Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin bakıcısıyım. Bana hediye edilen otomobili sosyal hizmetlere bildirmeli miyim?

dilopamuk

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
iyi günler bende anneme bakıyorum benim eski eşim bir hafta önce ikinci el 2008 model araba hediye etti bana annemi hastane dışarıya çıkarırken kolaylık olması açısından bunu sosyal hizmetlere bildirmem gerekirmi şimdiden teşekkürler ederim

Öncelikle annenize geçmiş olsun. Bildiğim kadarıyla mal bildirimini yapmak zorundasınız aksi taktirde bunun farkına varıldığında aldığınız ücretleri sizden faizi geri isteyeceklerdir kanuna göre. Ancak hediye aldığınız araç ruhsatı sizin değilde eski eşinizin adına ise sakıncalı bi durum olmaz.

Bildirmen gereklide.
Hele eski es diye hediye olayina kimse inanmaz başkan

ruhsatı çıkarmak üzereyiz benim üstüme olacak

çocuklarımın babası bana araç almasının ne gibi sakıncası olacak araç eski eşimin üstüneydi noterden benim üstüme yaptı

bildirmeniz gerekiyor.çünkü gelirde mal varlığında artış olmuş oluyor.

Şoyle bir gelir artisi olur galiba kaskonun 120 de 1 i hesaplayin.

dilopamuk

Kimin aldığının önemi yok,ruhsat adınıza işlendikten sonra MAL SAHİBİ oluyorsunuz dolayısıyla mal bildirimi yapmak zorundasınız aksi taktirde içinden çıkamaycağınız bi durumla karşılaşırsınız.

Son düzenleme:
Ben araç değiştirdim. Bildirim yapmaya gittim. Bana bildirim yapmanıza gerek yok denildi. Sadece gelir getiren bir mülk edindiyseniz bunu bildirmeniz gerekiyor. Arsa, Ticari araba, ikinci ev, dükkan. Bu gibi gelir getiren gayrimenkul veya araç edinirseniz mutlaka bildirin.

gelir getiren bir malvarlığından bahsediliyor binek değil ticari araba alırsanız olur bildirim

Sonuçta size hediye edildiğini yetkililer bilemez bu arabanın parasını nerden temin ettiniz diye sorarlar bildirilmeyen gelir olarak görünebilir

dilopamuk bakıcıya imzalattırılan taahhütnamede edinilen malların (araç,ev,tarla vs) bildirilmesi gerektiği yazar. bakıcı bunları okuyarak imzalar. o yüzden size hediye edilen araç sizin ustunuze yapılmışsa bu aracı bildirmekle mükellefsiniz.

Üst Alt