Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antidepresan mı kilo yapar antipsikotik mi?

dermansiz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Merhabalar,

antidepresan mı kilo yapar antipsikotik mi?

ikisi de yapar genel kanı ama bizim doktorumuz antidepresan kilo aldırmaz yönünde fakat şöyle bir durum var..

ben 2023 de haziran ayında psikotik atak geçirdim o zaman 75kg idim 2 ay içinde 85 oldum askere gittim geldim 1 sene 95 100 arası öyle devam ettim sonra ilaçların yanına antidepresan da ekledik böylece temel hedefimiz biraz daha pozitif düşünmeyi arttırmaktı sosyal anksiyeteye son vermekti. Fakat bi yönden iyi gelmiş gibi hissetsem de sanki plasebo etkisi olduğunu düşünüdürüyor insana .

e şimdi antidepresana başladım yaklaşık 6 ay ile 1 sene arası bir zaman oldu 130KG oldum herkes çok kilo aldın bir daha seni böyle görmeyeyim den tutun bir ton laf ediyor .

İnsan git gide sıkılıyor doktora mail attım antidepresan dozunu yarıya düşür diderali tamamen bırak dedi şimdi de diyete başlayacağım pazartesi günü bakalım 130 kg dan 90 a insem kafi ama sizce bu ilaçları kullanarak kilo verenler oldu mu ilaç ne olursa olsun genel kanı sağlam diyet ve sporla bu iş çözülür mü?

Diyatisyene git önce sana beslenme planı ayarlasın , ilaçlar herkeste kilo yapmaz ,senin vücut biraz kiloya meyilli demekki

@Emrekvk,

Ben diyetisyene de gittim de onun dediklerini uygulamak için hem ekstra bütçe hem de ekstra evde olmak lazım işte çalışırken olmuyor çok fazla dedikleri
neyse gene de bir şekilde diyete başlayacağım ama ilaç dediğim gibi sanki beni ekstra bir yemek yemeye itiyor ilginç bir şekilde inşallah şu kiloyu verebilirim.

@dermansiz,
babam da ilaç içiyor oda kilo aldı , şimdi bir kiloda kaldı öyle gidiyor , basit şekeri azalt ilk başta , zaten evde daha da şişersin hemde parasızlıktan stres olursun iyice , çalışırken gene kafa dağıtırsın haraket oluyor

@Operadaki Hayalet,
evet gel de bunu evdekilere anlat ilaç yapmıyor diyor doktor diyo sen fazla yiyorsun yoksa kilo almazsın diyorlar ama fazla yememeni sebebi gene ilacın hafiften de olsa acıktırması yemeğe itmesi insanı benim düşüncem ya da bunu bu şekilde çok fazla yerleştirdim kafama o yüzden kilo alıyorum diye daha fazla yemeye de başlamış olabilirim bakalım diyet yapınca göreceğim nasıl olacak..

Rexapin sayesinde 45kg dan 93kg a çıktım.​

26 senedir antipsikotik ilaç kullanıyorum. Sadece 73 kiloyum.

@Descartes,

evet forumu üyeliksiz takip ediyordum sizin yorumunuza daha önce de denk geldim bir tek sizin örneğiniz var kilo almayan maşallah diyelim :) artık sizi idol olarak alıp diyete başlayacağım

@dermansiz,

:p Ahaha sağolun gururumu okşadınız Ama türümün tek örneğiyim gibi bir iddiada bulunmuyorum.

Günlük alınması gereken maximum kaloriden fazla yersen kilo alırsın veya yesen bile o kaloriyi yakmazsan kilo alırsın. İlaçlar iştah açar. Metabolizmaya doğrudan etkisi yoktur. Ayrıca bu psikotik ataktan sonra askere nasıl aldılar seni? Sıkıntı yaşamadın mı

@Beylane,

ben bedelli parasını ödemiştim sonra 2-3 ay sonrasında atak geçirdim (hastalık başlangıcı ve ne olduğunu anlamadan zaten) sonra da bedelliye gittim sorun olmuyor ben şanslıyım sanırım ilaçları düzenli kullandığım için belirti falan da yok uzun zamandır eskisi gibi sağlıklıyım işe de gidiyorum yani askerde de rdm bölümü var zaten böyle durumu olanları dinleyip ilaçlarını kullandırtıyorlar ha daha önceden böyle bi durum olsaydı da gene de bedelli giderdim muhtemelen cürük yazmasını pek mantıklı bulmuyorum işe girerken vs sorun cıkar diye onun dışında kilo dışında bir problemim kalmadı aksine iyiyim tek sorunum kilo ama foruma girince genelde insanlar çalışamadığını hala sesler ve görüntü yaşadığını vb yazmış sanırım herkesin durumu aynı olmuyor bu psikoz durumlarında umarım hastalık bir daha nüksetmez ilaçları bırakmayı asla düşünmüyorum tabii.

beni tek düşündüren nokta evlenmek istediğim kişiye eğer bu şekilde uzun yıllar iyilik halim devam ederse söylemeyi düşünmüyorum acaba evlenirken sağlık raporunda gözükür mü onu da bilmiyorum hep özele gittim hastane olarak ve doktor psikotik belirtili depresyon gibi bir şey yazmıştı ilaç raporunda hayırlısı artık

Son düzenleme:
Üst Alt