Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antidepresan ve Antipsikotikleri bırakmak doğru olur mu?

Factotum

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Bir yıl oldu aralıksız her ay farklı ilaç olmak üzere ilaç kullanıyorum. Şikayetlerime hiçbir ilaç iyi gelmiyor ve yan etkileri beni kısıtlıyor
Hal böyle iken artık ilaçları bırakmaya karar verdim. Ama bu karar ne kadar doğru onu bilemiyorum. İki sene önce de ilaçları bırakınca başıma iyi olaylar gelmemişti ve sonra yine başlamak zorunda kalmıştım. Ama dediğim gibi ilaçlar istedigim etkiyi vermiyor ustelik yan etkileri de oldukça fazla. En iyisi hiç ilac kullanmamak diyorum. En azından karaciğer ve böbrekler rahat olur. Hastalığımin bir adı yok. Beş senedir ilaç ile kullanım geçmişim var ve tani birçok kez değişti. Bende her değişen tani kesin doğru hastalığımdir diyemem. O halde hastalık adı yok diyorum.

Bu yoldan daha önce geçmiş biri varsa bir yol gösterse iyi olur.

Factotum

İlaçları asla ama asla bırakmamalısın kardeşim. Bıraktıktan 1 ay sonra olumsuzlukları yaşamaya başlarsın ve sonra ilaç kullansan da berbat birkaç ay geçirirsin, hastalığın tetiklenir, yeniden düzene girene kadar bugünleri ararsın.
Gerekirse doktorunla konuş ve değişikliğe gitmesini iste. Ama bırakma.

İlaçla bile iyileşemiyorsan ilaçsız daha da kötü olursun benden söylemesi, Bırakma!

OturanBoğa tavsiyen için teşekkür ederim.

Uzun zamandır kullanıyorum bu ilaçları. Doktor da eminim benden bıkmıştır. Şu an kullandığım ilaç sayısı 4 ve şikayetler halen tam gaz devam ediyor. Dört tarafı kuşatılmış hissediyorum.
adanalı01

Ben daha önce 5 ay ilaçsız zaman geçirdim ama verimli bir zaman olmadı. Olumsuz etkilerini halen atlatamadım.
DissFlex öyle olacağını biliyorum galiba. Daha önce yine olmuştu ama en azından yan etkiler yoktu.

Endosetin Teshis sürekli degisti. Doktorlar da öyle. Ama takintilarim ve şüphelerim hayati cekilmez kilacak kadar agir. Evden cikamiyorum ciksam da aklim evde Kaliyor. Günün cogunu bu hastalikli düşünceleri dusunerek geçiriyorum hayatim çok etkileniyor. Artik Adi ne bilmiyorum.

google amcaya sorun kendinizde kafanızda olan biteni bilmiyormusunuz azcık insanda içgörü olmalı

Kendime internette tanı koymaya kalksam 50 tanı bulurum. Önemli olan doktorun koyduğu tanıdır. Geçerli olan budur ve işin ehli de doktordur.

Ciddi sorun yoksa şayet b12 d vitamini omega 3balik yağı [SIZE=1][-]ve sari kantaron kapsül[/-][/SIZE] kullan

Diğer bir üyemizden uyarı:

sarı kantaron denen bitkisel ilaç, psikolojik tedavi amaçlı kullanılan ilaçların neredeyse tamamıyla etkileşime giren bir ilaçtır. bu arkadaşın yorumunu okuyup, bu ilacı deneyecek kişiler ciddi sorunlar yaşar, yorumdan sarı kantaronun silinmesini tavsiye ediyorum. burayı okuyan insanlar bu yorumları yetkin kişilerin yazdığını düşünüp güvenerek bu ilaçları kullanabiliyor.

Endosetin sorun ciddi. Günlük hayatta çok zorluk çekiyorum. Aylardır aynı seviyede sürüyor rahatsızlık. Bahsettiğin şeyleri b12 Haric farklı zamanlar da kullandim zaten. Kantaron un çayını kullandım.

B12 en az 800 e çıkart benixol hap kullan günde 1 tane yeter kapsül sarı kantaron kullan çayı randıman vermez solgardan al kullan 60 adet 70 tl

Factotum

Tedavi olabilmen için öncelikle doğru teşhis konulmalı. Eğer tıp sana teşhis koymuyorsa doktorunu değiştir derim, prof.dr.lere görünebilirsin. Bana sorarsan ise ya bipolarsın ya da şizofrensin ama hangi tipi onu bilemem.

sarı kantaron, bu tip ilaçlarla ciddi etkileşime girer. ölümcül sonuçları olur. bir insanı öldürmek istemiyorsanız, bu tavsiyenizi sağa sola yazmayın.

aynen bende de öyle oluyor 3 gün geçince kalk ulan hadi ilacını iç faydası var zararı yok diyorlar

Tıbbi ilaç aliyorsa evet kullanmasın sarı kantaron fakat omega3 b12 almasında zarar yok kantaron almasin yeter tıbbi ilac önermem beynini öldürecektir alzeymir misali agir vaka ise alsın ilaç hafifse yemesin

Factotum

50 tanı nasıl buluyorsun abartıyorsun ilk teşşizimi ben koydum sonradan doktorlarda aynı teşşizi koydu yanılmadım zaten pisikiyatrik hastalıklar topu topu netten baksan 5 sayfayı geçmez doktor dediginiz kim oluyorki o da insan şikayetlerini söylüyorsun o da teşşizini koyuyor zaten bunu sende yapabilirsin netten

bence olmaz da diyelim ki teşhisi doğru koyabildin bu sana ne kazandıracak

tkahveci86

sen bir kahve yapta iç koçum işine bak burda bazı arkadaşlar teşşizini merak ediyor onun için söyledim hastalıgım ne diyorlar

sarıkantoranla sakın pskoljık ılac kullnmayın hayatınızı tehlıkeye atar cok yan etkısı olan bır ottur sakın denemeyın bıle.

@Factotum

sakın bırakma gerı donusu daha kotu oluyor yoksunluk cekersın ... bırakmak degıl hap degıstırınce bıle yenı hapa alısmak 1kac ay suruyordu bende .bırakırsan daha kotu olursun yanı sabırla ıc haplarını...

KAPATTI!

o tanıyı koyabilmek için 6-7 yıl tıp fakültesi + 4-5 yıl uzmanlık eğitimi alıyorlar. psikiyatri uzmanı topu topu 5 sayfa için mi yıllarını heba ediyor?

Factotum...hocam çok klasik olacak ama sevdiğin müzik türü varsa kendini ona vermeyi dinlemeyi hayal kurmayı denedinmi hiç??...tafsiye ederim süper bir terapi...bende 1 sene önce beyin kanaması geçirdim,etkilerini çok değilse de az da olsa yaşıyorum ve bu sene içinde erken emekli olacağım inşallah...sevdiğim şeyleri izlerken dinlerken iyi hayallere dalmak süper geliyor bana ve en azından bir dene derim:)

bir yerimiz ağrıyınca doktora gitmeden önce internetten tanı mı araştırıyoruz koşarak doktora gidiyoruz ama ruhsal olunca niye doktoru küçümsüyor bazı insanlar

en son ilacı bıraktığımda güç bela ambulans çağırabilmiştim sonuç 50 gün hastane. ben şahsen ciddi bir yan etki yaşamıyorum ayrıca 30 sene sonrası için bugünümü riske edemem ilaç bana iyi geliyo devam

Size iyi geliyor kullanmakta haklısınız. Keşke banada iyi gelse. ama yok iyi gelmiyor ustelik şikayetlere şikayet ekleniyor. Benim durumumdaki biri kullanmasa daha iyi. Antipsikotik yüzünde küçük tuvaleti zor yapıyorum akşamları başka yan etkiler de var. İlaç iyi gelse belki katlanırım ama iyi gelmiyor işte

bence hiç başlamadığın zamana göre değerlendirme yapma. ilacı kullanmazsan şimdikinden daha kötüsü olabilir öyle bir kıyaslama yap yine de senin bileceğin iş tabi

Üst Alt