerınız alır.annenın üzerine heç bi gelir olmadıgı için normalde maaş baglanır ama nıye o maaşı almayıpda 65 yaşa başvurdugnuz sorulabilir.kısaca gelir şartınız tutuo amma dul maaşını al deyıp baglamayabilirlerde.siz haklı olarak mıktarı çok alana başvurmak istionuz bu gayet normal yoksa saglık sebeı için iptal ettırdık dersenız inandırıcı olmaz

Kalem abla lutfen yardimci olabilirmisin evde tek engelli maasi alan benim annemle birlikte 4 kisi kaliyoruz 2 ablam da yesilkartli calisamiyorlar benim 850 tl engelli maasim var baska gelirimiz yok annem 2 ayda bir alinan muhtac ayligindan feragat etti 65 yas ayligina basvurucaz pazartesi ev ablamin sadece bir sorun olurmu abla baska gelirimiz veya yardim aldigimiz bir yer yok

Umutlar3434
annen 2 ayda bir 650 TL dul aylığı alıyordu ve vakfa gidip iptal ettirmişsiniz. bahsettiğin aylık eşi vefat eden kadınlara 2 ayda bir ödenen aylıktır. iptal ettirmeniz iyi olmuş. 65 yaş ustu aylığı aylık ödenıyor ve 1 aylık tutarı 763,67 Tl 2021 yılı 2022 aylık mıktarları için bkz:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

65 yaş ustu aylığı için 65 yaşını tam olarak doldurup 66 yaşından gun alması lazım. eger annen 65 yasını tam olarak doldurmuşsa, T.C. kimliğiyle birlikte vakfa (SDYV) gidip hemen başvurusunu yapsın.

65 yaş ustu yaşlı aylığında sadece kendısının ve eşının gelirine bakılır. eşi vefat etmiş. kendisinin de geliri yok. bu durumda annene 65 yaş ustu aylığı baglanır ablası. (geliri olsa bile 852,53 tl altında bir geliri olması sorun olmaz. bu oranın ustunde bir gelir çıkarsa baglanmaz)

senin aldığın engelli aylıgı annenin gelir hesabına dahıl edilmez. 65 yaş ustu aylıgında sadece kişinin kendi ve eşinin gelirine bakılır.
kaldı ki 2022 aylığı gelir hesabına, hanedeki alınan 2022 aylıkları dahil edilmez (senin aldığın aylık da 65 yaş ustu yaşlı aylığı da 2022 aylıgıdır)

oturulan ev ablanın ustuneymış. ısterse annenın ustune olsun, fark etmez. oturulan ev gelir hesabına dahil edilmez.
zaten annen daha onceden eşi vefat eden kadınlara odenen dul aylığı alıyormuş. demek ki gelir durumunuz uygun.
65 yaşını tam olarak doldurmuşsa annene 65 yaş ustugu yaşlı aylığı baglanacaktır:)

annen, T.C. kimliğiyle birlikte gidip 65 yaş ustu yaşlı aylığına başvursun.

65 yaslılık aylıgı neden baglanmıyor.lutfen yardım edın

Ben yuzde 80 engelliyim suan bulundugumuz evde 4 kisi kaliyoruz hepimiz yesilkartliyiz hicbir gelirimiz yok tek gelir 850tl engelli maasim annem 2 ayda dul muhtac ayligi aliyordu yaslilik maasi icin iptal ettirdik fakiftan gelen sonuc reddedildi nafaka alabilme ihtimali olfugu icin vakifa gittim van daki ablanin terzi dukkani var dediler dedim o vanda evli 6 cocugu var anneme herhangi bir yardimi kesinlikle yok istanbulda yasiyoruz napicagimi bilmiyorum cok zor durumdayiz ne gibi bir yol izliyebilirim lutfen yardimci olun

Kalem abla vakifa gittim muraccat ettim vandaki ablanin terzi dukkani var e devletten baktim reddedildi nafaka alabilme ihtimali uzerine yaziliyor ablam evli 6 cocugu var babam rahmetli hicbir sekilde bir kardes ablamdan yardim almiyoruz napmam lazim abla lutfen yardim edermisiniz durumumu izah ettim vakiftakiler 15gun sonra tekrar gel dediler muraccat et dediler

Kalem abla vakiftan gelen cevap reddedildi nafaka alabilir olmasi nedeniyle. Abla bizim kimsemiz yok ablam vanda terzi dukkani varmis ablam evli 6 cocugu var kendine zor bakiyor nasil bir yol izlemeliyim abla herseyi vakifta anlattim :(

Nafaka almiyor annem evde benim engelli maasimdan baska gelir yok 850tl engelli ayligimdan baska hicbirseyimiz yok evli olan ablamin terzi dukkani varmis nafaka alabilir diyor kadinin 6 cocugu var ustelik o vanda biz istanbuldayiz :(

Son düzenleme:
nafaka nasıl oluyor bilgi verirmisiniz arkadaşlar

@Kalem

Kalem abla baglanmadi reddedildi diyor nafaka baglanmasi mumkun diyor vakifa gittim soyadi ayri ablam evli 6 cocugu var ustelik o vanda yasiyor biz istanbulda onun terzi dukkani varmis nafaka baglayabilir diyor lutfen yardimci olabilirmisin abla nasil bir yol izleyebilirim mahkemeye mi versem napsam abla

@azizkanmaz
Aziz abi lutfen seninle konusmak istiyorum bana yardimci olabilirsen minnet duyarim ayni sorun bende de var 4 kisi yasiyoruz 2 ablam ameliyatli calismiyor bende yuzde 80 engelliyim 850tl den baska gelirimiz yok istanbulda yasiyoruz vandaki evli ablamin terzi dukkani var diye maas vermediler bende senin durumundayim lutfen yardim edermisin

@Umutlar3434
850 tlyi 2022 maaşı oalrak sen alıosun ve amelıyat olan ablaların içinmi maaş bağlanmıo açık yazarsan cevap verebiliriz belkı.bu arada van ya da başka yerdekı isterse size komşu olarak olan ablanız evlı ve evi ayrı yolu ayrı hanesı farklı onun dükkanı değil fabrikası olsa gene karısmazlar.gelir hesabi edilirken hane kişi başı gelir dıo yanı aynı hanede olacak.van dakı ablanızı bahane edemezler.
siz kim ya da kımler için maaşa başvurdunuz ve kabul edılmedı.maaş başvurusu edilenler aynı evdemı ıkamet edıo ev kıramı sıznmı

kardeş 65 yaş maaşında eşlerin gelirlerine bakıolar.annenız dul maaşı alıomuş bu dul maaşınızı babanzı vefat ettıgı için değil boşanma sebeıyle galıba nafaka bağlanma durumu dediğine göre.yok babanız vefat etti ise bu engel ortadan kalkar vandakı ablanzın dükkanının olmasının bi anlamı yok.verdıgn bilgilere göre maaşın baglanması gerekıo 65 yaş bitip 66 yaştan gün aldı ise.

Abi babam 13 yil once vefat etti annem dul muhtac ayligi vakiftan 2 ayda 1 650 tl maas aliyordu onu iptal edip 65 yas ayligina oyle muraccat edin denildi bizde iptal ettirdik muracati aldilar reddedildi diyor e devlette nafaka alabilicek olmasi nedeniyle vakifa gittim ablanin terzi dukkani var dediler bende ablamin soyadi ayri 6 cocugu var anneme bakmiyorki dedim bana diyorlar gidip mahkeme ye vericeksin nafaka yukumlulugu yoktur diye annem 65 yasinda hicbir geliri yok eve giren tek gelir benim 850tl engelli maasim evde annemle birlikte 4 kisi kaliyoruz istanbulda yasiyoruz ustelik ablam van da hepimizde yesilkartliyiz hicbir gelirimiz de yok abi lutfen bir yol gosterin abi

-mka
2 ayda 1 kere 650 aliyordu dul muhtac ayligi oda iptal oldu abi

alması lazım vakıf yokuş yapmış mahkemeyle işiniz yok ablanızı vakıf zengin sanıyor

(Gölge)

Abi kaymakam a ciktim ozel kalem muduru bana 4 kisi yasiyorsunuz ganede degilse nasil vermiyorlar dedi uzuldu halime tekrar vakif mudurune gittim bana diyor ablan terzi tekrar soyledim o vanda yasiyor 6 cocugu var anneme bakmiyor bana dedi git 15gun sonra gel yanima diye abi inan kafayi yicem 4 kisi yesilkartliyiz eve giren 850tl napcam bilmiyorum

Benim anladığım kardeşleri babasının maaşını alıyor annesi de 65 maaşı alırsa zaten kendisi hali hazirda engelli maaşı var

Yok abi babamin maasi yok kaymakamlik esini kaybeden bayanlara 2 ayda bir 650tl maas veriyordu onu iptal ettik kaymakamlik diyorki kizinin terzi dukkani var sana nafaka verebilir .babamin 1 gun bile sigortasi yoktu .biz 65 yas ayligina annem icin basvurduk nedeni durumu iyi olan evi ayri olan ablan annene nafaka verebilir diyorlar hangi evlat annesine nafaka verebilirki bunu vakiftakilerine de soyledim anlamiyorlar

Annen ile beraber git annen hiç bir gelirim yok 65 yaş aylığına başvurmak istiyorum diye başvuru yapsın

@karabil07
Abi basvuru yaprik diyorlar ablanin terzi dukkani var iyide ablam ayni hanede degilki vanda yasiyor biz istanbulda 6 cocugu var vakiftaki mudur tekrar 15gun sonra gel dedi insallah olur abi inan kafayi yicek gibiyim 4 kisi 850tl maasimla nasil gecinelim annem nafaka alsa bir geliri olsa yine neyse dicemde annem yesilkartli hicbir geliri yok

@Kalem abla lutfen yardimci olurmusunuz biz istanbulda yasiyoruz 4 kisiyiz cok zor durumdayiz annemin yaslilik maasina basvurduk reddedildi diyor vakifa gittim sordum ablanin vanda terzi dukkani var denildi iyide ablamin 6 cocugu var vanda yasiyor dedim olsun dediler neden hanedeki kisilerin durumuna bakilmiyor veya eslerin gelir durumuna bakilmiyor lutfen yardimci olun nereye basvurmam lazim annem bakima muhtac hicbir geliri yok ustelik 2 ayda aldigi dul muhtac yardimi da kesildi

Umutlar3434
ALLAH yar ve yardımcın olsun.bi tabır var kusura bakma .derler ya eşeği yokuşa sürmek.sizin durmda aynısı.evlatlar anne vebabalarına bakmakla yükümlü ama bakım derken her ay bi mıktar para verir .nafaka anlamında deil.ve bu nafaka deildir.kısaca anlamsız problem çıkarıolar.ablan deilde abının işyeri olmus olsa neyse denirde kı öyle olsa bile nafaka baglanma durmu var dıemezler. 65 maaşı alan çok kişi var bırak başka yerde ıkamet etmelerını çalışan cocuklarıyla beraber yasayan.65 yaş maasında kural sadece 65 yaşı dolduranların eşlerı ve kendı gelırlerıne bakılır çoluk cocuklarının değil.ve annenızn heç bi geliri olmadıgı için 65 yaş maaşının baglanamsı gerekıo.olmazsa bizzat kaymakamla görüşün.adamlar vermemek için direnio yapacak bişi yok kurala aykırı yaptıkları tabii yeni bi yönetmelık çıkmadı ise

-mka

Allah razi olsun abi inan oyle zor durumdayizki evde 4 kisi 850tlyle nasil gecineyim kaymakamla gorusmeye gittim bana vakifa git mudurle gorus dediler mudur bana 15gun sonra gel dedi abi ben 15 gun sonra tekrar gidicem abi kayamakamla gorusmek icin de elimden geleni yapicam ilaclarimi alamiyorum annemde kemik erimesi var onun ilaclarini dahi alamiyorum busuru borcum var napicam bilmiyorum

Yardim Lutfen

Merhaba arkadaslar 65 yas maasi icin basvuru yaptik ilk basvurumdu reddedildi sonra gidip durumu mudure izah ettim oda bana git 15gun sonra bagliyicam maasi dedi acaba mudurun oyle bir yetkisi varmidir

Heyet kararına itiraz

Merhaba arkadaslar annem icin 65 yas ayligi icin itiraz ettik cuma günü itiraz sebebi evli olan abimin ablamin dukkani varmis reddedildi bizde itiraz ettik cuma gunu acaba kac gun suruyor işlemleri

Umutlar3434
yav arkadas kanunmu degısmıs bilmıom ama 65 yaş maasında sadece ama sadece maasa basvuranın eşi ve kendısının gelrınıe sosyal guvencesıne bakılır.abı ve ablanı nıye bahane edıolarkı.

Kaymakamlıklardaki vakıflar biraz "keyfi" uygulamalar yapabiliyor tecrübe ettiğim kadarıyla!
Engellilerin ilaç ve muayene ücretleri ödenir şeklinde geçmesine,
burada pekçok kişide ilaç ücretlerini geri alabildiklerini yazmış olmasına rağmen;
ben gittiğimde : "sadece yeşil kartlılara veriyoruz!" deyip başlarından savmışlardı!

Bende CİMER üzerinden açıkladım durumu bakanlığa,
3 ay kadar sonra kaymakamlıktaki vakıftan mesaj attılar gel kartını paranı al diye!
Alıp çektim ilaç-muayene parasını!

Yani biraz uzun sürsede geri dönüşü,
varsa öyle bir durum, CİMER'e yazın,ayrıntısıyla anlatın durumunuzu.

-mka

Itiraz ettik cuma gunu abi halen e devlette reddedildi yaziyor acaba yarin vakifa gitsem mi yine yoksa e devlete dusermi bilgi

-mka

Abi ben gittim kaymakam bey allah razi olsun kalem mudurleri durumumu anlatmis mudure gittim abi olacak dedi yarin toplanti varmis orda olucak dedi merak etme dedi insallah abi ya

Üst Alt